Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim SSD'de bir sorun mu var yoksa bana mı öyle geliyor?

4-5 gün önce aldım bugün test etme fırsatım oldu. W7 puanı 7.1

Testleri SSD hem windows sistem diski olarak hemde başka bir diskte windows yüklü iken yaptım. Sonuçlar aynı. Diğer SSD testleriyle karşılaştırınca insanın kafası karışıyor. Bu konuda bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

• "EJ_"
    Hdtune sandforce kontrolcülü ssd'leri doğru düzgün test edemiyor. Atto değerleri ve win7 puanı düşük gibi. Ahci mod açık mı, firmware versiyonunuz 1.11 mi?
    Not: Firmware versiyonuna hdtune/info'dan bakabilirsiniz.

Ekleme: Vertex2'nin değerleri aşağıdaki gibi olmalı.
    http://www.tweaktown.com/reviews/3299/ocz_vertex_2_e_series_120gb_solid_state_drive_exclusive_review/index5.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 15 Ağustos 2010; 10:36:59 >
  • 2 adet 60GB Vertex RAID 0

• quote:

Orijinalden alıntı: pillout

Alignment konusundan haberdar olan bir arkadaş bildiklerini paylaşabilir mi?

Bu sadece Xp'de önemli olan bir konu. Win7'de alignment'la ilgili bir sorun yok, herhangi bir ayarlamaya ihtiyaç duymuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

2 adet 60GB Vertex RAID 0

http://i38.tinypic.com/2vjpy4z.jpg

Okuma ve yazma hızları hakkında da bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferithhh

arkadaşlar dün itibariyle imzamdaki canavarı :D kurmuş bulunmaktayım.gerçekten her kuruşuna değdi :)
    bende ocz vertex 2 taktım.

okuma:sn/285 mb
    yazma:sn/275 mb

yok böyle bir hız.işim itibariyle 3dmaxle uğraşıyorum.3dmaxi yüklemesi 49 saniye sürdü.müthiş bir hız.zaten program yüklemelerinde bariz kendini
    belli ediyor.windows 7 ultimate açılışı 16 saniye :D ben bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim.harika bir teknoloji.imkanı olanlar bence almalı.

imzandaki sisteminin maliyet fiyatını yazabilirmisin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

"EJ_"
    Hdtune sandforce kontrolcülü ssd'leri doğru düzgün test edemiyor. Atto değerleri ve win7 puanı düşük gibi. Ahci mod açık mı, firmware versiyonunuz 1.11 mi?
    Not: Firmware versiyonuna hdtune/info'dan bakabilirsiniz.

Ekleme: Vertex2'nin değerleri aşağıdaki gibi olmalı.
    http://www.tweaktown.com/reviews/3299/ocz_vertex_2_e_series_120gb_solid_state_drive_exclusive_review/index5.html

Achi mod açık yeni windows 7 kurdum. Driver'lar güncel. Windows güncel. Bir anormallik var ama çözemedim. Testler altta.

• Sony Vaio VPCZ1 2x toshiba thns128gg4bnaa Raid0

Windows 7 notu ise 7.4
    Testleri 3 defa tekrar ettim degerler degismedi. Yalniz write testi yapamadim. Partition un tamamini kullanmak istedi sistemin bir kismi recovery icin ayrildigindan write testini gerceklestiremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pr0meth3us -- 15 Ağustos 2010; 22:56:50 >

• EJ_ acaba ssd yi taktığın sata yuvasını değiştirmeyi denedinmi? başıma geldiği için söylüyorum bendeki gigabyte anakartın kendi sata yuvasını taktığımda performans yarı yarıya düşmüştü! (gigabyte p35 de mor renkle kodlanmışlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

EJ_ acaba ssd yi taktığın sata yuvasını değiştirmeyi denedinmi? başıma geldiği için söylüyorum bendeki gigabyte anakartın kendi sata yuvasını taktığımda performans yarı yarıya düşmüştü! (gigabyte p35 de mor renkle kodlanmışlar)

Hayır sata portunu değiştirip denemedim. Ancak en kısa zamanda onu da denerim.

Şuan sorun kısmen çözülmüş gibi görülüyor. Sanırım problem anakart sürücüsünden kaynaklanıyor. En güncel sürücüyü yüklemiştim. Şuan anakartın kendi sitesinden indirdiğim sürücüyü kaldırıp W7'nin kendi sürücüsüyle yaptığım testleri koyuyorum.

Ancak hala neden HD Tune'da bu kadar dalgalandığını çözemedim. Şuan için pek de umursamıyorum. Onun haricide diğer testler normal. beni tatmin etti.

OCZ Vertex 2 EX SSD kullanan arkadaşlarda testlerini burada paylaşırsa herkesin performans noktasındaki sorulara cevap bulacağını düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Konuyla ilgili yorum ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• selam arkadaşlar hepinize ... benim soruma henüz cevap gelmedi ama ben bir şey daha sormak istiyorum ... SSD yi sistemime taktıgım zaman Bios tan extra bir ayar söz konusu mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EJ_

Ancak hala neden HD Tune'da bu kadar dalgalandığını çözemedim. Şuan için pek de umursamıyorum. Onun haricide diğer testler normal. beni tatmin etti.

Değerlerin düşük olduğu kesin ama bunu hdtune ile ölçme. Ölçmemen gerektiğine dair aşağıya birkaç link ekleyeyim. Ocz forumundaki konunu gördüm. Hd tune konusunda aşağıdakilere benzer cevaplar vereceklerdir. Bazı arkadaşlar performanslarını artırmak (düşen performasnlarını) için ssd'yi tamamen silme yoluna gitmişler (silme yazılımları ile) ama hem Sf kontrolcülü ssd'ler için yazılım bulamadım hem de bu yöntem ne kadar güvenli öğrenemedim.
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?75826-OCZ-Vertex-2-60Gb-low-HD-Tune-speeds
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72536-Vertex-2-and-big-problem-!!
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?74876-Agility-2-questions-and-or-problems
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?76567-Vertex-2-60-gb-too-slow

quote:

Orijinalden alıntı: €XTReMe

selam arkadaşlar hepinize ... benim soruma henüz cevap gelmedi ama ben bir şey daha sormak istiyorum ... SSD yi sistemime taktıgım zaman Bios tan extra bir ayar söz konusu mudur ?

Ahci mod açıksa bios'ta yapılacak başka ayar yok.

• Teşekkür ederim cmt ....
  • EJ_ zamanında hdtune ile ilgili yaşadığım benzer problem için akorteke mail atmıştım cevabı aynen şöyleydi ""SANDFORCE NCQ kullanan bir kontrolcüdür. Burada fark oluşmasındaki en büyük durum CRSYTAL DİSK MARK ve HD TUNE NCQ sıralama derinliği 1 olan test programlarıdır. NCQ kullanan SANDFORCE ile yapılan testlerde yavaşlık bu sebepten meydana gelmektedir. " ve buna dayanarak değişim yapmaya yanaşmıyor firma! ayrıca bir diğer iddialarıda aşağıda:
    "OCZ’nin ve pek çok güvenilir test merkezinin de kullandığı NCQ kullanabilen ATTO ile tekrar test edin aldığınız sonuçlar daha gerçekçi ve doğru olacaktır. ATTO NCQ sıralama derinliği 10 olan bir test programıdır ve SANDFORCE’un gerçek gücünü test edebilen bir sentetik test programıdır. Yine benzer şekilde PC Mark Vantage testleri de size doğru sonuçları verecektir"
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Orijinalden alıntı: EJ_

Değerlerin düşük olduğu kesin ama bunu hdtune ile ölçme. Ölçmemen gerektiğine dair aşağıya birkaç link ekleyeyim. Ocz forumundaki konunu gördüm. Hd tune konusunda aşağıdakilere benzer cevaplar vereceklerdir. Bazı arkadaşlar performanslarını artırmak (düşen performasnlarını) için ssd'yi tamamen silme yoluna gitmişler (silme yazılımları ile) ama hem Sf kontrolcülü ssd'ler için yazılım bulamadım hem de bu yöntem ne kadar güvenli öğrenemedim.
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?75826-OCZ-Vertex-2-60Gb-low-HD-Tune-speeds
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72536-Vertex-2-and-big-problem-!!
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?74876-Agility-2-questions-and-or-problems
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?76567-Vertex-2-60-gb-too-slow

quote:

selam arkadaşlar hepinize ... benim soruma henüz cevap gelmedi ama ben bir şey daha sormak istiyorum ... SSD yi sistemime taktıgım zaman Bios tan extra bir ayar söz konusu mudur ?

