Şimdi Ara

Stabil upload sorunu ve de Router ne ise yarar (onemli :( )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sanirim google a gerekli sozcukleri yazamadim o yuzden bulamadim :

Kullandigim internet superonline 50 mb download, 5 upload

Fakat benim aldigim upload sabit olmamakta, test yaparken bu 1e kadar dusuyor ve en sonunda 5 gozukuyor o yuzden devletin basini bos bulan superonline gram yardim etmiyor normal buluyor. Fakat ben upload imi sabit 5 yapmak icin cozumu bulamadim

ROUTER :
    Ben bu sorunu modeme bagliyorum cok eskidir bende bu alet, kablolu olarak baglaniyorum acaba kaliteli bir router alsam( modem ) bu sorunumu cozer mi yoksa modem daha cok wifi icin onemli bir etken mi?

AYRICA hazir bulmusum sizi :

Modem 4 ay once falan baska bir odadaydi sonra yerini degistim, 5 sene onceki yerine geri getirdim kendi ellerimle zamaninda kabloyu bagli birakmislardi acaba wlan kablosu cok eski diye boyle bir sey oluyor olabilir mi ?

Gencler delikanlilar yardim eden olursa gercekten cok mutlu olurum cok uzun zamandir ugrasiyorum, buraya yazmak aklima gelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-AKN yüzündendir diye tahmin ediyorum.

2-SOL de kafanıza göre modem değiştiremiyorsunuz. Wifi önemliyse sizin için bir router tavsiyem olabilir.

3-kablolarda kesik delik yoksa hiç bir sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

1-AKN yüzündendir diye tahmin ediyorum.

2-SOL de kafanıza göre modem değiştiremiyorsunuz. Wifi önemliyse sizin için bir router tavsiyem olabilir.

AKN nedir pek bilgim yok :( Wifi o kadar onemli degil fakat modem upload speedde bir etkense degistirmek isterim.

Aslinda benim icin onemli tek sorun upload speed, zaten 5 gibi komik bir rakam veriliyor sirket fiyatlari disinda ondada tam alamiyorum

Gercekten 5-6 aydir bunla ugrasiyorum, upload speedimi surekli 5te tutmama yardimci olursaniz cok makbule gecer, yani bu uploadin 1e inmesinin sebebi nedir nasil duzeltirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

1-AKN yüzündendir diye tahmin ediyorum.

Akn yuzunden olmasinin imkani yok cunku 150 gb hakkim var ve de hizim hic dusmuyor download speedde fakat upload spleed hic duzelmiyor diyorlarki bilgisayarda sorun var , format attiririyorim gene ayni ( internetten baktim akn ne diye simdi

• Testi nereden yapıyorsunuz? Speedtestte hız dalgalanabilir, ona çok takilmayin eğer sorun bu ise. Gerçekten test etmenin en güzel yolu torrent ile bir şey indirip paylaşmaya başlamak. Hız limiti de koymayın, bakalım 500 KB/s görecek mi?

Router ne marka bu arada? Superonline'in verdiği Tilgin mi?

Not: ayni başlıktan iki tane açılmış, diğerine yanıt yazmıştım buraya kopyaliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Testi nereden yapıyorsunuz? Speedtestte hız dalgalanabilir, ona çok takilmayin eğer sorun bu ise. Gerçekten test etmenin en güzel yolu torrent ile bir şey indirip paylaşmaya başlamak. Hız limiti de koymayın, bakalım 500 KB/s görecek mi?

Not: ayni başlıktan iki tane açılmış, diğerine yanıt yazmıştım buraya kopyaliyorum.

Marka huawei yaziyor aynen speedtestten yapiyorum,

Nasil desem upload speedin stabil 4+ olmasina raziyim bu sorun en cok zevk icin yayin yapmaya basladigimda ortaya cikti, farkettim sonra kotu oldugu icin biraktim.

Yani kabloluda modem farkediyorsa veriyim 300-400 kaliteli bisey aliyim zaten 5 gibi komik bir rakama boyun egdik birde bunu tam alamayinca sikinti

• quote:

Testi nereden yapıyorsunuz? Speedtestte hız dalgalanabilir, ona çok takilmayin eğer sorun bu ise. Gerçekten test etmenin en güzel yolu torrent ile bir şey indirip paylaşmaya başlamak. Hız limiti de koymayın, bakalım 500 KB/s görecek mi?

