Şimdi Ara

SSD ile HDD ÇAKIŞMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar cıldırmak üzereyim bana lütfen yardım edin.
    şimdi 128gb sandisk ssd aldım.bunu 2 yıllık pc takdım büyük ugraşlar sonun win 7 kurabildim.
    kurarken pcde takılı 2tane 1 TB samsung hdd yi cıkartım.sorunsuz win 7 kurdum.sonra pc yi kapattım 2 tane hdd yi bağlamdım fakat bios dahil ssd gözükmedi linux ubuntu denedim internette cok gezdim cevap bulamadım.sonra kasayı acıp hdd leri cıkarınca ssd gördü ve Pc 10sn de acıldı yani hdd ile beraber ssd calışmıyor
    anakartım asus m4a87td/usb3 achive ide yi denedim görmedi biostaki tüm ayarla oynadım olmadı ssd sata1 6gb/s portunda takılı digerleri s2 ve sata3 s4 te takılı ama görmüyor bereber olunca tek olunca nedense görüyor biosum güncel .
    aklıma başka bir şeyde gelmiyor ne yapacagım .

• hastekking H kullanıcısına yanıt
    PSU'nuz kaç watt ? CD rom u çıkarıp bi deneyin bakalım biostan görecek mi.
  • pusu 550 watt dvd rom-sata cıkardım denedim gene görmedi
    hdd leri cıkarınca ssd yi görüyor hdd leri takınca görmüyor sata yerlerini değiştirdim gene olmadı.
    başka ne yapabilrim bilmiyorum kendimde bilgisayarcıyım.bir cok programcı ardaşıma mühendis arkadaşa sordum denediğim seyleri söylediler işin içinden cıkamadım.
    şuan sadece ssd takılı calışıyor ssd ile beraber cd romda çalışıyor ama hddleri takınca pc acılıyor sonra donuyor sonra ssd yi görmüyor.
    asus M4a87td/usb3 anakart
    amd II x4 3,01 ghz
    ram 1333 mhz 4 gb
    asus eah 4850 256 bit 2 gb ekran kartı
    2 tane samsung 1 tb 7200rpm x2 hdd
    sandsik 128 ssd
    lg dvd rw
    Selam
    Asus anakartlarda bu sorunların olması gayet normal..

Bilgisayarcı olduğunuza göre yazacaklarım size hiçte zor olmasa gerek.

1- Hard Diskleri çıkartın ve sadece SSD kalsın.
    2- @BIOS ayarlarını sıfırlayın(gerekliyse güncel bir sürüm yükleyin), F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    3- Bilgisayar yeniden başlarken tekrar @BIOS'a girin ve SSD oradaki 1. portta gözüküyor mu onu gözlemleyin.
    4- Eğer SSD gözüküyorsa bilgisayarı kapatıp, 1. HDD'yi 2. porta takın ve bilgisayarı çalıştırdıktan sonra tekrar @BIOS'a girin. Eğer her 2 aygıtta gözüküyorsa, bilgisayarı kapatıp 2. HDD'yi takarak yukarıdaki aynı işlemi gerçekleştirin..

Durumda bir değişiklik olmuyorsa, SATA kablolarını ve HDD arkalarında JUMPER var mı gözden geçirin..
    Bu iş tam benlik ama ne yazık ki bilgisayar elimde/yanımda değil. :))
    Kolay gelsin..
    Anakartınızın linki:http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A87TDUSB3/HelpDesk_Download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 26 Ağustos 2014; 22:16:01 >

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    tek taktım gördü açıldı 2 dakka sonra dondu.win7 kitlendi kapattım biosa girdim gene ssd görmüyor.aynı şekilde dvd rw ile beraberde görmüyor.tek başına olacagım diyor bu sandisk
    şuan tek kulanıyorum o şekilde yazıyorum.bu gün tekrar ayarlı sıfırladım biosu güncelledim.acaba diyorum sata 3 sata 2 çakışması olabilirmi üniversitedeki hocamı ardım adam dedi hdd ler sata2 ssd sata 3 çakışablir.
    ama başka bilgisayarlada böyle bir şey görmedim.sorun buysa çözümü ney o zaman
    Ben yinede PSU'dan olabileceğini düşünüyorum marka/model nedir ? Başka güçlü bir psu ile deneme şansın var mı ?
  • kasa feel 550 watt
  • herkeze teşekür sorunu çözdüm ssd yi iade ediyorum.
    bıktım bir haftadır ugraşıyorum siz siz olun ssd mssdi almayın
  • cakisacagini hic sanmiyorum. suanki anakartim sata2... ben 2 tane sata2, 1 tane sata1, 1 tane ide harrdik hepsi sorunsuz calisiyor. ve hepsini ayni anda kullanabiliyorum biosda boot siralamasinda hepsi gozukuyor.

size diyecegim biraz sacma gelebilr ama hdd boot siralamasina baktiniz mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD arzalıymış. 120 GB kingston v300 aldım canavar gibi.Çakışma da olmadı sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastekking -- 1 Kasım 2014; 1:35:54 >
  • Ilginc bir sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.