Bilgisayarımın modeli dell 7577, içerisinde 128gb m2 samsung ssd ve 1tb harddisk bulunmakta.Son zamanlarda harddiskten gelen dönme sesi ve veri yazarken iğnenin çıkardığı sesten rahatsız olmaya başladım. Ben de bu sebepten ve hardiskin yavaşlığından ötürü, 1tb harddisk yerini bir ssd bırakması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bütçem maalesef yüksek değil. Karşıma iki adet seçenek çıktı. Bir tanesi 1tb depolama alanına sahip Hikvision C100 modeli.Hikvision C100 Satış Adresi. Bir diğeri ise 500gb depolama alanına sahip SanDisk Ultra 3D SanDisk Ultra 3D Sarış Adresi
1tb olan ssd ilerleyen süreçlerde depolama alanı ihtiyacımı son derece karşılayabilecek türden ancak markasını ilk defa işittim ve birkaç incelemsine denk geldim onlar da 240gb modeli içindi. Ve anladığım kadarıyla dış kısmı plastik bu ısınma olarak ne tür bir negatif etki yapar bir fikre sahip değilim. 500 gb olan ise güvenilir bir marka en azından kendini bu alanda kanıtlamış, lakin depolama konusunda teredütlerim var sonuçta şu an kullandığım sistemin sadece yarısı kadar. Kullanım alışkanlıklarımın arasıda pek oyun oynamak yok ancak yakın zamanda bu alışkanlığım değişmeye başladı . Şu zamana kadar amatör olarak çektiğim fotoğraf veya videoları depolama olarak kullanıyorum d diskini. İçin sadece 200gb dolu. Ancak ilerleyen süreçlerde bölümümden dolayı autocad gibi programlar yükleyeceğim. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler.