Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de bir daha asla mekanik disklere dönmeyi düşünmüyorum, SSD den önce sürünüyormuşuz resmen...

kullanmayan için atıp tutmak çok kolay tabi
  • dell 1545 model laptop var buna ssd takmayhı dusunuyorum takabılırmıyım intel 80gb takıcam sadece performans olsun ayrıyetten yeden harıcı hdd var ınt down. yapıyorum ona atıcam bırazda hızlı olsun dedım :s
  • Arkadaşlar, amerikadan SSD getirtmeyi planlıyorum, acaba fiyat/performans açısından, veya direkt olarak performans açısından tavsiye edebileceğiniz modeller varsa linklerini bekliyorum, veya model numaralarını :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

Bence SSD ye gecmek icin bu acele etmeyin bu kazik fiyatlar burjuva tayfasina opucuk atmak icin fiyatlar biraz dussun ole gecilir?

Bir de SSD ye gecmek isteyenler su soruyu sormalilar HDD ile calisirken calismalarim aksiyor mu ve hdd ihtiyaclarimi karsilamaya yetiyor mu? bu sorularin sonuclarina gore erken davranmali bence yoksa bekleyin...

Bir ssd kullanıcısı olarak kesinlikle maddi imkanlarım dahilinde bir daha mekanik disklere dönmeyi düşünmem. Verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor evet alanım kısıtlı ama tek eksik bu

Bir sonraki hedefim sandforce 1200 kontrolcülü bir ssd almak.

Paranız varsa alın tabı ne kadar cok kısı alırsa fıyatıda o kadar cabuk duser

Ama bencede SSD ler hala hem cok pahalılar hemde hala halledılememıs sorunları var aynı LCD ler gıbı.En azından 1 sene daha beklemek gerekıyor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Paranız varsa alın tabı ne kadar cok kısı alırsa fıyatıda o kadar cabuk duser

Ama bencede SSD ler hala hem cok pahalılar hemde hala halledılememıs sorunları var aynı LCD ler gıbı.En azından 1 sene daha beklemek gerekıyor bence.

bence de
  • Test sonucum;

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Test sonucum;

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

crystaldiskmark ile test edersen daha doğru sonuçlar alırız üstad.
  • Yeni toplayacağım PC'de sistemi bu tip bir SSD'ye kurup yanına 2 x 1TB diski Raid 0 yapabilir miyim?

Mantık olarak hard disc dar boğazından kurtulmuş olurum görüşündeyim. Yanılıyor muyum?

• Kasada sadece ssd bulundurup, depolama ihtiyacını 2,5/3,5 inç harici harddisklerle karşılamak bana daha cazip görünüyor.
  • Sandisk 120gb ile A-Data 128gb ssd'lerin performansı nasıl acaba? Intel'in 80gb/160gb sine oranla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Kasada sadece ssd bulundurup, depolama ihtiyacını 2,5/3,5 inç harici harddisklerle karşılamak bana daha cazip görünüyor.

Usb 3.0 yaygınlaşınca belki ama 2.0 ile bütün cazibesi kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 12 Ağustos 2010; 19:45:57 >
  • SSD kullananlar mutlaka bakmalı.

http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=92&t=981
  • Aynıları hatta daha da fazlası ocz forumunda da önerilmiş. Prefetch'in kapatılması hariç hepsini uygulamıştım (prefetch ile sistemin daha iyi çalıştığını okudum).
    Ssd'yi kullanmaya başladığımda yaptığım için performansa katkısını ölçemedim. Uyguladıktan sonra bilgi verenler olur umarım.
  • O ayarlara Win 7 de gerek yoktu ki...
  • seagate 500GB 7200rpm diskimi iki gün önce ocz vertex 2 120GB SSD ile değiştirdim.

i7 820qm işlemci, 8 gb ram ve ati 5870 ekran kartı sayesinde notebook'umun genel performansından çok memnunum ama en büyük sıkıntım harddisk okumasından kaynaklanan yavaşlamalar.

ssd disk, bu yavaşlamaların önüne geçmiş görünüyor.

yaptığım iki testin sonucunu paylaşmak istiyorum.

1- windows 7'ye restart komutu verdiğim andan itibaren bigisayarın kullanıma hazır hale gelme süresi,

seagate : 105 sn
    ocz vertex 2 : 50 sn

adobe flash cs5, adobe photoshop cs5, adobe dreamweaver cs5 ve visual studio 2010 aynı anda çalıştırıldığında tümünün kullanıma hazır hale gelme süresi

seagate : ilk seferde 76 saniye, sonra 18 saniye
    ocz vertex 2 : ilk seferde 16 saniye sonra 10 saniye

yeni ssd diskli sistemim şimdilik fena değil gibi, şu anki performanstan memnunum. ama türkiye satış fiyatı olarak 500 gb seagate 130 tl civarı iken ocz vertex 2'nin 1.000 tl üzeri olduğu düşünülünürse kesinlikle bu fiyatı hakettiğini de düşünmüyorum. ssd fiyatları şimdilik çok uç seviyelerde ve alınabilir hale gelmeleri için uzun süre beklemek gerekiyor.

• Şu uygulamahttp://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?49779-SSD-Tweak-Utility bütün ssd ayarlarını tek bir programcık altından yapmayı sağlıyor.

• hece

Anladığım kadarıyla açılış süresi performansı çok artmamış. Peki diğer günlük basit masaüstü uygulamaları seni tatmin etti mi? Klasör açıp kapamak. Firefox açıp kapamak. Kopyala yapıştır yapmak. Bu tip uygulamalarda SSD performansı arttırıyor mu?
  • SSD lerde dalgalanma normal midir? Dün bir sorun yoktu şimdi test sırasında 9mb lere kadar inip tekrar 200mb lara çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onko83

hece

Anladığım kadarıyla açılış süresi performansı çok artmamış. Peki diğer günlük basit masaüstü uygulamaları seni tatmin etti mi? Klasör açıp kapamak. Firefox açıp kapamak. Kopyala yapıştır yapmak. Bu tip uygulamalarda SSD performansı arttırıyor mu?

açılış süresi performansı iki kat arttı aslında. bu iyi bir artış diye düşünüyorum.

diğer uygulamalar konusunda öyle muhteşem bir artış gözlemleyemedim şu ana kadar. ama yine de gözle görülür bir rahatlama mevcut. klasör açıp kapama vb. işlemler zaten diğer disk ile de gayet hızlı idi. en büyük roblem diskten aynı anda okuma durumlarındaki tıkanmalardı. şu an o durum da rahatlamış gibi.

aslında yapmayı düşündüğüm bir iki test daha var ama vakit bulamıyorum. disk söküp takmak ve test etmek zaman alıyor. ilk fırsatta bınları da yapar sonçları paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

SSD lerde dalgalanma normal midir? Dün bir sorun yoktu şimdi test sırasında 9mb lere kadar inip tekrar 200mb lara çıkıyor.

aslında max-min arasında bu kadar ciddi fark olmamalı. hangi test programı ile bu sonucu aldın. ben de kendi diskimle deneyeyim. bakalım dalgalanmalar oluyor mu.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.