Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu adreste olduğu yazıo ama bi yanlışlıkmı var
    http://www.kingston.com/ukroot/ssd/v_series.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazland

@King_Arthur
    Hocam bu adreste olduğu yazıo ama bi yanlışlıkmı var
    http://www.kingston.com/ukroot/ssd/v_series.asp

sanırım yeni firmware ile eklemişler, laptopta kullanacaksanız V+ serisinin V serisinden çok daha az elektrik tükettiğini de belirtmek isterim, batarya ömrüne faydası olabilir
  • Arkadaşlar yoğun olduğum için bu konuyu okuyamadım ama kendi tecrübemi yazmak istiyorum. Elimde OCZ Vertex 60 gb var. Sistemimde imzamdaki sistemdir. Beni SSD ye yönelten neden ise 3D max te performans artışı yaşayacağıma dair yönlendirmelerdi. Modelleme sırasında bir rahatlama hatta render a bile etkisi olacağı yönünde yorumlar yapıldı. Sonuç ise hezeyan! Tamamiyle yanlış yönlendirme kurbanıyım! Benim SDD ye bütçe ayırmamın tek nedeni 3D Max te ciddi bir performans yaşatacağı yönünde yapılan yorumlardı. Ama hata etmişim keşke ssd ye verdiğim o 400 lirayı ekran kartına verdiğim 300 küsür liranın üstüne koyupta quadro alsaymışım. Çünkü şu makinede 1.5 milyon polygona gelince 1 fps nin altına bile düşüyorrum çoğu zaman hele ki wireframe de isem yandık! Kısacası SSD nin 3ds max e kattığı hissedilebilir hiç bir yarar yok! Sadece program daha hızlı açılıyor o kadar! Autocad de kullanıyorum. Yorumlar onda da uçmalar yaşayacağım yönündeydi. Ama gel gör ki yine aham şaham bir değişme yok! Hadi onu geçtim PC nin hızlı açılıp kapanması güzel bir şey olsa da eğer benim gibi harici disk kullanan birisi iseniz, o hızlı açılmaları hiç bir zaman yaşayamayacaksınız. Evet doğru harici diskleri çıkarınca Win7 çok hızlı bir şekilde açılıp kapanıyor ama haricileri takılı bıraktığınızda o performans ortadan kalkıyor! Aldığım PC de oyun oynama ikinci planda olduğu için SSD ye oyun moyun kurmadım oyun performansını bilemiyorum ama 3DS Max için hiç bir yarar sağlamıyor! Ayrıca o saniyede bilmem kaç mb kopyalama hızı varya küllüyen yalan, çünkü kopyalama yaptığınız alet maksimum 25 mb hız veriyorsa hiç bir zman o hızdan yukarı çıkamıyorsunuz. Ayrıca win7 kullanacaksanız sakın 30 gb SSD almayın çünkü win 7 bileşenleri deli gibi yer kapladığından kurulumun 2. gününda ssd niz dolmuş olacaktır,bunu da göz önünde bulundurunuz! Evet artıları yok mu? Var ama şu an bu fiyata değecek bir artısı yok! Keşke almasaymışım diye kafamı masaya vuruyorum 3d max te her kasıntıya denk geldiğimde! Şimdi pek çok kişi bu mesajı kınayacaktır ama milletin yaptığı gibi kulaktan dolma bilgilerle değil deneyimlerimle sabitlenmiş bir yorumdur. İstediğinizi yazın cevap verilmeyecektir bu konu takip edilmeyecektir! Buraya yazmamın sebebide yeni PC alacak arkadaşları uyarmak içindir! Eğer sormak istediğiniz bir şey varsa Pm atabilirsiniz...(3ds max ilgili özellikle de sadece hdd değil parça seçimi konusunda da yardımcı olabilirim)
    Paranızı çöpe atmadan bir kez daha düşünün derim ben, eğer bir de 3d max için alacaksanız!

• Sata 2 hız sınırı konusunda bir kaç gündür forumlara bakıyorum,konu yarım kalmasın diye...Bulduğum ortak sonuç kaç tane SSD'yi raid'lerseniz raidleyin 660,680 M/sn 'de cap olduğu.
    Yani ich-10r gibi dahili bir çözümde bunun üstüne çıkılması mümkün değil.Bunun sebebi ich10r'nin kuzey köprüsüne olan bağlantısının bant genişliği.İşin içine cpu'nun veri işlemek için girmesi.
    Tüm bağlı SSd'lerin bant genişliği için çatışması vs. vs.kıssadan hisse her port teoride 300 MB/sn desteklesede ve bu katlanarak gitsede 660,680 MB/sn üstünü kaç SSD bağlarsanız bağlayın görmeniz olanaksız.
    Eğer ben 4,6 SSd bağlarım derseniz o zaman tam verim almak için harici bir raid kartı alınması lazım.Ayrıca bu kartta en azından PCiex x4 veya x8 kullanmalı ki o da bant genişliği sınırına takılmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sephia Tone

Arkadaşlar yoğun olduğum için bu konuyu okuyamadım ama kendi tecrübemi yazmak istiyorum. Elimde OCZ Vertex 60 gb var. Sistemimde imzamdaki sistemdir. Beni SSD ye yönelten neden ise 3D max te performans artışı yaşayacağıma dair yönlendirmelerdi. Modelleme sırasında bir rahatlama hatta render a bile etkisi olacağı yönünde yorumlar yapıldı. Sonuç ise hezeyan! Tamamiyle yanlış yönlendirme kurbanıyım! Benim SDD ye bütçe ayırmamın tek nedeni 3D Max te ciddi bir performans yaşatacağı yönünde yapılan yorumlardı. Ama hata etmişim keşke ssd ye verdiğim o 400 lirayı ekran kartına verdiğim 300 küsür liranın üstüne koyupta quadro alsaymışım. Çünkü şu makinede 1.5 milyon polygona gelince 1 fps nin altına bile düşüyorrum çoğu zaman hele ki wireframe de isem yandık! Kısacası SSD nin 3ds max e kattığı hissedilebilir hiç bir yarar yok! Sadece program daha hızlı açılıyor o kadar! Autocad de kullanıyorum. Yorumlar onda da uçmalar yaşayacağım yönündeydi. Ama gel gör ki yine aham şaham bir değişme yok! Hadi onu geçtim PC nin hızlı açılıp kapanması güzel bir şey olsa da eğer benim gibi harici disk kullanan birisi iseniz, o hızlı açılmaları hiç bir zaman yaşayamayacaksınız. Evet doğru harici diskleri çıkarınca Win7 çok hızlı bir şekilde açılıp kapanıyor ama haricileri takılı bıraktığınızda o performans ortadan kalkıyor! Aldığım PC de oyun oynama ikinci planda olduğu için SSD ye oyun moyun kurmadım oyun performansını bilemiyorum ama 3DS Max için hiç bir yarar sağlamıyor! Ayrıca o saniyede bilmem kaç mb kopyalama hızı varya küllüyen yalan, çünkü kopyalama yaptığınız alet maksimum 25 mb hız veriyorsa hiç bir zman o hızdan yukarı çıkamıyorsunuz. Ayrıca win7 kullanacaksanız sakın 30 gb SSD almayın çünkü win 7 bileşenleri deli gibi yer kapladığından kurulumun 2. gününda ssd niz dolmuş olacaktır,bunu da göz önünde bulundurunuz! Evet artıları yok mu? Var ama şu an bu fiyata değecek bir artısı yok! Keşke almasaymışım diye kafamı masaya vuruyorum 3d max te her kasıntıya denk geldiğimde! Şimdi pek çok kişi bu mesajı kınayacaktır ama milletin yaptığı gibi kulaktan dolma bilgilerle değil deneyimlerimle sabitlenmiş bir yorumdur. İstediğinizi yazın cevap verilmeyecektir bu konu takip edilmeyecektir! Buraya yazmamın sebebide yeni PC alacak arkadaşları uyarmak içindir! Eğer sormak istediğiniz bir şey varsa Pm atabilirsiniz...(3ds max ilgili özellikle de sadece hdd değil parça seçimi konusunda da yardımcı olabilirim)
    Paranızı çöpe atmadan bir kez daha düşünün derim ben, eğer bir de 3d max için alacaksanız!

