Şimdi Ara

SSD kitlenme sorunu(ÇÖZÜLDÜ)Bilgilendirme amaçlı güncellendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba.Bilgisayarıma yeni intel 330 120 gb ssd ve 2x4gb kingston 1333 mhz ram aldım (notebook).Bilgisayar günde 2 3 defa donup kalıyor.Hdd ışığı sürekli yanıyor.Bazen 5 dk sonra düzeliyor bazen 3 saat açılmıyor ve açma kapama düğmesine basılı tutup kapatıyorum.Problem nedir çıldıracam ya !!! Yardım ederseniz sevinirim...

Kaç kere format attım yine aynı yine aynı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 4 Temmuz 2013; 1:08:33 >

• Yardimci olacak arkadaslarmz yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı konuyu güncel hale getirdim.Daha önceden belirttiğim gibi sorun win 8 de olmuyordu sadece win 7 de oluyordu.Sorunun nedeni anlasıldı.İntelin rst sürücüsü.Win 7 sp1 in kendi içinde gelen ahcı sürücüsü eski sürüm olduğu için bazı ssdlerde donma kitlenme problemleri yaratıyor.En yeni sürüm rst sürücüsü yüklendiğinde problem win 7 de aşılıyor.Zaten sitede eski driverlarda bazı bug ve donma problemleri oldugu belirtilmiş.(ssdler için)Ben rapid storge tecnologie nin v.10 unu kullanıyordum.Şimdi 12.5 li sürümünü kullanıyorum ve problem yok.(win 7 için en yeni sürüm 12.5 gozukuyor)Win 8 e gelince rst yuklemedende windowsun kendi ahcı surucusu yeni versiyon oldugu için problem yaratmıyor.Ama yinede rst nin v15(win 8 için en guncel surum) sürümünü yüklemenizi tavsiye ederim.Yeni bir özellik eklenmiş program ciddi performas gerektirmeyen işlemlerde hdd ve ssd lerinizi güç tasarruf moduna alıyor performas gerekincede tekrar max güç tüketimine alıyor.İnternette ssdde donma sorunu yasıyan birçok insanların actıgı baslıkları gordum ama hıcbırınde cozum yoktu.Cunku sorunun nedeni bilinmiyordu.Bazı sitelerde hipm dipm ayarlarıyla oynanarak sorun duzeltılmıs ama benim ıcın kalıcı bir cozum olmamıstı.Zaten anladıgım kadarıyla eskı ahcı suruculerının problem cıkarmasının nedenı bu hıpm dipm olayı ama konu hakkında cok bilgim olmadıgı ıcın bısey dıyemeyecegım.

Not:Notebook kullanıcısıysanız üreticinizin sitesinde yayınlanan güncel gozuken driverlar aslında guncel olmayabilir.
    Mesela ben acer kullanıyorum rst sürücüsü acerin destek sistesinde v10 olarak gozukuyordu ama driveragent programı v12.5 versiyonunu buldu yanı raslantı sonucu cozdum problemi.Gerçi sadece rst değil bütün driverlar tarih dısı kalmıs.)))Ha bişey daha belirtmek istiyorum üreticinin yayınladıgı driverlar pcniz için optimize edilmiş driverlardır onları degıstırsenız problemler meydana gelebilir.Mesela acerin sitesinde nvidianın v306 sürümü var ben suan 320.49 wql kullanıyorum performas olarak çok daha iyi bir driver ozellikle oyunlarda ama bir problem var performas demek ısı demek yani notebook 5 derece daha sıcak calısıyor.))))Notebook üreticilerinin sürekli driver yenilememesinin bir nedenide bu optimizasyon olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 4 Temmuz 2013; 1:12:35 >

• sorun bendede var. amd apu sistem. 60gb v300 ssd ye sistem kurulu bazen dedeğiniz gibi bi kilitleniyor delirtiyor adamı. bu driveri nasıl bulacağız bu tür konularda pek bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim

sistem a88 anakart, amd a10 7850 işlemci, kingston 60 gb ssd, 1tb harddisk, 4 gb 1600 ram
  • gunduz83 G kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminiz nedir?
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    win 7 64bit yardımcı olursanız sevinirim
    Win 7 ssd ye tam uygun bır ısletım sıstemı degıl.Intel,kıngston vs gıbı ssdlerde bu problem yasanıyor.Ikı secenegın var.Ya ssd nı degıstıreceksın.Samsung 840 pro ve corsaır neutron gtx serısınde bır sorun yasamadım.Yada win 8.1 update 1 kuracaksın.Rst surucusude tam care olmuyor.Ama 8.1 ıle hıc bır sıkıntı yasamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ssd nin firware güncellemedim bi güncellemesem sorun düzelirmi acaba. birde benim sistem amd. bilgisayarcı kurdu driverları bi daha bi kontrol edeyim. win8 hiç kullanmadım çok soğuk duruyor bana.

