Şimdi Ara

Stalker ShOC Türkçe Paket (Yeni) (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
4
Favori
53.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyundan hata aldıktan sonra bakarsanız mutlaka yazar orada...
  • Emeğinize sağlık oyuna yeni başladım, ortam sağlam, Türkçe olunca güzel olmuş. Tekel vodka'ya güldüm ama orjinali de öyle galiba?

Yeniler için tavsiyesi olan, hileden çok ne yapmak ne yapmamak lazım oyunda. Kritik tavsiyeleri bekliyorum.
  • Tekel vodka orjinal hali değil, oyunun detayını bozmayacak şekilde ufak espiriler yerleştirdim, ilk siz farkettiniz, ya da ilk siz belirtiyorsunuz.
    Oyunda benim size tavsiye edeceğim, para konusunda kasmayın, artifakları düzgün kullanır ve güzel bir zırh alırsanız, çok zorlanmazsınız.
    Silahlara pek para vermeyin, hatta hiç vermeyin derim ben, çünkü ilerledikçe düşmanların silahları da güzelleşiyor haliyle onların silahlarını alabiliyorsunuz.
    Bol bol mermi almaya önem verin, ne zaman ne olacağı belli olmuyor, her an bir mutant ya da bandit baskınına mağruz kalabilirsiniz. Cephanesiz bir yere gitmeyin.
    Her zaman yanınızda en az 3-4 ilk yardım kiti, bandaj, antirad ilaçları bulunsun, hatta vodka bile (radyasyonu düşürüyor), uzun bir yola gidecekseniz kesinlikle
    yanınıza yemek alın (sucuk, dolma, ekmek).

Kesinlikle PDA'nızdaki ansiklopedi ve günce bölümlerini okuyun, oyunun hikayesine ve olaylara çok iyi hakim olursunuz, konuyu anlarsanız, oyundan alacağınız
    zevk eminim ki artacaktır.

Aklıma ilk gelenler bunlar, ama kafanızın takıldığı yerler olursa buradan yazın mutlaka birileri cevap verir.

İyi akşamlar.

• bir sorunum var cevaplarsanız sevinirim... shodow of chernobily i kurdum, oyun sorunsuz çalıştığını gördüm. sizin türkçe yamanızı kullanabilmek için patch 1.0005 world wide i kurdum. oyunu bu sefer çalıştırdığımda hata aldım.

xr_3da.exe giriş noktası bulunamadı başlığı altında
    xrLUA.dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı şeklinde bir mesaj aldım. Fakat oyunun kurulu olduğu dizin içindeki bin klasöründe bu ve diğer dll dosyaları bulunmakta. Ne yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolasicebu -- 21 Haziran 2010; 22:16:39 >
  • Windows installeri yeniden yükleyip oyunu silip en baştan yüklemeyi deneyin (save dosyalarının yedeğini alın), bağlantı hatalarının çoğu windows installerdan kaynaklanıyor, patchi yüklerken birşeyleri eksik yapmış haliyle olan dosyayı görmüyor. Bir de oyununuzun orjinal diline uygun olan patchi indirmeyi deneyin, yani oyununuz ingilizce ise 1.0005'in ingilizce (international ve ya world wide olanı değil) olanını kurun, bazen bu da sorunu çözebiliyor.

İyi akşamlar...
  • arkadaşlar bu oyunda taşıdığımız yük miktarını nasıl arttırabiliriz lab x16 görevindeyimde bol bol silaha ihtiyacım var.
  • Yanlış bir şey yaparsan hatalara yol açabilirsin, ama illa değiştirmek istersen şu yolu takip et:

...\STALKER\gamedata\config\system.ltf

dosyasını Not defteri ile aç.

max_weight = kısmına ne kadar istiyorsan onu yaz. 500 kg istiyorsan 500 yaz.

sonra

...\STALKER\gamedata\config\creatures\actor.ltx

dosyasını aynı şekilde not defteri ile aç.

max_item_mass =
    max_walk_weight =

yukarıda yaptığın değeri burayada gir.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Yanlış bir şey yaparsan hatalara yol açabilirsin, ama illa değiştirmek istersen şu yolu takip et:

...\STALKER\gamedata\config\system.ltf

dosyasını Not defteri ile aç.

max_weight = kısmına ne kadar istiyorsan onu yaz. 500 kg istiyorsan 500 yaz.

sonra

...\STALKER\gamedata\config\creatures\actor.ltx

dosyasını aynı şekilde not defteri ile aç.

max_item_mass =
    max_walk_weight =

yukarıda yaptığın değeri burayada gir.