Bende uzun bir paragraf görünce heyecanlandım. Sandım ki konuya geniş bilgi sahibi biri dahil oldu! Saçmalık dolu bir paragraf. Yok efendim 25mb's yi geçmiyor muş. HARİCİ DİSK KULLANIYOSAN USB 2.0 SINIRI 25MB ZATEN SSD İLE NE ALAKA!!!!! BU 1

İkincisi.! demişki : istediğinizi deyin cevap yazılmayacaktır bu konu takip edilmeyecektir. Ne ütüme o zaman buraya yazıon. Maksadı bilgilendirmek miş. Kör cahilin elinden yazılmış yorumun tek amacı, SSD'i alacak insanların aklını bulandırmak. Sayın yöneticilerden birine şikayetliyorum mesajı ve kaldırılmasını rica edicem. Herşeyi anladım ; cevap yazılmıcak takip edilmicek demesine tepem attı. La havle terbiyemi bozmicam..

• quote:

Arkadaşlar yoğun olduğum için bu konuyu okuyamadım ama kendi tecrübemi yazmak istiyorum. Elimde OCZ Vertex 60 gb var. Sistemimde imzamdaki sistemdir. Beni SSD ye yönelten neden ise 3D max te performans artışı yaşayacağıma dair yönlendirmelerdi. Modelleme sırasında bir rahatlama hatta render a bile etkisi olacağı yönünde yorumlar yapıldı. Sonuç ise hezeyan! Tamamiyle yanlış yönlendirme kurbanıyım! Benim SDD ye bütçe ayırmamın tek nedeni 3D Max te ciddi bir performans yaşatacağı yönünde yapılan yorumlardı. Ama hata etmişim keşke ssd ye verdiğim o 400 lirayı ekran kartına verdiğim 300 küsür liranın üstüne koyupta quadro alsaymışım. Çünkü şu makinede 1.5 milyon polygona gelince 1 fps nin altına bile düşüyorrum çoğu zaman hele ki wireframe de isem yandık! Kısacası SSD nin 3ds max e kattığı hissedilebilir hiç bir yarar yok! Sadece program daha hızlı açılıyor o kadar! Autocad de kullanıyorum. Yorumlar onda da uçmalar yaşayacağım yönündeydi. Ama gel gör ki yine aham şaham bir değişme yok! Hadi onu geçtim PC nin hızlı açılıp kapanması güzel bir şey olsa da eğer benim gibi harici disk kullanan birisi iseniz, o hızlı açılmaları hiç bir zaman yaşayamayacaksınız. Evet doğru harici diskleri çıkarınca Win7 çok hızlı bir şekilde açılıp kapanıyor ama haricileri takılı bıraktığınızda o performans ortadan kalkıyor! Aldığım PC de oyun oynama ikinci planda olduğu için SSD ye oyun moyun kurmadım oyun performansını bilemiyorum ama 3DS Max için hiç bir yarar sağlamıyor! Ayrıca o saniyede bilmem kaç mb kopyalama hızı varya küllüyen yalan, çünkü kopyalama yaptığınız alet maksimum 25 mb hız veriyorsa hiç bir zman o hızdan yukarı çıkamıyorsunuz. Ayrıca win7 kullanacaksanız sakın 30 gb SSD almayın çünkü win 7 bileşenleri deli gibi yer kapladığından kurulumun 2. gününda ssd niz dolmuş olacaktır,bunu da göz önünde bulundurunuz! Evet artıları yok mu? Var ama şu an bu fiyata değecek bir artısı yok! Keşke almasaymışım diye kafamı masaya vuruyorum 3d max te her kasıntıya denk geldiğimde! Şimdi pek çok kişi bu mesajı kınayacaktır ama milletin yaptığı gibi kulaktan dolma bilgilerle değil deneyimlerimle sabitlenmiş bir yorumdur. İstediğinizi yazın cevap verilmeyecektir bu konu takip edilmeyecektir! Buraya yazmamın sebebide yeni PC alacak arkadaşları uyarmak içindir! Eğer sormak istediğiniz bir şey varsa Pm atabilirsiniz...(3ds max ilgili özellikle de sadece hdd değil parça seçimi konusunda da yardımcı olabilirim)

Bence silinmemesi gereken bir yazı. Yanlış beklentilerle alışveriş yapılırsa hangi hazin sonlara ulaşılacağına dair. Sephia arkadaşımızı anlıyorum ancak maalesef hatayı en başta yapmış: SSD işlemci değil. Ekran kartı değil. Ekran kartınız ve işlemciniz kullanım amacınıza göre yeterliyse SSD bunların kaymağı olur, tadından yenmez. Ama 3ds max kullanmak amacıyla "gaming" diye tabir edilen bir ekran kartı almışsanız zaten daha oyun başlamadan bitmiş sizin için.

Bir de harici hard disk ile SSD kullanımından performans alamadığından yakınmış ki tam şenlik.

Ben de kulaktan dolma bilgilerle değil deneyimlerimle diyorum ki doğru kullanıcı, doğru amaç ve doğru sistem bir araya gelirse herşey güllük gülistanlık olur. Aksi durumu da yukarıdaki yazıdan görebiliyoruz zaten.

