Şimdi Ara

Şu Evrende Allah'ın (Celle Celaluhu) Sadece Bizi Yarattığını Düşünmek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dogru yol Ehli Sunnet vel Cemaattir. Bundan ayrilan cehenneme ayrilmistir.

''...Öyleyse kendinizi temize çıkarmayınız. O, Allah'a saygı duyanı en iyi bilendir.'' (Necm 32)

''Dinlerini parçalayan ve gruplara ayrılanlardan olmayınız! Her grup, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.'' (Rum 32)

''Ama insanlar din konusunda aralarında bölük bölük oldular. Her bölük kendi tuttuğu yoldan memnundur.'' (Müminun 53)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

http://www.kuranmeali.org/9/tevbe_suresi/79.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

“Bir de senden hayır olarak ne harcayacaklarını sorarlar. De ki: İhtiyacınızdan artanı harcayın...” (Bakara, 2/219)

“Rahman’ın o has kulları, harcamalarında ne israf eder, ne de eli sıkı davranırlar; bu ikisinin arasında bir denge tuttururlar.”(Furkan, 25/67).

“Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma ki, herkes tarafından ayıplanan, kaybettiklerine hasret çeken bir hale düşmeyesin.”(İsra, 17/29).

http://meal.ihya.org/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-sadaka-ile-ilgili-ayetler.html

http://www.kurandakidin.com/2012/03/kuranda-zekat-vermek-ne-sekilde-gecmektedir/

o arkadaş bunları kabul etmiyor :)
    hadiste yazanın aynısı orada olsun istiyor
    zaten iplerde burada kopuyor
    yani hadiste şu kadar altından şu kadar gr. gibisinden bir şeyler olmasını istiyor
    çünkü Kuran ilmi değil ,hadis ilmi gibi bir Kuran istiyor
    biliyorum anlatamadım ama zaten bizimde bunları onlara anlatamama sebebimiz bu :)
    birde zannediyorlar ki hadisleri kabul etmezsen peygamberi inkar ediyorsun
    beyinler bu şekilde kurulmuş ve şartlanmış
    görmüyor musun onlarca ayet getiriyorum ve buna teşekkür edeceğine hiç okumuyor bile
    okursam kayabilirim korkusu var
    yıllar öncesi bende böyle olduğum için düşüncelerini çok iyi biliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Dogru yol Ehli Sunnet vel Cemaattir. Bundan ayrilan cehenneme ayrilmistir.

''...Öyleyse kendinizi temize çıkarmayınız. O, Allah'a saygı duyanı en iyi bilendir.'' (Necm 32)

''Dinlerini parçalayan ve gruplara ayrılanlardan olmayınız! Her grup, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.'' (Rum 32)

''Ama insanlar din konusunda aralarında bölük bölük oldular. Her bölük kendi tuttuğu yoldan memnundur.'' (Müminun 53)

adamlar çok müthiş bir sistem kurmuşlar
    önce seni bir şekilde tarikata çekiyorlar
    sonra şeyhin olmak zorunda ,şeyhi olmayanın ,şeyhi şeytandır diyerek tam bir bidad sağlıyorlar
    daha sonra bir nedenle ayrılmaya kalksan bu defa da cemaati terk eden cehennemliktir diyerek ,sonsuz bir teslimiyeti sağlıyorlar
    zaten cemaatlardan ayrılanlar direk ateist oluyor :)

diğer mevzu ise diyanet
    burası imam hatip ve ilahiyattan besleniyor ,sonra ilahiyat bunlardan (çark bu şekilde devam ediyor)
    onun için hepsinin söylediği üç aşağı beş yukarı aynı şeyler
    laik denilen ülkenin tepesinde sünni (hatta hanefi) bir diyanet bulunuyor
    ve ülkede din konusunda en yetkili bunlar gösteriliyor
    bu durumda vatandaş ne yapsın ?
    ben o kadar iyi bildiğim halde bazen beni bile şüpheye düşürecek kadar ballı anlatıyorlar :)
    şüpheye düştüğümde hemen Kuran açar okurum ve o an onların yalanını gösteren bir ayet görürüm