Kolay gelsin...

teşekkürler
  • quote:

Windows installeri yeniden yükleyip oyunu silip en baştan yüklemeyi deneyin (save dosyalarının yedeğini alın), bağlantı hatalarının çoğu windows installerdan kaynaklanıyor, patchi yüklerken birşeyleri eksik yapmış haliyle olan dosyayı görmüyor. Bir de oyununuzun orjinal diline uygun olan patchi indirmeyi deneyin, yani oyununuz ingilizce ise 1.0005'in ingilizce (international ve ya world wide olanı değil) olanını kurun, bazen bu da sorunu çözebiliyor.

İyi akşamlar...

tekrar iyi akşamlar ... cevabınızdakileri yaptım zaten benim kurduğum oyun world wide olduğu için yamalardan word wide haricini kabul etmiyor ... windows 7 kullanıyorum bu arada ... oyun kurulumuyla gayet iyi çalışıyor acaba hiçbir patch i yüklemeden sizin türkçe yamayı kullanabilirmiyim sorun çıkarırmı ... yoksa anladığımız kadar ingilizceyle yola devam edecez artık ... teşekkürler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: coolasicebu

quote:

Windows installeri yeniden yükleyip oyunu silip en baştan yüklemeyi deneyin (save dosyalarının yedeğini alın), bağlantı hatalarının çoğu windows installerdan kaynaklanıyor, patchi yüklerken birşeyleri eksik yapmış haliyle olan dosyayı görmüyor. Bir de oyununuzun orjinal diline uygun olan patchi indirmeyi deneyin, yani oyununuz ingilizce ise 1.0005'in ingilizce (international ve ya world wide olanı değil) olanını kurun, bazen bu da sorunu çözebiliyor.

İyi akşamlar...

tekrar iyi akşamlar ... cevabınızdakileri yaptım zaten benim kurduğum oyun world wide olduğu için yamalardan word wide haricini kabul etmiyor ... windows 7 kullanıyorum bu arada ... oyun kurulumuyla gayet iyi çalışıyor acaba hiçbir patch i yüklemeden sizin türkçe yamayı kullanabilirmiyim sorun çıkarırmı ... yoksa anladığımız kadar ingilizceyle yola devam edecez artık ... teşekkürler ...

Öncelikle iyi akşamlar, hata aldıktan sonra belgelerimin içerisinde save dosyalarının kaydedildiği STALKER-SHOC klasöründe bir log dosyası olacak onu açıp alt kısımlara doğru FATAL ERROR diye bir hata kodları olacak onu buradan yazarsanız hatanın tam kaynağını öğrenebiliriz. Ama eminim bağlantı hataları ile bizim yamanın bir alakası yok, oyunda herhangi bir mod bulunuyor mu? bazı modlar bazı versiyonlarla hatalar çıkarabiliyor.

Tam olarak oyununuzun içeriğini de (hangi modlar kurulu) bir yazın ona göre detaylı bir cevap vermeye çalışayım...

• Arkadaşlar hiç bi mod yüklemeden oyunda toplam kaç yan görev var? Bilen var mı acep? Sanırım Pda yı açınca başarılı başarısız görevleri gösteriyodu.
  • Bazı yan görevler sürekli tekrarlanıyor, mesela domuz ayağı bulma görevi ve ya bloodsucker çenesi görevi, bazı artifak gorevleri, bu görevler sürekli tekrarlanıyor. Çok paraya sıkışırsan yapabilirsin..
  • quote:

Öncelikle iyi akşamlar, hata aldıktan sonra belgelerimin içerisinde save dosyalarının kaydedildiği STALKER-SHOC klasöründe bir log dosyası olacak onu açıp alt kısımlara doğru FATAL ERROR diye bir hata kodları olacak onu buradan yazarsanız hatanın tam kaynağını öğrenebiliriz. Ama eminim bağlantı hataları ile bizim yamanın bir alakası yok, oyunda herhangi bir mod bulunuyor mu? bazı modlar bazı versiyonlarla hatalar çıkarabiliyor.

