Şimdi Ara

ssd ve sanal bellek sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilindiği üzere ssd kullancıları için bende dahil olmak üzere sanal bellek kullanamama gibi bir durum söz konusu sdd ömrü bakımından. yanlız böyle de olunca oyunlar vs vs hata veriyor bellek azaldı uyarı veriyor windows. acaba diyorum farklı bir hdd ye sanal bellek oluşturulsa windows işini gücünü oradan halledermi? yani 1 ssd var 1 tane normal hdd. ben o hdd yi sanal bellek olarak kullanabilirmiyim? maksat windowsun kafası atmasın ram yetersiz demesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: fermous

bilindiği üzere ssd kullancıları için bende dahil olmak üzere sanal bellek kullanamama gibi bir durum söz konusu sdd ömrü bakımından. yanlız böyle de olunca oyunlar vs vs hata veriyor bellek azaldı uyarı veriyor windows. acaba diyorum farklı bir hdd ye sanal bellek oluşturulsa windows işini gücünü oradan halledermi? yani 1 ssd var 1 tane normal hdd. ben o hdd yi sanal bellek olarak kullanabilirmiyim? maksat windowsun kafası atmasın ram yetersiz demesin...

Yetersiz ram durumunda yürütülen SWAP olayı (sanal bellek) SSD disklerinin bilinen en büyük düşmanlarından.

Ayrı bir HDD kullanılarak tabii ki SWAP işlemi buna aktarılabilir ve çok da iyi olur. Üstelik perf de hiç fena olmaz.
    Oyun esnasında uygulamalar SSD ile çalışacağından HDD diske pek iş düşmez ve rahat rahat SWAP yapabilir. (HDD üzerinde arkada başka yoğun iş yapmıyorsanız tabii)

Bunun için bilgisayarım simgesinden ayarlara girip performans bölümünde sanal disk seçimini değiştirmeniz yeter.
    SSD için sanal belleği iptal edip HDD için açarak yapabilirsiniz.
    SSD'ye oyun yüklemek ömrünü azaltır diyorlardı, sanal belleği de buradan kaldırınca ben anlamadım SSD ne halta yarıyor, sırf 10 saniyede bilgisayar açılsın diye mi
    quote:

Orijinalden alıntı: c36ab7c4

Ben çok uzun zamandır işletim sistemini sanal bellek kapalı olarak kullanıyorum. Şu zamana kadar 1 kere işletim sisteminin veya herhangi bir uygulamanın hata verdiğini görmedim. Sistemde 32gb ram olmasının bir etkisi olabilir tabiki.

valla dostum değil sanal bellek sen harddiski bile kapalı kullanabilirsin bence. 32gb ramin içine windowsda yüklersin oyunda :D 32gb nedir yav çok fazla (şu an için).
    Kendi konumu hortlatayım. 2015de ssd alıp bu konuyu açmışım şu an 2019. 4 yıl boyunca cırkını cıkardım ssd'nin. Her oyunu içine yükledim filan hızlı calışsın diye, eskiden uğraşıyordum ama sanal belleği kapatmakla filanda uğraşmadın "ssd'niz ölür!" denilen herşeyi yapmışım bu süre zarfında. Sonuçmu? Sıfır sıkıntı
  • tam olarak az önce bunu araştırıyordum
    bakalım gurular görüp bize cevap verirler mi...
  • SSD'nin ömrünü kısalttığı için ve genelde ssd'ler 120 gb gibi düşük kapasitede olduğundan kapatılması tavsiye ediliyor.
    Ben ssd'deki sanal belleği iptal edip bunu hard diskte açtım, bir sorun olmadan çalışıyor.
    Deneyin isterseniz.
    Bu arada tavsiyem google üzerinden ssd optimizasyonu diye aratırsanız güzel bilgiler bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrop -- 18 Ağustos 2015; 15:38:23 >
  • samsung kullanın kafanız rahat olsun
  • quote:

bilindiği üzere ssd kullancıları için bende dahil olmak üzere sanal bellek kullanamama gibi bir durum söz konusu sdd ömrü bakımından. yanlız böyle de olunca oyunlar vs vs hata veriyor bellek azaldı uyarı veriyor windows. acaba diyorum farklı bir hdd ye sanal bellek oluşturulsa windows işini gücünü oradan halledermi? yani 1 ssd var 1 tane normal hdd. ben o hdd yi sanal bellek olarak kullanabilirmiyim? maksat windowsun kafası atmasın ram yetersiz demesin...

Yetersiz ram durumunda yürütülen SWAP olayı (sanal bellek) SSD disklerinin bilinen en büyük düşmanlarından.

