Şimdi Ara

SSD Hız Anormalliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar.

Sistemimde Kingston 120GB V300 Sata 3.0 (sv300s37a120g) SSD ve Seagate 1 tb 7200 rpm (ST1000DM003) diskler bulunmakta. Performans olarak genel kullanımda ve açılışta bir sorun yok açıkçası. 5 yıllık orta seviye bilgisayarım 17 saniye civarında açılıyor ve bu benim için tatminkar bir değer. Fakat kafamı kurcalayan bir durum var. CrystalDiskMark uygulaması ile test yaptığım zaman 450-450 hız değerleri olan SSD diskimde okuma hızı 500, yazma hızı ise 100 civarı çıkıyor. Uygulama mı sorunlu diye görev yöneticisinden takip ediyorum ve anlık yazmayı +500'lü değerlerde görüyorum. (Windows 10 sürüm 1909 kullanıyorum eskiden okuma hızı firmanın taahhüt etmiş olduğu gibi 450'de takılıyordu). Aynı testi mekanik hdd için de yapıyorum onda da okuma 150, yazma 120 civarlarında çıkıyor.

Belirttiğim gibi benim asıl merak ettiğim nokta SSD yazma hızı neden bu kadar düşük olabilir. Saygılarımla.

Lazım olabileceğini düşündüğüm için diğer sistem bileşenleri;

*Gigabyte H81M S2PV v2.0 anakart

*Intel i5 4440 işlemci

*Xigmatex 500w psu

SSD Hız Anormalliği

• diskleri hdd sentinel ile kontrol eder misin ?
  • General Darknes kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz programı haha önce hiç kullanmadım. Sağlık %96 ömür boyu yazma 12,64 tb diyor. Tam olarak hangi değere bakmam gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sağlık durumu cihazda sektör arızası olup olmadığını kontrol ediyor.

yani şu durumda diskinizde problem görüyor.Mekanik disklerde daha az hissediliyor ama ssdlerde %99a dahi düşse sağlığı okuma yazma hızlarını direkt etkiliyor.
    Hocam böyle diyor. Sizin kadar bilemem tabi.

SSD Hız Anormalliği

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam diskin yavaş yavaş ömrünü doldurduğunu belirtiyor.

stabil çalışmayacağını ve hata verebileceğini söylüyor.
    Yanlış anlamazsanız öğrenmek için soruyorum. Uygulama sizin söylediklerinizin aksi olarak hiçbir hata yok, mükemmel diyor. %96 olduğu için mi ömrünü tamamlayacak diyorsunuz. Bunu bilmiyordum mesela. HDD için ise %83 sağlık ve 16 hata diyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hız düşüşü
    11 ay önce açıldı
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam şöyle oluyor, ssdlerde 1 günde %1e düşüyor sağlığı.ve o gün disk hiç çalışmıyor.

ama mekanik disk yani hdd için bu kadar hızlı bir düşüş olmaz.16 adet zayıf sektör vermiş o da.
    Anladım hocam umarım ömrü uzun olur. Eskimesin diye oyun vs kurmuyorum sadece Windows ve Chrome gibi zorunlu kurulan uygulamalar var. 5 yıl oldu gerçi hakkını yemeyeyim. Diğer dosyaları da belirli aralıklarla harici diske yedekliyorum, malum hatıralar geri gelmez.

16 hata nedir acaba, düzelme ihtimali maalesef yok değil mi? Yazma hızı düşüklüğü de ömründen dolayıdır o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: salemsmith

Anladım hocam umarım ömrü uzun olur. Eskimesin diye oyun vs kurmuyorum sadece Windows ve Chrome gibi zorunlu kurulan uygulamalar var. 5 yıl oldu gerçi hakkını yemeyeyim. Diğer dosyaları da belirli aralıklarla harici diske yedekliyorum, malum hatıralar geri gelmez.

16 hata nedir acaba, düzelme ihtimali maalesef yok değil mi? Yazma hızı düşüklüğü de ömründen dolayıdır o zaman
    hd sentinel tahmin üzerine çalışan bir yazılım o yüzden korkmana gerek yok.
    benim diskin ömrü 1,5 senedir %38 1,5 sene önce kalan ömür 185 di hala aynı ama ne bi yavaşlama nede bi mavi ekran aldım hala %38

senin duruma gelelim dislerin gayet sağlıklı 16 bozuk sector diskte bulunan yedek sectorler ile değiştirilip mbr tarafından işaretlenir ve o sectorlere veri yazılmaz.

bozuk sector gün geçtikçe fazlalaşmadığı sürece.

yazma hızının düşüklüğü yazdığın dosya ile alakalıdır.
    mesela 5 mb lik resim müzik dosyalarından oluşan 5 gb lık datayı disk daha hızlı yazar.
    ama 5 gb tek bir dosyayı daha yavaş yazar.
    diskin ön belleği ile alakalı bir durum.

• Hocam programla test ettim dosya kopyalamadım. Ama kopyalayınca da düşük hızlarda geziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.