Şimdi Ara

Şu Evrende Allah'ın (Celle Celaluhu) Sadece Bizi Yarattığını Düşünmek (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çoğu yorum benim söylediğim şekilde. Gidip kendine uyanı seçip getirmişsin.

Evet, Kuranı Kerimden sorumlu tutulacağız. Ben buna bir şey demiyorumki. İman ediyorum. Ben o Kuranı Kerimi Son Peygambere (Aleyhi Salatu ve Selam) açıklamayı layık görüldüğü için onun yorumuyla dinlemeyi tercih ediyorum. Eğer ben kendim daha iyi anlarım, Son Peygamberden (Aleyhi Salatu ve Selam) daha iyi bilirim derseniz orası ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

quote:

Türkiye'de Sünniler arasında Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahmed Yesevi, Abdülkadir Geylani gibi kişiler bayağı seviliyor. O kişilere göre sünneti kabul etmek 4 'hak' mezhepten birisine tabi olmaktır.

Suriyedekilerin tutumunun Kuran ile alakası yoktur. Onlar hiçbir insani değeri temsil etmeyen terör örgütleridir.

Suriyedekilerin Kuranla alakası yoktur diyebiliyorsunuz. Peki Türkiyedeki tasavvuf aşıklarının ehli sünnet ile alakasının olmadığını neden beyan etmiyorsunuz? Bu konuyuda biliyor olmalısınız. Kaldı ki ben size açıkladım. Emeviler, Abbasiler ve Osmanlılar Ehli sünneti temsil eden hilafet devletleriydi. Bunların tasavvufa ve şeyhlerine olan muamelelerini neden görmek istemiyorsunuz?

4 hak mezheple tasavvufun alakası nedir? Tasavvufun sünnilikten sadır olduğunu düşünerek hataya düşüyorsunuz. Geçmişteki Sünni âlimlerin tasavvuf şeyhleriyle alakalı fetvalarını kesinlikle okumalısınız. Bizim tasavvufla (hint felsefesi) hiçbir alakamız yoktur.

Mevlananın moğol ajanı olduğu yönünde ciddi iddialar ve deliller var. Mesnevisini okumuş biri olarak kendisinden pek haz ettiğim söylenemez. Türkiyede kendini sünni diye ifade edenlerin dinlerinden ve Sünnetten bi haber olduğunu gayet iyi biliyorsunuz.

Bugüne kadar tasavvuf ile hiç ilgilenmedim. Az önce saydığım isimler ilkokul kitaplardan itibaren bize hep iyi isimler olarak öğretildi. ''Ehli sünnet'' derken kimleri kastediyorsunuz ?

Çünkü sistem tasavvufu din diye bize pazarlıyor. Tasavvuf, çok kabaca açıklamak gerekirse, insanı bu dünyadan çekip alıp birtakım bidat ritüellerle sadece ahirete odaklıyor insanı. Buda sistem için bulunmaz bir nimettir.

Ehli sünnet derken, Hz Muhammed'in Sünnetini kabul edenlere diyorum. Bunu da İstanbulda yıkılan Hilafet devleti temsil ediyordu. 4 halife, emeviler, abbasiler, osmanlılar ve bu devletlere bağlı diğer devletler. Mesela abbasilere bağlı olan selçuklular. İslam halifeleri yani. Ve bunların müçtehit ve alimleri. Ehli sünnet dediğim budur.

Yukarıda yazdığımı okuduysan devam ediyorum o dönemde Muhyiddin Arabiye yalvardılar gel ders ver buralarda diye o halifeler.Ki ben hiçbir islam halifesini kabul etmem peygamber efendimiz ve 4 büyük halifeden başka.Kanla aldıkları halifelikleri bide kirletiyorlar neymiş Allahın halifesi neye göre ?

Evet ileri gidenleri öldürdüler En'el Hak dedi Hallac kendinden geçmiş bi şekilde.Evet haketmişti ulema içinde söylememesi gerekiyordu ve cezasını çekti.Fakat kendini tutabilenler tamamen yetişenler çok fazla oldu.Muhyiddin Arabi hazretleri (hiç kitabını okumadığına eminim islam tarihinin yetiştirdiği en büyük felsefecidir).Şabanı veliler,bayramı veliler,murad-ı veliler,Akşemseddinler,Gazaliler...