• quote:

Keşke arkadaşım almadan önce danışsaydın senin ihtiyacın olan ssd değil ekran kartı ve ramdir bende 3ds max Photoshop kullanıyorum ssdnin sana bu konuda faydası büyük boyutlu projelerde dosya açılış hızı dosyalara erişim hızı olarak katkıda bulunur onun dışında 3ds maxte fps artışına katkıda bulunmaz.Render hızını etkilemez render hızı işlemci ile ilgili poligon sayısı ise ekran kartı ile ilgili.Neye ihtiyaç duyduğunu iyice araştırmadan ssdyi kötülemenin anlamı yok kullanım alanları çok farklı.Ssd teknoloji dünyasında bir devrimdir.Örnek vermek gerekirse bir kamyonun yaptığı işi otomobil bir otomobilin yaptığınıda kamyon yapamaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

quote:

Bence silinmemesi gereken bir yazı. Yanlış beklentilerle alışveriş yapılırsa hangi hazin sonlara ulaşılacağına dair. Sephia arkadaşımızı anlıyorum ancak maalesef hatayı en başta yapmış: SSD işlemci değil. Ekran kartı değil. Ekran kartınız ve işlemciniz kullanım amacınıza göre yeterliyse SSD bunların kaymağı olur, tadından yenmez. Ama 3ds max kullanmak amacıyla "gaming" diye tabir edilen bir ekran kartı almışsanız zaten daha oyun başlamadan bitmiş sizin için.

Bir de harici hard disk ile SSD kullanımından performans alamadığından yakınmış ki tam şenlik.

Ben de kulaktan dolma bilgilerle değil deneyimlerimle diyorum ki doğru kullanıcı, doğru amaç ve doğru sistem bir araya gelirse herşey güllük gülistanlık olur. Aksi durumu da yukarıdaki yazıdan görebiliyoruz zaten.

Doğru söze ne denebilir ki...

• The Sephia Tone, yanlış bir bakış açısı ile yanlış bir tercihte bulunmuş, yanlış üzerine kurulan ve başarısız deneyimin üzerine de gelip buraya yanlışlarla dolu bir mesaj yazmışsın. Kötü niyetli değil ama yanlışlara sahip birisin. Başkalarına yardım etmeyi düşünmeden önce kendini bir gözden geçir derim.
  • Arkadaşa yüklenmeyelim herkes donanımlar hakkında bilgi sahibi olmayabilir anak bu bilgisizliğiniz yüzünden insanların kafası karışırsa o zaman kötü işte. Usb olayına gelirsek şu anda ssdleri harici disk olarak kullanacak kadar aklımızı kaçırmadık burdaki hemen hemen herkes usb arabiriminin ortalama 25-30 mb/s bant genişliği olduğunun farkındadır. Yani daha kimsenin doğru düzgün fikir sahibi olmadığı bir donanım hakkında konuşuyor olsaydık o zaman herkes birşeyler atabilirdi herkeste buna inanırdı ama forumda onlarca konu var incelemeler var kullanıcı yorumları var testler var, herşey ortada yani kimse yalan söylemiyor, ssd işe yaramaz at çöpe diyen 1-2 arkadaş var onlarada raid diskleriyle mutluluk dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

quote:

Bende uzun bir paragraf görünce heyecanlandım. Sandım ki konuya geniş bilgi sahibi biri dahil oldu! Saçmalık dolu bir paragraf. Yok efendim 25mb's yi geçmiyor muş. HARİCİ DİSK KULLANIYOSAN USB 2.0 SINIRI 25MB ZATEN SSD İLE NE ALAKA!!!!! BU 1

İkincisi.! demişki : istediğinizi deyin cevap yazılmayacaktır bu konu takip edilmeyecektir. Ne ütüme o zaman buraya yazıon. Maksadı bilgilendirmek miş. Kör cahilin elinden yazılmış yorumun tek amacı, SSD'i alacak insanların aklını bulandırmak. Sayın yöneticilerden birine şikayetliyorum mesajı ve kaldırılmasını rica edicem. Herşeyi anladım ; cevap yazılmıcak takip edilmicek demesine tepem attı. La havle terbiyemi bozmicam..

Neden bu kadar sinirlendiniz anlayamadim ama bu yazinin silinmemesi gerekir.Bu yazi isinize gelmiyor diye silinirse bu buyuk bir skandal olur.Yazida sahsa veya kurumlara herhangi bir hakaret yok , insanlarin gorusleri isinize gelmiyor olabilir ama saygi gostermek zorundasiniz.Benim kendi fikrim ise daha oncede belirttigim gibi SSD ler daha olgunlasma surecinde ayrica cok pahalilar cok ust duzey pro ve cok zenginler haricindeki kimseye hitap etmedigi kesin.2012 den oncede yaygin olarak kullanilacagini dusunmuyorum.Ozellikle sata 3 lerinde yayginlasmasiyla SSD lerin gercek guclerini gostereceklerini dusunuyorum.iyi bir 6 cekirdekli islemci , 6gb veya 8gb ram ve VelociRAPTOR bircok kisinin fazlasiyla isini gorecekdir diye dusunuyorum.Gunde kac defa PC yi acip kapatiyoruzki windows 10 saniye erken veya gec acilmis veya birkac tane oyunun yuklemesi 10 saniye kisalmis bunlar ne kadar gerekli ve onemli.Umarim birileri kizipda bu yazimi sildirmez.

• Malum zat'ın mesajından sonra yapılan yorumları okuyunca bende silinmemesi konusunda olumlu düşünmeye başladım. En azndan SSD'nin ne olduğunu dahi bilmeyen insanların farklı egolarını tatmin etmek için kullanmaları sonucu hüsrana uğramaları herkese ders olsun.

#Killnod

Sizinle muhatap olmanın bundan sonra yanlış olucağını anladım zaten. Her konuda yazdıklarınıza hoşgörüyle cevap vermeme rağmen nedir içinizdeki bu husumet anlayamadım. Profilimi açık bıraktım hangi konuya ne yazıyorum herkes görsün saklıcak yorumum yok diye. Zannediyorumki beni takip ediyosunuz. Bende sizin gereksiz mesajlarınızı bundan sonra cevaplamama kararı aldım.

Demişsiniz ki "işinize gelmiyor diye sildiremezsiniz"

İşime gelen nedir? Olumlu yorumlardan para mı kazanıyorum? Bu konuyu takip edip SSD alan kullanıcılar beni meşhur mu ediyor. İnanın uğraşmaktan bıktım siz gibilerle.

Mesajı sildirme sebebim, bu konuyu açarken en başta belirttiğim kıstasların dışına çıkmasıdır! Zira burası "Konu Dışı" bölümü değil. Dileyenin istediği gibi yorum yapmasına müsade etmek istemiyorum. Solid State Disklerin ne olduğu , ne işe yaradığı, hangi alanda alternatif sunduğu, performansları ve "mantıklı" kullanıcı yorumlarının toplu biçimde bulunması için açtım topic'i. İsteyen takip eder isteyen etmez. Ama malum yorumda yazılanların ipe sapa gelmez saçmalıklarla dolu olduğunu görünce tepem attı. Kimseye hesap vermek zorunda değilim; Zira daha evvelde sildirdiğim 2 tane mesaj var. O mesajlar duruyo olsaydı şuanda intel tavsiye edenlere ateş püskürürdünüz! Kaynaksız, photoshopta hazırlanmış fake resimlerdi.

