M21 daha iyi olsada Dragunov'u uzun menzilde daha çok seviyorum.Belki Rus keskin nişancılarına hayran olduğum için olabilir G36'da çok güzel silah.Bizim orduda bulunan G3'ün çok çok üst mevkisinde ağabeyi oluyor
Askerde bana bir g3 gelmişti allahım silah elimde kalacak diye öyle korkuyordumki. Daha pimleri çıkardaman silah dağılıyordu. Bir sök tak yaptırdılar, silahı söküyorum ama takılmıyor. Komutan geldi olm taksana komutanım olmuyor, dalgamı geçiyorsun benle diyor, valla komutanım diyorum. Tekmeyi yedik kıça kalk dedi, oturdu kendide yapamadı, gitti silahhaneciye patladı sen niye bakmıyon bu silahlara diye.
Atışlara gittik birgünde, benim silah gene allaha emanet. Zaten gez göz arpacık yamuk. Bir sıkmaya başladıkk önce 50m sonra 100m sonra 200. Elli metre kağıtları geldi. Ben 10 mermi sıktım kağıtta 16 delik var komutan diyor olm bu nasıl olur valla bilmiyom komutanım dedim. sonra anladık ki yandaki salak da benim hedefe sıkmış. 200 metreden hiç vuramadım. bir sıkıyom dağlara taşlara. Dayak yemekten zor kurtulduk valla.
VSS Vintorez'in olduğu yerde SVD susar
9x39mm subsonic (ses hızının altında hıza sahip) mermi kullanır. 400mt menzili olmasına rağmen eğer ateş etmeyi biliyorsanız 400mt içindeki hedefi vurmanız garantidir.
Ha illaki SVD diyorsanız ama silahın boyu uzun geldiyse, bullpup tasarıma sahip SVU işinizi görür. 600mt'ye kadar SVD performansı gösterir ama ötesi için garantimiz yoktur. Satılan ürün geri alınmaz
Bu arada askerde sırasıyla 1978 Doğu Almanya yapımı AK47 ve 1974 H&K yapımı (mekanizması 1972 yapımı) MP5A3 kullandım. Özellikle orjinal H&K üretimi MP5'im kendisinden onlarca yıl sonra MKEK'in ürettiği MP5'lerden daha diri ve daha dengeliydi. En basit örnek olarak karakolda sadece benim silahım dipçiğinden yere dik konulabiliyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: S@N@Ne!!!
Bu arada askerde sırasıyla 1978 Doğu Almanya yapımı AK47 ve 1974 H&K yapımı (mekanizması 1972 yapımı) MP5A3 kullandım. Özellikle orjinal H&K üretimi MP5'im kendisinden onlarca yıl sonra MKEK'in ürettiği MP5'lerden daha diri ve daha dengeliydi. En basit örnek olarak karakolda sadece benim silahım dipçiğinden yere dik konulabiliyordu.
ahahaha. HK abi bu. Adamlar işi biliyor. Mesela abd özel timlerinin ve bir çok özel timin kullandığı o meşhur USP ve USP compact larıda Hk üretiyor. Call of pripyat da UDP compact diye geçiyor. Ben bu stalker serisinde silah isimlerinin niye farklı yazıldığını anlamıyorum. İsim haklarınımı almak lazım nedir. Ayrıca call of pripyat da keşke PSG1 yada MSG90 tüfekleri olsaydı.
H&K mühendislerine diyecek birşey yok. Adamlar M16 ailesinden M4'ü aldı, adam etti HK416'yı çıkardı. Sonra İngilizler L85A1 tüfeklerini körfez savaşında kullanıp memnun kalmayınca H&K mühendislerine verdiler ve ortaya L85A2 çıktı.
MSG-90 sadece PSG-1'in daha dayanıklı versiyonu ama her ikisinin de birim fiyatı çok yüksek. Ben sevmiyorum. Aklıma G3 geliyor
M1 yok mu onlarla girelim savaşa?
M1 Grand tören mangalarımızda var. Ama M1 Carbine kalmamıştır. Depolarda bile yoktur.
Güzel tüfek. Ama şarjör değiştirmeyle uğraşırken mekanizmaya el kaptırmamak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: S@N@Ne!!!
Sonra İngilizler L85A1 tüfeklerini körfez savaşında kullanıp memnun kalmayınca H&K mühendislerine verdiler ve ortaya L85A2 çıktı.
