Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (429. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.643
Cevap
259
Favori
387.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 427428429430431
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hazır klasörü alıp non steam game’e ekleyip proton atamayla açanları duydum. Ben de eski pc’mde çalışan silent hill 3 türkçe yamalı klasörü bu yöntemle denemeye çalıştım beceremedim. Sonra da saldım. Ama burada bu yöntemi kullananları oluduğumu hatırlıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • encuni kullanıcısına yanıt
    Var ama dosyaları bulmanız gerek hocam konuda elinde olanlar paylaşabilirler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jymz___ kullanıcısına yanıt

cihazı aldım gelince deneyeceğim 19.500 1 aylık 512gb oled

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

bence pc de var persona 5 royal oynuyorum aynı şey mi deck deki ile yoksa farklı dosya mı lazım

Switch versiyonundan bahsediyorsaniz aynı dosya hocam emülatörü kurduktan sonra romlari nsp olarak atabilirsiniz.

Evet

• Arkham knigt/ac valhalla/mirage steam deckte hem cok güzel çalışıyor hem çok güzel görünüyor valhallayı konsolda 2 senede bitirmiştim deckte dlc'leri oynuyorum paris dlc'si 10 saat sürdü 2 tane daha dlc kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 007emin 0 kullanıcısına yanıt

Deckyden non steam launcher indir o otomatik hallediyor

• Doomslayer666 D kullanıcısına yanıt
    Black flag harika ötesi çalışıyordu deckte ac oyunları rahat oynanıyor benimde hoşuma gidiyor ama anonymous güzel çevirmişti onları yamalara Windows kurmadan ulaşamamak kötü.

• Beyler bu proton olayını nasıl çözüyorsunuz benim kafam karıştı bi dolu proton indirdim hepsi farklımı oluyor genelde

• mhasal kullanıcısına yanıt

Konuyu bu ara pek takip edemedim. Yazdıysanız affola hocam ama neden bu seçimi yaptınız acaba? Ben de deck oled kullanıcısıyım. Hoş geldiniz bu arada.

Ben de Rog Ally X'e geçmek hakkında tereddüt yaşamıştım. Sonrasında Windows sebebiyle hiç bulaşmadım Steam Deck harici cihazlara. Cihazdan çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doancrula -- 15 Mart 2025; 7:20:23 >

Aslında oyunu sorunsuz açıp oynuyorsanız bir şey yapmaya gerek yok.

Çalışmıyorsa sırasıyla Proton Experimental-Proton GE-önceki sürümler denersiniz işte.

Ancak uzun zamandır proton sürümünü değiştirmemi gerektirecek bir sorun yaşamadım, çoğu oyun direk açılıp oynanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 15 Mart 2025; 15:40:1 >
  • Doancrula kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, direkt geçiş mesajı attım aslında öncesinde bir şey yazmamıştım. Açıklayayım nedenlerini hemen tabi ki.

İlk Rog Ally çıktığında almıştım ön sipariş ile. İlk günler baya vakit geçirdim cihazla, fakat evden çalışan birisiyim. 4080’li sistem ve PS5 de var evde. Sürekli el konsolu ile vakit geçireceğim senaryolar yok açıkçası. Ara sıra şöyle koltuğa uzanayım bir şeyler oynayayım, nadiren gerçekleşen memleket ziyaretinde yanıma alayım gibi düşündüm. Ama 1 yıl kaldı cihaz bende ve ne zaman elime alsam windows yüzünden sürekli bir update durumu oluyordu. Takıntılıyım da biraz ben, tek tek kontrol ediyorum ms store, windows update falan baktım 1 saat ally ile vakit geçireyim diyorum 45 dk updatelerle uğraşmışım hevesim kaçmış bile o sırada :) bir yandan da güçlü oyunlar yüklemiştim şarj süresi çok rahatsız edici seviyede gelmişti. Geçen yaz başında sattım ally’ı.

Sonra baktım ki ara sıra yine insan istiyor elinde konsol ile vakit geçirsin, bir de aaa dışı oyunlara da vakit ayırmaya başladım geçen bu süreçte. Zaten masa başı çalışıyorum, bazen ne kadar istesem de o sandalyeye oturup oyun oynamak eziyet geliyor 8 saat mesai sonrası. O sıra ally x tanıtıldı, batarya süresi + 24gb ram falan dedim tamam ben tekrar alayım bu cihazı, içim rahat etmeyecek. Ağustos’ta elime geçti yeni cihaz tekrardan bir özlemişim oldum. Oyunları indirdim, ilk günler oynadım vs. şarj süresi oldukça tatmin edici gelmişti.

Fakat yine aynı senaryo oldu. Cihaz öyle tv ünitesinin rafında kaldı yine aylardır yatıyordu. Elime alıyorum cihazı yine updatelerle uğraşıyorum falan filan toplasanız son 3 ayda 10 saat oyun oynamışımdır ally x ile. Dedim ne yapsam yine satayım ben bunu boşa duruyor, değeri düşecek. Satma moduna girince de bir dürtüyor, zamlandı zaten sattığına pişman olacaksın vs. kafamda bir dünya soru işareti.

