Şimdi Ara

SSD yavaş çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, dahili bileşenler kısmına uğramayalı uzun zaman oldu. Yaklaşık 3 sene önce alıp kullanmaya başladığım Transcend marka 120GB SSD var. Diskte sistem dosyaları ve kullandığım temel basit programlar kuruluydu, oyun vs. gibi yüksek boyutlu dosyalar olmadı hiçbir zaman. Normal hızında kullanıyordum aslında bilgisayarın açılış süresi falan aşırı kısaydı ama bir süredir bilgisayar yavaş açılmaya başladı ben de bir test edeyim dedim SSD hızını. Olması gereken hızın hemen hemen yarısı olan 280mb gibi bir değer aldım Crystaldiskmark programında. Araştırdım ama bir şey bulamadım dişe dokunur. Sorun ne olabilir acaba?

Diğer parçalar şu şekilde:
    H81M-P33
    Pentium G3258
    8GB Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torata90 -- 8 Ekim 2020; 18:21:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 senelik 120GB SSD'yi ömür boyu kullanmayı mı düşünüyordun? bu kadar dayanması bile mucize,ssd'ler halen kısa ömürlü ve gereksiz pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

3 senelik 120GB SSD'yi ömür boyu kullanmayı mı düşünüyordun? bu kadar dayanması bile mucize,ssd'ler halen kısa ömürlü ve gereksiz pahalı.

Kısa ömürlü olduklarını bilmiyordum, ölmüş mü yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: torata90

Kısa ömürlü olduklarını bilmiyordum, ölmüş mü yani?

Alıntıları Göster

boot seçimi için bios ekranına atmadan önce önemli dosyalarınızı yedekleyip yeni bir ssd ye geçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

boot seçimi için bios ekranına atmadan önce önemli dosyalarınızı yedekleyip yeni bir ssd ye geçin.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.

• Başka yorumu olan var mıdır?

• Crystaldiskinfo programından kontrol ettim, %95 sağlam gösteriyor diski.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok fazla dosya yazılıp silinmesi durumunda ömürleri kısa olabiliyo ssd'lerin kullanımın yoğun olduysa ömrü tükenmiş olabilir eğer yoğun bi kullanımın olmadıysa dosyalarını yedekleyip temiz bi formatla tekrar kontrol edebilirsin sanırım. Hdd gibi bad sector taraması yapılıyo mudur ssd'lerde bilgim yok öyle bi durum olma ihtimali varsa uygun bi programla tarama yaptırabilirsin format atmak istemezsen ama çok bilgim yok o konuda...

• quote:

Orijinalden alıntı: ygtdmrzz

Çok fazla dosya yazılıp silinmesi durumunda ömürleri kısa olabiliyo ssd'lerin kullanımın yoğun olduysa ömrü tükenmiş olabilir eğer yoğun bi kullanımın olmadıysa dosyalarını yedekleyip temiz bi formatla tekrar kontrol edebilirsin sanırım. Hdd gibi bad sector taraması yapılıyo mudur ssd'lerde bilgim yok öyle bi durum olma ihtimali varsa uygun bi programla tarama yaptırabilirsin format atmak istemezsen ama çok bilgim yok o konuda...

Hayır fazla bir dosya yazıp silme durumu olmadı. Kontrol ettim ve gayet iyi görünüyor istatistiksel olarak. Ama neden yavaşladı anlayabilmiş değilim. Formatla düzelebilir mi diyorsunuz?

• torata90 kullanıcısına yanıt

Doluluk oranı falan da hız düşmesine sebep olabilir ekstra bi hdd kullanıyo musun ssd'de olmasına gerek olmayanları ona at

hep kullanıyosan eğer

• quote:

Doluluk oranı falan da hız düşmesine sebep olabilir ekstra bi hdd kullanıyo musun ssd'de olmasına gerek olmayanları ona at

hep kullanıyosan eğer

Ekstra hdd var evet. Windows ve belli temel programlar hariç geri kalanlar onda.

• torata90 kullanıcısına yanıt

Ömrü dolmuş olabilir ssd'nin aklına gelen farklı bi yöntem olursa dene olmazsa verilerini yedekleyip format atarak tekrar

bakarsın hala yavaşsa yeni bi ssd yolu gözükür sana üç vakte kadar

• quote:

Ömrü dolmuş olabilir ssd'nin aklına gelen farklı bi yöntem olursa dene olmazsa verilerini yedekleyip format atarak tekrar

bakarsın hala yavaşsa yeni bi ssd yolu gözükür sana üç vakte kadar

Tamamdır hocam teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.