Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "€XTReMe"in puanı tamamda, "GoldPunch" sen ssd kullanmıyormuydun, puan niye 5.9?
    Puan ve bench'i sadece sorun varmı diye dikkate alırım. Sistemde benim için önemli olan stabilite, ortalamanın biraz üstünde performans ve sessizlik. Sağolsun bu konularda sistemimin eksiği yok (benim için).

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 16 Ağustos 2010; 20:23:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

"€XTReMe"in puanı tamamda, "GoldPunch" sen ssd kullanmıyormuydun, puan niye 5.9?
    Puan ve bench'i sadece sorun varmı diye dikkate alırım. Sistemde benim için önemli olan stabilite, ortalamanın biraz üstünde performans ve sessizlik. Sağolsun bu konularda sistemimin eksiği yok (benim için).

Bende onu anlamadım. Avarege 200 lerde ama yinede 5.9 gösteriyor.

• ocz vertex 2 kullanıyorum ve hd tune ile sonuçlar gerçekten moral bozucu. diski ilk taktığımda ben de benzer şekilde bir şok yaşadım.

win7 sonucu hala çok düşük ama bunu umursamıyorum. sistemimde gözle görülür bir hızlanma var.

bazı testler yapıp sonuçları önceki mesajlarımda paylaşmıştım. test programlarından ziyade bu şeklide gerçek kullanım testleri ile problem var mı yok mudaha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 16 Ağustos 2010; 21:10:55 >

• "€XTReMe"
    Dikkatli bakmamışım, şimdi farkettim; Bu donanım ve puanlarla, ssd alman farz olmuş zaten.
  • aynen hocam şart oldu aldık zaten yarın inş. kargo ile elimde olacak öglen saatlerinde ulaşır... takar takmaz format atıp sistemi onun üzerine tertemiz kuracagım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EJ_

quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Orijinalden alıntı: EJ_

Ancak hala neden HD Tune'da bu kadar dalgalandığını çözemedim. Şuan için pek de umursamıyorum. Onun haricide diğer testler normal. beni tatmin etti.

Değerlerin düşük olduğu kesin ama bunu hdtune ile ölçme. Ölçmemen gerektiğine dair aşağıya birkaç link ekleyeyim. Ocz forumundaki konunu gördüm. Hd tune konusunda aşağıdakilere benzer cevaplar vereceklerdir. Bazı arkadaşlar performanslarını artırmak (düşen performasnlarını) için ssd'yi tamamen silme yoluna gitmişler (silme yazılımları ile) ama hem Sf kontrolcülü ssd'ler için yazılım bulamadım hem de bu yöntem ne kadar güvenli öğrenemedim.
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?75826-OCZ-Vertex-2-60Gb-low-HD-Tune-speeds
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72536-Vertex-2-and-big-problem-!!
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?74876-Agility-2-questions-and-or-problems
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?76567-Vertex-2-60-gb-too-slow

quote:

Orijinalden alıntı: €XTReMe

selam arkadaşlar hepinize ... benim soruma henüz cevap gelmedi ama ben bir şey daha sormak istiyorum ... SSD yi sistemime taktıgım zaman Bios tan extra bir ayar söz konusu mudur ?

Ahci mod açıksa bios'ta yapılacak başka ayar yok.

Son Link benim SSD'ye ait zaten.

Şimdi biraz kafam karıştı. SSD silme yazılımları falan. SSD'ler klasik format yöntemi ile silinemez mi? Format atarsak performansta yada kullanım ömründe vs bi problem olur mu?

Birde kafama takılan başka bir konu var. SSD program açılışlarında falan gayet hızlı. Tek bir istisna dışında. SSD'ye Call of Duty 4 yükledim. Multiplayer açmak isteyince oyunu açmak için 20-30 sn kadar ugraşıyor, işlem yapıyor. Normal HDD'de bu süre 10 sn. Single player'da sorun yok. 2 defa denedim. Belki hatalı kurulmuşur falan diye. Yeni windows kurdum sonra yine denedim sonuç değişmedi. Var mı bir fikri olan.

Yorum bekliyorum arkadaşlar. Saygılar.

