Şimdi Ara

stres

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler çok stres yapan bir insanım. Yaşım 34 birçok şeyi kafaya takarım. Evde annemlede babamlada geçinemem çok soğuğuzdur özelikle babamla. Görseniz baba oğul demezsiniz. Kendisini hiç sevmem açık söyleyim hasta bir insandır. Evden ayrılma vakti çoktan geldi yaş 34 kemale erdi ama maddi durum el vermiyor şuan onlar benden ben onlardan bıktım bu kesin. Neyapim beyler bi fikir verin lütfen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İş bul kaç kurtul başka ne denir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışıyorum zaten dostum ama çok borcum var 67 bin tl maaşın hepsi borca gidiyor.

• Böyle bir borca nasıl girdiniz hocam ?
  • Ben sizin 14 yaş küçük halinizim. Buraya çok çıkış yolu yazardım ama bu yollarda yürümek için biraz zaman gerekli. Sizin için bu olanaksız maalesef. E be abi o kadar borca niye girersin ki amacın neydi araba mı aldın ne yaptın !!!?!!!
  • Hocam bu borcun tek sebebi aşırı harcama. Bir kıza aşık olmuştum 2008 yılında 2013'e kadar çıktık. Evlilik arefesinden döndük ve bu süreçte su gibi para gitti. Şimdi çalışıyoruz ama boşa. Aldığımız maaş direk bankalara gidiyor. Evde hiç huzurum yok. Annemlede babamlada ki baba demek dahi içimden gelmiyor. Küçüklüğümden beri tiksinirim maalesef insan değil. Evlat ayrımı yapar hep. Neyse bu borçlardan çıkabilmek zor şuan. Borcum olmasa bu evde 5 dakika durmam. Evde isim üzerindeyim. Heran yine büyük bir kavga çıkabilir Ne yapacam bilmiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Hocam bu borcun tek sebebi aşırı harcama. Bir kıza aşık olmuştum 2008 yılında 2013'e kadar çıktık. Evlilik arefesinden döndük ve bu süreçte su gibi para gitti. Şimdi çalışıyoruz ama boşa. Aldığımız maaş direk bankalara gidiyor. Evde hiç huzurum yok. Annemlede babamlada ki baba demek dahi içimden gelmiyor. Küçüklüğümden beri tiksinirim maalesef insan değil. Evlat ayrımı yapar hep. Neyse bu borçlardan çıkabilmek zor şuan. Borcum olmasa bu evde 5 dakika durmam. Evde isim üzerindeyim. Heran yine büyük bir kavga çıkabilir Ne yapacam bilmiyorum..

Hocam borç yapılandırması yaptırdınız mı? Sizin önceliğiniz o Borç tan kurtulmak olmalı ki öyle zaten. Birden fazla bankaya ise bu borç, bunu tek elde toplamanız faydali olur kanaatindeyim. Durum sıkıntı hakikaten. Ama aşılamayacak denli bir sorun değil. Önce borcun daha fazla artmaması ya da artış hızının azalması yavaşlaması için burada konuşalım. Diğer arkadaşlar da fikir verebilirler. Sonra nasıl daha fazla getirisi olan bir iş bulabilirsiniz vs bunlar üstüne yoğunlaşıp bu borcu bir an önce kapatabilirliğinizin yolunu bulalım. umutsuzluğa kapılmayın. Allah büyüktür şüphesiz.. İnşallah bir yol bulunur kapı açılır karşınızda..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anksiyete ve panik atak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Hocam bu borcun tek sebebi aşırı harcama. Bir kıza aşık olmuştum 2008 yılında 2013'e kadar çıktık. Evlilik arefesinden döndük ve bu süreçte su gibi para gitti. Şimdi çalışıyoruz ama boşa. Aldığımız maaş direk bankalara gidiyor. Evde hiç huzurum yok. Annemlede babamlada ki baba demek dahi içimden gelmiyor. Küçüklüğümden beri tiksinirim maalesef insan değil. Evlat ayrımı yapar hep. Neyse bu borçlardan çıkabilmek zor şuan. Borcum olmasa bu evde 5 dakika durmam. Evde isim üzerindeyim. Heran yine büyük bir kavga çıkabilir Ne yapacam bilmiyorum..

Hocam borç yapılandırması yaptırdınız mı? Sizin önceliğiniz o Borç tan kurtulmak olmalı ki öyle zaten. Birden fazla bankaya ise bu borç, bunu tek elde toplamanız faydali olur kanaatindeyim. Durum sıkıntı hakikaten. Ama aşılamayacak denli bir sorun değil. Önce borcun daha fazla artmaması ya da artış hızının azalması yavaşlaması için burada konuşalım. Diğer arkadaşlar da fikir verebilirler. Sonra nasıl daha fazla getirisi olan bir iş bulabilirsiniz vs bunlar üstüne yoğunlaşıp bu borcu bir an önce kapatabilirliğinizin yolunu bulalım. umutsuzluğa kapılmayın. Allah büyüktür şüphesiz.. İnşallah bir yol bulunur kapı açılır karşınızda..