Sonra biraz bakındım, steam deck kullanıcıları her daim mutlu, kimi okusam forumlarda orda burda hep mutlular cihazlarıyla. Dedim senin evinde zaten üst düzey pc ve ps5 pro var. Sen bu cihazda 1080p almasan da olur. E aaa oyunları da elde oynamama kararı ile şarj konusu da rafa kalkmış oldu ally x’in en büyük +’sı olan detay da buydu bence.

Bunlara ek olarak OLED takıntısı da olan birisiyim. Evde iki tv de OLED. Monitörüm OLED. Nintendo Switch de OLED e çıktığı gibi geçmiştim. Benim için bir bağımlılık gibi bir şey bu detay :)

Dedim ki tamamdır OLED ekranı da var zaten, sen artık Steam Deck OLED’e geçiyosun, bir kaç ay eline almasan da satmaya çalışmıyosun’u kafama yazdım aslında. Al sat sürekli değer kaybı, zarar. Dedim ki alayım diğerini satınca da ikisi arasındaki fiyat farkını bu aralar bir yurtdışı tatili de yapmıştık, karta atarım gibi düşündüm.

Fakat sonra bakarken Limited Edition White’ı görünce biraz dibim düştü. Almanya’dan getiren birinden mühürlü şekilde ally x’i verdiğim fiyatın 1000 TL altına bu cihaza geçmiş oldum.

Dün de yine açtım, kurdum. Steam arayüzünü çok seviyorum, bazen epic’ten oyun falan aldığım oldu fiyatlar nedeniyle ama burada da takıntılıyım işte, elim epic’ten aldığım oyunu oynamaya gitmiyor bir türlü :)

Steam Deck’in açılmasıyla beraber beni çok mutlu etti cihaz ve arayüzü. Oh ya dedim, windows görmemek ne güzel el konsolunda. Şarjını bitirene kadar da oyunları indirdim, hepsine girdim biraz baktım OLED ekranın keyfini çıkardım. Hades II ile de şarjını bitirip açılışı yapmış oldum :)

El konsolu hayat hikayem de bu şekilde hocam, devrik vs cümleler için kusura bakmayın lütfen 🙋🏻‍♂️

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

2 tane oyun vardı birisin left 4 dead diğeri persona 5 strike ikiside tıklyorum geri menu atıyor tıklıyorum geri menu atıyor anlamadım şimdi witcher 3 ile death stranding indiriyorum

Proton driver ve c++/directx toplamı gibi bisey experimantel olani seçip geçin derim gplaysinc/async için ge proton indirmeniz lazım async ge 7.44 den sonra kalktı haberiniz olsun 7.44 üstü hep gpl kullanıyor

• Doomslayer666 D kullanıcısına yanıt

Teşekür ederim cevap için cihaz yeni geldi elime bu tür terimlere daha vakıf olamadım uyumlulukdan secıyorum dımı cıhaz fabrika resetli geldi extra bişi yüklemem lazımmı sadece proton yükleyip uyumluluktanmı secıyorum

Normal hocam linuxun pazar payı kac ki kullanmayı bilelim bende ilk aldığımda ne salak alet demiştim öğrenmem zaman aldı windows steam os kadar verimli çalışsaydı ben komple windowsa geçerdim güncellemeden sikayet edenler var ama linuxta steam dışı oyun kurmak uğraştırıcı olabiliyor eğer steamden aldığınız oyunsa hiç bişeye gerek yok crackli falansa evet proton seçin ha yok epic games falansa direkt heroic launcher indirin masaüstü modundan

• Emülasyon işleri çok gözümde büyüyor, tavsiye ettiğiniz basit, anlaşılır tutorial videosu var mı arkadaşlar

• mhasal kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için teşekkürler hocam. Güle güle kullanın cihazınızı. Deck 2'ye kadar devam. Ben de Rog Ally seçimi yapsaydım sizin gibi bir duruma düşerdim büyük ihtimal. Bende de takıntılar var bazı konularda. Game Pass ve epic'teki ufak çerezlik oyunları oynasam da büyük oyunları Steam kütüphanemde görmek istiyorum. Aksi halde korsan oyun oynuyormuş gibi hissediyorum keyif alamıyorum Zaten steamdeck ten devam edemediğim bir oyunu oynamak ayrıca zor geliyor artık. İş yerinde öğle paydoslarında yemek sonrası hemen cihazı elime alıp oyunlara atlıyorum :)

• Çıkacak Xbox handheld'in ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Microsoft Asus'la ürettirecek gibi cihazı.

https://www.notebookcheck.net/Asus-to-launch-Xbox-branded-handheld-gaming-console-later-this-year.977836.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Mart 2025; 6:50:29 >
  • 
Sayfa: önceki 427428429430431
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.