Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla render işleminde en büyük yük öncelikli olarak ram e düşüyor render yapan program ram yetmediği zaman sanal belleğe yöneliyor buda mekanik hdd lerde tepki süresi vs yetersiz geldiği için gerçek anlamda bir artı sağlamıyor! İşte bu noktada kullandığınız hdd ssd olursa hem tepki süresi hemde o anlık veri iletim hızları size katkı sağlayabiliyor! Ancak bu da büyük boyutlu render işlemleri için geçerli!
  • The Sepia Tone, kendimce yanlış bulduğum noktalara değineyim, nihai düşüncen senindir yine.

1- Paranızı çöpe atmadan bir kez daha düşünün derim ben, eğer bir de 3d max için alacaksanız!

Bu ilk mesajının son cümlesi. Sadece deneyiminden yola çıkarak üyeleri uyarmak istesen, yorumunu 3DMax ile sınırlandırırdın. Oysa sen harici disk ile olan ve bahsedilmesi hem gereksiz hem de yanlış ilişkiyi de dahil ederek, zamanında seni yanlış yönlendirenler gibi yaparak, diğer üyelerde yanlış bir algı oluşturuyorsun. SSD disk ile paranızı çöpe atmak deyimi aynı cümlede olamaz; olur diyorsan, bunu kendi yanlış tercihlerinden sıyırıp, test sonuçlarıyla ve gerçek deneyimlerinle aktarmalı, ama sadece bu kadarıyla kalmamalı, bu fikirde olmayanlarla da bunu tartışabilmelisin.

2- Ama keşke PC yi toplattığım yerdeki donanımcı arkadaşlara güvenseymişim! Çünkü benim amacıma göre kesinlikle gereksiz bir yatırım olacağını onun yerine bir kaç tane hdd alıp raid yaparak daha çok işime yarayacağını söylüyorlardı. Buraya yazmak istemeyeceğim bir nedenden ötürü güvenmedim o arkadaşlara hata etmişim.

Bu ise 2. mesajından. Yine yanlış bir düşünce! Madem SSD diskin sana sağladığı hızlar senin için hiç bir şey ifade etmiyor, bir kaç tane disk alarak yapacağın Raid sistem ve sana vereceği hızdan niye medet umasın. Kaldı ki sürekli çökme tedirginliği nedeniyle maksimum yedekleme planlaması yapıp sürekli uyanık olacak, fazla diskler nedeniyle ekstra güç harcaması, ekstra ısınma, ekstra ses.. Senin önceliğin daha çok disk, veya Raid sistemler değil; ekran kartı, ram, işlemci.

3- Ayrıca, nedenin ne olursa olsun, bilgilendirme amacıyla açılmış bir konuya bir mesaj yazıp, "bu konuya başka da mesaj yazmayacağım, yanıt vermeyeceğim" demek forum adabına da, o konuya emek-zaman harcayıp katkıda bulunanlara ve yapılmakta olanlara da saygısızlıktır bana göre. Bu şekilde ölçüsüz davrandığında, ölçüsüz tepkiler doğması da anlaşılmaz bir durum değildir.

• 2. defa SSD harddiskim bozuldu

bu gun garantiye yolluyorum inşAllah hollandaya

geçen sefer üst model yollamışlardı gene bekliyorum

model : OCZSSD2-1SLD30G
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatti

Asıl bomba bir ay içinde geliyor.Corsair force serisinin yeni üyeleri.Neden mi derseniz,serinin en altındaki 40 GB'lık en büyük hacimli 160 GB'lıkla neredeyse aynı performansı veriyor.
    Sandforce kontrolcü sayesinde alan küçüldükçe okuma ,özellikle yazma hızındaki düşmeler yok.40 GB için 50000 iops.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

inanilmaz süper

TR ye ne zaman ve kaç tl den gelicek haberi olan var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pillout

The Sepia Tone, kendimce yanlış bulduğum noktalara değineyim, nihai düşüncen senindir yine.

1- Paranızı çöpe atmadan bir kez daha düşünün derim ben, eğer bir de 3d max için alacaksanız!

Bu ilk mesajının son cümlesi. Sadece deneyiminden yola çıkarak üyeleri uyarmak istesen, yorumunu 3DMax ile sınırlandırırdın. Oysa sen harici disk ile olan ve bahsedilmesi hem gereksiz hem de yanlış ilişkiyi de dahil ederek, zamanında seni yanlış yönlendirenler gibi yaparak, diğer üyelerde yanlış bir algı oluşturuyorsun. SSD disk ile paranızı çöpe atmak deyimi aynı cümlede olamaz; olur diyorsan, bunu kendi yanlış tercihlerinden sıyırıp, test sonuçlarıyla ve gerçek deneyimlerinle aktarmalı, ama sadece bu kadarıyla kalmamalı, bu fikirde olmayanlarla da bunu tartışabilmelisin.

