Şimdi Ara

SSD'ye geçiş ile yaşanan Sanal Bellek ve Ön yükleme sorunu [ÇÖZÜM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki anlatacaklarım ben uğraştım başkaları uğraşmasın duygusuyla yazılmıştır:
    (Aşağıdaki hususlar Windows 10 da uygulanmıştır.)

Yeni bir SSD aldım (850 EVO). Herkes gibi işletim sistemimi HDD bataklığından kurtarıp rahatça hız yapabileceği SSD otobanına taşımak istedim. Herşey güzel gitti. Samsung Data Migration ile işletim sistemimi ssd ye taşıdım. Açılıştaki ve programlardaki hız farkının tadını çıkarırken 2 sorun ile karşılaştım.

1-)ilk sorun işlemcinin arka planda birşeylerle uğraştığını gösteren ve farenin yanında dönen yuvarlağın hiç kaybolmaması şeklinde oldu.
    Bu sorunu temiz önyükleme yaparak çözdüm. Aşağıda bilmeyenler için nasıl yapılacağını anlatacağım.
    2-)İkinci sorunum 4 gb ram ile ram kıtlığı çeken bilgisayarımın yetersiz bellek hatası vermesi oldu. Bu hata ile steam üzerinde satın aldığım Witcher 3 ü oynamak istediğimde karşılaştım. hata ile ilgili bir uyarı aldım. Ama açıkçası bunun sanal bellek ile ilgili olabileceği önce aklıma gelmemişti ve bu hatayı daha sonra hiç almadım. daha sonraki oyunu açma denemelerinde ise oyun bir an için görev yöneticisinde beliriyor ancak sonra gidiyor ve açılmıyordu. Birçok forum sitesinden ve youtube dan çözüm önerilerini uyguladım ancak sonuca ulaşamadım. daha sonra ise yine forumlarda ssd ve sanal bellek ile ilgili bir yazıya rastladım. bunun neticesinde aşağıdaki uygulamayı yaparak sorun çözüldü.

Umarım aynı sorunu çeken arkadaşlara faydası olur. Çözümler:

1-)temiz ön yükleme ile fare yanındaki dönen çembere dur demek:

-başlat menüsüne sistem yapılandırması yazılır ve ve arama sonuçlarında tıklanır.
    -hizmetler sekmesinde önce "tüm microsoft hizmetlerini gizle" kutucuğu işaretlenir. Sonrasında "tümünü devre dışı bırak" butonuna basılır ve tamam a tıklanır.
    -Son olarak görev yöneticisinin başlangıç sekmesindeki tüm uygulamalar devre dışı olarak ayarlanır ve görev yöneticisi kapatılır. PC yeniden başlatıldığında sorun kalmaması gerekiyor.

2-)SSD'ye geçiş ile yaşanan bellek sorunu:
    Yüksek belleğe sahip sistemlerde yaşanmayacak durum benim gibi sanal belleğe ihtiyaç duyulan durumlarda ortaya çıkıyor. SSD'ye geçişte sanal belleğin ssd üzerinden verilemesi ssd nin ömrü için büyük sıkıntıdır. Diğer hdd sürücülerine ise gönül rahatlığı ile verilebilir.

-Bilgisayarıma sağ tık ile özelliklere girilir.

-Soldaki menülerden gelişmiş sistem ayarları tıklanır.

-Gelişmiş sekmesindeki performans bölümünün ayarlarına girilir.

-Gelişmiş sekmesi altındaki sanal bellek bölümünde bulunan değiştir butonuna tıklanır.

-SSD için disk belleği dosyası yok ayarlanır. Diğer tüm hdd sürücülerine özel boyut tanımlanabilir. Ayarla butonuna tıklanır ve bilgisayar yeniden başlatılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_oguzhan -- 21 Temmuz 2016; 22:16:49 >

• Güzel konu daha ssd alamadım alınca buna benzer bi problem olmaz umarım olursa da burdakileri yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.