Şimdi Ara

SSD yavaş çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sistem bileşenlerimi tanıtıp , yaşadığım sorunu anlatayım.

ryzen 5 2600x

asrock x470 taichi

msi rx 580

corsair 16gb 3200mhz. ram

Sistem samsung 970 evoplus 500gb m2. ssd üzerine kurulu.

Steam ve oyunlar Adata su630 960gb ssd içerisine kurulu.

Ssd'lere ilave olarak depolama tarafında 2 adet seagate 4tb. 5900rpm. harddisc ve 2 adet yine seagate marka 7200rpm. 1.5tb. hdd bulunmakta.

Aynı oyunu disclere kurulum yaptığımda aşağıda ki süreleri aldım.

4tb. seagate hdd. içindeki, iso kalıbında bir oyunu ADATA su 630 ssd kurulum süresi 3 dakika 5 saniye.

4tb. seagate hdd. içindeki, iso kalıbında aynı oyun Samsung m2 ssd. kurulum süresi 1 dakika 7 saniye.

4tb. seagate hdd. içindeki, iso kalıbında aynı oyun Seagate 1.5tb. hdd kurulum süresi 1 dakika 59 saniye.

Ayrıca Adata ssd içerisinde bir işlem başlattığımda, ssd ile ikinci işlem yapılamaz hale geliyor ve aşırı kasıyor.

Bilgisayar kasasında ki Hdd. Kafesi 2 adet 140mm. fan ile soğutuluyor. sıcaklık değerleri resimde görüldüğü gibi.

Disc'ler oldukça serin çalışıyor.

SSD yavaş çalışma

Bios Ahci ayarı aktif. Sisteme virüs taraması yaptım ve herhangi bir sorun görülmedi.

Adata su 630 ssd test yapıldığında değerler aşağıdaki gibi görünüyor.

SSD yavaş çalışma

Bu sonuçlara rağmen ssd, içerisindeki her oyunda kasmalara sebep oluyor.

Acaba sorun neden kaynaklanmakta? Gözden kaçırmış olabileceğim bir ayarmı olabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benburhan -- 8 Mayıs 2019; 19:13:47 >

• Hocam adatanın su650 serisi bu konularda oldukca sabıkalı, 630 seriside aynı kalitede ise ssd niz sorunlu olma ihtimali yüksek. Ama yine de siz sata portlarının yerini değiştirerek bir deneyin. Sorunun tam adını koyabilmek adına diğer diskleri söküp sadece m2 ve adatayı kullanıp bir deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. b5en sorunu buldum ve çözdüm. Ssd aşırı derecede ısınıyormuş. İşlem yaparken 72 derecelerde geziniyordu. En sonunda ssd'yi söktüm.Bellek yongalarının üzerine Disc plakası oturtarak pasif bir soğutma elde ettim. Şuan ssd 45 derece üzerine çıkmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd ile aşırı yavaş açılma
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.