2- Ama keşke PC yi toplattığım yerdeki donanımcı arkadaşlara güvenseymişim! Çünkü benim amacıma göre kesinlikle gereksiz bir yatırım olacağını onun yerine bir kaç tane hdd alıp raid yaparak daha çok işime yarayacağını söylüyorlardı. Buraya yazmak istemeyeceğim bir nedenden ötürü güvenmedim o arkadaşlara hata etmişim.

Bu ise 2. mesajından. Yine yanlış bir düşünce! Madem SSD diskin sana sağladığı hızlar senin için hiç bir şey ifade etmiyor, bir kaç tane disk alarak yapacağın Raid sistem ve sana vereceği hızdan niye medet umasın. Kaldı ki sürekli çökme tedirginliği nedeniyle maksimum yedekleme planlaması yapıp sürekli uyanık olacak, fazla diskler nedeniyle ekstra güç harcaması, ekstra ısınma, ekstra ses.. Senin önceliğin daha çok disk, veya Raid sistemler değil; ekran kartı, ram, işlemci.

3- Ayrıca, nedenin ne olursa olsun, bilgilendirme amacıyla açılmış bir konuya bir mesaj yazıp, "bu konuya başka da mesaj yazmayacağım, yanıt vermeyeceğim" demek forum adabına da, o konuya emek-zaman harcayıp katkıda bulunanlara ve yapılmakta olanlara da saygısızlıktır bana göre. Bu şekilde ölçüsüz davrandığında, ölçüsüz tepkiler doğması da anlaşılmaz bir durum değildir.

Benim karşılık olarak yazdığım mesajlara sahip çıkan olmadı, daha doğrusu beni anlayan olmadı. Neyseki 1kişi benim rahatsızlığımın sebebini anlamış ve zat'ın nelere yol açacağına dair yorumunu yazmış. Bir admin ve Gün Bey'le konuyu görüştüm. "Özgür irade" silinemez diye cevabı aldım. Oturdu içime!

Bu kadar emek verdiğim bi konuydu bu. 5 sayfaya ulaşmış. Bir çok kullanıcı yorumu, birebir testler ve yabancı forumlardan çeviriler bulunan güzel bi kaynak olduğuna inandığım bi konu olmuştu! Bu 5 sayfadaki içeriği toplu olarak bulabiliceğiniz başka bi site var ise linki bekliyorum. Malesef yok. Parça pinçik testler, Uyumsuz crystal test sonuçlarını bol bol bulabilirsiniz tabiki google'da. Anandtech, tweaktown.. Bunlar başka bişey, bu forumda açtığım bu konu başka bişey. Anlayan anlar.

5.sayfa boyunca bütün mesajlarımı tek tek okuduğunuzda hiç bi zaman uslubumu bozmadığımı görürsünüz. Ama bu sefer tutamadım kendimi. Zaten iyimser cevap vermenin mümkünatı yoktu o mesaja!!

Ben bu konudan ne para kazandım ne menfaat. Tek derdim bilgi kaynağı olması için , o tür mesajları engellemekti.

Neyseki emeğin karşılığını bu şekilde görüp tecrübe edindim. Yazmıcaktım buraya ama tutamadım işte. İnsan üzülüyo..

Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 23 Temmuz 2010; 17:14:47 >

• Vapor.Experience Diğer ülkeleri bilmiyorum ama bizim ülkemizde geçerli bir durum var ki emeğinin karşılığını bulmasını veya doğru anlaşılmayı çok da beklemeyeceksin. Forum özelinden bakar isek, bu forum sadece deneyimli veya belli kriterlere bağlı (eğitim veya branş gibi) üye olabildiği bir ortam sağlamıyor. Aksine her algı ve bilgi düzeyinde kişilere rastlamak mümkün. Bunun yanında her türlü üslup sahibine de. Dolayısıyla, açtığın konunun her sayfasının gönlünce ilerlemesini beklemek iyimserlik olur. Burada, kasıtlı veya kasıtsız farklı yorumlar gelebilir ama bana sorarsan senin üslubun da önemli. Şahsen bir derece agresif olduğunu düşünüyorum. Haklı da olsan üslubunu bir derece yumuşatman senin için, emek gösterdiğin konuya katılanlar için, nihayetinde de forum için daha iyi olur düşüncesindeyim. Sonuç olarak burası disiplini gözetmesi gereken bir eğitim kurumu olmayıp, bir şeyler öğrendiğimiz kadar sohbet ettiğimiz, geçirdiğimiz zamandan keyif almamızın da öneminin olduğu bir yer diye düşünüyorum. Bu konu senin amacına, en başta senin tatlı dilinle ulaşırsa her açıdan daha iyi olur derim.