Anadolu neler gördü hiç bahsetmezsiniz varsa yoksa kıytırıktan halifeler,halifeler...

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    burda bir fatal errora düştün.

Kuran ve Sünnete göre bir yargı oluşturmuş

peygamber çift kişilikli mi de kendisine uyuyor?yada allah ile beraber kural koyuyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye'de Sünniler arasında Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahmed Yesevi, Abdülkadir Geylani gibi kişiler bayağı seviliyor. O kişilere göre sünneti kabul etmek 4 'hak' mezhepten birisine tabi olmaktır.

Suriyedekilerin tutumunun Kuran ile alakası yoktur. Onlar hiçbir insani değeri temsil etmeyen terör örgütleridir.

Suriyedekilerin Kuranla alakası yoktur diyebiliyorsunuz. Peki Türkiyedeki tasavvuf aşıklarının ehli sünnet ile alakasının olmadığını neden beyan etmiyorsunuz? Bu konuyuda biliyor olmalısınız. Kaldı ki ben size açıkladım. Emeviler, Abbasiler ve Osmanlılar Ehli sünneti temsil eden hilafet devletleriydi. Bunların tasavvufa ve şeyhlerine olan muamelelerini neden görmek istemiyorsunuz?

4 hak mezheple tasavvufun alakası nedir? Tasavvufun sünnilikten sadır olduğunu düşünerek hataya düşüyorsunuz. Geçmişteki Sünni âlimlerin tasavvuf şeyhleriyle alakalı fetvalarını kesinlikle okumalısınız. Bizim tasavvufla (hint felsefesi) hiçbir alakamız yoktur.

Mevlananın moğol ajanı olduğu yönünde ciddi iddialar ve deliller var. Mesnevisini okumuş biri olarak kendisinden pek haz ettiğim söylenemez. Türkiyede kendini sünni diye ifade edenlerin dinlerinden ve Sünnetten bi haber olduğunu gayet iyi biliyorsunuz.

Bugüne kadar tasavvuf ile hiç ilgilenmedim. Az önce saydığım isimler ilkokul kitaplardan itibaren bize hep iyi isimler olarak öğretildi. ''Ehli sünnet'' derken kimleri kastediyorsunuz ?

Çünkü sistem tasavvufu din diye bize pazarlıyor. Tasavvuf, çok kabaca açıklamak gerekirse, insanı bu dünyadan çekip alıp birtakım bidat ritüellerle sadece ahirete odaklıyor insanı. Buda sistem için bulunmaz bir nimettir.

Ehli sünnet derken, Hz Muhammed'in Sünnetini kabul edenlere diyorum. Bunu da İstanbulda yıkılan Hilafet devleti temsil ediyordu. 4 halife, emeviler, abbasiler, osmanlılar ve bu devletlere bağlı diğer devletler. Mesela abbasilere bağlı olan selçuklular. İslam halifeleri yani. Ve bunların müçtehit ve alimleri. Ehli sünnet dediğim budur.

Sünneti inkar ettiğini söyleyen var mı ? Herkes bir şekilde kabul ettiğini söylüyor. Bu şekilde iyi bir ayrım yapılamaz.

Osmanlı Devleti bebek boğdurma gibi işler de yapmış. Buna benzer olayların sünnette yeri olduğunu düşünüyor musunuz ?

.

(
    )

o ayetleir biliyorum.o ayetleirn kuranın vahiy edilmesi ve ayetleri söylemesini kastetmekte.peygamberin kendisinden bişeyler demesini değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Çoğu yorum benim söylediğim şekilde. Gidip kendine uyanı seçip getirmişsin.

Evet, Kuranı Kerimden sorumlu tutulacağız. Ben buna bir şey demiyorumki. İman ediyorum. Ben o Kuranı Kerimi Son Peygambere (Aleyhi Salatu ve Selam) açıklamayı layık görüldüğü için onun yorumuyla dinlemeyi tercih ediyorum. Eğer ben kendim daha iyi anlarım, Son Peygamberden (Aleyhi Salatu ve Selam) daha iyi bilirim derseniz orası ayrı.