Bahsi geçen mesaj, objektif sıradan bir kullanıcı yorumu gelmedi bana. Maksat karalamak, insanların aklını bulandırmak. Mantıksız ve saçma cümleler kurulu. Oyun oynamak isteyen birine , kablosuz modem tavsiye etmek kadar alakasız ve mantıktan uzak. Bu tür yorumlar genelde notebook inceleme başlıklarında bolca var. 20 tane sorunsuz kullanıcısı olan bir başlığa bakıyorsunuz bir mesaj atılmış.

" Ben aldım orası söküldü burası çizildi, dondu mavi ekran oldu. Sakın almayın. X firmasına ban."

Öyle insanlar varki gerideki 20 olumlu yoruma aldırış etmez, en son atılan olumsuz yorumu kafasına takar ve almaktan vazgeçer. Bu forumda örneklerini bolca görmek mümkün.

Bu yöne kaymasını istemiyorum bu başlığın. O kadar basit.

Mesajın sonunda zaten ukalaca bi tavırla; "Bu konuya bi daha bakılmıcaktır, mesaj atılmıcaktır cevap beklemeyin yazılmış" !

5 Sayfa boyunca fazlasıyla test ve kullanıcı yorumu mevcut. Üstteki harf kalabalığı olmasada olur.

Herkesin doğru bilgiye ulaşması için yeri geldiğinde yöneticilerden yardım istemeye devam edicem. Açıklama yapmama lüzum yok daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 21 Temmuz 2010; 18:54:35 >

• Arkadas pazardan elma almış niye armut tadı gelmiyor muhabbeti yapıyor biraz :) bende ocz vertex kullanıyorum çok ta memnunum bence parasını hakediyor...
  • laptopunuza alırsanız batarya süresini epey uzatıyorsunuz, bilgisayarınız daha az ısınıyor ayrıca allah korusun elinizden kayar düşerse ssd içindeki bilgilerinize birşey olmayacak. 5400 rpm hdd lerden sonra laptoplardaki hız sıçramasını zaten tarif etmek güç, gözlerinize görmeniz lazım. ben çok memnunum bundan sonra da kesinlikle hdd kulanmayacağıma eminim. herkese şiddetle tavsiye ederim, tecrübesiz kullanıcıların yorumlarına itimat etmeyin, kendinizi mahrum bırakmayın
  • Tam da performans için hdd alacağım bir sırada ssd ler aklıma geldi ve bir araştırayım diye düşündüm ve haliyle burayı baştan sona okudum. Oldukça da bilgi sahibi oldum diyebilirim. Vapor.Experience arkadaşa çok çok teşekkür ediyorum. Video incelemesini de izlediğim "Bigboy Flash SSD G-II 64GB" ssd yi almayı düşünüyorum. 400 tl gibi bir fiyatı var pahalı olduğunu kabul ediyorum. ama WD 1 tb cb serisi bir hdd de 200 tl. Tercih meselesi ve ben tercihimi yapmak üzereyim. Çok teşekkürler.
  • #Vapor.Experience

