Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum Bigboy 64GB GII SSD siparişi verdim henüz tedarik sürecinde oldugu için ürün elime geçmedi ... fazlada vaktim olmadıgından tek bir soru sorucam size bu SSD nin Trim destegi varmıdır ? belki daha önceki sayfalarda yazdınız ama gercekten acele etmem lazım eger yoksa iptal edecegim kafamı cok kurcaladı cunku.. şimdiden yorum yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ... hayırlı ramazanlar ...
  • "beytekin45"te aynı ssd'yi kullanıyor ve önceki sayfalarda trim desteği olduğunu yazmış. Birde özel mesajla sorarsan iyi olur.

quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

kullandığımız ssd nin trim öelliğinin olup olmadığını nasıl anlarız. Resmi sitesinde bilgi yok bu konuda. "Bigboy 64GB G-II Ssd-64GB" Ürün bu.

Komut satırını yönetici olarak çalıştır alttaki komuyu çalıştır sonuç ''0'' (sıfır) ise trim desteği açıktır.

fsutil behavior query disabledeletenotify

Bahsettiğin ssdde trim özelliği zaten var.

Teşekkürler. sistemde trim desteği açık, benim öğrenmek istediğim ssd de trim özeeliği olup olmadığı idi var olduğunu öğrendim; teşekkürler...

• teşekkürler '' cmt '' hocam sorayım arkadaşa hemen ... yinede buradan okuyan ve kullanan arkadaşlar cevaplarını esirgemesinler . cok teşekkür ediyorum
  • SSD hızlandırıcı bir program buldum.Deneyenler oldukça olumlu şeyler yazmış.

http://flashfire.org/xe/

Burda kullananların önceki ve sonraki test sonuçları mevcut

http://flashfire.org/forum/viewforum.php?f=6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 14 Ağustos 2010; 4:43:28 >
  • arkadaşlar dün itibariyle imzamdaki canavarı :D kurmuş bulunmaktayım.gerçekten her kuruşuna değdi :)
    bende ocz vertex 2 taktım.

okuma:sn/285 mb
    yazma:sn/275 mb

yok böyle bir hız.işim itibariyle 3dmaxle uğraşıyorum.3dmaxi yüklemesi 49 saniye sürdü.müthiş bir hız.zaten program yüklemelerinde bariz kendini
    belli ediyor.windows 7 ultimate açılışı 16 saniye :D ben bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim.harika bir teknoloji.imkanı olanlar bence almalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferithhh -- 14 Ağustos 2010; 10:50:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferithhh

arkadaşlar dün itibariyle imzamdaki canavarı :D kurmuş bulunmaktayım.gerçekten her kuruşuna değdi :)
    bende ocz vertex 2 taktım.

okuma:sn/285 mb
    yazma:sn/275 mb

yok böyle bir hız.işim itibariyle 3dmaxle uğraşıyorum.3dmaxi yüklemesi 49 saniye sürdü.müthiş bir hız.zaten program yüklemelerinde bariz kendini
    belli ediyor.windows 7 ultimate açılışı 16 saniye :D ben bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim.harika bir teknoloji.imkanı olanlar bence almalı.

Türkiye fiyatları ile newegg malesef karşılaştırılamıyor

bende yurt dışından ocz vertex 2 getirtirmeyi planliyorum

zaten adamlar uluslar arası garanti veriyorlar

bozuldumu yolla belge bile gerekmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 14 Ağustos 2010; 14:19:59 >