O kelime hakkındaki açıklamamın yanlış olduğunu gösterir misiniz ? Çoğunluk olmak haklılık anlamına gelmez.

''Ve yeryüzünde bulunanların çoğuna itaat edersen, seni Allah’ın yolundan saptırırlar. Onlar, ancak zanna tâbî olurlar. Ve onlar, ancak yalan uydururlar.'' (En'am 116)

Hiçbir ayette açıklama görevi olduğu söylenmemiş. Eğer öyle bir ayet olsaydı ben de kabul ederdim.

Düşerken yıldızlara andolsun. Sor 4
    53:2 Arkadaşınız (Muhammed) ne sapmıştır, ne de azmıştır. Sor 2
    53:3 Ne de kendi kişisel arzusundan konuşmaktadır. Sor 3
    53:4 O (Kuran) ancak ve ancak bildilen bir vahiydir. Sor 4
    53:5 Onu, büyük güce sahip olan öğretmiştir. Sor 2
    53:6 Üstün otoritenin sahibi göründü,

RealW gibi kıvırmaya başladın.www.kuranasor.com adresinden zaten sana vereceğim cevapları bulabilirsin
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Peygambere uyun ayetleri de vardır. Bunu özellikle söylüyor Allah. Yalnız siz gidip sadece Kuran yeterli gibi ayetleri getirip Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) hadislerine uymayın gibi bir anlam çıkarıyorsunuz. "Özellikle" Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) yorumuna bakmayın diye bir ayet varsa getir bekliyorum. Ben sana "özellikle" Peygambere (Aleyhi Salatu ve Selam) ve sözlerine uyun anlamına gelen ayetleri paylaşmıştım.

O kitap ile hükmetmiştir :

''Doğrusu, insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği gibi hükmedesin diye Kitap'ı sana hak olarak indirdik; hakkı gözet, hainlerden taraf olma.'' (Nisa 105)

Öyleyse hangi ayette saldıran taraf olmamız emredilmiş ?
  • quote:

Peygambere uyun ayetleri de vardır. Bunu özellikle söylüyor Allah. Yalnız siz gidip sadece Kuran yeterli gibi ayetleri getirip Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) hadislerine uymayın gibi bir anlam çıkarıyorsunuz. "Özellikle" Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) yorumuna bakmayın diye bir ayet varsa getir bekliyorum. Ben sana "özellikle" Peygambere (Aleyhi Salatu ve Selam) ve sözlerine uyun anlamına gelen ayetleri paylaşmıştım.

Ona uymanın Kuran'a uymak olduğunu düşünüyorum. Allah, Kuran, resul ve müminler şeklinde bir zincir olarak tasavvur ediyorum.
  • tüm övgüler allahın iken neden hiç bir övgü ayzmıyorsun onun yanına da bir beşer olan peygambere özenerek övgü vb yazıyorsun?

casiye 36 O halde bütün övgüler göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve âlemlerin Rabbi olan Allah'ındır.
    Tüm eksiksiz övgüler göklerin Rabbi, yeryüzünün Rabbi ve bütün alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.
    http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=45&ayet=36
  • trolenyum T kullanıcısına yanıt
    Sayfayı az yukarı götür ve konu başlığına bak.

Allah Celle Celaluhu Resulullah'a (Aleyhi Salatu ve Selam) değer verir. Bizede öyle yapmamızı söylüyor. Bende elimden geldiğince eksik etmiyorum.

Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 25 Mayıs 2016; 12:15:27 >
    Önceden dediğim gibi tasavvufla ilgili değilim. Sünnilik ile ortak olmayabilir ama sadece öyle göründüğünü söyledim.

O masum çocukların canının karşılığı geçici bir varlık ile kıyaslanabilir mi ? O çocuklar cana kıymadı veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmadı. Bence tarihimizi hataları ile birlikte kabul etmeliyiz.

''İşte bu nedenle İsrâiloğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya karşılık olmaksızın, haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırıya gitmektedirler.'' (Miade 32)
  • quote:

quote:

Uzay bir hayaldir, insanlar oraya gidemez falan mı diyorsun ? Tam olarak anlamadım ne demek istediğini.

