< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şu an hangi kitabı okuyorsunuz? (767. sayfa)
-
-
Amat - İhsan Oktay Anar
İletişim yayınları - 239 sayfa
Hakkında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostoyevski - Yeraltından Notlar
Güncelleme ; okuması zor bir kitap, belki Anar'ın Amat kitabını okuduktan sonra bana öyle geldi. Kitabın başlangıcı bile ;
" Ben hasta bir adamım...Kötü bir adamım. Suratsız bir adamım ben."
Okumayı düşünen arkadaşlara da tavsiyem daha sakin ve neşeli bir zamanınızda okuyun 30 sayfa dayanabildim, iç karartıcı bir kitaptı, en azından benim için. Ama sonra mutlaka okuyacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negan -- 2 Haziran 2024; 15:50:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muzaffer İZGÜ - Gecekondu
Victor Hugo - Deniz İşçileri
Hocam okuyup bitirince neyi nasıl anlatıyor paylaşabilir misiniz lütfen?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba hocam, tabi ki paylaşırım, ama isterseniz hemen 1k kitapta çok güzel incelemeler var, benim anlatamayacağım seviyede ;
1000kitap.comAttention Required! | Cloudflarehttps://1000kitap.com/kitap/deniz-iscileri--180269/incelemelerBir kitabı almadan önce mutlaka buradan iyi ve kötü not verenleri okuyorum, içlerinde değerli öğretmenlerimiz ve yazarlar var.
Şu anda 64. sayfadayım, daha kitabın başında olmama rağmen okuma hevesimi biraz kırdı bu devamlı betimlemeler, daha doğru düzgün bir diyalog bile yok.
Kitap Guernsey Adasında geçiyor, haritada konumuna baktım, Fransa'ya yakın olmasına rağmen İngiltere ye bağlı.
Zaten Victor Hugo kitabı bu adaya sürgün gönderildiğinde yazıyor.
Hikayesi gelince diyeceğim ama daha çok başlarından olduğum için şimdilik sadece karakterleri tanıtıyor.
Adaya sonradan annesiyle birlikte gelen Gilliatt annesi ölünce yalnız kalıyor, ada halkı tarafından pek sevilmiyor.
Ada halkı batıl inançları olan bir topluluk, onların yaşadıkları evin lanetli olduklarını düşünüyorlar ve yabancı oldukları için önyargıları fazla.
Sonra diğer karakter denizci üstat Lethierry kısmına geçti, adaya ilk buharlı gemiyi getiren daha doğrusu bizzat kendi tarifi ile yapılan gemi hakkında bilgiler veriyor.
Beni bayanda bu oldu zaten, hikaye yerine daha çok bilgiler veriyor, sanki ansiklopedi gibi ama çoğu kişi kitap 150den sonra açılıyor diyor.
Ön bilgi vermemde ki amaç, bu kitabı biraz geç bitiririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Elinize sağlık, teşekkür ederim hocam.
Malum yaz geldi, her klasik kitap akıcı ve merak uyandırıcı olmuyor. Haliyle sıcakta çekilmiyor ağır betimleyici anlatımlar.
Arkadaşlar, bu Büyük Umutlar kitabının hikayeye en uygun film uyarlaması hangisi acaba?
Onlarca dizi ve filmi çekilmiş. Hangisini izlemeli?
Ayn Rand- Yaşamak İstiyorum
-
-
Merhaba hocam. Hikâyeye en sâdık mı bilmiyorum ama IMDB'ye göre;
En sevilen film uyarlaması: https://www.imdb.com/title/tt0119223/?ref_=fn_al_tt_1
En sevilen dizi uyarlaması: https://www.imdb.com/title/tt1949720/?ref_=fn_al_tt_5
şu şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the little prince -- 23 Haziran 2024; 22:59:45 >
Hocam çok sağolun ama film olanın konusu kitap ile uzaktan yakından alakası yok.
-
Uzun süredir ertelediğim Stefan Zweig eserlerine geçme vakti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hotel_California -- 25 Haziran 2024; 20:57:23 > -
Kolektif - Okuma Üzerine Yakın Okumalar
Delidolu Yayınları
-
Ayn Rand bitti.
Kısa Japonya Tarihi okuyorum ama sarmazsa Marcel Proust'un Kayıp Zamanın İzinde'sine başlayacağım.
-
Dostoyoveski - Suç ve Ceza
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X