• hocam yurt dısından alırsak gumruge gırmıyormu ben pek bılmıyorum nasıl oluyor...? benım bıldıgım 100$ uzerı herseyde gumruk bedelı vardı sanırsam tam olarak bılmıyorum .. nasıl oluyor gumruk sorunu olmasa ben aslında cok sey getırtırım ABD de babam var17 senedır orada kendısı..
  • Kargo dahil 150eur (~190usd). Karşı taraf ile anlaşılıp ürün bedeli, mantık sınırları içerisinde, düşük gösterilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 14 Ağustos 2010; 14:39:11 >
  • Forumda yurtdışından ssd getiren arkadaşlar var en son ocz vertex 2 60 gb ssdler 350 den satılıyordu, siz kendiniz getirmeye kalkarsanız astarı yüzünden pahalı olur hiç kalkışmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Ağustos 2010; 16:46:26 >
  • Garanti itbibari ile kesinlikle yurtiçindem almaya özen gösterin. SSD ler tam oturmadı. Bozulma ihtimalleri yüksek oluyor hdd lere göre.
  • genelde herkes acilis hizindan bahsediyor bilgisayarin kapanis süresini ölcen yokmu acaba? mesela bende 35 saniye
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

genelde herkes acilis hizindan bahsediyor bilgisayarin kapanis süresini ölcen yokmu acaba? mesela bende 35 saniye

shut down dediğim andan itibaren sistemin tamamen kapanma süresi 11 sn.
  • seagate 500gb 7200rpm ile ocz vertex 2 120gb ssd arasında karşılaştırmalar yaptım ve sonuçları sizinle payaşmak istiyorum.

sitemim : i7 820qm işlemci, 8 gb ram , ati 5870 ekran kartı ve windows 7 ultimate.

1- windows 7'ye restart komutu verdiğim andan itibaren bigisayarın kullanıma hazır hale gelme süresi,

seagate : 105 sn
    ocz vertex 2 : 50 sn

2- adobe flash cs5, adobe photoshop cs5, adobe dreamweaver cs5 ve visual studio 2010 aynı anda çalıştırıldığında tümünün kullanıma hazır hale gelme süresi

seagate : ilk seferde 76 saniye, sonra 18 saniye
    ocz vertex 2 : ilk seferde 16 saniye sonra 10 saniye

3- 7 gb büyüklüğünde bir dosyayı kendi üzerinde başka bir klasöre kopyalama süresi

seagate : 283 sn
    ocz vertex 2 : 107 sn

4- 700 m büyüklüğünde bir dosyayı kendi üzerinde başka bir klasöre kopyalama süresi

seagate : 18 sn
    ocz vertex 2 : 6 sn

5- iki ayrı usb diskten 700 m büyüklüğünde dosyayı diske kopyalama süresi (çoklu yazmayı test etmek için.

seagate : 38 sn
    ocz vertex 2 : 35 sn

6- disklerin üzerine boyutları 700mb ile 1.5 gb arasında değişen 7 adet dosya kopyaladım. sonra bunları disklerin kendi üzerlerinde yer alan başka bir klasöre seri bir şekilde aryı ayrı kopyalamayı başlattım. böylece aynı anda 7 adet ayrı yazma işlemini test ettim.

seagate : 324 sn
    ocz vertex 2 : 100 sn

sonuçlar bu şekilde. ssd sayesinde sistemim, hardiskin yavaşlığından kaynaklanan darboğazdan kurtulmuş görünüyor. ilerde yine tecrübelerinmi paylaşmaya çalışacağım.

ssd sahibi diğer arkadaşlar da benzer testleri yapma imkanı bulabilir ve paylaşabilirse, hangi durumlarda ssd avantaj sağlıyor konusu netleşebilir ve ssd'ye geçmek isteyen arkadaşlara yardımcı olur diye düşünüyorum.

• SSD - HDD karışımı olan hibrit diskin siparişini bugün yarın veriyorum. TR de ilk ben sahip olacağım sanırım, test sonuçlarını sizinlede paylaşırım.
  • güzel bir yazı paylaştığın için teşekürler. Kafama takılan nokta ssd disklerin çalışma prensibi usb disklerle aynımıdır. usb disklerden çok daha hızlı olmasının dışında tamamıyla farklı bir teknolojimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 14 Ağustos 2010; 20:29:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

SSD - HDD karışımı olan hibrit diskin siparişini bugün yarın veriyorum. TR de ilk ben sahip olacağım sanırım, test sonuçlarını sizinlede paylaşırım.