O kişiye ciddiye almazsanız sizin için daha iyi olur. Şu ana kadar uzayla ilgili tüm bilgilerimizin yalan olduğunu söylüyor. Şu adamdan farksız konuşuyor.

Aslında adamın dediği kısmen doğru ancak bilgi eksikliği yaşıyor.Yer çekiminden ayrılıp sabit bir şekilde durabilirsen evet Çin tam altına gelecektir.

• .

(
    )

Bu fikirleri doğru buluyor musunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Ressam

quote:

quote:

Uzay bir hayaldir, insanlar oraya gidemez falan mı diyorsun ? Tam olarak anlamadım ne demek istediğini.

O kişiye ciddiye almazsanız sizin için daha iyi olur. Şu ana kadar uzayla ilgili tüm bilgilerimizin yalan olduğunu söylüyor. Şu adamdan farksız konuşuyor.

Aslında adamın dediği kısmen doğru ancak bilgi eksikliği yaşıyor.Yer çekiminden ayrılıp sabit bir şekilde durabilirsen evet Çin tam altına gelecektir.

Peki o şekilde durmak mümkün mü ?

• Uzayda mümkün.Yeryüzünde ise ne zaman çekim kuvveti kendinden daha büyük bir güç ile egale edilebilir o zaman mümkün olur :)
  • quote:

quote:

Önceden dediğim gibi tasavvufla ilgili değilim. Sünnilik ile ortak olmayabilir ama sadece öyle göründüğünü söyledim.

O masum çocukların canının karşılığı geçici bir varlık ile kıyaslanabilir mi ? O çocuklar cana kıymadı veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmadı. Bence tarihimizi hataları ile birlikte kabul etmeliyiz.

''İşte bu nedenle İsrâiloğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya karşılık olmaksızın, haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırıya gitmektedirler.'' (Miade 32)

O "geçici bir varlık" dediğin devlet yıkıldığından beri İslam coğrafyası peş peşe işgal yedi. Milyonlarca Müslüman katledildi. Kutsal topraklarda Yahudi devleti kuruldu. Demek ki o kadar basit bir devlet değilmiş.

Her devlet geçicidir. O devlet çağa ayak uydurabilseydi hala devam edebilirdi. Basit bir devlet olduğunu söylemedim ama Müslümanlar bu halleri ile o devleti idare edemezlerdi.

Allah dünya hayatının geçici ve aldatıcı olduğunu söylüyor. Bu hayatta bir menfaat sağlamak için masum bebekleri öldürmek haklı gösterilemez.

''Bu dünya hayatı oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Şüphesiz âhiret yurdu ise, çok uzun süreli yaşanacak yerdir. Keşke bilseler!'' (Ankebut 64)

Sizce saltanat düzeni hatalı bir düzen mi ?

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Başka bir şey anlatmaya çalışmış ama yanlış kelimeler kullanmış. Benim söylememe gerek yok yahu. Kuranı Kerim mealinde bulabilirsiniz.

(Allah’a ve Resulüne inanmayan kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]

Neden sadece Allah demiyor ? Şimdi bazı ayetlerde belki sadece Allah kelimesi geçiyordur ama neden "özellikle Resulüne inanmayan" deniliyor. Bu birçok ayette var. Bana bunu açıklasana ?

Al birkaç Kuranı Kerim meali daha;

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah ve Resulünden anlayın!) [Nisa 59]

• quote:

Başka bir şey anlatmaya çalışmış ama yanlış kelimeler kullanmış. Benim söylememe gerek yok yahu. Kuranı Kerim mealinde bulabilirsiniz.

(Allah’a ve Resulüne inanmayan kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]

Neden sadece Allah demiyor ? Şimdi bazı ayetlerde belki sadece Allah kelimesi geçiyordur ama neden "özellikle Resulüne inanmayan" deniliyor. Bu birçok ayette var. Bana bunu açıklasana ?

Al birkaç Kuranı Kerim meali daha;

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah ve Resulünden anlayın!) [Nisa 59]

O resulün tebliği aracılığı ile Allah'a iman ediyorlar. Dolayısıyla ilk önce resule güvenmeleri gerekir.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.