Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kontrolcü kart üzerinde diye biliyorum. fazla hız derken en azından şu andaki mekanik motorlu hdd'leri geçer diye düşündüm.

Tek sıkıntım boot olayı.
    bir de bu kart var.
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11164
    ben üstekini tercih ettim. kasaya rahatlık olsun diye. buradakini kasaya monte etmek zor olacak.
    sizce hangisi daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomax01 -- 8 Ağustos 2010; 9:30:42 >
  • An itibari ile TR şartlarında F/P olarak "INTEL X25-M 80 GB" daha alınası bir model yok sanırım. Diğer markalar biraz sorunlu galiba. OCZ arızaları çoğalmış gibi. Bu Intel'in 160 gb ile 80 gb arasında performans farkı var mı? 160 gb olanın iki katından daha fazla fiyatı var 80 gb olana göre. Gönül isterki 160 gb alalım.
  • 3. kez 256gb patriot warp 3 um bugun geliyor...Test sonuclarini bekleyin. Umarim daha onceki 2 ssd im o partideki sorun nedeniyle bozulmustur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

An itibari ile TR şartlarında F/P olarak "INTEL X25-M 80 GB" daha alınası bir model yok sanırım. Diğer markalar biraz sorunlu galiba. OCZ arızaları çoğalmış gibi. Bu Intel'in 160 gb ile 80 gb arasında performans farkı var mı? 160 gb olanın iki katından daha fazla fiyatı var 80 gb olana göre. Gönül isterki 160 gb alalım.

160 gb olan modelin yazma hızı biraz daha yüksek yanılmıyorsam 100 mb/s
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

Evet arkadaşlar ssd seçimi konusunda artık bir karar vermem gerek.Ocz ile yurtdışı forumlarda oldukça şikayet var korkuyorum açıkçası ciddi bir maliyet sonuçta.ssd yi görmeme sorunu sıkça karşılaşılan bir durum ocz de.İntel ile ilgili bir fikrim yok arıza verme konusunda.Ya intel alıp idare edeceğim,ve ya ocz alıp uzun süre kullanmaya çalışacağım.

1.İNTEL X25-M 80 GB TR GARANTİLİ 1 ADET

2.OCZ VERTEX 2 240 GB YURTDIŞI 1 ADET

Hocam bilen bilir İntel x25-M G2 kullanıcısıyım. Alalı birkaç ay oldu ve neredeyse her gün kullanıyorum, en ufak sıkıntısı yok. OCZ de eminim iyidir ama inteli ben gözüm kapalı tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

An itibari ile TR şartlarında F/P olarak "INTEL X25-M 80 GB" daha alınası bir model yok sanırım. Diğer markalar biraz sorunlu galiba. OCZ arızaları çoğalmış gibi. Bu Intel'in 160 gb ile 80 gb arasında performans farkı var mı? 160 gb olanın iki katından daha fazla fiyatı var 80 gb olana göre. Gönül isterki 160 gb alalım.

80 gb olan 70mb/s
    160 gb olan 100mb/s

Yazıyor özelliklerinde. 160gb nin fiyatı 600 tl ye düşmesi lazım. O da en erken 1 sene sürer. Bu arada aldıktan sonra firmware falan gerekmiyor herhalde şuan itibariyle.

• quote:

quote:

quote:

80 gb olan 70mb/s
    160 gb olan 100mb/s

Yazıyor özelliklerinde. 160gb nin fiyatı 600 tl ye düşmesi lazım. O da en erken 1 sene sürer. Bu arada aldıktan sonra firmware falan gerekmiyor herhalde şuan itibariyle.

O fabrika çıkış hızları, özellikle son 2HD firmware ile 80 gb intelde yazma hızı 85 mb/s civarına çıktı, 160 gb modeldede 110 mb/s seviyesine çıkmıştır diye tahmin ediyorum. Bende yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum 80 gb modeli hiçbir sıkıntı yaşamadım ilk günki hızında halen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

80 gb olan 70mb/s
    160 gb olan 100mb/s

O fabrika çıkış hızları, özellikle son 2HD firmware ile 80 gb intelde yazma hızı 85 mb/s civarına çıktı, 160 gb modeldede 110 mb/s seviyesine çıkmıştır diye tahmin ediyorum. Bende yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum 80 gb modeli hiçbir sıkıntı yaşamadım ilk günki hızında halen.

Firmware işi problemli değildir umarım. Bu arada güncel haliyle Win7'de kaç puan alıyor acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

80 gb olan 70mb/s
    160 gb olan 100mb/s

Firmware işi problemli değildir umarım. Bu arada güncel haliyle Win7'de kaç puan alıyor acaba?

Zaten son firmware ile geliyor.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

• En orantısız puanlar bende sanırım.

