Şimdi Ara

SSD DİSK.. LÜTFEN YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar.. Başımda öyle bir dert varki dostlar başından uzak.
    Heveslenip 64 gb SSD disk aldım.
    Çokta anladığım bir şey değil, çevremde fikir yürütende bulamadım.
    HP laptobuma tanıtmak için göbeğim çatladı. Sonunda tanıtabildik ama hata iletisiyle açılıyordu.
    Sonunda vazgeçip oğlanın Acer marka loptobuna taktım.
    Oğlan dediğime bakmayın, program yazıyor..
    Bir sürü sorundan sonra anca IDE disk olarak tanıtabildik.
    Tanıtmasına tanıttıkda.. Öylesine ağır çalışıyorki sanki SSD değil Süper Slow Disk!
    Bu kadar para verdikten sonra böylesine bir sonucu hazmetmek güç oluyor.
    Disk bilgileri: Crucial M225 Solid-State Drive
    Capacity 64GB
    Internal Cache 64MB DRAM
    Oldukça çaresizim, lütfen yardım!
    Selamlar, gönlünüzce..

• Bence laptopunuzun bios'unu update edip tekrar deneyin...
  • notebook'unuzun modeli nedir? aldığınız ssd oldukça hızlı bir model halbuki...
  • Aygıt yöneticisinde aşağıdaki ayarlar aktif olsa bile kapatıp tekrar açmayıda deneyebilirsiniz.

SSD DİSK.. LÜTFEN YARDIM!
  • Dizüstünde Windows XP mi yüklü? SSD'lerden tam verim almak için mutlaka Windows 7 kullanmanız gerekiyor.
  • windows7'deki trim özelliği ssd'lerin yavaşlamasını önlüyor... tabii ssd destekliyorsa..
  • 2 adet Vertex 60GB SDD' yi RAID 0 da hem Vista' da hem de Win7 de sorunsuzca kullanıyorum.
    Vista' dan daha eski bir işletim sistemi SSD için uygun olmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Umudum yok ama hadi cevaplayayım.. Günümüzün en iyi, süper laptoplarından biri.. HP nin zenginler için hazırladığı, müdahaleye izin vermediği acayip bir laptop.. HP Pavilion dv8t-1000
    İnanabiliyormusunuz.. Böylesine süper bir laptopta raid 0 desteği bile yok!!!

Satın aldığım genç HP nin 350 dolara eklediği 128 GB SSD Diski pahalı bulup kendince uyanıklık yapıp bu diski almış ve böylesine mükemmel bir pc yi mahvetmiş..
    Bir yerlerde yanılıyor olabilirim, zaten 60 yaşındayım ve 25 yaşındaki kendini dünyadaki en iyi PC uzmanı, yazılımcı ve programcısı zanneden oğlum Ogan TABANLI'nın "Baba.. Bu laptop zenginler için hazırlanmış, hiç bir müdehaleye izin vermiyor, uğraşma.." demesine gıcık oluyorum. Aslında beni atlatmak, uğraşmak istemiyor..
    Genç dostlarım.. Lütfen oğlumu rezil etmeme yardım edikm!
  • Teşekkür ederim ama henüz yeni bir sürüm yok..
  • Teşekkür ederim ama bu laptobun anakartı oldukça yeni.. Sanırım Bios güncelleme için biraz beklemek gerekecek.. Teşekkürler genç dostum..
  • Gençlerin böylesine samimi destekleri geç doğduğumu hissettiriyor.. Ah bir tanem, bu kadar basit değil!
  • windows7 64 bit Ultimate.. krek.. Aslında orjinal sistemi yine 64 premium İngilizce.. Bunada kızıyorum, orjinıal varken gençler kreke neden bu kadar çabuk kayıyorlar?
  • herhangi bir masa üstü pc ye takıp üzerine windows 7 kurun ve ne yapacagını izleyin.
    normal ise sizin laptopta sorun..
    bu şekildede sorunlar çıkıyorsa SSD hdd yi aldıgınız yere geri verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: karayelkenci

windows7 64 bit Ultimate.. krek.. Aslında orjinal sistemi yine 64 premium İngilizce.. Bunada kızıyorum, orjinıal varken gençler kreke neden bu kadar çabuk kayıyorlar?

Sanırım Türkçe olması için orjinalini kullanmıyorsunuz windows'un. Türkçe windows kurarken, kuran kişi tüm driverlarını kurmamış olabilir. o nedenle bilgisayarınız çok yavaş çalışabilir. Sanırım Bu ssd'deki bir hata değil. hp'nin sayfasına girip:http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=4063&lc=en&dlc=en&cc=us&man_lang=tr&product=4011375〈=en

tüm güncel sürücüleri indirip kurun. yukarıdaki link windows 7 64 bit sürücülerinin bulunduğu bölümdür. Tümünü kurduktan sonra ssd'niz bence düzgün çalışacaktır. Sisteminize ssd tanıtmakta sorun olmamalı... zaten notebook bios'ları çok teferruatlı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tworule -- 14 Mart 2010; 12:16:35 >

• Uzun zamandır siteden uzaktım, yanıtlayamadığım için affedin!
    Daha sonra GittiGidiyordan oldukça ucuza Dell için özel üretilmiş Samsung 64 GB bir SSD aldım.
    Satıcı insan gibi insandı, hala böyle dinazorlar varmış. Dinazorluk kişiliği.. Yoksa sizler gibi bir gençti.
    Emekli grafiker olan eşimin tarihi bir Dell laptobu var.
    Zamanının en iyisiydi.. Günümüz için neredeyse modası geçmiş durumdaydı ama bu SSD yi takınca uçmaya başladı.
    Hanımın ağzı kulaklarında ama oğlum korkunç şaşırdı ve kıskandı. (üvey ana)
    Neyseki hanım: "Oğlum, önemli değil, ben eski diskimden de memnundum, istersen alabilirsin.." dedi.
    Oğlan'ın 18'4", çift diskli canavar bir Acer laptobu var ama "ağır işci olması nedeniyle" işlemciden dolayı sıkıntı yaşadığı anlar oluyordu.
    Bu SSD'yi takınca, inanmayacaksınız.. İşlemcisi bile rahatladı, oğlan SSD'ye neredeyse tapmaya başladı.
    Sonuçta SSD iyi bir şey değil, süper ötesi bir şey.. Emin olun SSD'nin yaygınlaşmasıyla çok şey değişecek..
    SSD'ler süper ama sorunumu anlattığım SSD'de ciddi ama çözümü belkide basit bir sorun var.
    Sorun tabiki yazılımsal olabilir ama Windows ile ilgili değil.
    Değerli genç arkadaşım ve diğer genç arkadaşlar.. 20 yıldır PC ile ilgileniyorum ama sizlerin yaratıcılıgına, ön görüşünüze tabiki sahip değilim.
    Yahu bu SSD için denemediğim yöntem kalmadı, neden hala yerlerde sürünüyor?
    Test etmek, denemek isteyen arkadaşıma hemen gönderebilirim.
    Konu tabiki zarar etmiş olmak filan değil.. Sadece merak! Bu SSD niye kağnı gibi çalışıyor?
    Sevgiyle, gönlünüzce..
    Muzaffer Tabanlı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.