Evimden 150 metre uzaktaki su deposunun seviyesini evden görmeye ihtiyacım var. Herhangi bir otomasyon durumu olmayacak, sadece ibre, led dizisi, rakam hiç farketmez deponun doluluk oranını %10 veya %20 civarında kademelerle görebileyim yeterli.
Ne önerirsiniz?
teşekkürler
2 probla yapabilirsin şemadaki gibi.
Melih bey merhaba,
Yanlız bu sadece depoyu dolu-boş olarak gösteriyor. Bunu zaten elektrikli şamandıra ile yapıyorum, depo minimum'a yaklaşınca devre kapanıp pompa çalışıyor ve depoyu dolduruyor.
Bana gerekense deponun o anki durumunu en azından 5-6 kademede görebilmek..
teşekkürler
Hayır sadece DOLU / BOŞ olarak göstermiyor bir kere daha bakın. Eğer aynı şekilde 5 yada 6 prob daldırırsanız görebilirsiniz. Ben bu devreden bu şekilde yaptım ve sattım halen çalışmaktalar.
GT5503R'yi internette aradım ama google düzgün bir sonuç döndürmüyor. Bu cihaz/devre hakkında nerede bilgi bulabilirim?
Atılan taş ürkütülen kurbağaya değerse : Depo-silo seviyesi için üstten temassız-kademesiz laserli ve ya ultrasonic seviye ölçüm cihazları var.
Musallim değmez gibi görünüyor. Sonuçta amatör işi birşey yeterli. En fazla 50 YTL bütçe ayırabilirim. Ama internette daha önce ultrasonik sensörleri görmüştüm. Aslında sorun sensörden çok bunun 100-150 m uzaktaki evimde gösterebilmek?
Arkadaşımız Herhangi bir otomasyon durumu olmayacak dediği için bemde düşük maliyetli bir öneri yaptım.
Melih bey 4 prob benim için yeterli sayılır ama seviyeyi uzak mesafede nasıl gösterebilirim?
bende ekte şemasını verdiğim bir devre var.eğer istersen dosyalarınıda koyabilirim.devrede iki tane 7 seg.display var.devre max %70 kadar ölçüm yapıyor.istersen kademe sayısını istediğin %30 a düşürebilirsin.devre proteusta çalıştırdım güzel çalışıyor.istersen cevap yaz tüm dosyaları göndereyım. http://www.dosyaupload.net/download.php?file=496785
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme