Şimdi Ara

SSD ve HDD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Garip bir sorunla karşı karşıyayım. Anakartım Gigabyte H77-DS3H. 3 adet disk kullanıyorum. Sandisk Extreme SSD 120GB, WD Caviar Green HDD 1,5 TB ve Samsung HDD 1 TB.

Sandisk ve WD'e işletim sistemi kurulu. İkisi de windows 7 ultimate. Harddiskteki windowsu internet, film, oyun, ıvır zıvır için kullanıyorum. SSD'deki windowsu kayıt işleri için kullanıyorum. AHCI mode kurulu.
    Sandisk 0 numaralı SATA3 portuna, harddiskler ise diğer SATA2 portlarına takılı.

Sorunuma gelecek olursak; harddisklerden bir tanesi BIOS'ta bazen gözüküyor bazen gözükmüyor. Görmediği durumlarda BIOS kısmını geçmesi çok uzun sürüyor. Farklı kablolar denedim, farklı portlar denedim, işe yaramadı.

Bir diğer sorun ise, normal multimedya speakerlarda anlaşılmıyor (vasat sony) fakat kayıt için kullandığım stüdyo speaklarımı (monitörleri yani) açtığımda çok ince bir ses duyuyorum ki inceden kastım yüksek frekanslı bir ses. Artı, örneğin firefoxu açtığımda, kaydırma cubuğunu kullanarak sayfayı aşağı yukarı indirirken veya bir dosyaya çift tıkladığımda o ince seste yaptıklarıma paralel garip garip değişimler oluyor. Hepsini duyabiliyorum.

Ne yapsam diye düşünürken az önce SSD'yi çıkarttım. Sorunlarımın hepsi ortadan kalktı!
    2 harddiskimi de görüyorum, dipteki ses yokoldu gitti. Birazdan sadece SSD'yi takıp deneyeceğim neler olacak.

Böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır bilemiyorum ama bir şekilde bu sorunu çözmem ve bütün harddisklerimi kullanmam lazım. İşlerim aksıyor.

Saygılar

Murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaytanic -- 26 Mart 2013; 19:30:09 >

• Ses sorunu yazılımsal gibi. Ssd'yi çıkartmaden hdd'deki windows ile başlatmayı denediniz mi?
  • Tabiiki HDD'deki windows'u da sıklıkla kullanıyorum. Aynı ses orada da oluyor. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü az önce sadece ssd ile bilgisayarı başlattım, gürültü yine yoktu. Yani o dip sesler sadece 3 harddiski aynı anda kullandığım zaman oluyor.

Ekstra bir bilgi, bahsettiğim ses, volume ayarından bağımsız. Sesi komple kıssam da var, sonuna kadar açsam da var. Ancak sadece ssd ile veya 2 hdd ile bilgisayarı açtığımda ne harddisklerin kaybolma sorunuyla karşılaştım ne de o gürültüyle. Herşey olması gerektiği gibiydi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaytanic -- 27 Mart 2013; 1:41:01 >
  • 2 Windowsun kurulu olduğu ssd ve hdd'yi taktım. SSD'den açtığımda ilk seferde birkaç dakika sonra kendi kendine resetledi. SSD'yi farklı bir kablo ile SATA0 yerine SATA1 girişine taktım. Açılışta SSD için check disk başladı otomatik olarak. Ne olup bittiğine pek bakmadım, nasılsa sıradan bir işlemdir diye önemsemedim. Ancak normalden bayağı bir uzun sürdü. Bir sonraki açılışta File: \boo\BCD hatası aldım. Boot dosyaları bozulmuş. Diğer windows'u açtım. SSD'yi normal olarak görüyor fakat disk harfi değişmiş (H olmuş). 2 günde 5 defa blue screen'e düştüm.

SSD'ye yeniden windows kurmadan düzeltme şansım var mı?