Tooway diye bir sey bulduk simdi onun upload speedleri 22mb falanda mesela 100 gb kota 339 lira.

• OrioNebula O kullanıcısına yanıt
    Tooway'de upload hızı 6 mbit. Ping problemi de var. Ayrıca upload'u geçtim, download'ı bile stabil vereceğinden şüpheliyim. Sonuçta hava durumundan etkilenecektir.

Benim modemim de Huawei, sıkıntısız kullanıyorum. Upload'un stabil olmadığını nasıl ölçüyorsunuz? Büyükçe bir dosyayı FTP üstünden bir yere yüklemeyi denediniz mi? Ya da daha önce dediğim gibi torrent'te bir şey paylaştınız mı?
    hocam yayin yapilacaksa superonline upload hizinin yani sira sistem gereksinimlerde onemli. Eger bilgisayariniz oyun + yayini kaldiramiyacak sekildeyse ozaman sistem guncellemesine odaklanmalisiniz.

eger sistemde sorun yok ise ozaman "buffer time" uzatmak bir nebze ise yarar. Tam turkcesini bilemedim. Hani yayin yaparken 10 saniye gec geliyor ya yayin. Mesela twitchte izlerken adam "simdi linki paylasiyorum" diyor. Ama bakiiyorsun cok onceden paylasmis bile. Olay bu. Twitchte yayin yapan amaz diye birisi var. Cok basarili bir yayini var. 10 saniye gecikme ile yapiyor. Ama bir keresinde test yaptiginda 1Gbps / 720mbps hiz cikti adamda. Tabi ucuk bir rakam bu:D

Yayin yapan programlarda buffer time varsayilan olarak 10 sn ayarlidir. bu sureyi biraz arttirman bir nebze duzeltir diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

hocam yayin yapilacaksa superonline upload hizinin yani sira sistem gereksinimlerde onemli. Eger bilgisayariniz oyun + yayini kaldiramiyacak sekildeyse ozaman sistem guncellemesine odaklanmalisiniz.

eger sistemde sorun yok ise ozaman "buffer time" uzatmak bir nebze ise yarar. Tam turkcesini bilemedim. Hani yayin yaparken 10 saniye gec geliyor ya yayin. Mesela twitchte izlerken adam "simdi linki paylasiyorum" diyor. Ama bakiiyorsun cok onceden paylasmis bile. Olay bu. Twitchte yayin yapan amaz diye birisi var. Cok basarili bir yayini var. 10 saniye gecikme ile yapiyor. Ama bir keresinde test yaptiginda 1Gbps / 720mbps hiz cikti adamda. Tabi ucuk bir rakam bu:D

Yayin yapan programlarda buffer time varsayilan olarak 10 sn ayarlidir. bu sureyi biraz arttirman bir nebze duzeltir diye dusunuyorum.

Haklisin ben en kisa sure yapiyordum onu denemekte yarar var tesekkurler

Bilgisayarda kaldiricak sekilde yani, 8gb ram falan var fakat 2 ay once bilgisayarci windows8den xpye aldi, dedi daha hizli olur dedi. Dedigini deniycem cok tesekkurler

• quote:

Tooway'de upload hızı 6 mbit. Ping problemi de var. Ayrıca upload'u geçtim, download'ı bile stabil vereceğinden şüpheliyim. Sonuçta hava durumundan etkilenecektir.

Benim modemim de Huawei, sıkıntısız kullanıyorum. Upload'un stabil olmadığını nasıl ölçüyorsunuz? Büyükçe bir dosyayı FTP üstünden bir yere yüklemeyi denediniz mi? Ya da daha önce dediğim gibi torrent'te bir şey paylaştınız mı?

Speedtestten test yapiyorum aynen su sekil oluyor : 1-1-2-1-3-5-2-1-5

Boyle bir dalgalanma oluyor aksam eve donunce en iyisi videoyla atarim o dediklerinizde yapmadim isim daha cok eglence amacli yayin kafa dagitmak geceleri

Video daha sağlıklı olacak sanırım. 1-1-2-1 diye verdiğiniz sonuçların her biri farklı testlerde mi çıktı yoksa aynı testteki dalgalanmayı mı ifade ettiniz anlamadım :)

Kesin sonucu torrent'te alabilirsiniz. 2 dakikanızı alır, deneyin bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.