Şimdi Ara

Stability Test Sonuçları(4690k full yükte 68-75 derece)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nihayet sistemi toplamayı başardım bilgisayarıma 3 yeni parça aldım MSİ Z97 GAMİNG 3,İntel Core İ5 4690K,Samsung Evo 850 120 GB SSD Montajlarını yaptım AIDA 64 Extreme Edition'da 20 dakikalık bir test yaptım sonuçlar şöyle, sizlerinde yorumlarını almak istiyorum

Öncelikle;

İşlemci Soğutucu: Cooler Master HYPER TX3 Evo
    Kasa Fanı: 12 CM Akasa ViperS-Flow
    Kasa Fanı: 12 Cm Akasa Fan(Ön Tarafa Takılı kasaya temiz hava girsin diye)
    Termal Macun: Zalman STG-1

İşlemci Soğutucu Yerine Tam oturdu, klipsler falan anakartın altından çıktı, termal macun gayet güzel bir şekilde dağıtılarak sürüldü

Yorum yaparken mevsimler şartları, oda sıcaklığı(25-30 derece), kasa'nın kapalı olması,tek bir fan'ın olması gibi bilgileri göz önüne alarak yorum yaparsanız çok sevinirim

1.Foto Sistem Boştayken, 2.foto Full Yükte iken

Stability Test Sonuçları(4690k full yükte 68-75 derece) Stability Test Sonuçları(4690k full yükte 68-75 derece)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 9 Ağustos 2015; 15:29:24 >

• UP
  • OC yapılımı ? yapılıysa 70 derece iyi ,değilse normal sayılır hatta daha da düşük olabilirdi .
  • stok değerlerde kullanıyorum, oc yok
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    nasıl oc yok , k serisi işlemciler neden alınır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

nasıl oc yok , k serisi işlemciler neden alınır ?

illa k serisi alınınca oc mu yapılması lazım, işlemci darboğaza düştüğünde oc. yapıcam şu an gayet yeterli turboda işlemci 3.9 ghz'e çıkıyor zaten sadece sıcaklık konusunda görüşlerinizi merak ettim
  • Bana çok gibi geldi stok hızlarda , bir de o soğutucu ile

Oda sıcaklığı 40 derece falan mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaz mevsimindeyiz nem fazla kasa kapalı üstüne kasada bir tane ısınan havayı dışarı atacak fan var bana değerler normal gibi geldi ama bir tane 92mm fan alıp cpu işlemci soğutucuyu 2 fanla soğutucam
  • işlemci soğutucusuna iki fan takmak sıcaklık değerlerini ciddi şekilde etkiler mi
  • Testler turbodayken yapıldıysa normal. Turbo da bir nevi işlemciyi tam performans çalıştırmak.
  • full yükte yani turbo hızda 3.9 ghz'de çalıştı 20 dakika boyunca

yani havalar sıcak,nemli,kasa kapalı tek bir fan var ne bileyim donanım üstadları bir açıklayıcı yorum yapar elbet
    Senin için 7dk test ettim max 49 core 3 cpu 41 max average 34.4 çekirdekler average 37 41 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Senin için 7dk test ettim max 49 core 3 cpu 41 max average 34.4 çekirdekler average 37 41 arası

cm hyper tx3 evo ilemi yani kasada tek fan var işlemci soğutucsunun bacakları oturdu yerine anakartın altından siyah klipsi çıktı termal mcun zaten normal bir şekilde dağıtılarak sürüldü zalman stg-1 model acaba yapmadığım bir şeymi var yoksa normal mi? bu sıcaklıklar çözemedim işin tuhaf yanı bu işlemci ye %100 yük binince direk 60'lara çıkıyor
  • Sıcaklığınız gayet normal.Hava soğutma ancak o kadar olur.
    H100i var ama stok fan ile %100 yükte 55 dereceyi geçmiyordu sadece yüksek devirde döndugu için kafa utuluyodu.Tabi havalar böyle sıcak değildi.O soğutucu ile 55-60 arası çalışması lazım yükte en kötü ihtimal.

Tabi bu söylediklerim teori aynı soğutucuyu kullanan yada 4690k sahibi birilerinin de değerlerini yazması lazım.Kasadaki exhaust fanın devrini biraz yükseltmeyi dene eğer sıcaklıklardan memnun değilsen.Bir de soğutucunun fan devrine de bak biraz yüksek devire ayarla bu havalarda ses yapabilir ama işlemci nispeten biraz daha soğuk çalışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.