Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: €XTReMe

hocam tekrardan kurcaladım puanlarım duzeldı fakat SSD hala 7.1 de ...
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

wın7 ıcın drıver demıssınız lınk verebılırmısınız tam olarak anlayamadım kusura bakmayın...ayrıca ılgılendıgın ıcın cok tesekkur edıyorum..
    bu arada anakart ıle gelen hıc bır drıverı yuklemedım herseyı wın7 uzerınden en guncel seklınde yukledım ...

Hocam Win7 SSD için bir driver yok. Bahsettiğim driverler benim anakartın chipset driverları. Bende anakartın chipset driverlarını yükleyince test performasları düşüyordu. Onu söylemeye çalıştım. Google'dan sizin SSD'nizin marka modeliyle beraber test puanlarını araştırarak kendi SSD'niz ile karşılaştırın. Belki puanlar normaldir.

• anladım hocam zaten sonradan belırttım yazıda anakart ıle gelen hıc bırseyı yuklemedım dırek en guncellerı wın7 uzerınden yukledım arastırıyorum suanda ...teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EJ_

Şimdi biraz kafam karıştı. SSD silme yazılımları falan. SSD'ler klasik format yöntemi ile silinemez mi? Format atarsak performansta yada kullanım ömründe vs bi problem olur mu?

Birde kafama takılan başka bir konu var. SSD program açılışlarında falan gayet hızlı. Tek bir istisna dışında. SSD'ye Call of Duty 4 yükledim. Multiplayer açmak isteyince oyunu açmak için 20-30 sn kadar ugraşıyor, işlem yapıyor. Normal HDD'de bu süre 10 sn. Single player'da sorun yok. 2 defa denedim. Belki hatalı kurulmuşur falan diye. Yeni windows kurdum sonra yine denedim sonuç değişmedi. Var mı bir fikri olan.

Bahsettiğim silme (secure erase) hdd'lerdeki düşük seviye biçimlendirme (LLF) gibi diski fabrika çıkışı haline döndürüyor. Düşen performansı artırmasının nedeni hücrelerdeki verilerle birlikte kontrolcüdeki hücreye ait bilgileride sıfırlaması. Normal formatın kullanım ömrüne etkisini bilmiyorum ama SE ssd'nin ömründen götürüyor ve sık kullanılması önerilmiyor.
    Diğer sorun hakkında pek bir fikrim yok ama multiplayer, ağ ya da internet hızına bağlı olarak yavaş olabilir mi? Hdd'yi ssd'ye kopyalamadıysan, kurulum ve ayar farkından dolayı böyle bir fark çıkmış olabilir.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 18 Ağustos 2010; 20:47:13 >

• Arkadaşlar gaza gelip Vatan'dan Velociraptor 600gb siparişi vermiştim gerçi elime henüz geçmedi ama.. Şimdi 930 TL'ye 256GB Crucial Real SSD C300 alma şansım var.. Ne dersiniz bu ürüne güvenebilir miyim? Almalı mıyım yani değer mi bu paraya?

Ya da amaan boşver zaten elinde 150 gb velociraptor var daha ne istiyon deyip hepsinden vazgeçeyim mi... He en önemlisi ne iş yaptığım pc ile; ben en çok netten bluray film indiriyorum (rarlı olduğu için dosyaları açmak epey sinir edici oluyor), oyun oynuyorum günlük işler işte...

Kararsız kaldım fikir verirseniz sevinirim... öyle 64gb falan beni kesmez bütün oyunları müzikleri vs film arşivi hariç herşeyi ssd de tutmak istiyorum... Ki performans olsun, tabi olacaksa...

• hocam SSD ıle format atıp sıstemı kurarken dıger dıskımı harıcı dıske kopyalayıp bosalttım ve onu takmadım sıstemı kurarken sadece SSD ıle kurdum sonradan 750 gb lık hdd mı taktım ... usb harıcı dıskten verılerımı HDD ye aldım .. SSD de sadece sıstem kurulu ve ufak tefek programlar kurulu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: java

Arkadaşlar gaza gelip Vatan'dan Velociraptor 600gb siparişi vermiştim gerçi elime henüz geçmedi ama.. Şimdi 930 TL'ye 256GB Crucial Real SSD C300 alma şansım var.. Ne dersiniz bu ürüne güvenebilir miyim? Almalı mıyım yani değer mi bu paraya?

Ya da amaan boşver zaten elinde 150 gb velociraptor var daha ne istiyon deyip hepsinden vazgeçeyim mi... He en önemlisi ne iş yaptığım pc ile; ben en çok netten bluray film indiriyorum (rarlı olduğu için dosyaları açmak epey sinir edici oluyor), oyun oynuyorum günlük işler işte...