Ayrı bir HDD kullanılarak tabii ki SWAP işlemi buna aktarılabilir ve çok da iyi olur. Üstelik perf de hiç fena olmaz.
    Oyun esnasında uygulamalar SSD ile çalışacağından HDD diske pek iş düşmez ve rahat rahat SWAP yapabilir. (HDD üzerinde arkada başka yoğun iş yapmıyorsanız tabii)

Bunun için bilgisayarım simgesinden ayarlara girip performans bölümünde sanal disk seçimini değiştirmeniz yeter.

• SSD'ye oyun yüklemek ömrünü azaltır diyorlardı, sanal belleği de buradan kaldırınca ben anlamadım SSD ne halta yarıyor, sırf 10 saniyede bilgisayar açılsın diye mi
  • Ben çok uzun zamandır işletim sistemini sanal bellek kapalı olarak kullanıyorum. Şu zamana kadar 1 kere işletim sisteminin veya herhangi bir uygulamanın hata verdiğini görmedim. Sistemde 32gb ram olmasının bir etkisi olabilir tabiki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

perf tabiri hariç gayet iyi anladım. zaten konu eski ve bu konuyu açtığımda diğer depo hdd içine sanal bellek oluşturmuştum aylardır da sorun çıkarmıyordu bi nevi deneyerek öğrenmiş oldum. tavsiye ederim yani ssd ömrüm kısalmasın isteyenler diğer bir harddiski yada flashdiski bile sanal bellek olarak kullanabilirler malum 8gb ve altı ram olanlar kesinlikle sanal bellek sorunuyla karşılaşacaktır eğer sanal bellek miktarı düşükse.

• quote:

Orijinalden alıntı: c36ab7c4

Ben çok uzun zamandır işletim sistemini sanal bellek kapalı olarak kullanıyorum. Şu zamana kadar 1 kere işletim sisteminin veya herhangi bir uygulamanın hata verdiğini görmedim. Sistemde 32gb ram olmasının bir etkisi olabilir tabiki.

valla dostum değil sanal bellek sen harddiski bile kapalı kullanabilirsin bence. 32gb ramin içine windowsda yüklersin oyunda :D 32gb nedir yav çok fazla (şu an için).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

SSD'ye oyun yüklemek ömrünü azaltır diyorlardı, sanal belleği de buradan kaldırınca ben anlamadım SSD ne halta yarıyor, sırf 10 saniyede bilgisayar açılsın diye mi

yani sadece 10saniye windows olayı değil tabiki. sonuçta oyun dışında bilgisayarda yapılan bütün işlemleri hızlandırıyor özellikle şu kurumsal özel yapım programlar açılışı yarım saat sürenler, bariz bir zaman tasarrufu sağlıyor en basitinden potplayer açılırken bile farkedebilirsiniz hızı. ama tabi insan oyunlarıda içine atabilmek istiyor lakin günümüzde bir gta nın 65gb olduğunu da düşünürsek istesekde yapamayacağımız bir durum gibi şu an için.

• Peki bu yeni notebooklar ortalama 4 GB RAM ile satılıyor ama sadece 128 GB SSD var depolama olarak. Yani ayrıca bir HDD olmadan nasıl çuvallamıyorlar? Ben eski laptopuma 500 GB SSD taktım (samsung evo 860 ); 8 GB de ram var. tavsiyelere uyarak sanal belleği kapattım. Ama şimdi windows açılırken ya da büyük bir güncelleme yaparken sanal bellek hatası alıyorum.
  • Kendi konumu hortlatayım. 2015de ssd alıp bu konuyu açmışım şu an 2019. 4 yıl boyunca cırkını cıkardım ssd'nin. Her oyunu içine yükledim filan hızlı calışsın diye, eskiden uğraşıyordum ama sanal belleği kapatmakla filanda uğraşmadın "ssd'niz ölür!" denilen herşeyi yapmışım bu süre zarfında. Sonuçmu? Sıfır sıkıntı
  • fermous F kullanıcısına yanıt
    şimdi şöyle bir sorum olucak 10 yıllık pcyi hala kullanıyorum 4gb ram var ssd aldım ki canlansın ama ramde yetmez oldu bakıyorum ssdye sanal bellek açmayın öldürüyor lafları dönüyor doğru mu bu çünkü sanal belleğe 5 6 gb veripte kullanmak zorunda kalıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BilalN kullanıcısına yanıt
    Hocam bir üstteki mesaj da bahsettiğim gibi 5-6 yıl evvel samsung 840evo ssd almıştım ve hiç uğraşmadım sanal bellekle vs ile hepsi açık duruyor. Kağıt üzerinde, hatta firmaların kendi söylemleri üzerine bile hatalı bir davranış bu ama ben hiçbir sıkıntı yaşamadım ve ssd nin sağlığı %100 görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.