ister cevaplayin ister cevaplamayin buradaki amacim bu benim konum buraya atilan ve isime gelmeyen istedigim mesaji sildiririm tavri.Siradan bir DH kullanicisi istedigi zaman icinde hakaret ve iftira barindirmayan sadece kendi tecrubelerini paylasan birinin mesajlarini sildirebiliyor olmasi endise vericidir!!!!!Buradaki hicbir kullanicinin bir(1) tane yorumdan etkilenipde SSD alacagini veya SSD almakdan vazgececegini hic zannetmiyorum.Bu cok mantiksiz ve onyargili bir yaklasim olur.
  • Sevgili arkadaşlarım bazı yanlış anlamalar ve yanlış anlayıpta celallenmeler var. 1.'si ben bilinçsiz bir kullanıcı değilim. 2.'si benim yaşadığım tecrübeler dayanaraktan buraya yazıyorum ki ben yandım eller yanmasın. Hata mı ediyorum acaba? Bir kere beni SSD ye yönelten yine bu forumdan bazı arkadaşların yorumlarıydı. Uzatmayacağım için detayları yazmadım. Kısaca yapılan yönledirmeler 3ds Max te hız artışı, yüksek polygonda rahat çalışma imkanı ve hatta va hatta rendera dahi etkiyeceği şeklindeydi. Bende bu yorumlara güvenerekten gidip SSD aldım fakat 3ds max e hiç bir katkısı olmadı, hiç bir şekilde!
    Yani neymiş efendim; Benim bunu buraya yazış sebebim son dönemde SSD ile popüler bir başlık olduğu için SSD yi sırf 3ds max için alacak arkadaşların tekrar düşünmesi gerektiğini duyurmaktı. Ve kim ne derse desin tarafımda deneyerek sabitlenmiştir; SSD 3ds Max e (hissedilir) hiç bir hız katkısında bulunmuyor! Buna inanmak tamamiyle size kalmıştır. Ne SSD bağlantısında ne İşletim Sistemin de ne de driverlarında her hangi bir sorun yoktur. Sorun tamamiyle benim için SSD nin gereksiz olduğudur. YANİ NEYMİŞ; ÜRÜN PROBLEMLİ DEĞİLMİŞ!
    Ayrıca bir arkadaş danışsaydın demiş, iyi de ben zaten danışarak SSD aldım. Saatlerce hatta günlerce de araştırdım hangi marka tercih etmeliyim diye. Başka bir şey daha ben SSD yi USB den bağlamıyorum. Sadece o 25 mb ile iligili cümlede anlatım hatası olmuş. Oradaki kastım kopyalanan kaynak olarak SSD değil fakat dosyaların taşındığı kaynağın harici disk olması yönünde. Bilginiz olsun Sistemimdeki Seagate Extreme Firewire bağlantı birimine sahip. Önce onu bir öğrenin sonra yorum yapın. Burda bana cahil diyorsunuzda iki dakkika araştırma yapmadan asıp kesiyorsunuz! Mesaj yazmayacaktım; fakat bazı kişiler uslubunu bozmuş, gereksiz şekilde sinirlenme triplerine girmiş! Eee bir de beni düşününün! Ben bir dünya para dökmüşüm aletin verdiği performans benim isteğim doğrultusunda sıfır kalıyor! Ben demedim ki kimseye makinemi host yapacam veya prof video montaj programı kullanacam yada oyunların 0.008 sn ye de açılmasını istiyorum diye. Ben direkt olarak amacımı yazdım ve o amacıma yönelik ''bilgili'' arkadaşların yorumuna sığındım. Ama keşke PC yi toplattığım yerdeki donanımcı arkadaşlara güvenseymişim! Çünkü benim amacıma göre kesinlikle gereksiz bir yatırım olacağını onun yerine bir kaç tane hdd alıp raid yaparak daha çok işime yarayacağını söylüyorlardı. Buraya yazmak istemeyeceğim bir nedenden ötürü güvenmedim o arkadaşlara hata etmişim.
    Amaç yanlış değil, game kartı bir süre (özellikle de projelerin yoğunluktan sıkılıp bunalıp,daraldığım bir dönemde) oyun ihtiyacımı karşılamak için tercih ettim. Kurduğum her oyundu en yüksek ayarlarda da oynadım ve amacıma ulaştım, bu aralar XBOX alacağım ve bu kartımı satıp yaklaşık 600-700 liralık bir quadro alacağım. Yani neymiş; oyun kartı çokta yanlış bir tercih değilmiş!
    Vapor.Experience ; terbiye sınırlarını çok zorlamışsın, ben ne sana ne bu konuya saygısızlık etmişim. Önce adam gibi bi oku sindir ondan sonra yorum yaz. Ne dediklerimi anlamışsın ne de bu mesajın yazılma nedenini. Takip etmek istemememin sebebi ise senin gibi adamların forumda binlercesinden olması. Bak işte yanılmamışım! Bir şeyi anlamadan parlıyorsun. Bu mu senin erdemin, bilgin! Kusura bakmada seninle bilgi yarışına girecek kadar küstah değilim ama karşındaki insanın en az senin kadar bilgili olabileceği gerçeğinin de olabileceği ihtimalini olduğunu unutma! Ayrıca tanımadığım etmedeğim, ne yaşadığını, ne problemi olduğunu, bu konuyu ne kadar araştırdığını bilmediğim bir insana kalkıpta cahil cüheyla gibi yapıştırmalarda bulunmam ben. Heleki yaşadığı deneyimleri anlatıyorsa! Çünkü deneyim kağıt üzerinden okunarak, yok efendim ingilizce sitelerdeki rewievları inceleyerek,üç beş tane benchmark testi yaparak, hiç bir zaman o ürünü almadan (yada o ürünü o konuda kullanmadan) yorun yapanların yorumlarına hiç bir zaman değişilemeyecek nitelikte bir yorumdur ve inan değerlidir! Öyle patır kütür karalamaya değmez! Önce insanlara saygı duymayı öğren!
    nosfecagrı'nın yorumları ise benim yazdığımın aslında eğer istenilirse anlaşılabilceğinin bir örneğidir! Eklemek isteyeceğim tek şey ise 3ds Max o kadar farklı bir program ki taktığınız ve çıkardığınız her parçaya göre etkilenmektedir. Benim sistemimde tek hata game kart olması, o da hata değil bile bile ladestir. Onunda nedenini yazdım. Fakat inan sadece prof karta geçince SSD nin farkı olacak.Neredeyse Olmuyor denedim
