Şimdi Ara

STALKER SERİSİ türkçe yama yapılıyor (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
530
Cevap
1
Favori
29.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkçe'ye özgü görünen harflerimiz Basic Latin ve Latin-1 setlerine girememiş, Latin Extended-A setine zoru zoruna girebilmiştir.

Eğer uygulama Latin Extended-A desteklemezse ş, Ş, ğ, Ğ, ı ve İ harflerini doğru okuyamaz. Ama uygulama Latin-1 setini desteklerse Ö,ö,Ç,ç,ü ve Ü harflerinde sorun olmaz.

Bu durumda mevcut Stalker oyunlarına Türkçe harfleri öğretmek epey zor olacaktır. Ama yaptığımız çalışmaları yapımcı firmaya iletip, olası Stalker 2 ve sonraki oyunların Unicode yani Türkçe karakter destekli olarak çıkmasını sağlayabiliriz. Hazır firmayla iletişime geçmişken yeni oyunların ingilizce textlerini oyun çıkmadan bize ulaştırıp çevirmemizi sağlamasını ve kendiliğinden Türkçe destekli ya da Türkçe yamalı çıkması konusunda zorlayabiliriz.

Biraz fazla uçtum galiba

• Olacak gibide degil zaten...

encoding="windows-1251"

Standart windows dili, ki basit ingilizce....
    Olmaz yani bizim iş....
  • Olsun, biz bi ara hep birlikte THQ'dur Deep Silver'dir falan bi mesaj atalım. Nasıl olsa bir şekilde duyulur. Belki yaparlar nereden biliyoruz? Denemek sorun olmaz, deneriz bi ara...
  • bu bahsettiğiniz karakter setleri karmaşık iş iletişim kuralım dediğiniz firmalar yüz milyonlarca dolarlık bütçeyi bulabiliyor bir arkadaşında dediği gibi fazla uçtunuz :D

test aşamasında birinci gruptaki Ç, ç karakterlerine özellikle dikkat edin. Diğer Ö, ö, Ü, ü karakterleri oyunda kullanılırken bu iki karakterin bozuk çıktığı oluyor. :D

ikinci grubu çokda düşünmeyin. bunlar valve firmasının ürettiği oyun motoru olan steam engine ile yaptıkları oyunlardan başka oyunlarda kullanıldığını görmedim zaten. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimtr

bu bahsettiğiniz karakter setleri karmaşık iş iletişim kuralım dediğiniz firmalar yüz milyonlarca dolarlık bütçeyi bulabiliyor bir arkadaşında dediği gibi fazla uçtunuz :D

test aşamasında birinci gruptaki Ç, ç karakterlerine özellikle dikkat edin. Diğer Ö, ö, Ü, ü karakterleri oyunda kullanılırken bu iki karakterin bozuk çıktığı oluyor. :D

ikinci grubu çokda düşünmeyin. bunlar valve firmasının ürettiği oyun motoru olan steam engine ile yaptıkları oyunlardan başka oyunlarda kullanıldığını görmedim zaten. :D

Hüramiral senmisin

Yav nickini niye degistirdin.

Allam ya baksana elim alisti turkce karakter yazamiyorum.

• Arkadaşlar toplantı yapıyoruz ama katılım yok ....
  • Shadow of chernobyl biter bitmez ona başlayacagız, Tahminimce bu hafta sonu betayı yayınlıyoruz arkadaşlar...
  • çok güzel haber bu themanyax kardeşim.bir an önce clear sky kasayim o zaman.hepsi birikirse zor olur karar veremem oynamak için
  • Ya daha önce biterdide, çevirimiz hem AKM modu Hem Oblivionu kapsadığı için çok uzun metinler var ve bu modların hikayeleri de var. Çevir çevir bitmiyor ama az kaldı, bir kaç metinden sonra denemeye başlayacağız ayrıca test için bize yardımcı olurmusun yamayı dener eksik yerleri yada hatalı yerleri not alarak bize bildirirsin... Cevabını bekliyorum Emrah
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Ya daha önce biterdide, çevirimiz hem AKM modu Hem Oblivionu kapsadığı için çok uzun metinler var ve bu modların hikayeleri de var. Çevir çevir bitmiyor ama az kaldı, bir kaç metinden sonra denemeye başlayacağız ayrıca test için bize yardımcı olurmusun yamayı dener eksik yerleri yada hatalı yerleri not alarak bize bildirirsin... Cevabını bekliyorum Emrah