Hocam sağol. Vallayi borç şuan net 67300 tl. Hadi 300'ü geç 67 diyelim. Şuan aldığım maaş abartmıyorum resmen direk bankalara gidiyor. Bana hiçbirşey kalmıyor,Hayat zorlaştı benim için baya. Evdede huzurum yok. Aslında babam istese bu borcu tek kalemde kapatır. Ama yardımcı olmaz. Biz evlat değiliz onun için.

• Üzüldüm hocam, büyük konuşmamak lazım hepimizin başına gelebilir, ama neyine güvenerek yaptın ki o borcu. Tutup evlenseydin yine borç olmayacak mıydı? Düğün müğün derken belki daha bile fazla olacaktı. O zaman da mı baban kapayacaktı, yine sen kapayacaktın evde huzur kalmayacaktı belki de.
  • Hocam zaten evde huzur yok. Yaşım oldu 34 aslında durum olsa zaten bu yaşta evdekilerle kalınmaz. İnsan belli bir yaştan sonra ayırmalı evi. Ama işte maddi durum şu borçlar belimi büküyor. Maaş direk bankalara gidiyor evi ayrıca durum olmadığı için katlanıyorum. Hiç hayatta sormazlar paran varmı destek olalım diye. Nasıl bi aile anlayamadım. Millette ne ana baba var.bizimde şansımız bu maalesef..ailen kötü gününde yanında olmayacaksa ne zaman olacak?

• quote:

Hocam zaten evde huzur yok. Yaşım oldu 34 aslında durum olsa zaten bu yaşta evdekilerle kalınmaz. İnsan belli bir yaştan sonra ayırmalı evi. Ama işte maddi durum şu borçlar belimi büküyor. Maaş direk bankalara gidiyor evi ayrıca durum olmadığı için katlanıyorum. Hiç hayatta sormazlar paran varmı destek olalım diye. Nasıl bi aile anlayamadım. Millette ne ana baba var.bizimde şansımız bu maalesef..ailen kötü gününde yanında olmayacaksa ne zaman olacak?

Aynen abi haklısın.. Aile böyle bir şey ama eski insanlarda bir şey var malesef, böyle garip tutumları var. Faiz de biniyor bu borca sürekli değil mi? En azından tüm borçları tek bankada toplasaniz hocam? Ayrı ayrı faiz işletiyor namussuzlar.. Ayrıca karmaşa olur kafanızı da yorar ayriyetten bu olay

• Hocam şuan için faiz işlemiyor ödeme yaptığım için aldığım maaşı olduğu gibi bankalara dağıtıyorum.ama böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum.yakında ödeme güçlüğü çekerim çünkü diğer ihtiyaçlar var.aile benim bildigim kadarıyla zor durumda yanında olur.ama bizde şans yok.

• quote:

Hocam şuan için faiz işlemiyor ödeme yaptığım için aldığım maaşı olduğu gibi bankalara dağıtıyorum.ama böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum.yakında ödeme güçlüğü çekerim çünkü diğer ihtiyaçlar var.aile benim bildigim kadarıyla zor durumda yanında olur.ama bizde şans yok.

Abi emin misin? Faiz ödesen bile işliyor olmalı.. tahminen kaç ay boyunca maaşını tamamen versen borç kapanıyor kaba bi hesap yapar misin? Maaşın kaç tl?

• Yok anlaştım bankalarla zaten faiz işlemiş hali bu. O yüzden şuan ödediğim için faiz işlemiyor. Maaş 2050 1970 tl borca. 80 tl bana kalıyor

• bi kız yüzünden o kadar borca girmekle hata yapmışsınız hocam. 10-20bin tl olsa yine iyi de 60 bin tl ne demek
  • Valla sorma hocam ya. Yaptık bi eşeklik o zamanlar şimdide bedelini ödüyoruz. Az parada değil şimdi ödemekle bitmiyor. Maaş olduğu gibi tamamı bankaya gidiyo..

• quote:

Valla sorma hocam ya. Yaptık bi eşeklik o zamanlar şimdide bedelini ödüyoruz. Az parada değil şimdi ödemekle bitmiyor. Maaş olduğu gibi tamamı bankaya gidiyo..

67.300 bölü 1970; 34 oluyor yani 34 ay kadar.. 22 yıl 10 ay; hadi 3 yıl diyelim.

Abi 3 yıl fena değil bundan hiç kurtulamama durumun da vardı.. Ek işte filan da çalışıp bir an önce kapat bu borcu. Şu an yapabileceğin en mantıklı şey bu.. Bu süre boyunca artık köprüden geçene kadar kuralını uygula; önce bi bu angarya dan kurtul İnşallah.. 3 yıl sonra Allah ın izniyle bu durumdan çıktığında kendi başına kendi hayatını kurmaya doğru adım atarsın kendi evine çıkıp.. benim aklıma gelen en mantıklı şey bu

• Ya evet ama dostum inanki çok zor resmen boşa çalışıyorum. Aldığımın tamamı bankalara gidiyor. Buda insana öyle bir koyuyor'ki anlatamam bunu. Sanki bedava çalışıyor hissi oluşuyor ki öyle zaten. Ek iş yapmam imkansız çünkü günümün 13 saati yolla beraber işte geçiyor. Geri kalan zaman uyku duş yemek...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.