Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hakoyeto Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.999
Cevap
259
Favori
363.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunu denedim 40 civarı ve üstü fps ile oynanıyor evet ama grafikler ps1 oyununa dönüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kasapovski kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Ben de Lutris kullanarak Epic Games oyunlarımı oynuyorum. Youtube'dan kurulumunu izleyerek yapmıştım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taylo84 T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, onu da şimdi inceliyorum.

Heroic launcher en kolayı kesinlikle

• caca40 kullanıcısına yanıt
    Oyunun iyice yamalanmasını ve biraz daha performans ile ilgili modların gelmesini bekleyeceğim, 800p fsr balans modda sabit 30 fps verse sorun etmem ama ultra performans moduna çekiyorlar iyice çamura dönüyor

• Mr.Seko kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen yamayı mı kurdunuz? Sabit 30 fps civarında akıcı ve görsel olarak daha iyi bir ayar denediniz mi?

• taylo84 T kullanıcısına yanıt
    Ben lutris'e bir türlü alışamadım, heroic daha kolay ve özellikli gelmişti bana

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt
    Evet yamayı kurdum. Denedim hocam ama onda da dlss açık iken şu an müthiş ghosting var. O düzelirse belki oynanabilir bir seviyeye gelir gibi. Ben GeForce now üzerinden devam edicem. Belki seyahatte vs elde makina üzerinden oynarım anca.

Bu arada bu yama olmadan en stabil yakaladigim stalker 2 ayarlari (fps 25 +-5); kalite orta, xess açık performance modunda. Frame gen kapalı. Müthiş değil ama hadi en azından oyunu şu an biraz deneyim etmek için yeterli geldi bana.

Steam deckte ilginç buldugum bir durum var birde. FSR yerine XeSS daha iyi iş görüyor, son oynadığım Gotham knights, black ops 6, Diablo 4 vs her oyunda fsr dan daha iyi performans verdi gibi hem fps hem götüntu olarak. Bana mı böyle denk geldi anlamadım. Normalde FSR daha iyi çalışması gerekmiyor mu amd işlemci olduğu için ben mi yanlış anlıyorum bu olayları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Seko -- 24 Kasım 2024; 7:16:26 >
  • hakoyeto kullanıcısına yanıt
    Evet ben de ikisini de araştırdım,heroic daha basit gibi geldi. Onu kullanıyorum. Tek sıkıntı cloud save özelliği çalışmıyor ya da ben beceremedim herhalde.

God of War ragnarök oynarken de xess seçip oynamıştım orda da daha iyi çalışıyordu

Cloud save aktif olsa da arada kontrol etmek gerkeiyor, eski save dosyalarını kaydediyorsunuz oynamaya devam ediyorsunuz arka planda kaydediyor sanıyorsunuz ama işe yaramıyor, yerel kayıt programı kullandım o da pek işe yaramıyor, geçenlerde Steam üzerinden metro 2033 indirdim bulutta 8 yıl öncesinden kalma save var hemen çalıştı, Steam deck kullanacak isem en iyi çalışan sistem kendisi

• Bu DLSS ve FG açan modlar ilk çıktığında alternatifi yok diye 15-20 fps artışına inanıp hemen atladık ama free/paid piyasada ne varsa hepsini kullandım verim sıfır.

Deck ekranı zaten küçük olunca ghosting işi iyice gözüme battı hepsini kaldırdım, edebimle 30-40fps oynuyorum.

XeSS için artık nasıl bir ayar çektilerse bazı oyunlarda mucize etkili mesela Hogwarts Legacy'de bence kesinlikle kullanılması lazım.

Saygılar, öpüyorum çok.  

• Doruk. kullanıcısına yanıt
    Benim amacım zaten en azindan 30 fps altına düşmeden küçük ekranda az çok iyi bi görüntü almak. Ama şu an o stalker 2 için mümkün değil

• Doruk. kullanıcısına yanıt
    Fg teknolojisi deck gibi cihazlar için uygun değil, ortalama 90 fps alıyorsanız fg açın 120 olsun o zaman sırıtmıyor ama 30 fps ile cihaz bir 15 fps üretemiyor, büyük ihtimalle yeni karaler oluşturmak için yeteri kadar veri olmuyor elinde

Evet benim bu cihazdan beklentim en az 30 fps olsun yeter, mesela gow oynarken fsr veya xess ayarını performans yapsam dahi görsel bozulma çok olmuyordu, ama Stalker için aynısını söyleyemeyeceğim

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt
    Bu galiba genel bir sorunda aynı zamanda. Çünkü mesela normal pc sistemleri olanlar epikte şu kadar fps alıyorum biraz fazla fps almak için high yaptım fps değişmedi vs diyorlar.

• Steam decki docked olarak kullanmak icin Ugreen dockunu almistim. ekran verme olayi iyi fakat ben docked sekilde oynayip ayni zamanda sarj etmesini istiyorum. Kabloyu takiyorum fakat sarj almiyor deck hiçbir türlü. en az 45w lik bi şarj cihazi lazimmis galiba ben direkt telefonunki ile denemiştim. bu yuzden mi sizce?

benim gibi docked ile kullanip oynarken sarj olmasını sağlayan , bilgisi olan var mı bu konuda?

• Zurnalog kullanıcısına yanıt
    Eğer dock’ın veri iletmesi yeterliyse Deck’in içinden çıkan şarj yetecektir. Ben de o şekilde kullanıyorum. Artı iki usb’den ışık’da çalıştırıyorum

• Zurnalog kullanıcısına yanıt
    Orada dock üstünde 2 tane usb c giriş var biri docku konsola bağlamak için biri şarj aletini takmak için. Şimşek işareti gibi bişey şarj yerini gösteren diğeri ekran tarzı bişey. Doğru taktığınızdan emin olun. Bende de var ugreen dock böyle bi sorun yaşamadım. Şu an monitör, klavye, mouse, usb kulaklık, type c taşınabilir ssd ve ethernet bağlı hepsi düzgün çalışıyor.

Sorunu çözdüm yorumu da sonradan gördüm. Aynen dediğiniz gibi 2 tane usb-c girişinden dock-steam deck connector kablosuna yakın olana takınca sorun çözüldü. Ben hep diğerine takıyordum. Farkında bile değildim aynı inputtan 2 tane olduğuna.

C girişlerinin diğeri docku konsola bağlamak için demişsiniz onu anlamadım, konsol derken dock'umu kastediyorsunuz? onun için zaten hali hazir cikan kablo var ben hep ordan bagliyorum. bunu acabilir misiniz?

bir de benim gördüğüm sadece tek USB inputu var, o kadar şeyi aynanda nasıl baglayabildiniz 

Edit: 1 yıldır kullandigim docku şimdi taniyorum, yanda bir tane daha usb giriş varmış tamamdır.  

Steam deckin orijinal şarj cihazının yeterli olması mükemmel oldu 1.5k masraftan kurtardi beni.... cihazı elde oynamak tabii ki süper ama şöyle uzanip hikaye mod bi oyunu docked ile 1080p / 2k oynamak da çok keyifliymiş. Sürekli şarjda olacağı için şarj bitecek riski de ortadan kalktı mis gibi oldu. tek sorun buydu benim için şu ana kadar.

Şimdi bir de klavye mouse falan bağlarsam müthiş bir deneyim olacak. İster elde kullan ister tv/monitörde, gerçekten çok iyi bir cihaz. Hele steam deck 2 çıkınca o zaman desktop performansı daha da güçlenecek (şu anda bile fena degil bir el konsoluna gore). o zaman cok daha iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zurnalog -- 26 Kasım 2024; 13:38:47 >

• 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.