    nirvana34 arkadaşımız ise yazdıklarımı kısmen anlamış SSD'nin ben sadece 3ds max e katkısı bulunmadığını özellikle vurguladım. Autocad'de de neredeyse hiç bir fark yok. Fakat araştırırsanız göreceksiniz ki önerilme çeşitleri arasında bu iki programa acayip performans katağı yönünde. İşte yanlış olan ve benim eleştirdiğim nokta o. Yok öyle bir şey! Ben aptal değilim, SSD nin teknolojide bir devrim olduğunu anlamayacak kadar, hele ki görüntü yönetmenliği yapıp ta CF kartların extreme versiyonlarında hız farkını veri aktarmalarda görünce, ki biliyorsunuzki neredeyse aynı yöntem. Hatta home made SSD yapımıda CF kartların bir aparat ile sabit diske dönüştürülmesiyle oluyor. Düşünmedim de değil doğrusuama fiyatlarına baktığımda aynı gb ta çıkabilmenin Türkiyedeki fiyatlarıyla hareket edersek CF Extremelerin, normal bir ssd almayla neredeyse aynı paraya geldiğinden vaz geçtim. Demek ki kör cahil değilmişiz!
    Sevgili pillout, yanlışım neymiş merak ettim doğrusu. Etrafımızda bazı konularda bizden daha bilgili insanların olabilceğini düşünüpte bu insanların yönlendirmelerine güvenerek alışveriş yapmak yanlış oluyor sanırım. Deneyimlerime bakarsam yanlış! Merak etme ben çuvaldızı kendime batırıp bir sazanlık yaptım. O yüzden buraya yazıyorum zaten. Çünkü bazı arkadaşlarımızın ürün seçerken hata yapmaya lüksü olacak kadar bütçeleri iyi durumda olmuyor. Ben de değildim ve kullanma amacıma ters düşen bir ürün aldım ve çok pişmanım. Ona vereceğim parayı game kartın üstüne koyar 700 liraya istediğim prof kartı alırdım. Tek yanlış biraz sabırsız oluşum, aslında kendimi bir 3-4 ay daha skıp sonra oyun oynama lüksüne sahip olabilirdim.
    Donanımcı123 arkadaşım, sende diyorsun ki atıp tutan yok bir ton konu var vs. Ben pek çok kez konu açtım 3ds max için SSD alnır mı, SSD nin 3ds max e faydası olur mu, SSD nin modellemeye katkısı var mı...Bunlar gibi ve daha fazlasınıda bu foruma yazdım. İnan ben öyle PC yi 1-2 günde araştırıp almadım. O kadar zengin değilim açıkçası! Ama sorduğum her soruya SSD nin bu programa katkısını iyi yönde katkısı olacağı idi. Yani ben o vray testlerini cartları curtları incelemedim mi sanıyorsun? Haaaa 7.000 liraya makine toplayacak olurum o zaman alırım 4 tane SSD raid yaparım. Zaten o kadarlık bir pc toplayacak bir bütçem olsa ozaman SSD ye verdiğim bu paraya yakınmam ki, değil mi? Ki inan daha SSD yi eline almamış arkadaşlar bile bir ton yorum yapıyor. Ki ben şu an kulaklık araştırması yapıyorum. Millet birbirine okadar çok öneride bulunuyor ki, hiç bir şeyi denememişler etmemişler, kağıt üzerindeki bilgilerle hareket ediyorlar. Ki inan o yorumlar içerisinde beğenilen göklere çıkartılan kulaklar müzik kulağı olan bir kişiye o kadar vasat, o kadar kalitesiz geliyor ki sonradan anlıyorsunki millet bol keseden atmayı çok seviyor. Pek çoğunu denedim, inan bir çoğu yanlış bilgi
    killnOD arkadaşım seni tebrik ediyorum tarafsız düşünebildiğin için Ayrıca 'Gunde kac defa PC yi acip kapatiyoruzki windows 10 saniye erken veya gec acilmis veya birkac tane oyunun yuklemesi 10 saniye kisalmis bunlar ne kadar gerekli ve onemli.' kısmına ise deli gibi katılıyorum ve pcnin karşında 'İŞTE BU' diye haykırıyorum Benim PC ayda bir kaç kez kapanır. Genel olarakta her format süreci içerisinde sadece gerektiği zamanlarda program vs. kurulur, yani çok az. Yani bu gibi şeyler için alacaksanız almayın arkadaşlar, Yok efendim sağ tıklayınca menü şlak diye geliyormuş, aman ne büyük iş
    Sevgili vapor.experienceSana dönecek olursam farklı egolarını tatmin etmekte nedemek oluyor? 3Ds te yüksek pollygonda hızlı modellemeye ihtiyaç duyup bu nedenledir ki senin hızına hız katacak donanımlar arayışına girmek ego mu oluyor? Çok komiksin Ayrıca herkes herşeyi bilecek diye bir şey yok. Nedemişler bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Merak ediyorum senin bu yaşına kadar geldiğin süreçte öğrendiğin herşeyi bilerek mi doğdun Eğer öyle değilse herkesin SSD yi en ince detaylarına kadar bilmesine gerek yok. Ki eminim sende üretenler kadar bilmiyorsun, eee o zaman sende öğrenmeseydin bunları, araştırmasaydın, merak etmeseydin. İnsan oğlu olarak merakımızı engelleyebilseydik uzaya gitmemiş ve şu anda bunu burada yazacak ortama kavuşamamış olurduk İpe sapa gelmez yorumlarım neymiş merak ettim yaw.. Hepsi deneyimlerimle edinilmiş şeylerdir. İstersen gel sana da göstereyim. Ama öncellikle 3ds Max ne dir, nasıl prensiblerle çalışır, hangi donanım ne işe yarar önce bunları öğrenmen lazım ki yorumlarımın ipe mi yoksa sapa mı geliyor algılayabilesin. İnan insanlarda senin gibilerle uğraşmaktan bıktı,bkz. The Sephia Tone
    OCZ Vertex ten memnuniyetsizliğim sadece ve sadece benim, daha doğrusu bana birilerinin isteklerime cevap vereceği bir parça olduğunu beyan etmeleri neticesinde alınmış ve isteğim doğrultusunda da gerçekten o parayı hakketmeyeceğini saptamış olmamdandır. Ürüne dair herhangi bir sözüm yok. SSD lerle iligli ise benim gibi terrabyte'lara sığamayan biri iseniz ve external disklerle fazla haşır neşir iseniz SSD olsada pc nizde hiç bir zman hızlı açılmayacaktır PC niz. Ve bu harici hdd ler özellikle de win7 de anlamsız bir şekilde uyku moduna dalarak, siz örneğin photoshop açıksanız bile uyku modundan uyanana kadar size ciddi bir zaman kaybı yaşatmakta. 3 tane diskimin sadece birisinde çok az bu sorunu yaşıyorum o hdd te mac te formatlanmış ve fate çevrilmiş olan bir 320 gb lık pro hdd imdir.
    Bu destana son verirkene tekrardan belirtmek istiyorum. Şu anki teknolojiler göz önünde bulundurulduğunda ve hele ki çöpe atacak 1 kuruşunuz yoksa yada sınırlı bütçe ile bir 3ds max pc ci topluyorsanız aman diyorum SSD lere para vermeyin! Onun yerine Prof kartlara paranızı harcayın değecektir