Olurum tabikide lafımı olur hocam. Normal SoC var ama paketler yok Oblivion AKM falan söyliyeyim ayrıca..
  • Tamam, haberlesiriz... Ben sana PM atarim gerekli oldugunda...
  • evet ben eski hüramiral. sistem gereği kullanıcı imzasının üst tarafındada yazıyor zaten. neden değiştirdin dersen herkes askermisin diyor yeter artık bitireli 2 sene oldu :) neyse şu msn'inize benide kaydedin tanış olalım isterseniz toplantılarınızada katılırım. ama bu stalker oyunları sevmiyorum onu söyliyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimtr

evet ben eski hüramiral. sistem gereği kullanıcı imzasının üst tarafındada yazıyor zaten. neden değiştirdin dersen herkes askermisin diyor yeter artık bitireli 2 sene oldu :) neyse şu msn'inize benide kaydedin tanış olalım isterseniz toplantılarınızada katılırım. ama bu stalker oyunları sevmiyorum onu söyliyim :D

stalker_ceviri_takimi@hotmail.com ekle logostalker kabul eder.

arkadaslar bu arada toplantıya katılamadığım için özür diliyorum özel işlerden dolayı katılamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewil_cedric -- 11 Nisan 2010; 21:11:38 >
  • Önemli değil dewil... zaten pek yeni birşey konuşulmadi. Mesut hocamızda yoktu zaten. Bu arada bu hafta, kaba olarak bitmiş olacak. Oyunu denemeye başlayacağiz. Çok hızlı olarak oynayıp bitirmemiz ve kontrol etmemiz lazım. Sen ne alemdesin. Yardım edebilekmisin bize o konuda....
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Önemli değil dewil... zaten pek yeni birşey konuşulmadi. Mesut hocamızda yoktu zaten. Bu arada bu hafta, kaba olarak bitmiş olacak. Oyunu denemeye başlayacağiz. Çok hızlı olarak oynayıp bitirmemiz ve kontrol etmemiz lazım. Sen ne alemdesin. Yardım edebilekmisin bize o konuda....

tabikide yardım ederım pm atarsınız yada bana pm'le msn adresını at eklım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewil_cedric -- 11 Nisan 2010; 23:54:09 >
  • Sistemime eklediğim bu yeni parça ile ben de oyunu oynayabileceğim artık. Test sürücinde aktif olacağım

Tabiki daha fazlası için elinde s939 çift çekirdekli işlemcisi olan varsa temasa geçmesi rica olunur

STALKER SERİSİ türkçe yama yapılıyor
  • @S@N@Ne!!! hayırlı olsun ekran kartın. Ya bende P4 vardı 2.83'lük 3 tane. Eylülde felandı heralde hepsini bedava dağıttım buradan forumdan. Keşke sana verseydik bir tanesini. Oyunu test için bu hafta başlayacağız tahminimce. Ö.M. dan sana ulaşırız.

Birde nickinin özel bir anlamı var mı? Senin nicki ne zaman görsem aklıma Ultima Online geliyor valla...
  • saol themanyax.

Nick sanane.com zamanından kalma. Quake II,III, Call of Duty I,II,IV ve Battlefield 1942, 2 oyunlarını online olarak aynı nickle o kadar çok oynadım ki, benimle özdeşleşti. 2002'de çıkmış Battlefield 1942'yi halen online olarak sabahlara kadar oynuyorum(FH modu sayesinde)

Bu arada mevcut 5 yıllık Amd 3000+ işlemcim tüm P4'leri döver. Çift çekirdekli Pentium D'lerle kapışır. %51 hızaştırmayla hizmet veriyor
  • sanane, ben performans konusunda söylemedim, sadece keşke seninle önce tanışsaydık sana verirdim işlemciyi demek istedim.
    Ben sanane.com'la 1999'un sonunda tanıştı. Quake 2 ve Ultima Online oynardık, her gece sabahlardık internet kafede, yıllarca oynadık, ama bir zaman sonra okul iş giremez oldum. Şimdi inanamıyorm 10 sene geçmiş üzerinden. Sana bir işlemci bulalım ya.
  • Eheh düşünmen yeter ama eyleme döksek daha güzel olur Aslında tüm platformu değiştirmem lazım ama bu aralar maddi durumun kötü. İkinci el ve kenarda köşede kalmışlardan anakart, işlemci ve ram toplamam lazım.

2000'li yıllarda sanane.inc'de (sanırım 2003 civarı com olmuştu) dial-up modemle 300ms pingle ile oynamaya çalışıyorduk. Şimdi yurtdışı sunucularda kötü ADSL ile bile 90ms civarı pingle oynayabiliyoruz ama muhabbet olmayınca bir tarafı yavan kalıyor. Ama yinede sabit top ya da tank topuyla avcı uçağı düşürmenin verdiği haz, pahabiçilemez

STALKER SERİSİ türkçe yama yapılıyor

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.