Özel soğutmalı GTX 460 ile CM HAF-X'in gelmesini bekliyorum. Bunlarla beraber Intel X-25 M 80 gb'yi almayı düşünüyorum. Bi aksilik olmazsa tabi.
  • SSD im geldi.Test sonuçlarını birazdan paylaşıyorum.

Ayrıca bu bölüm nasıl olmalıdır? Bende default bu halde idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 9 Ağustos 2010; 23:54:06 >
  • Ocz forumlarında da aynen sizdeki haliyle kullanmayı önermişler. Bende yazma arabelleği temizleme açıktı, öneri mantıklı geldiği için kapattım.
    Bu arada siz Ahci modunda kullanmıyorunuz galiba, bir nedeni var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Ocz forumlarında da aynen sizdeki haliyle kullanmayı önermişler. Bende yazma arabelleği temizleme açıktı, öneri mantıklı geldiği için kapattım.
    Bu arada siz Ahci modunda kullanmıyorunuz galiba, bir nedeni var mı?

Yoo, AHCI modunda kullanıyorum.

Antivirüs önerisinde bulunabilir misiniz arkadaşlar ? Hangi antivirüsü öneriyorsunuz? SSD yi yormayacak biçimde nasıl ayarlardan özelleştirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 10 Ağustos 2010; 1:33:42 >
  • Eklediğiniz özellikler menüsünde kaldırma ilkelerine ait seçeneklerde çıkıyor bende. Ondan yanıldım.
    Yıllardır Nod32 kullanıyorum ve bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Sisteme yükünün az olması nedeniyle tercih ettim.
    Ssd için aynı forumda önerilen ayarlar var ama biraz detaylı, ilk fırsatta buraya aktarayım.
  • quote:

quote:

quote:

SSD LERE FİRMWARE YÜKLENEBİLİYORMU ACABA?BİRDE <0.2 İLE <0.1 SEEK TİME ARASINDA FARK ÇOK MUDUR ACABA.

0.2 ms ile 0.1 ms arasındaki farkı hissedemessin. Firmware desteği her markada olmayabiliyor. Genelde firmware desteği birçok marka için trim desteği vermek amacıyla yapıldı sonrasında yeni firmware veren üretici sayısı çok az.

Peki o zaman şu 5 seçenekten hangisini seçmeliyim;

a)intel x25-m g2 80 gb x2(Yazma hızı artışı sağlamak için)

b)kingston 128gb v+

c)intel x25-m 160 gb

d)mach extreme 120 gb sf-1222 kontrolcülü(bundaki kontrolcü ilk denenen firmware imiş yani sand force nin en kötücü ama sf sf dir)

e)hepsi :D

Not:f/p esastır.Bütçe 800 tl max

jmicron çipini kullanan ssd lerde firmware yükleme işlemi olmuyor.

• Bence SSD ye gecmek icin bu acele etmeyin bu kazik fiyatlar burjuva tayfasina opucuk atmak icin fiyatlar biraz dussun ole gecilir?

Bir de SSD ye gecmek isteyenler su soruyu sormalilar HDD ile calisirken calismalarim aksiyor mu ve hdd ihtiyaclarimi karsilamaya yetiyor mu? bu sorularin sonuclarina gore erken davranmali bence yoksa bekleyin...
  • Son 3 yıldır "SSD ye geçmeyin fiyat düşecek" yorumları okuyorum. Ama fiyat düşüşü sadece dövizde ki dalgalanmalar neticesinde oluyor.
  • bir mutlaka duser ama o gun hangi gun pek kestiremiorum bi 5 sene surer herhal
  • SSD'ye geçmeyin demek kullanmayan biri için çok kolay da SSD kullanan birinin buna katılması mümkün değil...

Sistemimde 4'lü raid var yanında SSD kullanıyorum kesinlikle yerini tutmuyor.

Pahalı da olsa her güzelin kusuru vardır deyip aldığım faydaya ve sisteme kattığı kullanım zevkine bakarım. Gerisi hikaye.

Şundan da eminim bu topic te bu kadar kullanıcı var,birinin SSD'si bozulsa ilk iş yenisini almak olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

Bence SSD ye gecmek icin bu acele etmeyin bu kazik fiyatlar burjuva tayfasina opucuk atmak icin fiyatlar biraz dussun ole gecilir?

Bir de SSD ye gecmek isteyenler su soruyu sormalilar HDD ile calisirken calismalarim aksiyor mu ve hdd ihtiyaclarimi karsilamaya yetiyor mu? bu sorularin sonuclarina gore erken davranmali bence yoksa bekleyin...

Bir ssd kullanıcısı olarak kesinlikle maddi imkanlarım dahilinde bir daha mekanik disklere dönmeyi düşünmem. Verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor evet alanım kısıtlı ama tek eksik bu

Bir sonraki hedefim sandforce 1200 kontrolcülü bir ssd almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Ağustos 2010; 22:41:06 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.