Fazla bir performasının olmadığını göreceksin üstad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

SSD - HDD karışımı olan hibrit diskin siparişini bugün yarın veriyorum. TR de ilk ben sahip olacağım sanırım, test sonuçlarını sizinlede paylaşırım.

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.Umarim ilerde VR lar icinde hibrit secenegi cikar.Seagate kagit uzerinde cok iyi durmuyordu HDD onbellegi ve SSD bellegi arttirilmali diye dusunuyorum.Ayrica plaka sayisida dusurulmeli yani 300gb lik plakalar kullanilmali.Sanirim bunlari ikinci nesil hibritlerde yaparlar.
  • q9550 işlemci 6 gb ddr2 800 ram palit 8800gt 1gb ve win 7 64 bit ultimate

700 mb (film) dosya SAMSUNG HD103UJ (1000 GB, 7200 RPM) dosyadan dosyaya 12.16 sn
    700 mb (film) dosya ocz agility 2 (60 gb) dosyadan dosyaya 4.15 sn (tam ölçülemedi)
    7 gb (Film) dosya SAMSUNG HD103UJ (1000 GB, 7200 RPM) dosyadan dosyaya 195.12 sn
    7gb (film) dosya ocz agility 2 (60 gb) dosyadan dosyaya 130.38 sn

ayrıca deneme amaçlı olarak 13 mb büyüklüğünde 18229*3270 piksel çözünürlüğünde panorama fotoyu photoshop cs4 ile 5 saniyede açtı

quote:

Orijinalden alıntı: hece

seagate 500gb 7200rpm ile ocz vertex 2 120gb ssd arasında karşılaştırmalar yaptım ve sonuçları sizinle payaşmak istiyorum.

sitemim : i7 820qm işlemci, 8 gb ram , ati 5870 ekran kartı ve windows 7 ultimate.

1- windows 7'ye restart komutu verdiğim andan itibaren bigisayarın kullanıma hazır hale gelme süresi,

seagate : 105 sn
    ocz vertex 2 : 50 sn

2- adobe flash cs5, adobe photoshop cs5, adobe dreamweaver cs5 ve visual studio 2010 aynı anda çalıştırıldığında tümünün kullanıma hazır hale gelme süresi

seagate : ilk seferde 76 saniye, sonra 18 saniye
    ocz vertex 2 : ilk seferde 16 saniye sonra 10 saniye

3- 7 gb büyüklüğünde bir dosyayı kendi üzerinde başka bir klasöre kopyalama süresi

seagate : 283 sn
    ocz vertex 2 : 107 sn

4- 700 m büyüklüğünde bir dosyayı kendi üzerinde başka bir klasöre kopyalama süresi

seagate : 18 sn
    ocz vertex 2 : 6 sn

5- iki ayrı usb diskten 700 m büyüklüğünde dosyayı diske kopyalama süresi (çoklu yazmayı test etmek için.

seagate : 38 sn
    ocz vertex 2 : 35 sn

6- disklerin üzerine boyutları 700mb ile 1.5 gb arasında değişen 7 adet dosya kopyaladım. sonra bunları disklerin kendi üzerlerinde yer alan başka bir klasöre seri bir şekilde aryı ayrı kopyalamayı başlattım. böylece aynı anda 7 adet ayrı yazma işlemini test ettim.

seagate : 324 sn
    ocz vertex 2 : 100 sn

sonuçlar bu şekilde. ssd sayesinde sistemim, hardiskin yavaşlığından kaynaklanan darboğazdan kurtulmuş görünüyor. ilerde yine tecrübelerinmi paylaşmaya çalışacağım.

ssd sahibi diğer arkadaşlar da benzer testleri yapma imkanı bulabilir ve paylaşabilirse, hangi durumlarda ssd avantaj sağlıyor konusu netleşebilir ve ssd'ye geçmek isteyen arkadaşlara yardımcı olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 15 Ağustos 2010; 0:58:49 >

• Alignment konusundan haberdar olan bir arkadaş bildiklerini paylaşabilir mi?

(Kalınlaştırdığım için kusura bakmayın, ikinci kez soruyorum; belki gözden kaçıyordur dedim.)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.