Şimdi Ara

Ssd'lerdeki Düşük TBW Değeri Kafamı Karıştırdı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SAmsung 850 evo 120gb alacaktım ama toplam veri yazma değerini görünce vazgeçttim.75 tbw çok düşük.Bazı arkadaşların tbw hakkında yorumlarını okudum.Günde 0.1tbw gidiyormuş sadece windows yüklüyken.Hal böyle olunca 2 sene sonra ssd perte çıkmaz mı?

• 75TB=76800GB yapıyor. Günde 25 GB veri yazsanız 8.4 yılda 75 TB veri eder... TBW yi sorun etmeyin bence..
  • Ssd'ler yaygınlaşalı neredeyse 4-5 sene oluyor bunca zamandır ssd'nin ömrü bitti diye açılan konu görmedim.
  • 4.5 sene once aldigim 60gblik ocz vertex 3 ssdme yaklasik 20-30 kere format atmisimdir suan 330-175mb degerlrrinde hala calisiyor hic secure erase atilmadi yanit sureleri hala cok iyi durumda windows acilis kapanisi hala cok hizli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TBW değeri en yüksek ssd'ler bir de samsung'un düşün. Diğer ssd'lerin şimdiye kadar pert olması lazımdı. Ölene kadar parasını çıkaracak cihazlardan.
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.Black friday'de alacam inşallah bir ssd.Ömrünü dert etmicem.
  • TBW tek başına önemli bir kriter değil, bunun dışında kapasite, daha doğru bir ifadeyle boş alan da uzun bir SSD ömrü için çok önemli. İlk aldığım 32gb'lık SSD'm %80 doluluk oranıyla 2 senede perte çıkmıştı ama bugün 120gb'lık bir SSD %50 ve üzeri boş alanla en az 10 yıl sorunsuzca kullanılır ki bu da SSD'yi değiştirmek için fazlasıyla yeterli bir süre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3,5 senedir kullandığım Ocz Vector 128gb ssd değerlerim. Daha yüzde 87 ömrü var. Totalda 13 tb okuma ve 13 tb yazma var. Gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Ömrü bitmeden kapasitesi iyice yetersiz hale gelecek zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hipersonic -- 14 Kasım 2016; 2:29:11 >
  • 75 Tbw zaten yüksek bir değer. Bende geçenlerde Sandisk x400 aldım o da 75 tbw ömür biçmişler hemde video editle uğraşıyorum büyük boyutlu video dosyaları falan 2 ayda %1 bile düşmedi ordan hesaplarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 14 Kasım 2016; 6:24:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 sene önce 120 gb vertex 3 aldım hala iyi durumda, okuma yazma hızları çok değişmedi kapasitede sorun yok hata da yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Ssd'ler yaygınlaşalı neredeyse 4-5 sene oluyor bunca zamandır ssd'nin ömrü bitti diye açılan konu görmedim.
    Emin olun 3 yılda biten ssd gördüm.
  • tigrap kullanıcısına yanıt
    Biz de sayende 4 yıl sonra konuyu hortlatan birisini daha görmüş olduk Kullanmayı bilmedikten sonra her cihaz zamanından önce pert olabilir. DRAM içeren iyi marka ssd ler tercih edilirse, daha uzun süre kullanma olasılığı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.