Tam olarak oyununuzun içeriğini de (hangi modlar kurulu) bir yazın ona göre detaylı bir cevap vermeye çalışayım...

kurulu oyunda hiçbir mod yoktu ... hata kodlarına baktım fatal error vermemişti ... oyunu kaldırdım tekrar yükledim hiçbir patch ve mod yüklemeden türkçe yamayı kurayım dedim (kurarken en alttaki seçenek ile kurdum sadece türkçe yama yazıyordu) farklı bir hata aldım oyun açılmadı ... buna ait fatal error ise şöyle :

FATAL ERROR

[error]Expression : false
    [error]Function : ParseFile
    [error]File : D:\xray-svn\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp
    [error]Line : 48
    [error]Description : XML file[$game_config$] parsing failed. Can't find include file:[text\eng\stable_closecaption.xml]

• Pekala Oyunun ana dizinini açıp şu yolu izleyin ...\gamedata\config\text\eng\ klasörünü açın stable_game_credits isimli dosyayı not defteriyle açın!
    İlk satırlarda "#include "text\eng\stable_closecaption.xml"" isimli satırı silip bir deneyin, kaydedin. eğer olmazsa başka birşey önereceğim...
  • quote:

Pekala Oyunun ana dizinini açıp şu yolu izleyin ...\gamedata\config\text\eng\ klasörünü açın stable_game_credits isimli dosyayı not defteriyle açın!
    İlk satırlarda "#include "text\eng\stable_closecaption.xml"" isimli satırı silip bir deneyin, kaydedin. eğer olmazsa başka birşey önereceğim...

tamamdır bu sefer oldu ... cevapların için teşekkür ederim ... yaptığın bu türkçe yama içinde eline sağlık çok iyi bir iş çıkartmışsın zor iş doğrusu o kadar satırla uğraşmak ... tekrar teşekkürler ...
  • O kısmı öğrenmiş olduğum iyi oldu, bende sorun çıkartmadı ama iyi oldu bu sorunu çözmemiz, bir sonraki sürümde daha da gelişmiş olur.

Çok yakında Call of Pripyat yaması da hazır olur. Tam gaz çeviriyorum...
  • arkadaşlar ben oyunda dilek taşına kadar geldim oyun burada son mu buluyor? çünkü geride daha görevlerim kaldı geriyede dönemiyorum.
  • Pripyat'daki futbol stadını geçtikten sonra tekrar geri dönemezsiniz, (mod kurulu değilse). Oyun open world tarzı olduğu için yan görevlerin hepsini yapma zorunluluğunuz yok, ister yapar ister yapmazsınız. Oyunda 7 farklı son var, 5 tanesi dilek taşında diğer iki tanesi monolith hologramın orada. Monolith'e ulaşmak için x16 labaratuar görevini yaptıktan sonra, cordon'a dönüp Guide isimli karakterle ardından doktorla buluşmalı ve doktorun söylediği dekoder ve belgeleri pripyattaki otel odasından almalısınız. Onları aldıktan sonra dilek taşının olduğu yerin bir üst katında gizli bir kapı var onu dekoder ile açıp oradan devam edip Monolith'e ulaşıyorsunuz. Ve diğer iki sonu orada görebiliyorsunuz. En iyi son da orada....
  • Çok isterdim oynamayı.Gaza geldim yükledim oyunu patchleri felan. Ama sanırım win7 64 bitte çalışmıyor oyun.

Sürekli xrsound.dll dosyası bulunamadı diyor.dll yi de yükledim yine aynı.baktım google dan aynı sorunu alan 64 bit kullanıcıları görünce pes ettim.
  • Türkçeleştirme ve kullanılan mod linkleri için teşekkürler.
    Oyunu indirmeden modlarla Tr yamasını indirdim iyi mi Daha oyunu sevecek miyim onu bile bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.