Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hemen okudum ve TEST aldım buyrun bakın programı oldugu gıbı acıp test butonuna tıklamıs olup ekstra hıc bır ayar yapmadım ...
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!
  • fıyatına göre bence tatmin edici ... cunku aynı boyutlardakı dıger markalar 550TL ve uzerınden baslıyor... benım amacım sadece sıstemın hızlı calısmasıydı depolama olarak kullanmayacagım ıcın bu bana yeterde artar Arkadaşlar... kıyaslamak sıze kalmıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: €XTReMe

hemen okudum ve TEST aldım buyrun bakın programı oldugu gıbı acıp test butonuna tıklamıs olup ekstra hıc bır ayar yapmadım ...

Senin SSD bigboy sanırım. Üretici 220 MB/s okuma 200 MB/s yazma hızı vaat ediyormuş. Eğer senin SSD bu model ise testler tatmin edici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EJ_ -- 18 Ağustos 2010; 19:58:49 >
  • evet imzamda yazıyor BigBoy 64Gb G-II modeli.. fıyatına gore gercekten ıyı 398tl ye aldım aynı boyutta dıger modeller cok ucuk fıyatlarda ben memnunum yazma okuma hızı o kadarda pek takmıyorum ama gercekten herseyı anlık halledıyor f/p urunu dıyebılırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: €XTReMe

evet imzamda yazıyor BigBoy 64Gb G-II modeli.. fıyatına gore gercekten ıyı 398tl ye aldım aynı boyutta dıger modeller cok ucuk fıyatlarda ben memnunum yazma okuma hızı o kadarda pek takmıyorum ama gercekten herseyı anlık halledıyor f/p urunu dıyebılırım...

Valla ssd alırken bigboy ile intel x25 80 gb arasında kalmıştım ama gerçekten bigboyun okuma yazma hızı fena değil, bizim intel x25m de tek sıkıntı yazma hızı ama avantajı 4k okuma yazma hızlarındaki iyi sonuçlar. Bigboy için bir crystaldiskmark testi yaparmısın boyut olarak 50 yada 100 mb ayarlarsan sevinirim.
  • tamam hocam bakıyorum hemen
  • hocam ben ilk defa SSD kullanıyorum fakat aldıgım fıyata gore ıyı bır urun oldugunu dusunuyorum buyrun ıstemıs oldugunuz test umarım dogru yapmısımdır
  • Random ve 512k okuma yazma hızları güzel ancak 4k yazma okumada performans biraz düşük.
    Bendeki sonuçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Ağustos 2010; 1:01:18 >
  • Teşekkürler yorumların için hocam... Ben gayet memnunum amacım sadece sistemi SSD uzerıne kurmaktı win7+ufak tefek programlar... geri kalan hersey HDD uzerınde kurulu ...
  • Merhabalar,

ABD'den arkadaşım gelecek,
    http://www.amazon.com/OCZ-Technology-Vertex-2-5-Inch-OCZSSD2-2VTXE60G/dp/B003NE5JCE/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1282206813&sr=1-1

OCZ Technology 60 GB Vertex 2 nasıl seçim olur
    PC de 2x500gb wd black ile raid0 kullanıyorum,
    bu SDD yi alsam ciddi fark olurmu, okuma yazmada,
    başka tavsiyeniz varmı
  • vertex 2'ler girmiş stoklara, ama yurtdışında 150$, türkiyede 310$ + kdv :)

Seviyorum bu distribitörleri, ilk ürün olunca hemen yüksek kar koymaya çalışıyorlar... her zaman ki gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: durrsun

quote:

Orijinalden alıntı: ferithhh

arkadaşlar dün itibariyle imzamdaki canavarı :D kurmuş bulunmaktayım.gerçekten her kuruşuna değdi :)
    bende ocz vertex 2 taktım.

okuma:sn/285 mb
    yazma:sn/275 mb

yok böyle bir hız.işim itibariyle 3dmaxle uğraşıyorum.3dmaxi yüklemesi 49 saniye sürdü.müthiş bir hız.zaten program yüklemelerinde bariz kendini
    belli ediyor.windows 7 ultimate açılışı 16 saniye :D ben bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim.harika bir teknoloji.imkanı olanlar bence almalı.

imzandaki sisteminin maliyet fiyatını yazabilirmisin....

kardeşim kusura bakma biraz geç gördüm ama yinede cevaplayayım.maliyeti 3.900 tl... monitör ile beraber 4.500 tl ye geldi tam.Logitech M500 Lazer mouse ve Logitech K300 compact Keyboard dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferithhh -- 19 Ağustos 2010; 14:39:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Arkadaşlar bu ssd disk ler 2011 in haziran ya da eylül ayına kadar diskler kaç lira civarı olur. Ben 500 gb alacağım seneye. Avrupadan alacağım. Bide 10.000 yazma az değil mi