Şuanda SSD'yi çıkardım, diğer 2 HDD takılı. İyice içinden çıkılmaz bir hal aldı bu durum :(
  • hocam bu tarz cins sorunlar genelde powersupply'dan kaynaklanmaktadır. Eğer imkanınız varsa farklı bir powersupply ile deneyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slaytanic

2 Windowsun kurulu olduğu ssd ve hdd'yi taktım. SSD'den açtığımda ilk seferde birkaç dakika sonra kendi kendine resetledi. SSD'yi farklı bir kablo ile SATA0 yerine SATA1 girişine taktım. Açılışta SSD için check disk başladı otomatik olarak. Ne olup bittiğine pek bakmadım, nasılsa sıradan bir işlemdir diye önemsemedim. Ancak normalden bayağı bir uzun sürdü. Bir sonraki açılışta File: \boo\BCD hatası aldım. Boot dosyaları bozulmuş. Diğer windows'u açtım. SSD'yi normal olarak görüyor fakat disk harfi değişmiş (H olmuş). 2 günde 5 defa blue screen'e düştüm.

SSD'ye yeniden windows kurmadan düzeltme şansım var mı?

Şuanda SSD'yi çıkardım, diğer 2 HDD takılı. İyice içinden çıkılmaz bir hal aldı bu durum :(

Tabi ki hdd'leri sökerseniz bilgisayar mecbur ssd'den başlayacaktır. Başlangıç onarmayla halledebilirsiniz. Fakat disklerin görünmemesi ve ses sorunu beni aşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zebani

hocam bu tarz cins sorunlar genelde powersupply'dan kaynaklanmaktadır. Eğer imkanınız varsa farklı bir powersupply ile deneyebilir misiniz?

Power supply'dan ben de şüphelenmeye başladım açıkçası. Çünkü dün akşam SSD'ye takılı olan güç kablosunu HDD'ye taktım, diğer HDD'yi ve SSD'yi çıkardım. Bilgisayar HDD'yi görmedi!!! Sesini dinledim, açılışta HDD işlem yaparken çıkan ses vardır ya, gırgırgır diye çalışır. O ses 1-2 saniye aralıklarla kesik kesik geliyordu. BIOS'ta harddisk gözükmüyordu.

Benim psu 460W thermaltake (kasanın içinde standart gelen). Ofisteki güç kaynaklarına baktım en fazla 300W bulabildim. Hafta sonu HD7850 almayı düşünüyordum onunla beraber bir tane de 650W coolermaster psu alayım mı?

Bir de hazır mesaj atmışken sormak istediğim bir konu var kafamı karıştıran. BIOS'ta SSD'ye işletim sistemi kurarken AHCI'yi seçiyoruz değil mi? Diyelim ki ben bugün HDD'ye format atıp sistemi sadece HDD ile kuracağım. Doğru düzgün çalıştığını gözlemledikten sonra SSD'yi takıp ona da yeniden windows kuracağım. IDE ve AHCI seçimlerini nasıl yapmalıyım? Sonuçta o seçenekten 1 tane var. HDD'yi kurarken IDE, sonra SSD'yi takınca AHCI'yi mi seçmeliyim?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaytanic -- 29 Mart 2013; 11:26:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    Samsung Harici disk okuma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normal diskede windows kurarken ahci seçebilirsiniz. windows7 veya 8 kurarken ahci driver görecektir... (ahci ssd'ye özel birşey değil.)

powersupply konusuna gelince eğer sisteminizde onboard ekran kartı veya düşük güç ihtiyacı duyan bir ekran kartı varsa 300w powersupply ile deneyebilirsiniz.
  • Cevap için teşekkürler, bu ahci olayını öğrenmiş olduğum iyi oldu.

Geçen zaman içerisinde şöyle bir durum farkettim ki belki karşılaşan vardır:

Anakartın sevdiğim bir özelliği var; belli bir süre sonra kendi kendine kapanıyor. Düğmesine basıp açtığımda windows kaldığı yerden devam ediyor, fakat bazen harddsikleri görmüyor ve bilgisayar saçmalıyor resmen. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda harddsikler geri geliyor.

Son olarak tespit edebildiğim durum bu şekildedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaytanic -- 21 Nisan 2013; 23:11:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.