adam kurtuluşun ehli sünnet ve cemaatte olduğunu zannediyor ,sen istediğin kadar ayet getir :)
    çünkü onların şeyhleri en iyisini bilir ,zaten kıyamet günü onları ellerinden tutup cennete sokacak
    emin ol tarikatlarda bunlar anlatılıyor
    tabi birde bizim insanımız kolay yolu çok sever
    o kadar ayet okuyacaksın ,düşüneceksin ,yorumlayacaksın
    ne gerek var ?
    şeyh,şıh hocalar senin yerine araştırıp düşünüyor ya
    ben adım gibi eminim bir imkan olsa peygamber gelip bunların yanlış olduğunu söylese yeminle inanmazlar
    hani Kuran'da ne diyor ?
    biz atalarımızda böyle şeyler duymadık ,sakın atalarınızın dininden vazgeçmeyin
    üstelik peygamberlik verilecek olsa yetim ve gariban Muhammed'e değil ,daha saygın birine verilirdi
    diyorlar

• Mezhepler ayrı birer din haline gelmiş. Bundan dolayı sadece Kuran'a çağıran kişilere dinsiz muamelesi yapılıyor.

Türkiye hiçbir zaman tam anlamıyla dinden bağımsız ve laik bir yönetime sahip olmamış. İslam'a göre böyle kurumların olmaması gerekiyor. Her gün yapmak zorunda olduğu bir ibadet için maaş alıyorlar. Kuran'da hahamların sahtekar ve haksız kazanç sağlayan kişiler oldukları söyleniyor. Bu memurlar sadece bir mezhebe hizmet ediyor, İslam'a bile değil. DİB tüm bakanlıklardan daha yüksek bütçe ile (5 milyar lira) yönetiliyor ve bu para onlara yetmiyormuş. Her sene daha fazlasını istiyorlar. Bu kurumun Ortaçağ'daki Katolik Kilisesi'nden farkı yoktur. Yıllık 5 milyar yetmiyor ve camilerde her hafta para toplanmaya devam ediliyor. Cuma hutbesinde Kuran'a çağıranları sapık ilan edenler dinin temsilcisi olamaz. Böyle bir kurum olacaksa her inanca eşit olan ve tarafsız bir kurum olması gerekiyor. Bu şekilde olursa ülke içinde dini bölünmenin, kargaşanın önüne geçilebilir. Ancak şu an mezhepçi anlayış ile bu bölücülüğü körüklüyorlar. Allah ücret istemeyenlere tabi olmamızı isterseniz bu memurlara tabi olmamak gerekiyor.

Nakşibendi olanların sırat köprüsünde ayrıcalıklı geçiş hakkına sahip olacağı söyleniyor. Onların şeyhleri hepsini koltuk altına toplayıp karşıya bırakacakmış. Allah'ın tezahür ettiği (!), her türlü kerametin sahibi (!) kişiler varken sadece dini tebliğ eden bir 'insan' yetersiz geliyor. O şeyh ilk önce kendisini kurtarabilirse ondan sonra bunları hatırlayabilir.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Hmm demek Kurana ve sunnete uymak ayri bir yol. Neyse cevap gelmedi soruma. Binlerce hadis var dedim. Onlarin icindeki bir taneside o gosterdigim cemaatten ayrilan cehennemliktir hadisi. Dedimki bu hadis dogruysa ne yapacaksiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Tamamda ben simdi zekat vermek istersem senin bu gosterdigin ayetlerden tam olarak ne kadar verecegimi bilemedim. Evet, bekliyorum. Zekat miktarini getirir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Hmm demek Kurana ve sunnete uymak ayri bir yol. Neyse cevap gelmedi soruma. Binlerce hadis var dedim. Onlarin icindeki bir taneside o gosterdigim cemaatten ayrilan cehennemliktir hadisi. Dedimki bu hadis dogruysa ne yapacaksiniz ?

