Şimdi Ara

Şu anda üniversite okuyorum açıköğretim için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yıllık bir bölümde son senem.İnşallah bu sene veya 1 dönem uzaktarak mezun olurum diye düşünüyorum.
    Açıköğretimden 4 yıllık yönetim bilişim sistemlerini düşünüyorum,ne yapmam gerekiyor ? ygs ye tekrar mı girmeliyim?

Yada bu sene başvuru yapmadım diyelim,şu anda 20 yaşındayım bu sene mezun olursam askerden çağırırlar mı?
    Hiçbir şey bilmiyorum neler yapmam gerekiyor?

• YGS'ye girip herhangi bir puan türünden 200-300 civarı bir puan yapın ve tercihlerde AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü yazın.
    Şu anda okuduğunuz bölüm ön lisans düzeyi, AÖF YBS bölümü ise lisans düzeyi olduğundan AÖF'ye kayıt olduğunuzda askerlik teciliniz yapılacaktır. Yeniden 2 yıllık (ön lisans düzeyi) bir bölüme kayıt olursanız da daha üst düzeydeki bir bölüme kayıt olmayacağınızdan dolayı tecil işlemi mümkün olmayacaktır.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Kafami karıştıran kuzenim turizm okudu 2 yıllık şimdi iişletme okuyor açıktan o şekilde nasıl oluyor?

Benim kesin YGS ye girmem gerekiyor dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıla kadar AÖF'ye sınavsız dikey geçiş vardı. Kuzeniniz bundan yararlanmıştır. Artık AÖF'ye dikey geçişler ÖSYM'nin yaptığı sınava (DGS) bağlandı.
    Sizin ise YGS'ye girmeniz gerekiyor. DGS'ye de girebilirsiniz, ancak YGS ile yerleştirmede kontenjan sayıları daha çok olacağından YGS'de kazanma şansınız DGS'den daha yüksek.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.