MSG-90 sadece PSG-1'in daha dayanıklı versiyonu ama her ikisinin de birim fiyatı çok yüksek. Ben sevmiyorum. Aklıma G3 geliyor
L85A1... Bu silahında ayrı bi karizması var canım. Ama H&K nın sitesinde product a baktığımda L85A2 yok ?
Evet doğru. Bu sitede Alman lara verildi felan diyo. Sonra H&K 2002 de geri döndü gibi bişeyler yazıyo. İngilizcem fazla yok pek bişey anlamadım ama baya sağlam bilgi vermiş gibi. Şimdi L85A2 yi H&K geliştirdiyse neden H&K damgalı olarak çıkmıyo? Patent haklarını Enfield vermiyo galiba? Sadece geliştirmesi içinmi vermiş?
H&K L85A2'yi sıfırdan geliştirmedi. L85A1'i geliştirdi. Yani L85A1'in hatalarını düzeltti, adam etti. Gayriresmi diyaloglarla açıklayalım:
quote:
-Yaw gardaş bizim mühendisler bu tüfeği yapmış ama olmamış. Genel kurmay başkanı aradı fırçaladı beni. Onu da eşi fırçamış falan neyse boşver. Şunu bi adam edin.
+Tamam ederiz de size pahalıya patlar. Bizim de üstünde palıştığımız projeler var. Daha M4'ü kopyalama çalışmalarımız bitmedi.
-Tamam yaw size istediğiniz kadar para veririz. Yetmezse üstüne 2 fıçı bira, bir demlik sütlü çay ve 1 çuval patitis veririz.
+Optik nişangah takmak serbest mi hacı?
-Keyfinize bakın.
+Anlaştık!
Evet nVidia sayesinde artık 35cl vodka bitirmeden de 3 boyutlu görüntülerle haşır neşir olabiliyorum. Üstelik ücretsiz!
Yalnız sistem yeni olduğundan bazı hataları var. Kendi kafasına göre aktifleşiyor ve ara sıra kilitleniyor. E, olsun artık o kadar. Sen çok yaşa nVidia!
oyunda Turk mauser yada bizdeki ismi ile kırıkkale de varmı...
Oyunda genelde yeni silahlar var, en eski silah 70 yapım SDV ler. M1 yok yani. Olan bir mod da bulamadım acikcasi.
Bu arada logo buralardamisin. Benim msn acik bana bir ulas bu aksam...
themanyax usta seni yakalamışken bişey daha danışmak istiyorum. Bu cooling tower da havadan anomaly nin içinden ölü duty elemanlarının döküldüğü görevi yaptım. Ölülerin bi tanesinden PDA çıktı. Şimdi bu pda yı freedom a verirsem onla dost oluyom duty e verirsem onla dost oluyom. Hangi tarafla dost olursam bir takım güzel şeyler veriyor. Ama beni ilgilendiren hangi tarafı seçeyim? Taraf seçmem pripyat a giderken adam almamda etkili olurmu? Mesela duty de iyi adamlar var sanki... Ama bi arkadasta duty ler seni kandırıyor yarı yolda bırakıyor felan dedi. Freedom u seçmemi önerdi. Ben şuan stalker üyesiyim. Ne yapmalıyım sence?
O PDA yi istedigine verebilirsin ama ben olsam Freedomlara veririm, onlar daha iyi oluyor. Ayrica Dutyler bazen gelmeyebiliyor seninle. bana oyle olmustu. Bence Freedomlara ver.
yama çalışması nasıl gidiyor... mod haricinde yama bittiyse yayınlasanız ne güzel olur aslında.
Yama %95 hazır. Genel anlamda kapsamlı bir yama oluyor. Arselan AMK Oblivion modlarıyla uyumlu oluyor. Zaten gecikmesinin sebebi de biraz bu oldu.
Bir kaç güne kadar genel bir beta çıkmış olur, bir kaç arkadaş zorunlu olarak uzaklaştı o yüzden biraz aksadı ama tam gaz çeviriyorum şu an.
Saygılar...
güzel peki yamayı version 1.0 ile oynayabilecekmiyiz ? ben hiç versiyon yükseltmedim oyunun, kotalı olduğum için.Zaten yamayı yüklediğimde 1.0 a uyumlu olup olmadığını yazarım.(inş uyumlu olur :) =
Ben şu ana kadar 1.0 ve 1.3 versiyonlarıyla deneme yapıyorum. Genel bir sorunla karşılaşmadım diyebilirim. Ayrıca ortaya cıkacak bir sorunu buradan hallederiz. Gönlünüz rahat olsun.