'Sünnet' dediğiniz 6 kitabı sorgusuz sualsiz kabul etmek ise ayrı bir yoldur. Hangi kitaptan sorumlu olduğumuzu söyler misiniz ?
  • Arkadasim dalga mi geciyorsunuz bizimle ? Bizde asil kitabin Kuran Kerim oldugunu biliyoruz. Kurani kerimde butun her sey vardir ancak detaylari yoktur. Ayet geliyor boyle yapin diyor oradaki muslumanlarda bunu nasil yapilacagini sorunca Peygamberde cevap veriyor. Bu kadar, bunda anlamayacak bir sey yok. Lafi baska yere cekiyorsunuz, eviriyorsunuz ceviriyorsunuz anlamadimki! Yok ayri yolmus yok bilmem neymis. Belki namaz bile kilmiyorsunuzdur gelmis burada sunneti inkar ediyorsunuz. Hayatini Kurana sunnete harcayan sabahtan aksama kadar ibadetle ugrasan ilim adamlarina laf atiyorsunuz. Ondan mi ogrenecem gibi mantiksiz ve alayci sozler kullaniyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Arkadasim dalga mi geciyorsunuz bizimle ? Bizde asil kitabin Kuran Kerim oldugunu biliyoruz. Kurani kerimde butun her sey vardir ancak detaylari yoktur. Ayet geliyor boyle yapin diyor oradaki muslumanlarda bunu nasil yapilacagini sorunca Peygamberde cevap veriyor. Bu kadar, bunda anlamayacak bir sey yok. Lafi baska yere cekiyorsunuz, eviriyorsunuz ceviriyorsunuz anlamadimki! Yok ayri yolmus yok bilmem neymis. Belki namaz bile kilmiyorsunuzdur gelmis burada sunneti inkar ediyorsunuz. Hayatini Kurana sunnete harcayan sabahtan aksama kadar ibadetle ugrasan ilim adamlarina laf atiyorsunuz. Ondan mi ogrenecem gibi mantiksiz ve alayci sozler kullaniyorsunuz.

Hayır, dalga geçmiyorum ve son cümlenizi bana ithaf etmemelisiniz. Kuran'da detaylar yer almıyorsa o kitap ne işe yarıyor ? Rivayet kitaplarında hem asıl konu hem de detayı yer alıyor.

• trolenyum T kullanıcısına yanıt
    Degisik sekilde yorumlanmis bu ayet. Sende gidip hemen ayrintili diye gecen ayeti alip gelmissin. Bir suru yorum yapilmis o ayete. Simdi en dogru ceviri hangisi ?

• lafları eğip bükme.
  • kuran eksik diyorsun yani zekat ayetini beğenmeyenerlde var senin gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolenyum -- 25 Mayıs 2016; 10:53:43 >
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Yaptigim yorum icinde kimin icin soyledigimi anlarsiniz zaten. Kiminle konusmussam o ne demek istedigimi anlar. Yazdiklarimiz hepsinin bir muhatabi var. Hepiniz icin ayni seyler gecerli degil.

Soruya gelirsek; bunun icin Peygamber var iste. Yoksa Allah neden diger peygamberlerden daha ustun bir Peygamber gonderiyor ?

En mukemmel kitabi neden en deger verdigi kisi ile gonderiyor ?

Kim onun gibi yorumlayabilir o ayetleri ?

Sana zaten Peygamberime uyun ayetlerinide gostermistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

quote:

Orijinalden alıntı: Psicolog

quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

Dit is geen Duits.

Das ist keine Deutsch ( but not this)<<-- ( das ist Deutsch)

Just Dutch.

Evet, bunlar bir alay saçmalıktır, kesinlikle katılıyorum. Fakat bunların sünnilik ile bir alakası yok. Sünnilik, peygamberin sünnetini kabul edenlere denir.

Allah, Hz Muhammedle birlikte nebiliğin son bulduğunu belirtmiştir. Hz Muhammedden sonra hiçbir insan vahye mazhar olmamıştır. Hiçbir insan mucize gösteremiştir. Hiçbir insan evladı din getirememiştir. Bunları iddia etmek açık bir küfürdür. Aması maması olmaz bu işlerin.

Dolayısıyla, evliya, keramet, ilham, ermiş vb kavramların bir anlamı yoktur bizim için. Bütün bunlar, İslam devletinin orta asya fetihleri sonrası o bölgedeli felsefeden etkilenen tasavvuf erbabının icatlarıdır. Bizim için bir önemi yok. Bu anlayışın orjini hint felsefesidir.

Keramet, mucize kavramının süslü halidir.

Evliya, Nebi kavramının süslü halidir.

Mazallah, zinhar gaflete düşmeyesin.

Diğer konu uçmuş heralde buradan yazayım bari.

bak tekrar kesin olarak konuşulmuş kardeşim hastamısınız sizi kaç kere uyardım kesin bi dille atıştırmayın şu tasavvufa bak bak biz gafletemi düştük yani...

Sen ki geçen açtığın konuyu gördüm dinde şüphen var aklında ne kafayla bunları o adamlara söylersin

sirk olmuş şu felsefe bölümü ya...

