Up to 560 MB/s Sequential Read Up to 510 MB/s Sequential Write Up to 95,000 IOPS 4k Random Read Up to 85,000 IOPS 4k Random Write
Şimdi yeni bir Ssd almayı düşünüyorum ve bu konuda bilginize başvurmak istedim.
Açıkcası eski Ssd den çok memnundum, aynısını alabilirim. Ama almışken, daha iyileri varsa onlardan seçip bir ssd almayı düşünüyorum.
OCZ şirketi battı ve onu IBM aldı. hala OCZnin ssd olarak kaliteli olduğunu düşünüyorum. Orjinal sitesi olsun diğer sitelerde olsun SSDler hakkında yeterli bilgi bulamadım. IOPS değerleri bir çok üründe verilmiyor. ve anlamadığım çok farklı değerler var. bunlar hakkında bilgileri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Türkiyede yeterli ürün olmadığından yurt dışından da getirmeyi düşünüyorum.
Üstte gördüğüm bir kaç ürünü paylaştım. 120gb, 128gb yeterli olacağını düşünüyorum. 256gb gereksiz fazlalık ve fiyat olarakta 800tl yi açmamasını planlıyorum. aksi takdirde hayalimdeki ürün bu RevoDrive 3 X2 - PCI Express (PCIe) SSD
Sadece IOPS değeri hakkında bilgim olduğundan, en büyük önceliğim bu değerin 90bin den fazla olması. Farklı markalara çok güvenim olmadığı gibi bilgim de onlar hakkında yok. eğer ki farklı markalarda da güzel ürünler varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler
japon_kuklasi
kullanıcısına yanıt
OCZ battı. IBM değil, Toshiba satın aldı. Sizin verdiginiz linklerdeki OCZ ssd lerin hepsi OCZ firması batmadan önce çıkartmış oldugu ssd lerdir. (Bildigim kadarıyla bunların bir çogu sorunlu ürünler. Yanlışımda olabilir. Yanılıyorsam diger arkadaşlar uyarsınlar.) OCZ yi toshiba satın aldıktan sonra tanıtmış oldugu Vector 180 isimli ssd si var ama hala piyasada görülmemekte. Neden toshiba satın aldıktan sonra dedim. OCZ, Toshibanın bünyesi altına geçtikten sonra sorunlu ürün çıkarmayacagını en azından OCZ de oldugu kadar olmayacagını düşündügüm için.
Kendimde 512 gb lıgını kullanmaktayım. Hiç bir sorun, sıkıntı yaşamadım.
Storage
Capacity
128GB
Features
Sequential Read Speed Up to 540MB/s
Sequential Write Speed Up to 520MB/s Samsungun kendi bilgilerinde yazma hızı 520 olarak görülüyor ama zannedersem hatalı. Bir çogu inceleme sitesinde 390 olarak geçmekte. Doğrusuda bu olmalı. Ama bu sentetik testlerin günlük kullanımda hiç bir yararı yoktur. Ev kullanıcıları için önemli olan veriye erişim süresi ve 4k degerleridir.