• Forumda gereksiz mesajlardan şikayetçi olmayan yoktur sanırım. Gereksiz mesajları "gereksiz" olarak değerlendirip üzerinde durmamak en güzeli. Faydalanmak isteyen faydalanıyor zaten. "Vapor.Experience " emeğinin boşa gitmediğini söyleyebilirim. Teşekkürler.
  • Ahci mod'un Ssd'ye bir katkısı oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Ahci mod'un Ssd'ye bir katkısı oluyor mu?

İde mod eski bir arabirimdir doğal olarak ssd performansını sınırlar, ahci mod daha yenidir. Ssdlerde mutlaka ahci mod tavsiye edilir.
  • dumanı üstünde "Bigboy"

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

İde mod eski bir arabirimdir doğal olarak ssd performansını sınırlar, ahci mod daha yenidir. Ssdlerde mutlaka ahci mod tavsiye edilir.

Teşekkür ederim.
    Peki Win7 kurulumda amd ahci sürücülerine ihtiyaç duyuyor mu? Güncel sürücüyü çektim ama install dosyası şeklinde olduğundan kurulumda işe yarayacağını sanmıyorum.
  • Ahci mod bios ile ilgili bir durum. Biosunuz yeterince güncel ise ahci mod seçeneği vardır. Ahci yoksa sata modda iş görür. Amd için detaylı bilgim yok ama durum farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Temmuz 2010; 17:40:41 >
  • @cmt büyük ihtimalle win7 kurulumda amd ahci driver'larına ihtiyaç duyar.Preinstall driver'ı amd'nin sitesinden indirebilirsin.

win 7 intel chipsetler için ahci ya da raid driver'ı istemiyor onu kesin biliyorum.

Preinstall driverları win7 kurulumuna girdikten sonra,partisyon ve format işlemlerini yaptığın,disklerin göründüğü ekranda load driver seçeneği ile yüklemelisin.
  • "donanımcı123" ben zaten ahci kullanıyorum ama win7'de kurulum sonrası aktif ettim. Win7'de de xp'deki gibi kurulumda Amd ahci sürücülerini isteyecekmi diye soruyordum. "serhatti" arkadaşımız gerekli bilgiyi vermiş. İkinizede teşekkür ederim.
    Ssd'm de gelmiş, bu akşam bir deneyip konu başlığındaki soruya cevap arayalım.
  • SSd'lerin en büyük sorunu olan kullanımla birlikte performans düşmesi konusunda bir fikir vermesi açısından Mayıs sonu,Temmuz ortası ve 1 Ağustosta AsSSD programıyla bench aldım.
    Bu konuda tereddüt edenlere yardımı olur umarım.
    Elimdeki 60 GB Vertex SSd C drive'ı olarak windows 7 kurulu bir şekilde kullanılıyor.
    Bu drive'a ayrıca DVd yazma,chrome,adobe reader,antivir,winrar, gibi ufak boyutlu programları ve 1 tane oyun kurdum.
    Ayrıca trim komutu aktif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatti -- 1 Ağustos 2010; 23:26:51 >

• kullandığımız ssd nin trim öelliğinin olup olmadığını nasıl anlarız. Resmi sitesinde bilgi yok bu konuda. "Bigboy 64GB G-II Ssd-64GB" Ürün bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

kullandığımız ssd nin trim öelliğinin olup olmadığını nasıl anlarız. Resmi sitesinde bilgi yok bu konuda. "Bigboy 64GB G-II Ssd-64GB" Ürün bu.

Komut satırını yönetici olarak çalıştır alttaki komuyu çalıştır sonuç ''0'' (sıfır) ise trim desteği açıktır.

fsutil behavior query disabledeletenotify

Bahsettiğin ssdde trim özelliği zaten var.
  • SSD LERE FİRMWARE YÜKLENEBİLİYORMU ACABA?BİRDE <0.2 İLE <0.1 SEEK TİME ARASINDA FARK ÇOK MUDUR ACABA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

SSD LERE FİRMWARE YÜKLENEBİLİYORMU ACABA?BİRDE <0.2 İLE <0.1 SEEK TİME ARASINDA FARK ÇOK MUDUR ACABA.

0.2 ms ile 0.1 ms arasındaki farkı hissedemessin. Firmware desteği her markada olmayabiliyor. Genelde firmware desteği birçok marka için trim desteği vermek amacıyla yapıldı sonrasında yeni firmware veren üretici sayısı çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

kullandığımız ssd nin trim öelliğinin olup olmadığını nasıl anlarız. Resmi sitesinde bilgi yok bu konuda. "Bigboy 64GB G-II Ssd-64GB" Ürün bu.

Komut satırını yönetici olarak çalıştır alttaki komuyu çalıştır sonuç ''0'' (sıfır) ise trim desteği açıktır.

fsutil behavior query disabledeletenotify

Bahsettiğin ssdde trim özelliği zaten var.

Teşekkürler. sistemde trim desteği açık, benim öğrenmek istediğim ssd de trim özeeliği olup olmadığı idi var olduğunu öğrendim; teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.