• quote:

Sevgili arkadaşlarım bazı yanlış anlamalar ve yanlış anlayıpta celallenmeler var. 1.'si ben bilinçsiz bir kullanıcı değilim. 2.'si benim yaşadığım tecrübeler dayanaraktan buraya yazıyorum ki ben yandım eller yanmasın. Hata mı ediyorum acaba? Bir kere beni SSD ye yönelten yine bu forumdan bazı arkadaşların yorumlarıydı. Uzatmayacağım için detayları yazmadım. Kısaca yapılan yönledirmeler 3ds Max te hız artışı, yüksek polygonda rahat çalışma imkanı ve hatta va hatta rendera dahi etkiyeceği şeklindeydi. Bende bu yorumlara güvenerekten gidip SSD aldım fakat 3ds max e hiç bir katkısı olmadı, hiç bir şekilde!
    Yani neymiş efendim; Benim bunu buraya yazış sebebim son dönemde SSD ile popüler bir başlık olduğu için SSD yi sırf 3ds max için alacak arkadaşların tekrar düşünmesi gerektiğini duyurmaktı. Ve kim ne derse desin tarafımda deneyerek sabitlenmiştir; SSD 3ds Max e (hissedilir) hiç bir hız katkısında bulunmuyor! Buna inanmak tamamiyle size kalmıştır. Ne SSD bağlantısında ne İşletim Sistemin de ne de driverlarında her hangi bir sorun yoktur. Sorun tamamiyle benim için SSD nin gereksiz olduğudur. YANİ NEYMİŞ; ÜRÜN PROBLEMLİ DEĞİLMİŞ!
    Ayrıca bir arkadaş danışsaydın demiş, iyi de ben zaten danışarak SSD aldım. Saatlerce hatta günlerce de araştırdım hangi marka tercih etmeliyim diye. Başka bir şey daha ben SSD yi USB den bağlamıyorum. Sadece o 25 mb ile iligili cümlede anlatım hatası olmuş. Oradaki kastım kopyalanan kaynak olarak SSD değil fakat dosyaların taşındığı kaynağın harici disk olması yönünde. Bilginiz olsun Sistemimdeki Seagate Extreme Firewire bağlantı birimine sahip. Önce onu bir öğrenin sonra yorum yapın. Burda bana cahil diyorsunuzda iki dakkika araştırma yapmadan asıp kesiyorsunuz! Mesaj yazmayacaktım; fakat bazı kişiler uslubunu bozmuş, gereksiz şekilde sinirlenme triplerine girmiş! Eee bir de beni düşününün! Ben bir dünya para dökmüşüm aletin verdiği performans benim isteğim doğrultusunda sıfır kalıyor! Ben demedim ki kimseye makinemi host yapacam veya prof video montaj programı kullanacam yada oyunların 0.008 sn ye de açılmasını istiyorum diye. Ben direkt olarak amacımı yazdım ve o amacıma yönelik ''bilgili'' arkadaşların yorumuna sığındım. Ama keşke PC yi toplattığım yerdeki donanımcı arkadaşlara güvenseymişim! Çünkü benim amacıma göre kesinlikle gereksiz bir yatırım olacağını onun yerine bir kaç tane hdd alıp raid yaparak daha çok işime yarayacağını söylüyorlardı. Buraya yazmak istemeyeceğim bir nedenden ötürü güvenmedim o arkadaşlara hata etmişim.
    Amaç yanlış değil, game kartı bir süre (özellikle de projelerin yoğunluktan sıkılıp bunalıp,daraldığım bir dönemde) oyun ihtiyacımı karşılamak için tercih ettim. Kurduğum her oyundu en yüksek ayarlarda da oynadım ve amacıma ulaştım, bu aralar XBOX alacağım ve bu kartımı satıp yaklaşık 600-700 liralık bir quadro alacağım. Yani neymiş; oyun kartı çokta yanlış bir tercih değilmiş!
    Vapor.Experience ; terbiye sınırlarını çok zorlamışsın, ben ne sana ne bu konuya saygısızlık etmişim. Önce adam gibi bi oku sindir ondan sonra yorum yaz. Ne dediklerimi anlamışsın ne de bu mesajın yazılma nedenini. Takip etmek istemememin sebebi ise senin gibi adamların forumda binlercesinden olması. Bak işte yanılmamışım! Bir şeyi anlamadan parlıyorsun. Bu mu senin erdemin, bilgin! Kusura bakmada seninle bilgi yarışına girecek kadar küstah değilim ama karşındaki insanın en az senin kadar bilgili olabileceği gerçeğinin de olabileceği ihtimalini olduğunu unutma! Ayrıca tanımadığım etmedeğim, ne yaşadığını, ne problemi olduğunu, bu konuyu ne kadar araştırdığını bilmediğim bir insana kalkıpta cahil cüheyla gibi yapıştırmalarda bulunmam ben. Heleki yaşadığı deneyimleri anlatıyorsa! Çünkü deneyim kağıt üzerinden okunarak, yok efendim ingilizce sitelerdeki rewievları inceleyerek,üç beş tane benchmark testi yaparak, hiç bir zaman o ürünü almadan (yada o ürünü o konuda kullanmadan) yorun yapanların yorumlarına hiç bir zaman değişilemeyecek nitelikte bir yorumdur ve inan değerlidir! Öyle patır kütür karalamaya değmez! Önce insanlara saygı duymayı öğren!
    nosfecagrı'nın yorumları ise benim yazdığımın aslında eğer istenilirse anlaşılabilceğinin bir örneğidir! Eklemek isteyeceğim tek şey ise 3ds Max o kadar farklı bir program ki taktığınız ve çıkardığınız her parçaya göre etkilenmektedir. Benim sistemimde tek hata game kart olması, o da hata değil bile bile ladestir. Onunda nedenini yazdım. Fakat inan sadece prof karta geçince SSD nin farkı olacak.Neredeyse Olmuyor denedim
    nirvana34 arkadaşımız ise yazdıklarımı kısmen anlamış SSD'nin ben sadece 3ds max e katkısı bulunmadığını özellikle vurguladım. Autocad'de de neredeyse hiç bir fark yok. Fakat araştırırsanız göreceksiniz ki önerilme çeşitleri arasında bu iki programa acayip performans katağı yönünde. İşte yanlış olan ve benim eleştirdiğim nokta o. Yok öyle bir şey! Ben aptal değilim, SSD nin teknolojide bir devrim olduğunu anlamayacak kadar, hele ki görüntü yönetmenliği yapıp ta CF kartların extreme versiyonlarında hız farkını veri aktarmalarda görünce, ki biliyorsunuzki neredeyse aynı yöntem. Hatta home made SSD yapımıda CF kartların bir aparat ile sabit diske dönüştürülmesiyle oluyor. Düşünmedim de değil doğrusuama fiyatlarına baktığımda aynı gb ta çıkabilmenin Türkiyedeki fiyatlarıyla hareket edersek CF Extremelerin, normal bir ssd almayla neredeyse aynı paraya geldiğinden vaz geçtim. Demek ki kör cahil değilmişiz!
    Sevgili pillout, yanlışım neymiş merak ettim doğrusu. Etrafımızda bazı konularda bizden daha bilgili insanların olabilceğini düşünüpte bu insanların yönlendirmelerine güvenerek alışveriş yapmak yanlış oluyor sanırım. Deneyimlerime bakarsam yanlış! Merak etme ben çuvaldızı kendime batırıp bir sazanlık yaptım. O yüzden buraya yazıyorum zaten. Çünkü bazı arkadaşlarımızın ürün seçerken hata yapmaya lüksü olacak kadar bütçeleri iyi durumda olmuyor. Ben de değildim ve kullanma amacıma ters düşen bir ürün aldım ve çok pişmanım. Ona vereceğim parayı game kartın üstüne koyar 700 liraya istediğim prof kartı alırdım. Tek yanlış biraz sabırsız oluşum, aslında kendimi bir 3-4 ay daha skıp sonra oyun oynama lüksüne sahip olabilirdim.
    Donanımcı123 arkadaşım, sende diyorsun ki atıp tutan yok bir ton konu var vs. Ben pek çok kez konu açtım 3ds max için SSD alnır mı, SSD nin 3ds max e faydası olur mu, SSD nin modellemeye katkısı var mı...Bunlar gibi ve daha fazlasınıda bu foruma yazdım. İnan ben öyle PC yi 1-2 günde araştırıp almadım. O kadar zengin değilim açıkçası! Ama sorduğum her soruya SSD nin bu programa katkısını iyi yönde katkısı olacağı idi. Yani ben o vray testlerini cartları curtları incelemedim mi sanıyorsun? Haaaa 7.000 liraya makine toplayacak olurum o zaman alırım 4 tane SSD raid yaparım. Zaten o kadarlık bir pc toplayacak bir bütçem olsa ozaman SSD ye verdiğim bu paraya yakınmam ki, değil mi? Ki inan daha SSD yi eline almamış arkadaşlar bile bir ton yorum yapıyor. Ki ben şu an kulaklık araştırması yapıyorum. Millet birbirine okadar çok öneride bulunuyor ki, hiç bir şeyi denememişler etmemişler, kağıt üzerindeki bilgilerle hareket ediyorlar. Ki inan o yorumlar içerisinde beğenilen göklere çıkartılan kulaklar müzik kulağı olan bir kişiye o kadar vasat, o kadar kalitesiz geliyor ki sonradan anlıyorsunki millet bol keseden atmayı çok seviyor. Pek çoğunu denedim, inan bir çoğu yanlış bilgi
    killnOD arkadaşım seni tebrik ediyorum tarafsız düşünebildiğin için Ayrıca 'Gunde kac defa PC yi acip kapatiyoruzki windows 10 saniye erken veya gec acilmis veya birkac tane oyunun yuklemesi 10 saniye kisalmis bunlar ne kadar gerekli ve onemli.' kısmına ise deli gibi katılıyorum ve pcnin karşında 'İŞTE BU' diye haykırıyorum Benim PC ayda bir kaç kez kapanır. Genel olarakta her format süreci içerisinde sadece gerektiği zamanlarda program vs. kurulur, yani çok az. Yani bu gibi şeyler için alacaksanız almayın arkadaşlar, Yok efendim sağ tıklayınca menü şlak diye geliyormuş, aman ne büyük iş
    Sevgili vapor.experienceSana dönecek olursam farklı egolarını tatmin etmekte nedemek oluyor? 3Ds te yüksek pollygonda hızlı modellemeye ihtiyaç duyup bu nedenledir ki senin hızına hız katacak donanımlar arayışına girmek ego mu oluyor? Çok komiksin Ayrıca herkes herşeyi bilecek diye bir şey yok. Nedemişler bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Merak ediyorum senin bu yaşına kadar geldiğin süreçte öğrendiğin herşeyi bilerek mi doğdun Eğer öyle değilse herkesin SSD yi en ince detaylarına kadar bilmesine gerek yok. Ki eminim sende üretenler kadar bilmiyorsun, eee o zaman sende öğrenmeseydin bunları, araştırmasaydın, merak etmeseydin. İnsan oğlu olarak merakımızı engelleyebilseydik uzaya gitmemiş ve şu anda bunu burada yazacak ortama kavuşamamış olurduk İpe sapa gelmez yorumlarım neymiş merak ettim yaw.. Hepsi deneyimlerimle edinilmiş şeylerdir. İstersen gel sana da göstereyim. Ama öncellikle 3ds Max ne dir, nasıl prensiblerle çalışır, hangi donanım ne işe yarar önce bunları öğrenmen lazım ki yorumlarımın ipe mi yoksa sapa mı geliyor algılayabilesin. İnan insanlarda senin gibilerle uğraşmaktan bıktı,bkz. The Sephia Tone
    OCZ Vertex ten memnuniyetsizliğim sadece ve sadece benim, daha doğrusu bana birilerinin isteklerime cevap vereceği bir parça olduğunu beyan etmeleri neticesinde alınmış ve isteğim doğrultusunda da gerçekten o parayı hakketmeyeceğini saptamış olmamdandır. Ürüne dair herhangi bir sözüm yok. SSD lerle iligli ise benim gibi terrabyte'lara sığamayan biri iseniz ve external disklerle fazla haşır neşir iseniz SSD olsada pc nizde hiç bir zman hızlı açılmayacaktır PC niz. Ve bu harici hdd ler özellikle de win7 de anlamsız bir şekilde uyku moduna dalarak, siz örneğin photoshop açıksanız bile uyku modundan uyanana kadar size ciddi bir zaman kaybı yaşatmakta. 3 tane diskimin sadece birisinde çok az bu sorunu yaşıyorum o hdd te mac te formatlanmış ve fate çevrilmiş olan bir 320 gb lık pro hdd imdir.
    Bu destana son verirkene tekrardan belirtmek istiyorum. Şu anki teknolojiler göz önünde bulundurulduğunda ve hele ki çöpe atacak 1 kuruşunuz yoksa yada sınırlı bütçe ile bir 3ds max pc ci topluyorsanız aman diyorum SSD lere para vermeyin! Onun yerine Prof kartlara paranızı harcayın değecektir