Kararsız kaldım fikir verirseniz sevinirim... öyle 64gb falan beni kesmez bütün oyunları müzikleri vs film arşivi hariç herşeyi ssd de tutmak istiyorum... Ki performans olsun, tabi olacaksa...

hocam SSD nın keyfı tartısılmaz 250gb bana yeter dersen SSD al derım ama yok yetmez dersen sana kalmıs...250 gb SSD ye oyun ve program + sıstemı rahatca kurabılırsınde... ama karar senın dıger arkadaslarında yorumlarını alalım derım

• @€XTReMe

Win7 nin derecelendirmesine takmış durumdasın. Boşver. Bende AHCI mod açık kurdum ve win7 7.2 verdi. Win7 nin ne verdiği değil benim ne gördüğüm önemli. Bu fiyata gayet performanslı bir ssd.
  • 1.8" pata SSD önerisinde bulunabilir misiniz? Eski ama niteliklerinden memnun olduğum bir dizüstümü 4200rpm den kurtarmak istiyorum da.
  • Arkadaşlar bu ssd disk ler 2011 in haziran ya da eylül ayına kadar diskler kaç lira civarı olur. Ben 500 gb alacağım seneye. Avrupadan alacağım. Bide 10.000 yazma az değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

@€XTReMe

Win7 nin derecelendirmesine takmış durumdasın. Boşver. Bende AHCI mod açık kurdum ve win7 7.2 verdi. Win7 nin ne verdiği değil benim ne gördüğüm önemli. Bu fiyata gayet performanslı bir ssd.

evet hocam suanda bendede 7.2 artık bakmıyorum oraya ... takılmanın anlamı yok coook hızlı harıka keşke onceden alsaydım dıyorum sureklı
  • Beytekin hocam bu bizim modelde trim destegının olmadıgını soyluyorlar ve sureklı 6 aylık falan fılan ömru var denılıyor sen ne zamandır kullanıyorsun hocam valla sınırlerım bozuldu bu kadar parayı boşunamı verdım dıyorum .. gunluk kullanımda 6 ay ömur bu nasıl iştir hocam alırken bırde sözde yok bılmem kac mılyon saat ömur bunların hepsı dalaveremıdır nedır anlayamadım sınırlerım harbıden bozuldu yanı baba parasıyla almıyoruz ki yahu valla içime oturdu hocam bılmıyorum
  • resmi sitesinde bu konuda bilgi yok. Trim desteği yok diyen tek kişi çıktı henüz. Kaldı ki aletin 2 yıl garantisi var. 6 aylık ömrünün olması saçma. Konuyu Speed_Step'e sormak lazım aslında. Forumda bigboy'un incelemesini yaptıştı. Ayrıca Trim desteği olmayan ssd ler ilk nesil ssd ler. Bigboy GII olarak adlandırılıyor ve ikinci nesil yani trim desteğinin olması lazım. Bekleyip göreceğiz. Trim desteği yoksa eğer 2 ay içinde sistemde yavaşlama olur ve kendini belli eder diye düşünüyorum. Zamanla göreceğiz. Yapacak birşey yok.
  • quote:

Beytekin hocam bu bizim modelde trim destegının olmadıgını soyluyorlar ve sureklı 6 aylık falan fılan ömru var denılıyor sen ne zamandır kullanıyorsun hocam valla sınırlerım bozuldu bu kadar parayı boşunamı verdım dıyorum .. gunluk kullanımda 6 ay ömur bu nasıl iştir hocam alırken bırde sözde yok bılmem kac mılyon saat ömur bunların hepsı dalaveremıdır nedır anlayamadım sınırlerım harbıden bozuldu yanı baba parasıyla almıyoruz ki yahu valla içime oturdu hocam bılmıyorum

Heh işte bende bundan korktuğum için çelişkideyim... Vatan'dan sipariş ettiğim Velociraptor 600 gb geldi... Maliyeti 550 TL... Kullanmaya başlamakla 6 ayda bir bozulma ihtimali olan (her ne kadar garantiden değişecek olsa da) 256GB Crucial c300 e 930 TL vermek arasında kaldım...

Mümkünse Velociraptor ve SSD kullanan birileri varsa bana yorum yapabilir mi lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 18 Ağustos 2010; 20:02:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

resmi sitesinde bu konuda bilgi yok. Trim desteği yok diyen tek kişi çıktı henüz. Kaldı ki aletin 2 yıl garantisi var. 6 aylık ömrünün olması saçma. Konuyu Speed_Step'e sormak lazım aslında. Forumda bigboy'un incelemesini yaptıştı. Ayrıca Trim desteği olmayan ssd ler ilk nesil ssd ler. Bigboy GII olarak adlandırılıyor ve ikinci nesil yani trim desteğinin olması lazım. Bekleyip göreceğiz. Trim desteği yoksa eğer 2 ay içinde sistemde yavaşlama olur ve kendini belli eder diye düşünüyorum. Zamanla göreceğiz. Yapacak birşey yok.

