Şimdi Ara

SSD PROBLEMİ/ 'Bilgisayarım' da görünmüyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
35.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ayıt yöneticisinde görünüyor. ancak c: ve d: klasörünün olduğu yerde görünmnüyor? ne yapmam gerekli?

win 7 32 bit

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

win7 yeni yagıtları otomatikmen kullanılır hale getirmez sadece tanır.
    kullanmak için yönetimsel araçlar > bilgisayar yönetimi > depolama bölümünden SSD'yi "başlat" manız lazım...

Alıntıları Göster
    Bilgisayarıma sağ tıklayıp "Yönet" diyelim. Disk yönetiminden sağ taraftaki listede SSD'ye sağ tıklayıp "Yeni basit birim" diyerek yönergeleri izleyelim. Diski bölmek istemiyorsanız hiç bir ayarı değiştirmeden sihirbazı tamamlayalım.
  • Anakartın biosu sıfırlanmış ve acaba ide-sata-ahci seçenekleri değişmiş yani default ayara dönmüş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaReTTa_99

Anakartın biosu sıfırlanmış ve acaba ide-sata-ahci seçenekleri değişmiş yani default ayara dönmüş olabilir.

yani ne yapmam gerekiyor?
  • win7 yeni yagıtları otomatikmen kullanılır hale getirmez sadece tanır.
    kullanmak için yönetimsel araçlar > bilgisayar yönetimi > depolama bölümünden SSD'yi "başlat" manız lazım...
  • Bilgisayarıma sağ tıklayıp "Yönet" diyelim. Disk yönetiminden sağ taraftaki listede SSD'ye sağ tıklayıp "Yeni basit birim" diyerek yönergeleri izleyelim. Diski bölmek istemiyorsanız hiç bir ayarı değiştirmeden sihirbazı tamamlayalım.
  • sağolun sağolun....
    bikere daha aynı problemi yaşamıştım. bu yönetten depolama yerine şans eseri tıklayıp sorunu halletmiştim. ancak şimdi hatırlayamadım nerden nereye giriyorduk diye. bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerde aradım durdum bu depolama kısmını. neyse halloldu şimdi. tşk.

quote:

Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

öncelikle c ve d dediğin klasör değil sürücü harfidir.bilmişlik tasladığımdan değil ancak sanırım bilgisayar konusunda yeterli bilgi sahibi bir kişiye benzemiyorsunuz.herneyse aygıt yöneticisinde sürücü yüklenmiş ve sorun gözüküyormu?bilgisayarıma tıladığınızda hiç bir yerde gözükmüyormu?mesela kazara çıkarılabilir depolama birimine tıkladıysanız gizlemiş olabilirsiniz.
    ayrıca şunuda deneyin.bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet deyin.sol kısımda depolama nın altında disk yönetimine tıklayın.orada gözüküyormu bir bakın.duruma ne yazıyor biçimlendirilmemiş, sağlam vs ona göre biçimlendirebilirsiniz.SSD niz hayırlı olsun bu arada benim bilgisayarımın ihtiyacı olan tek parça xD

hocam imzamdaki bilgisayarı topladığıma göre bilgim fena sayılmaz bakma benim sürücü dediğime, terimler dilinde konuşmamışım sadece o kadar. çok tşk. yardımın için.

şimdi sıra geldi bu diskin firmwaresini yükseltip ahci modda çalıştırıp win 7 yükleyip diğer win7yi silmeye. of allahım işim çok valla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

sağolun sağolun....
    bikere daha aynı problemi yaşamıştım. bu yönetten depolama yerine şans eseri tıklayıp sorunu halletmiştim. ancak şimdi hatırlayamadım nerden nereye giriyorduk diye. bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerde aradım durdum bu depolama kısmını. neyse halloldu şimdi. tşk.

quote:

öncelikle c ve d dediğin klasör değil sürücü harfidir.bilmişlik tasladığımdan değil ancak sanırım bilgisayar konusunda yeterli bilgi sahibi bir kişiye benzemiyorsunuz.herneyse aygıt yöneticisinde sürücü yüklenmiş ve sorun gözüküyormu?bilgisayarıma tıladığınızda hiç bir yerde gözükmüyormu?mesela kazara çıkarılabilir depolama birimine tıkladıysanız gizlemiş olabilirsiniz.
    ayrıca şunuda deneyin.bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet deyin.sol kısımda depolama nın altında disk yönetimine tıklayın.orada gözüküyormu bir bakın.duruma ne yazıyor biçimlendirilmemiş, sağlam vs ona göre biçimlendirebilirsiniz.SSD niz hayırlı olsun bu arada benim bilgisayarımın ihtiyacı olan tek parça xD

hocam imzamdaki bilgisayarı topladığıma göre bilgim fena sayılmaz bakma benim sürücü dediğime, terimler dilinde konuşmamışım sadece o kadar. çok tşk. yardımın için.

