Şimdi Ara

SSD SEÇİMİ / SANDİSK Mİ SAMSUNG MU ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
9.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha öncede SSD seçimi konu açmıştım ve herkesin Samsung demesine istinaden Samsungda karar kımıştım. Fakat fiyatlara baktım sabah ve şöye bir analiz yaptım..

• Samsung Evo 750 120GB SSD: 210TL - Okuma/Yazma ( 540/520 )
    • Sandisk Plus 240GB SSD: 260TL - Okuma/Yazma ( 530/430 )

Hedefim şu: 1TB HDD girişine SSD takmak ve Optik sürücüye de Kızak ile HDD monte etmek. SSD sadece sistem diski olacak ve iki üç grafik programı ile ofis programları olacak. HDD ise 350GB Program Files kurulum vs Diski 650GB ise Depo Film cart curt.

Üst düzey bir performans beklemiyorum fakat almışkende uzun ömürlü sağlam kalitei birşey almak istiyorum. İlerleyen aylarda 8GB ek RAM de alıp donanımı ykselteceğim..

Edit: Ürün Linkleri

Sandisk Plus 240GB

Samsung Evo 750 120GB

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Patron -- 14 Aralık 2016; 10:34:55 >

• Lab top da sandisk ssd plus, masaüstünde Samsung 850 var, aradaki farkı hissetmek çok mümkün değil ama dayanıklılık açısından tercih Samsung olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 GB Sandisk Plus kullanıyorum imzada ki sistemde. Alalı 8 ay falan oldu bir sorun yaşamadım. Performans olarak iyi ama dizüstünde kullanacaksanız Samsung biraz daha sağlıklı olabilir.
  • 240 GB Sandisk Plus kullanıyorum. Gayet güzel çalışıyor tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martell -- 15 Aralık 2016; 9:16:1 >
  • İlk Tercih Her zaman için samsung 750 Evo olmazsa sandisk ssd plus degil kulvarları çünkü alınması gereken 750 Evonun eşdegeri ssd Sandisk Ultra 2 dir
  • Peki hocam bu ürün nasıldır sizce, ama tercihim samsung olacak ozaman

Toshiba OCZ
  • Hazır konu varken bende birşey sorayım, Samsung 850 EVO serileri muadillerine göre daha iyi sonuçlar veriyor, peki sentetik testler dışında gerçekte durum nasıl acaba, mesela uygun fiyata yurtdışı Crucial MX300 750gb var, sizce Samsung 850 EVO 500gb mı Crucial MX300 750gb mı almak daha mantıklı olur, Windows dışında oyunlar için de kullanacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toshiba mı samsung mu ?
    11 yıl önce açıldı
    SSD Mİ? HDD Mİ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung bu iste usta değil ben sandisk diyorum samsung sadece ismi var
  • Samsung kendi ürettiği 3D V-Nand bellek teknolojisini ve kontrolcüsünü kullanıyor, ayrıca IOPS değerleri diğerlerinden yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Samsung kendi ürettiği 3D V-Nand bellek teknolojisini ve kontrolcüsünü kullanıyor, ayrıca IOPS değerleri diğerlerinden yüksek.

bunu bilmiyordum fakat cabuk bozulduğunu biliyorum
  • Lütfen Kafamızdan uydurmayalım forumda yüzlerce kullananını var aynı şekilde ofisimdeki 10 Adet bilgisayardada takılı durumda şimdiye kadar ne memnun olmayan gördüm yada duydum etrafımdakilerden ve kendi kullandım ürünlerde hiç bir soruna rastlamadım yabancı forumlarada baktım durum ordada aynı herkes memnun çabuk bozuluyor diye birşey yok milleti yanlış yönlendirmeyin
  • samsung iyidir evo 750 de 3D yok. ama 250 GB evo 750 tavsiye ederim bende aldım. 3D zaten aman aman illa olması lazım diye bi mesele değil. sadece C için 250 şu zamanda çok çok iyi
  • sandiskten uzak durun penta mağdur ediyor sorun olduğunda
  • donanımhaber forum
    PENTA BİLGİSAYAR REZİLLİĞİ » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/penta-bilgisayar-rezilligi--122840032
  • Başıma geleni anlatayım a101 den şu meşhur usb sandisk belleklerinden almıştım.Şu meşhur ucuz usb3 lerden.1-2 kez kulanmadan bozuldu.Götürdüm hemen iade aldılar yerine bu defa sandisk çift taraflı usb 3 lerinden üstüne koyup aldım.Oda 1-2 kullanımdan sonra bozuldu.Hala elimde; dedim pc den kaynaklı herhalde belleği bozuyor ancak diğer marka belleklerime bir şey olmuyor.Sandisk de fiyat uygun ancak çok satıldığı için kalite sanırım biraz düşük.Üst üste 2 defa belleklerini bozmak herhalde şansızlığın büyüğü olsa gerek.Yalnız aynı anda aldığım arkadaşlarda sorun yok onlar kullanıyorlar.Benim ocz yi alma düşüncem var 240 lık 550/530 olanı fiyatıda uygun.

• corsair almanı öneririm

275gb da crucial var

• sandisk
  • 240 gb sandisk öneririm
  • Sandisk diyenlere kulak asma bir çoğu kullanmadan yorum yapıyor. Samsung içindekileri kendi üretiyor çok daha uzun ömürlü ve performanslı. Sandisk orada yazan hızları veremiyor. Zaten fiyatındanda belli. Bakarsan sandisk ssdler ile ilgili konularda hep şikayetler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Helen Mirren

quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Samsung kendi ürettiği 3D V-Nand bellek teknolojisini ve kontrolcüsünü kullanıyor, ayrıca IOPS değerleri diğerlerinden yüksek.

bunu bilmiyordum fakat cabuk bozulduğunu biliyorum

Sanırım sandiskle karıştırdınız

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.