hocam sen ne zamandır kullanıyorsun bu SSD yı ?
  • daha yeni, 1 ay falan oldu.
  • hmm tamam hocam desene ıkımızınde yeni sayılır hayırlısı olsun ya bakalım zaman gosterecek herseyı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend
    Arkadaşlar bu ssd disk ler 2011 in haziran ya da eylül ayına kadar diskler kaç lira civarı olur. Ben 500 gb alacağım seneye. Avrupadan alacağım. Bide 10.000 yazma az değil mi

Yardım edermisiniz
  • hocam buyuk boyutta SSD alacagın ıcın pek bısı farketcegını sanmıyorum fıyatı dusenler genelde ufak boyutlu olanlar
  • quote:

Beytekin hocam bu bizim modelde trim destegının olmadıgını soyluyorlar ve sureklı 6 aylık falan fılan ömru var denılıyor sen ne zamandır kullanıyorsun hocam valla sınırlerım bozuldu bu kadar parayı boşunamı verdım dıyorum .. gunluk kullanımda 6 ay ömur bu nasıl iştir hocam alırken bırde sözde yok bılmem kac mılyon saat ömur bunların hepsı dalaveremıdır nedır anlayamadım sınırlerım harbıden bozuldu yanı baba parasıyla almıyoruz ki yahu valla içime oturdu hocam bılmıyorum

Yaklaşık 6-7 ay önce almış olduğum Corsiar P128 ssd de Trim desteği yoktu.Corsair destek forumlarında kullanıcıların belirgin şikayetleri sonucunda ,yeni firmware çıkarıp bu eksikliği giderdiler.Ancak Trim desteği Corsair X128'e firmware ile bile olsa gelmedi.Trim desteği olmaması 6 ay sonra kullanılamıyacak anlamına gelmiyor.SSD windowsun geçici dosyalarını tam olarak temizleyemediği için performans kayıpları oluyor.Yeni piyasaya çıkmış bir model olduğundan trim olmadığını sanmıyorum.Eğer yoksa buna çözüm olarak Hdd Erase veya Gparted programlarıyla en azından 2 ayda bir güvenli silme işlemini uygulamanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: java

quote:

Orijinalden alıntı: �XTReMe

Heh işte bende bundan korktuğum için çelişkideyim... Vatan'dan sipariş ettiğim Velociraptor 600 gb geldi... Maliyeti 550 TL... Kullanmaya başlamakla 6 ayda bir bozulma ihtimali olan (her ne kadar garantiden değişecek olsa da) 256GB Crucial c300 e 930 TL vermek arasında kaldım...

Mümkünse Velociraptor ve SSD kullanan birileri varsa bana yorum yapabilir mi lütfen...

Hocam donanım haber tarafından yapılan video incelemelerde SSD ve diğer mekanik disklerin karşılaştırılması ve gerçek hayat performansları var. Onları izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Kaldı ki onların bir çoğu eski nesil SSD'lere ait.

Forumlardan vs kaynaklardan edindiğim bilgiler ışığında Kişisel yorumum;

SSD'lerin kullanım ömrü ortalama 1.5 milyon saat. Mekanik disklere kıyasla çok daha güvenli çok daha hızlı ve çok daha sağlam. Tek kötü tarafı fiyatları. Onlarda 1-2 yıl içinde maliyetlerin düşmesiyle alınabilir seviyelere gelecektir. Kişisel görüşüm mekanik disklerden ziyade SSD'lerin daha iyi bir seçim olacağıdır.

Trim konusu ise SSD'nin üzerindeki verilerin organize edilerek disk performansının ilk günkü gibi tutulması olayı. Biraz teknik bir konu. Eski nesil bazı SSD'lerde trim desteği yok ancak bazı firmalar FW güncelleme ile trim desteği sunuyorlar. ( Not: Crücual c300 için üretici sitesine az önce baktım trim desteği ile ilgili bir bilgi verilmemiş )

@Extreme SSD'nin 6 ay gibi bir ömrünün olması teorikte imkansız. Öyle olsa 2-3 yıl garanti vermezler. Kaldı ki yukarıda da bahsettim ortalama kullanım ömürleri 1.5 milyon saat. Sanırım sende Bigboy SSD var. Üretici belki FW update ile Trim desteği sunuyordur. Araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca senden bir ricam var. ATTO ve HD Tune ile Bencmark alıp ekran görüntülerini buraya koyabilirsen kullandığın SSD'nin performansını görmüş ve diğer SSD'ler ile kıyaslama şansımız olur. SSD alacak arkadaşlar performans noktasında kafalarındaki soru işaretlerine bir nebze cevap bulmuş olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EJ_ -- 18 Ağustos 2010; 19:49:27 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.