Bu performanstaki ssd'ler hala üretiliyor olursa fiyat çok çok düşer ama oturmamış bir teknoloji olduğu için gelişimi çok hızlı ve bu da fiyatın düşmesini engelliyor. Şimdi alacağın 60gb bir ssd 200$ ise 2011 Haziran'da alacağın 60gb'lık bir ssd, biraz ucuz ama baya performanslı olabilir. Sata3'ün yaygınlaşmasıda ssd'nin gelişim hızını artıracaktır.
    Ssd'nin ömrü silme-yazma döngüsü ile azalıyor. Hücrelere ne kadar silme işlemi yapıldığı yani ne kadar yıprandıkları kontrolcü tarafından kaydediliyor ve yıpranma oranlarına göre silme-yazma işlemi yapılıyor. Sürekli aynı hücrelere yazılmıyor yani. Bu nedenle 10000 bence az değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 19 Ağustos 2010; 15:09:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hece

ocz vertex 2 kullanıyorum ve hd tune ile sonuçlar gerçekten moral bozucu. diski ilk taktığımda ben de benzer şekilde bir şok yaşadım.

win7 sonucu hala çok düşük ama bunu umursamıyorum. sistemimde gözle görülür bir hızlanma var.

bazı testler yapıp sonuçları önceki mesajlarımda paylaşmıştım. test programlarından ziyade bu şeklide gerçek kullanım testleri ile problem var mı yok mudaha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum.

hocam bende vertex 2 kullanıyorum 60 gb olanını.benim win 7 puanım 7.3

• quote:

Orijinalden alıntı: abdusss

Merhabalar,

http://www.amazon.com/OCZ-Technology-Vertex-2-5-Inch-OCZSSD2-2VTXE60G/dp/B003NE5JCE/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1282206813&sr=1-1

Ömrü ne ?
    başka tavsiyeniz varmı

• quote:

quote:

Merhabalar,

Ömrü ne ?
    başka tavsiyeniz varmı

baya bir fark oluyo hocam.ciddi anlamda seni şaşırtacak.ben kullanıyorum ocz vertex2.cokta memnunum.iyiki bu ssd yi seçmişim. ömrü ne gelince 1.5 milyon saat bence hiç düşünme direk al kardeşim

• Teşekkürler,
    Peki

http://www.bestbuy.com/site/Intel%26%23174%3B+-+X25-M+Mainstream+80GB+Internal+Serial+ATA+II+Solid+State+Hard+Drive/9715112.p?id=1218156774032&skuId=9715112

Bu intel vertex 2'ye göre nasıl, fiyatı daha iyi, birde mağazadan alma olanağı var

quote:

Orijinalden alıntı: ferithhh

quote:

quote:

Merhabalar,

Ömrü ne ?
    başka tavsiyeniz varmı

baya bir fark oluyo hocam.ciddi anlamda seni şaşırtacak.ben kullanıyorum ocz vertex2.cokta memnunum.iyiki bu ssd yi seçmişim. ömrü ne gelince 1.5 milyon saat bence hiç düşünme direk al kardeşim

• hocam ben vertex 2 yi istanbuldan getirttiim.vatan bilgisayarda o zaman yoktu.sanırım 1-2 gün önce de vatan bilgisayara geldi.
    oradan da alabilirsin.
    intelin ssd de güzel ama okuma hızı 230mb/sn yazma hızıda 70mb/sn vertex 2 okuma hızı 285mb/sn yazma hızı 275mb/sn

karar senin kardeşim.bütçen el veriyosa eğer ocz vertex2 yi kesinlikle öneririm.ama bütçen kısıtlıysa
    kingston 64gb ssdnow v+ seriesi öneririm.hem bütçen için hemde okuma yazma hızı için ideal.oda okuma 230mb/sn yazma is 180mb/sn
    bunuda alabilirsin.
  • ARkadaslar SSD ye Dirt 2 oyununu kurdum ve forumda paylaştım resimlere bakmak isteyen olursa bakabılır ..buyrunhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=42267409

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoCHaS -- 19 Ağustos 2010; 18:56:31 >
  • Intel'in SSD yol haritası ortaya çıkmış

http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/ntelin-Sandy-Bridge-tabanli-yeni-nesil-islemcileri-detaylandi.htm

Yeni nesil işlemcilerin detaylarıyla birlikte Intel'in SSD haritası da gün ışığına çıktı. Firmanın resmi dökümanına göre son çeyrekte 600GB kapasiteli yeni SSD pazara sunulacak. Hali hazırda 34nm üretim teknolojisiyle hazırlanan NAND flash tabanlı bellek yongalarının kullanıldığı Intel SSD'lerinde, son çeyrekle birlikte 25nm fabrikasyon süreciyle hazırlanan MLC NAND flash bellek yongaları kullanılacak. Düşen maliyetlere paralel olarak giriş seviyesinde 40GB kapasiteli X25-V modelini son çeyrekte 80GB'lık yeni bir çözüm ile güncellemeyi planlayan Intel, 2011'de 25nm MLC tabanlı, 40GB kapasite sunan yeni bir maliyet odaklı SSD modelini de lanse edecek. Intel'in en yüksek performanslı SSD'lerini içeren X25-E serisinde ise 2011 öncesinde bir güncelleme görünmezken, mevcut ürün gamındaki 64GB kapasiteli yeni modeli yerini Lyndonville kod adlı 400GB'lık modele bırakacak.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.