Şimdi Ara

SSD Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 ayda SSD'nin sağlamlığı %73 olmuş, okuma 11110 gigabayt olmuş, yazma 6142 gigabayt olmuş. Oyun repackleri mi artırıyor okuma yazmayı? %0 olunca ne olur? Ne kadar gider böyle? Sağlamlığının daha yavaş düşmesi için ne yapmalıyım? (CrystalDiskInfo'dan baktım)

• Cevabı biz de bekliyoruz bakalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürekli dosya yazıp silerseniz elbette ömrü kısalır. Üstelik repack, yani sıkıştırılmış/paketlenmiş dosyalardan oyun kurarak bu süreci daha da hızlandırmışsın.

Sağlık durumuna bakarak ne kadar ömrünün kaldığını söylemek zor. %100 gözükse bile SSD bir anda bozulabilir.
  • SSD Ömrü

Benim SSD 5. senesinde olması lazım marka nedir sizin sanki biraz fazla gitmiş ömrü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD'nin ömrü konusunda en yakın tahmini yapmanın yolu üreticinin garanti ettiği yazma ömrü ile SSD'nin kullanım süresindeki veri yazım miktarını oranlamaktır. Disk ömürlerini gösteren programlarda beyin olmadığından bunu bilmezler, SMART verilerine ve yazılan veri miktarına göre uydurma tahminlerde bulunurlar. SMART verileri ise değişkendir bu yüzden programlara güvenmeyin. SSD'nin boyutu çok düşük değilse ve hücresel bozukluklar yoksa 6000 GB civarında %73 sağlık mantıksız. SSD'nin ömrünü uzatmak istiyorsanız mümkün olduğu kadar az veri yazmalısınız, okuma işlemleri etkilemez.
  • Hepi topu 6 tbw yazma ile sağlığı bu kadar düşmüşse, bu ssdnin bozulması yakındır. Marka model nedir acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The white warrior kullanıcısına yanıt
    Bayadır gelmiyordum buralara kusura bakmayın. Acer Nitro AN515-43 bilgisayar. SSD modelini bilmiyorum ama crystaldisk info'da HFM512GDJTNG-8310A yazıyor. Ve %66 olmuş SSD sağlığı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CORSAIR SSD Garanti Süresi
    14 yıl önce açıldı
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    İ3 4005u ram ve ssd takma
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 yillik ssd , biraz da sans isi bence ,

SSD Ömrü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.