Şimdi Ara

SSD Tavsiyesi ve Fikir Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Masaüstü bilgisayarımda Kingston V300 120 gb ssd takılı. 5 yıllık ssd ama hala bilgisayar 17 saniyede açılıyor bu konuda beni tatmin ediyor fakat okuma hızı 500 mb olmasına karşın yazma hızı 100 mb civarında çıkıyor cyristaldisk ile.

10 yıllık sata2 destekli dizüstü bilgisayarım var. Sadece office, chrome gibi uygulamaları kullanacağım ve ssd takmak istiyorum. Bir keresinde V300'ü dizüstüne takmıştım sata2 desteğine rağmen baya iyi hızlanmıştı.

Şimdi aklımda şöyle durumlar var;

1) 120 gb yeni ssd alıp masaüstüne takıp V300'ü dizüstüne takacağım ve 70 gb-50 gb olarak C ve D şeklinde ikiye böleceğim.

2) 80 lira daha verip 240 gb alıp direkt dizüstüne takıp C ve D şeklinde 100-140 gb olarak ikiye ayıracağım. Bu durumda masaüstüne yeni ssd takma durumu olmayacak ama dizüstünün hafıza artacak.

DVD okuyucuyu iptal etmek istemediğim için var olan diski çıkarıp ssd takacağım. SSD diskleri normal hdd gibi C ve D olarak ikiye bölersem bir zararı olur mu? Hangi seçeneği uygulamam daha mantıklı olur? 120lik olarak WD, 240lık olarak sandisk ucuz modelini belirledim farklı öneriniz var mı? Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.