ahcı açıkmı bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Win 7 ssd ye tam uygun bır ısletım sıstemı degıl.Intel,kıngston vs gıbı ssdlerde bu problem yasanıyor.Ikı secenegın var.Ya ssd nı degıstıreceksın.Samsung 840 pro ve corsaır neutron gtx serısınde bır sorun yasamadım.Yada win 8.1 update 1 kuracaksın.Rst surucusude tam care olmuyor.Ama 8.1 ıle hıc bır sıkıntı yasamazsın.

şöyle bişeyde var. işyerindeki arkadaşa yine amd apu a8 sistem kurdurttuk vatana ama sadece 120 lik v300 ssd taktırdık. hiç takılma donma sorunu yok yin oda win 7 64bit.

benim bilgisayarda ssd + 1 tb hdd var.
    bununla ilgili bir sorun olabilirmi?
    Yok zannetmıyorum.

Siz ilk olarak bilgisayardaki butun suruculerı guncelleyın.(Özellikle rst drıverı cok onemlı en guncel surumu yukleyın)
    Sonra windows updatelerı yapın.
    Sonra ssd nın frimware ını guncelleyın.
    Sonra bıosu guncelleyın.
    Sonra trım vs ssd ıcın ınce ayarlar var onları yapın.
    En son bıostan ahcı ayarları aktıf mı onuda kontrol edın.

Duzelmezse windows 8.1 update 1 i yukleyın.Yıne sorun varsa ssd bozuktur.Ama %99 duzelır.Yada ısletım sıstemını degıstıremem dıyorsanız samsung 840 pro yada corsaır neutron gtx alın.Almıskende 120 den asagısını almayın.

Ben ne yaptıysam ıntel 330 120 gb ssd yı windows 7 de stabıl calıstıramadım.Windows 8.1 e gectım hıcbır problem kalmadı.
  • windows update tamam, trim ayarları tamam, firware tamam.

rst driveri yükleyemedim nerden bulcaz nasıl yükleyeceğiz beceremedim.
    birde bios u nasıl yükleyeceğiz tehlikeli bir konu. msi sitesinden liveupdate programını buldum yeni sürüm biosu buldu. program yükleyebiliyor ama cesaret edemedim. ordan yüklesem sorun olurmu?
    Rst dedıgınım rapid storge technologie diye googleda aratın en guncel surumu yukleyın.Biosa gelınce anakartın uretıcısının sıtesıne gırıp anakart modelınızı yazarak ındıreceksınız.Riskli bir ıstır.Gormeden soye soyle yapacaksınız dıyemem.Bıos atarken herhangı bır problem olursa bılgısayarınız kesınlıkle acılmaz.Servıse gondermenız gerekır anakartı.Eger bu tıp ıslemlere hakım degılsenız ya baska bılen bırıne yaptırın yada en basıt yol windows 8.1 kurun sorununuz kalmasın.
    rst yi şu sitede buldum indirdim:https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23496

inen rar dosyasında exe dosyası yok nasıl yükleyeceğiz. yardımcı programmı var?
    https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=24006&ProdId=2101&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20%20*&DownloadType=

SetupRst.exe dosyasını ındırın.Sistemdekı eskı drıverı kaldırmayı unutmayın.
    exe dosyasını indirdim. su platform desteklenmiyor diyor. benim sistem amd.
    anakart msı a88x-g43
    işlemci: a10-7850k
    ssd.v300 60gb
    1tb harddisk
    4gb 1600mhz ram

amd olduğu için mi kabul etmiyor heralde ondan?
    Dogru ya oruc vurdu hocam rst ıntel cıpsetlı anakartlarda calısıyor sızde calısmaz.Windows orjınal mı?
    değil.. şimdilik donma yok bakalım inşaallah sorun düzelmiştir.

bilgin varsa başka bişey sormak istiyorum. malwarebyte ı kurmaya çalışıyorum. kurulumda şöyle bir hata veriyor:

iç hata:expression runtime error (at 74:177):
    external exception E06D7363

neden yapabilir bütün güncellemelere sahip bios dışında. yalnız win 7 64 bit pro ?

senide meşgul ediyorum ama.
    Malesef bır bılgım yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.