Belliki sende benim gibi sürekli 3ds Max Kullanıyorsun performans artışı istiyorsan arkadaşım sana şunları tavsite ederim Yazılım olarak 1.si ya xp 64 bit kuracaksın yada windows 7 64 bit ultimate ben ultimate kullanıyorum sana onu tavsite ederim 2.si nvidianın son çıkardığı driverlar biraz olsun 3ds maxte performans artışı sağlıyor.Windows 7 için 3ds Max 2010 veya 2011 tavsiye ederim daha uyumlu ve performans üst düzey.Kesinlikle 2008 ve 2009 kurma derim.Özellikle ekran kartından sonuna kadar faydalanıyorsun bunu geliştirmişler.2.si donanım olarak ssd yi elinden çıkarabiliyorsan en kısa sürece çıkar derim değeri düşmeden onun yerine bir adet gtx 260 daha alarak sli performansıda maxi uçuruyor veya hem ssd hemde elindeki ekran kartını çıkarıp quadro alabilirsin yalnız quadroda da fx1800 altı oyuncu ekran kartları ile aynı performansı veriyor alacak isen en düşüğü fx1800 olmalı onun fiyatıda 1000 lira civarında yani seçim senin bütçene kalmış Ssd sana bu konuda istediğin artışı sağlamaz kullanım alanı çok farklı.Ram olarakta yüksek poligonlu sahnelerde zorlanmaman için 12 gb düşün derim.ama önceliğin ekran kartını halletmek olsun 6 gb ramde bir çok iş için yetiyor hatta bir çok animasyon için bile yeterli düzeyde...

• Sağolasın nirvana34.Gözümsün Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Yazdıklarının hepsi şuan benim kasada yapılı durumda. Win7 64 Ultimate, Max 2010 ve eski modellemeler için max 9, son driverler vs. SSD yi elimden çıkarmayı düşünüyorum. Almayı istediğim quadro 3700 olsa da son olarak ortaya çıkan bütçe belirleyecek modeli ama bende 1800 den aşağıya düşmek istemiyorum. Kafamda netleşmeyen tek şey SLI ın performansa gerçekten bir katkısı olup olmayacağıydı, yorumunu dikkata alacağım. Bir gün üşenmezsem karşı taraftaki arkadaşa gidip bizzat test yapıcam, onun kasa da da iki tane kart takılı ama ne olduklarını hatırlayamıyorum. Tatmin olursam GTX 260 kalır Severim zaten keretayı Ram olarak ta aynı fikirdeyim ama bir gün upgrade sırası onlara da gelicek, ama öncellikle alınması gereken başka şeyler var
    Son olarakta ben artık buraya bir şey yazmayayım çünkü SSD den sapıyor konu. Takip etmek istemememin sebeplerinden birisi de buydu Ama bazı arkadaşlar beni biraz rahatsız etti Sadece şunu kabullensinler istiyorum; her insan her şeyi bilecek diye bir şey olmasa da karşındaki insan seninle aynı bilgiye hatta senden daha fazla bilgiye veya tecrübeye saip olabilir. Bunu bilin,öğrenin ona göre saygı çerçevesi içerisinde kalın.
    Tabii bir de okuduğunuz şeyi anlamak için biraz sakin olun ki ortaya komik şeyler çıkmasın
    Haa eğer atarlı yazdıysam da haklıyım, çünkü benim canım yanmış tabii ki öyle davranacağım. Aksi takdirde kimse yazdıklarımı dikkate almaz. Bilsinler ki yanlış yönlerdirmeler ve eksik tecrübelerle iş yapıldığında, sonradan başınız çok ağrır, ona göre tekrardan bir düşünsünler. Oke? Hadi kalın sağlıcakla

• Asıl bomba bir ay içinde geliyor.Corsair force serisinin yeni üyeleri.Neden mi derseniz,serinin en altındaki 40 GB'lık en büyük hacimli 160 GB'lıkla neredeyse aynı performansı veriyor.
    Sandforce kontrolcü sayesinde alan küçüldükçe okuma ,özellikle yazma hızındaki düşmeler yok.40 GB için 50000 iops.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.