Şimdi Ara

Stretched ve 75 Hertz Yapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde 1920x1080 60 hertz oynuyorum. Bir 75 hertz'i deneyeyim diye çözünürlüğü düşürüp ekranı da stretched yaptım ama stretched olunca 75 hertz olmuyor nedense...

Nvidia Denetim Masası'ndan, Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla kısmındaki 'Ölçeklendirme nasıl yapılacak' şeysini gpu yaparsam stretched oluyor ama 75 hertz olmuyor, ekran olarak ayarlarsam 75 hertz oluyor ama bu sefer de stretched olmuyor. Yani gpu yaparsam 60 sabit olarak kalıyor hertz ellenmiyor.

• İstersen oyun çalıştırma seçeneklerine -freq 75 yazıp dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hokky -- 20 Kasım 2015; 22:10:41 >
  • Öyle de yaptım ama olmuyor.
  • http://www.overclock.net/t/1493866/guide-overclocking-your-monitor

bunu dene

eski monitörümde 1600x900 de 78 hz ye çıkartabilmiştim

bana kalırsa stretched modda kullanma, ekranı genişletiyor güzel falanda mouseun yukarı aşağısıyla sağ sol aynı hızda olmuyor öyle oynarken zorluk çıkartıyor az biraz. siyah kalması daha iyi bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LLoncept -- 21 Kasım 2015; 5:56:33 >
  • 4:3 ü 16:9 a stretched yapıp görüntünün oranlarını bozmanın mantığı ne?
  • aynen mantık ne
  • @can_celik: Bunu bana mı dedin anlamadım.

@LLoncept: Overclock yaparak hertz artırmayı değil de doğal yollardan arttırmayı planlıyorum şimdilik. Stretched konusunda da blackbar'lı oynayamam rahatsız ediyor gözümü... Çözünürlüğü düşürünce mecburen yapmam gerek.

Ha bir de anlamadığım bir şey var... Hem stretched hem 75 hertz olmuyorsa bu şekilde oynadığını iddaa eden yayıncılar, kişiler bi yerlerinden mi atıyor yoksa cahilliklerinden mi söylüyorlar bunu? Sırf bende değil de hiçbir kişide bu şekilde olmadığını farz ederek söylüyorum bunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 21 Kasım 2015; 15:56:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Likeaboss1905

@can_celik: Bunu bana mı dedin anlamadım.

@LLoncept: Overclock yaparak hertz artırmayı değil de doğal yollardan arttırmayı planlıyorum şimdilik. Stretched konusunda da blackbar'lı oynayamam rahatsız ediyor gözümü... Çözünürlüğü düşürünce mecburen yapmam gerek.

Ha bir de anlamadığım bir şey var... Hem stretched hem 75 hertz olmuyorsa bu şekilde oynadığını iddaa eden yayıncılar, kişiler bi yerlerinden mi atıyor yoksa cahilliklerinden mi söylüyorlar bunu? Sırf bende değil de hiçbir kişide bu şekilde olmadığını farz ederek söylüyorum bunu...

Stretched den kastın yanlar siyah barlı ise, bende öyle çözünürlük 4*3 1024*768

75 hz oynuyorum, steam çalıştırma seçeneklerine komutunu yazınca oluyo zaten, üzerine ister siyah barlı ister siyah barsız her türlü 75 hz

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    Hocam ben mi anlatamıyorum yav :) Black bar'sız, 75 hz oynamak istiyordum. Neyse artık sağolun cevaplar için. Komutu da denedim zaten olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 21 Kasım 2015; 17:44:26 >
  • quote:

Hocam ben mi anlatamıyorum yav :) Black bar'sız, 75 hz oynamak istiyordum. Neyse artık sağolun cevaplar için. Komutu da denedim zaten olmuyor.

Tamam dedimya bende, ister black barlı ister black barsız her türlü 75 hz oynuyorum çözünürlüğü 4*3 yapınca, sen nasıl yapamıyon onu çözemedim, monitör ayarlarından yapıyosun stretched ayarlarını
    Ölçeklendirme nasıl yapılacak ayarını ekran diye seçersem 75 hz olabiliyor ama oyunda blackbar'lar kalkmıyor.

GPU diye seçersem blackbar'lar kalkıyor ama bu sefer de hiçbir çözünürlükte 75 hz olmuyor.

Dediğim olay bu yani... Hem blackbar'sız hem de 75 hz olmuyor nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 21 Kasım 2015; 18:03:26 >

• Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Bende amd var, black bar ayarlarını direk monitörün tuşlarından yapıyorum, 2 seçenek var zaten cs ye girince ayarlardan kurcalarken buldum, birini seçince geniş diğerini seçince black barlı oluyor, sen ekran kartı ayarlarından yapmaya çalışıyosun ;https://www.youtube.com/watch?v=ANYu-lNhmlc

şu video belki işine yarayabilir
    Attığın videoda da ekran kartı ayarlarından yapıyor zaten... Ki adamın 120 hz monitörü var, 75 hz yapmaya değil sadece stretched yapmayı anlatıyor. Neyse sağol ya.
  • quote:

Attığın videoda da ekran kartı ayarlarından yapıyor zaten... Ki adamın 120 hz monitörü var, 75 hz yapmaya değil sadece stretched yapmayı anlatıyor. Neyse sağol ya.

:)) dostum sen ekran kartından yapmaya çalışıyon diye attım sana o videoyu, mesajlarımda ne yazdığımı okumuyon mu kendim monitör ayarlarından yapıyorum diyorum, sende kurcala illaki vardır ayarı, olmama şansı yok laptop kullanmıyosan
  • Tamamdır çözdük konuyu. Teşekkürler ismailbbyigit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.