şimdi sıra geldi bu diskin firmwaresini yükseltip ahci modda çalıştırıp win 7 yükleyip diğer win7yi silmeye. of allahım işim çok valla.

sanırım biraz ön yargılı davrandım pardon.neyse hallettiğinize sevindim.fiyat açısından makul seviyelere indiğinde bende bir ssd almayı düşünebilirim.gerçekten kurdupunuzda performans farkını gerek açılış hızıdan gerekse diğer işlemelerde fark yaratacaktır.memnuniyetinizi burada belirtirseniz en azından ileriki günler için bir fikrimiz olabilir .testler felan var ancak ben kullanıcı görüşlerini daha dikkate alıyorum her konuda sonuçta bende çok profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı değilim.

birincisi ahci mod ile normal mod arasında gözle görülür fark var. yani ahci mod 2 kat daha hızlı diyebilirim. test verilerini bilmem ama gözle gördüğüm o sanki.

bunun dışında laptopun açılması inanılmaz fark etti. şimdi hem masa üstü bilgisayarıma hem L675 e star wars unleashed 2 yi yükleyip çalıştıracam. o zaman aradaki farkı daha iyi anlarım.

yani sadece 1 ssd ile i5+4gb+5650li notebok ki noteboklarda ekran kartları %40-60 performansı kısılıyor, acaba i7li+6gb+ 5850li masaüstümden dahamı hızlı oluyor? eğer öyle birşey oluyorsa bu masaüstü toplarken ekran kartı+işlemci paraları ssd ye kayacak demektir. buda bütün hespları alt üst edecek. acaba ssd+ucuz ekran kartımı yoksa ssdsiz pahalı ekran kartımı diye testler başlar yakında... yani bir işlemci i7=500tl ve bir ekran kartı=500 tl alana kadar. 300 işlemci 300 ekran kartı alıp 40gb ssd 170tl+hdd 1TB 100tl gibi rakama daha ucuz ve daha hızlı bir bilgisayar toplanabileceği anlamına geliyor.

ssdlerin fiyatlarının düşmesi 1 yıldan önce olmaz çünkü 1 ay önce aldığım 400tllik corsair f80 şu anda 480tl. intel 80gb 310 iken şu anda 390 tl. yani bu bazen artadabiliyor. ancak hemen almanınde bir anlamı yok. şimdi şubat tatili bekle biraz. bu corsair f80 400tlnin altına düştümü alırsın ki düşecek. neden corsair çünkü en hızlısı ve en ekonomik olanı. corsair F80 yazmasına rağmen corsairin sitesinde f90 yazıyor çünkü fazladan 5-6gb daha yer var. yani 85-86gb aslında bunuda aldığın rakama bölersen GB başına en uygun ssd corsair F80. 1gb =4,65tl birde intel 40gb var oda 1gb=4,25tl ye geliyor ama onun hızı düşük. tabi 400tl bir yanda 170tl bir yanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 11 Ocak 2011; 0:56:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de yok görünmüyo ssd d de yok niyeyse bi c var yeni birim f diye bir şey var windows 8 benimki nasıl yapacağım
  • epic_respawn_tr E kullanıcısına yanıt
    Videoda detaylı olarak anlattım. SSD yi başlatıyorsunuz

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj144iPj9DPAhUnC8AKHW1SAQAQtwIIKjAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D1-gxcQCy054&usg=AFQjCNEn2GOBdzO1ahX5mYgLyxrsDpDt2g&sig2=-rKdDOgYl8zALX-8bAgzjg
    hız testi videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=1-gxcQCy054

Pc açılışı 8 saniye TEST videosu :https://www.youtube.com/watch?v=haOKTJybT4g
     SSD PROBLEMİ/ 'Bilgisayarım' da görünmüyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 10 Ekim 2016; 14:23:02 >

• Process64 kullanıcısına yanıt

Yıllar sonra işime yaradı, teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.