Şüpheye düşe düşe dinimizi öğrendik zaten arkadaşım. Hoop babadan atadan kopyala yapıştır almıyoruz bu dini yani. Tatmin oluncaya kadar sorgularız. Benim yaptığımda budur. Ve gerekli cevapları alıyorum.

Ben burada size birşey söylemiyorum. Sizi kırmamak içinde diğer konuda elimden gelenide yaptım. Düşüncelerimin delilleri mevcuttur. Biz ifade özgürlüğünün olduğu bir ülkede yaşıyoruz (tam değil tabi). Dolayısıyla tck ya aykırı olmayacak şekilde istediğimi ifade etme hakkına sahibim. Bundan ötürü sizden ancak özür dilerim, oda nezaketen.

Şirk diyorsunuz, fakat islam halifeleri tarafından idam edilen tasavvufçuların mürtedlikten idam edildiğini unutuyorsunuz.

Eğer tartışmak isterseniz bizlere tasavvufun islamdaki kaynağını açıklayabilirsiniz. Fakat, "bunu herkes göremez" mottosuyla yola çıktığınız için (diğer konuda böyle demiştiniz) tartışmakta manasız. Biz bu tasavvufun kaynağının hint felsefesi olduğunu ifade etmeye devam edeceğiz dostum. Bundan ötürü üzgünüm.

kanıtlarını getirirmisin lütfen tamam tartışalım burada.

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    küsmedim de unuttum diyelim.dün de böyle bi muhabbet geçti.çocuk resmen allah tam değil yarattığı peygamberle tam oldu dedi.hehe dedim bende
  • trolenyum T kullanıcısına yanıt
    Hayir, Kurani Kerim eksik demiyorum. Bir suru ceviri var. Hangisi dogru diyorum ?

O zaman sen bu kafayla bazi hocalarin meallerini okuma. Onlara bakarak konussan bize Allahin hukumlerini cidden degistirmis dersin. Oyle ciddi cevrilmis mealler var.

• seni bilmem ama ben bi çok çeviriye erişeibliyorum.ayrıca bu verdiğim 2-3 ayet dışında daha başka ayetler de var.yukarda örneğin peygamberi dinlemimizi allahın da emrettiğini söylüyorsun.evet doğru .ayrıca peygambere kuran dışına çıkmmasını ve ceza vereceğini de söylüyor.kimileir bunu da belirtiyor ama hepsi istisnasız haşr suresi 7. ayeti kırpıyorlar.anlamını değiştiriyorlar.bu bağlamda yine kurana gerek yok kalıyorç.ancak durumlarını anlatınca senin gibi ben öyle demedim diyorlar.bu kıvırmayı siyasetten bilirsin.babadan aldığın dini sisteme göre hareket etmekten vazgeçip kitaptan okuyup inanmayı seçersen ne demek istediğimi anlarsın.
    biz aynı düşünüyoruz ama anlaşamıyoruz galiba
  • Kendini, aileni zora sokmayacak şekilde ne kadar verirsen ver.Belli bir miktar yoktur.Ona karar vermeyi sana bırakmış Allah.

Fazla verip fakirliğe uğramaki isyan etmeyesin.Az verip yığmaki bencil olmayasın.

İkisinin ortasında bir yol tut diyor.İhtiyaç fazlalıklarını bile versen bunun yanı sıra kendi gelirinin müsaade ettiği kadarıyla düşük gelirlilere veya geliri olmayanlaraki belirtilmiş kimler olduğu onlarada giydiklerinden yediklerin ısmarlayabilirsin.Onların iş kurmasına iş yeri açmasınada yardımcı olabilirsin düğünlerini yapabilirsin ev kurmalarına yardımcı olursun.

Ben bu beynimle sana bir sürü örnek veririm.Sana diyorumya istişareyi iyilik ve doğruluk üzerinde insanlara bırakmış Allah.

Öyle 40'da 1 geyiği gibi bir şey söz konusu değildir yani.
    Türkiye'de Sünniler arasında Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahmed Yesevi, Abdülkadir Geylani gibi kişiler bayağı seviliyor. O kişilere göre sünneti kabul etmek 4 'hak' mezhepten birisine tabi olmaktır.

Suriyedekilerin tutumunun Kuran ile alakası yoktur. Onlar hiçbir insani değeri temsil etmeyen terör örgütleridir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.