• mrb arkadaşlar 160 bg tavsiye ediceginiz ssd hangi marka ve model olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazeus

mrb arkadaşlar 160 bg tavsiye ediceginiz ssd hangi marka ve model olur

İNTEL X25-M 160 GB
  • quote:

selam arkadaşlar... Benim SSD yolda yarın buyuk ıhtımal elime ulaşır ... ama yazılanları okuyunca moral 00000 performans düşüşü , silme formatlama vs vs sorunlarınızı okuyunca pişman olacakmışım gibi hissediyorum BigBoy 64Gb G-II SSD aldım ... performansı nasıldır bilmiyorum sadece Mesut Abimizin bir videosunda gördüm ve bir iki kişide gördüm.. henüz onlarda bir cevap yazmadılar hadi hayırlısı bakalım ne kadar uğraşacagız ... hiç hevesimde kalmadı yani

Foruma ne zamandır giremedim mesajını yeni farkettim ama mesajları kilitlemişsin atamadım. ssd den oldukça memnunum trim desteğinin olup olmadığını ben de;

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

kullandığımız ssd nin trim öelliğinin olup olmadığını nasıl anlarız. Resmi sitesinde bilgi yok bu konuda. "Bigboy 64GB G-II Ssd-64GB" Ürün bu.

Komut satırını yönetici olarak çalıştır alttaki komuyu çalıştır sonuç ''0'' (sıfır) ise trim desteği açıktır.

fsutil behavior query disabledeletenotify

Bahsettiğin ssdde trim özelliği zaten var.

arkadaştan öğrendim, ayrıca nasıl öğreniriz onu bilmiyorum. Yapmış olduğum testleri merak ediyorsan akşam ulaştırabilirim.
    Cevap geciktiği için de tekrar kusuruma bakma artık...

• çook teşekkür ediyorum bende şuanda yeni kurdum sistemi SSD yi taktım ince ayarlarla uğraşıyorum gerçekten çok hızlı çok memnunum ...mesajları nasıl kilitlemişim vallahi bilmiyorum bakayım tekrar forum ayarlarıma...
  • beytekin45 hocam pm de sorun var ayarlarım acık oldugu halde kimse pm atamıyor anlamadım gitti sayın adminimize pm atıp sorun için başvuracaktım ama onunda pm kutusu dolu oldugu ıcın ıletılemedı hatası verdinasıl düzelecek bilmiyorum..
    neyse konuya dönecek olursak SSD yi kurdum ve win7 puanı 7.1 nedense bana coook az geldii... formattan sonra bazı sorunlar yasadım ilk formatımda 7.2 idi sonrakınde 7.1 oldu ama gayet hızlı acılıs surem 10 sanıye (bıos ekranını gectıkten sonra sayıldı)..

yardım edersen sevinirim hocam .. olmadı benim profilimden msn adresime ulaşabilirsin... ilgilendiğiniz için canı gonulden teşekkür ediyorum..

• win7 nin derecelendirmesine bakma, bende de 7.2 gözüküyor. oradaki çok da önemli değil. Sonuçta farkı farkedebildiysen mesele orada. Güle güle kullan.
  • sagolasın hocam.. farkını farketmezmıyım cok hızlı gerçekten
  • quote:

beytekin45 hocam pm de sorun var ayarlarım acık oldugu halde kimse pm atamıyor anlamadım gitti sayın adminimize pm atıp sorun için başvuracaktım ama onunda pm kutusu dolu oldugu ıcın ıletılemedı hatası verdinasıl düzelecek bilmiyorum..
    neyse konuya dönecek olursak SSD yi kurdum ve win7 puanı 7.1 nedense bana coook az geldii... formattan sonra bazı sorunlar yasadım ilk formatımda 7.2 idi sonrakınde 7.1 oldu ama gayet hızlı acılıs surem 10 sanıye (bıos ekranını gectıkten sonra sayıldı)..

yardım edersen sevinirim hocam .. olmadı benim profilimden msn adresime ulaşabilirsin... ilgilendiğiniz için canı gonulden teşekkür ediyorum..

@€XTReMe,

Windows kurulumunu ACHI modda mı yaptın? Benim OCZ Vertex 2 SSD IDE modda iken 7.1 ACHI modda iken 7.6 alıyor. Belki sendeki durumda aynıdır.

Windows 7 için MSACHI kayıt defterinden değiştirilebiliyor. İhtiyaç olursa;

başlat >> çalıştır >> regedit

Nasıl değişiklik yapacağınız resimde görülüyor.

Start yazan değeri değiştirmeniz gerekiyor. 0 yaparsanız ACHI mode olur. 3 yaparsanız default mode yani ide olur.

