Şimdi Ara

Temizlik Sonrası Ekran kartı çalışmıyor ? [VİDEOLU] [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün bilgisayarımın tozunu,termal macunu yeniledim.
    Bütün bileşenleri geri taktım ekran kartı çalışmadı.Fanı dönmüyor.Ve monitöre signal vermiyor.
    Ekran kartı bozulmuş olabilir mi ?

VİDEO :https://www.youtube.com/watch?v=C-cdX2RfSSM

Edit:Sorun çözdüm.
    İşlemci güç kablosunu,anakart güç kablosunu,ramlari çıkarttım 5 dk bekledim.Sonra PC açma tuşuna 10sn basılı tuttum ve kablolari,ramlari geri taktım,sorun kalmadi.
    Demek ki kasada statik elektrik olmuş o an.

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bagivup -- 21 Mart 2016; 10:49:29 >

• bilgisayarı temizlerken ekran kartını taktıgın pciexpress slotuna toz kaçırmış olabilirsin,ekran kartını çıkar orayı iyice üfle felan işte temizle ondan sonra tak kartı
  • peki bilgisayarın tepkisi nedir.mesela hdd ışığı nasıl yanıyor? Normal açılırken titreşimli yandığı gibi mi yanıyor yoksa hiç yanmıyor mu yada direk titremeden mi yanıyor.İlk bakışta ekran kartı arızası gibi duruyor fakat diğer ihtimalleri düşünüyorum.Biosu sıfırlayıp ramları tek tek deneyin.İmkanınız varsa başka bir ekran kartı deneyin yada başka bir bilgisayarda ekran kartınızı deneyin.Psu dan bile olabilir
  • PC her zaman ki gibi doğru çalışıyor.Fanlardan dolayı videoda ses çok olabilir 5 adet fan var çünkü :)
    Bios pilini, ramlari çıkarıp takıcam.Ama başka ekran kartı deneme imkanım yok.Deneyip sonucu yazarım. @gokhansari_1

PCİ Express slotu tertemiz hiç bir toz yok. @Skörtıl_Nimo

Sizce statik elektrik olmuş olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrawStyle

PC her zaman ki gibi doğru çalışıyor.Fanlardan dolayı videoda ses çok olabilir 5 adet fan var çünkü :)
    Bios pilini, ramlari çıkarıp takıcam.Ama başka ekran kartı deneme imkanım yok.Deneyip sonucu yazarım. @gokhansari_1

PCİ Express slotu tertemiz hiç bir toz yok. @Skörtıl_Nimo

Sizce statik elektrik olmuş olabilir mi ?

Elektronik sonuçta olmamıştır diyemeyiz
  • Işte bu yüzden o kasa kapani bi kere açar parca takar kaparim yaki 3 sene sonraya kadar

Soruna gelirsek dostum bir bilgisayarciya gotur kasani baska bi ekrankarti takip baktır statik olabilir hele bide bez tüylü bezse Sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam öncelikle sorunun hala devam ediyorsa, kasadan power kablosunu çıkart ve power tuşuna 5-10sn kadar basılı tut. Biriken elektrik varsa zaten 1-2 sn ışıklar yanıp söner ve sorun çözülür.
  • Pc'nin verdiği tepki, resimde'ki güç kablosu takılı değilken'ki haline benziyo.

Temizlik Sonrası Ekran kartı çalışmıyor ? [VİDEOLU]  [ÇÖZÜLDÜ]
  • Güç kablosu olabilir.

• coax47 kullanıcısına yanıt
    Hocam o işlemci güç kablosu.
    4+4 olarak ikiye ayrılan powerdan gelen kablo.
    Benim anakartim 4 pinli aldığı için obur 4 pin bosta.
    Diğer bazi anakartlar 8 pinli oluyor.O zaman ikisini takiyorsun.
    Sorunu çözdüm çözümü yukarda.
    Teşekkürler yardım ettığiniz için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.