Bildirim
(fps > hz) bu durumda sync teknolojisi ne yapar?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
144 e sabitler -
Olmasi gereken o zaten 250 fps aliyorsun 144hz ekranda 144 hz civarina sabitler, ekran kartin daha az calisir bu sirada. -
Vsync devreye girer. Oyunların hepsinde vardır. Eğer monütörün hz, gpu'nun bastığı fps'den düşük olursa ekranda çok kötü kırılmalar meydana gelir. Pek oynancak gibi de değildir. Oyun grafik ayarlarından Vsync açılır, kademeli olarak gpu'yu frenler ve monütörün hz ile senkronizasyon oluşturacak şekilde fps basmasını sağlar. gpu boş yere yorulmamış olur. Bu tip durumlar için ayrıca gync veya freesync'ye gerek yoktur.
Bu teknolojilerin farkı daha çok tam tersi durumlarda ortaya çıkar. -
Enhanced Sync oyunu 75Fps ye kitledik diyelim ekran 60Hz
Ekran kartı saniyede 75fps görüntüyü çiziyor yırtılma olmayacak (yada az olacak şekilde) ekrana veriyor.Amd bunu güzel yapıyor.
PUBG'yi öyle oynuyorum monitör 60Hz , Fakat oyun 2K Ultra 75Fps limitiyle oynuyorum.Fps 75 sabit yırtılma nerdeyse yok çok hızlı harekette anca görülüyor.
İnPut lag farkını bir Sync kapalı 45-50fps(lock) ile Enhanced Sync 75fps arasında ben anlayamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 30 Haziran 2019; 14:32:30 > -
Hocam, benim 2k 144hz freesync monitörüm var. Ekran kartım da 1080ti. Monitörüm, gsync compatible monitör listesinde yer almıyor. Benim oynadığım bir oyun var fps oyunu ismi Combat Arms. Oyunda felaket fps alıyorum. 450 fps falan. Ya ben, en fazla 144fps almak istiyorum. Ama v-sync'i açmak istemiyorum input lag oluyor. Oyun içi ayarlardan fps'yi 144'e sabitlersem de, hep 144fps alıyorum ama tearing yırtılma oluyor. Bu nedir ya? Niye yırtılma oluyor, oyuniçi ayarlardan fps'yi 144'e sabitleyince? 144fps istiyorum çünkü monitörümün mprt değeri 6 falan olduğu için 144hz den yukarı fps almak istemiyorum. Ghosting oluyor gözüm yoruluyor. 1000/144=6,94 olduğu için, 144 fps kurtarıyor. -
Vsync dışında bir seçenek olduğunu sanmıyorum maalesef. Gsync freesync falan olsa iyi olurdu tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam şunu çok merak ediyorum. Neden, oyuniçi ayarlardan 144fps limiti koyduğumda, ekranda yırtılmalar oluyor. Yukarıda belirtmiştim sistem özelliklerimi. -
Gsynch /Freesynch fps 144 sabitlemez, 144-48 hz arasında monitör tazleme hızını değiştirir. 144 hz üsütne çıktığınd ekradna tearing yaşarsın. Bunu engellmek için vsynch açarsın. Vsymch 144 hz altında takılma input lag yaşatttığı için gsynch/freeycn bunu engeller. Adaptive synch ve Vsynch ikis birlikte açık kullanılır. -
riva turner da scanline synch açıcaksın en temizi o. Scanline synch sekemsinin değeri karşısına -40,-50,...-90 gib değerler girersen aktif olur. Bu synch ekran kırılmalarını çizgi ahtta topluyor - yada + değerler vererk bu hattı ekranın alt yada üst ksımına yada dışına atıyorsun. fps 144 hz sabitlenir input lagın hiç synch açık değilmiş gibi olur. -
Vsync'i açtığımızda da input lag oluyor değil mi? -
Çünkü senkronizasyon uygulamıyor sadece fps limiti koyuyor.
144hz demek monitör saniyede 144 kere açılır kapanır görüntü verir demek ama bu bir saniyenin hangi aralığında olduğu belli değil. 144 fps de keza. 144 fps ama o bir saniyenin neresinde gösterecek? Senkron işlemi monitör ile ekran kartının görüntü verdiği anları senkronize eder, aynı anda verdiği için de görüntü kaymak gibi olur, yırtılma olmaz. Vsync bunu bir nebze yapar, gsync bunu baya iyi oranda yapar. Hiç yoktan iyidir tabi.
Afterburner veya benzer programlar ile çekirdek hızını düşür hem az ısınır az elektrik çeker hemde fps düşürmene göre 144 -200 arası ayarlarsın.
olur, dedğim scanline synch kullanır 144 fps altına düşmez isen input lagın normal kullanıma yakın kadar az olur. 144 fps altında kaldığın anlar oluyorsa monitörü 120 hz çek.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X