Ahci mod açıksa bios'ta yapılacak başka ayar yok.

Son Link benim SSD'ye ait zaten.

Şimdi biraz kafam karıştı. SSD silme yazılımları falan. SSD'ler klasik format yöntemi ile silinemez mi? Format atarsak performansta yada kullanım ömründe vs bi problem olur mu?

Birde kafama takılan başka bir konu var. SSD program açılışlarında falan gayet hızlı. Tek bir istisna dışında. SSD'ye Call of Duty 4 yükledim. Multiplayer açmak isteyince oyunu açmak için 20-30 sn kadar ugraşıyor, işlem yapıyor. Normal HDD'de bu süre 10 sn. Single player'da sorun yok. 2 defa denedim. Belki hatalı kurulmuşur falan diye. Yeni windows kurdum sonra yine denedim sonuç değişmedi. Var mı bir fikri olan.

• selam arkadaşlar... Benim SSD yolda yarın buyuk ıhtımal elime ulaşır ... ama yazılanları okuyunca moral 00000 performans düşüşü , silme formatlama vs vs sorunlarınızı okuyunca pişman olacakmışım gibi hissediyorum BigBoy 64Gb G-II SSD aldım ... performansı nasıldır bilmiyorum sadece Mesut Abimizin bir videosunda gördüm ve bir iki kişide gördüm.. henüz onlarda bir cevap yazmadılar hadi hayırlısı bakalım ne kadar uğraşacagız ... hiç hevesimde kalmadı yani

• Yok dostum ne silmesi falan. Performans düşüşü yaşayan birkaç kişiye önermişler o kadar. Ssd'yi win7 ile kullanıyorsan pek ayara ihtiyaç duymuyor. Okuduğum kadarıyla ssd'yi Ahci modda kullanmak şart gibi birşey. İşletim sistemi kurulumunda, Amd kullananlar için Win7'nin kendi ahci sürücülerini kullanmamızı, Intel içinse en güncel sürüsüyü yüklememizi öneriyorlar. Bunların dışında kapasiteyi verimli kullanmak ve ömrünü artırmak için birkaç öneri daha var ama yapılmasada çok dert olacağını sanmıyorum.
    Ben VertexLe kullanıyorum. İlk gün Hdtune'da performansnına bir bakayım dedim, "EJ_" arkadaşımızın yaşadığı şoku yaşadım, sonuçlar berbattı. Sonra firmware güncellemesi yaptım, birde baktım Hdtune health bölümünde uyarı veriyor, Hd Sentinel'de de bad sektör görünüyor ve acilen yedek alın diyor. Lan noluyoz bu nasıl şanssızlıktır diyordum ki Hdtune gibi bazı programların sandforce kontrolcülü ssd'lerle düzgün iletişim kuramadığını öğrendim. Zaten hissedilen hızda da hiçbir problem yoktu. Ocz test için Atto'yu öneriyor. Atto'da değerlerim 275/245 Win7 disk puanım 7.7 genel puanım 7.4. Bilgisayar çok hızlı açılıp kapanıyor. Programları açmak, yüklemek falan oldukça hızlı. Ssd'ye alıştıktan sonra eskiye dönmek gerçekten zor.

• Allah razı olsun ''cmt'' hocam vallahi içimi rahatlattın çok teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı şu anki win7 64 sistemimdeki puanlama boyle .. gerci ben bu puanlamayı pek takmıyorum ama oradakı 5.9 beni ayar etmeye yetıyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoCHaS -- 16 Ağustos 2010; 20:02:24 >

• quote:

Allah razı olsun hocam vallahi içimi rahatlattın çok teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı şu anki win7 64 sistemimdeki puanlama boyle .. gerci ben bu puanlamayı pek takmıyorum ama oradakı 5.9 beni ayar etmeye yetıyor yani

Aynen benim de 5.9

• yarından sonra o 5.9 dan kurtulmuş olacam inş...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.