0 = ACHI

3 = Default

resimde görülen ayarları yaptıktan sonra sisteme yeniden başlatıp bios ayarlarından ACHI modu açın. Windows 7 Achi modda çalışacaktır.

Not: Windows'u normal modda açıp kayıt defterinde değişiklik yaptıktan sonra bios'dan achi modu açın. Önce biostan achi acıp sonra kayıt defterinden ayar yapamazsınız.

• hocam ben bıosta ahci ile alakalı bırsey bulamadım yahu dalgınlıktanmı yoksa ben mı goremedım anlamadım kı
  • teşekkürler hocam suanda regedıtı hallettım bıosa bakacagım cokk tesekkur ederım
  • quote:

hocam ben bıosta ahci ile alakalı bırsey bulamadım yahu dalgınlıktanmı yoksa ben mı goremedım anlamadım kı

Hocam biosta muhtemelen boot device ( hard disk yada cd-rom ile başlatma ayarlarının olduğu bölüm ) ayarlarını yaptığın yerdedir. O bölümde ATA, SATA, IDE devices gibi bir bölümün altında olabilir. RAID ayarlarında sende muhtemelen IDE yada DEFAULT seçilidir. Onu achi olarak değiştirmen gerekir.

Benim anakart MSI K9A2 platinum, bendeki bölüm;

Integradet Peripherals >> On Chip ATA Devices >> RAID mode

Bende burda 3 seçenek var. IDE, RAID ve ACHI ben ACHI seçiyorum.

Size tavsiyem önce biostan ACHI modun yerini bulun. Sonra yukarda verdiğim ayarları Windows üzerinde kayıt defterinden değiştirin. Sonra sistemi yeniden başlatarak biostan ACHI modu açın. O şekilde test edin fark edecektir.

Önce biostan ACHI mod açarsanız Windows mavi ekran hatası verir yada restart atar. Önce ayar yapıp sonra ACHI açmalısınız.

• hocam dedıgını yaptım ama hala 7.1 de calısıyor bıostanda ayarladım degısen bırsey olmadı kafamı kurcaladı sımdı ... wın7 puanlaması aldım tekrardan ıslemcı ve ramler 1 puan dustu anlayamadım ..
  • quote:

hocam dedıgını yaptım ama hala 7.1 de calısıyor bıostanda ayarladım degısen bırsey olmadı kafamı kurcaladı sımdı ... wın7 puanlaması aldım tekrardan ıslemcı ve ramler 1 puan dustu anlayamadım ..

Grafik puanın 1 puan artmış hocam

Hocam benim sayfanın üstünde verdiğim testler var. İncelersen farkı görürsün. Hem windows puanında hem sentetik testlerde çok fark ediyor. Normal kullanımda farkı anlayamıyorsun çünkü gerçekten çok hızlı. Ama sentetik testler sonucu gösteriyor. Bende IDE modda W7 puanı 7.1 ve sentetik test sonucunda 190/190 mb/sn aldığım yerde ACHI modda W7 puanı 7.6 ve sentetik testte 240/270 mb/sn değerler var. İki modda da ATTO ile sentetik test yaparak aradaki farkı test edin. Hangisinde yüksek ise onda kullanırsın. Diğer arkadaşların dediği gibi W7 puanı o kadar da önemli değil.

Ayrıca belki sizde benim yaşadığım problemi yaşıyor olabilirsiniz. Benim anakart ATI chipsetli. AMD sistem. ATI'nin kendi driverini yüklediğimde IDE veya ACHI mod puanları değişmiyor ama sentetik testlerden çok düşük skorlar alıyordum. Anakart üreticisinin sitesinden indirdiğim driver yerine Windows 7'nin kendi driverini kullanınca hem W7 puanı hemde sentetik test sonuçları düzeldi. Belki sizde de böyle bir problem olabilir.

• hocam tekrardan kurcaladım puanlarım duzeldı fakat SSD hala 7.1 de ...

wın7 ıcın drıver demıssınız lınk verebılırmısınız tam olarak anlayamadım kusura bakmayın...ayrıca ılgılendıgın ıcın cok tesekkur edıyorum..
    bu arada anakart ıle gelen hıc bır drıverı yuklemedım herseyı wın7 uzerınden en guncel seklınde yukledım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoCHaS -- 18 Ağustos 2010; 1:07:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.