Şimdi Ara

Şu Evrende Allah'ın (Celle Celaluhu) Sadece Bizi Yarattığını Düşünmek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peygamberimize (Aleyhi Salatu ve Selam) itaat ettigimiz icin mi boyle diye egiz ? :) Benim bildigim Allah, Peygamberlerine itaat etmeyenleri helak ediyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    en önemli ibadetlerden biri olan namaz ve kısaltmasını önemsemiyorsun yani ?
    şuna kısaca cevap veremiyorum de de hep birlikte kurtulalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

Dit is geen Duits.

Das ist keine Deutsch ( but not this)<<-- ( das ist Deutsch)

Just Dutch.

Evet, bunlar bir alay saçmalıktır, kesinlikle katılıyorum. Fakat bunların sünnilik ile bir alakası yok. Sünnilik, peygamberin sünnetini kabul edenlere denir.

Allah, Hz Muhammedle birlikte nebiliğin son bulduğunu belirtmiştir. Hz Muhammedden sonra hiçbir insan vahye mazhar olmamıştır. Hiçbir insan mucize gösteremiştir. Hiçbir insan evladı din getirememiştir. Bunları iddia etmek açık bir küfürdür. Aması maması olmaz bu işlerin.

Dolayısıyla, evliya, keramet, ilham, ermiş vb kavramların bir anlamı yoktur bizim için. Bütün bunlar, İslam devletinin orta asya fetihleri sonrası o bölgedeli felsefeden etkilenen tasavvuf erbabının icatlarıdır. Bizim için bir önemi yok. Bu anlayışın orjini hint felsefesidir.

Keramet, mucize kavramının süslü halidir.

Evliya, Nebi kavramının süslü halidir.

Mazallah, zinhar gaflete düşmeyesin.

Diğer konu uçmuş heralde buradan yazayım bari.

bak tekrar kesin olarak konuşulmuş kardeşim hastamısınız sizi kaç kere uyardım kesin bi dille atıştırmayın şu tasavvufa bak bak biz gafletemi düştük yani...

Sen ki geçen açtığın konuyu gördüm dinde şüphen var aklında ne kafayla bunları o adamlara söylersin

sirk olmuş şu felsefe bölümü ya...

• onların gerçekten peygamberin sözleri ,uygulamaları olduğunu ispat et ,bizde biat edelim ?
    adam cemaatten ayrılamasınlar diye uydurmuş olduğu her halinden belli oluyor
    bir insan bulunduğu cemaatten ayrıldı diye asla ve asla cehennemlik olmaz
    olur diyorsan Kuran'dan delil getireceksin
    diğer türlüsünü bende uydururum
    peygamber Kuran'ı tebliğ etmiştir ,bunun dışında hiçbir kul kendi kafasından din yazamaz ,hüküm veremez
    bunu ben biliyorsam ,peygamberin bilmemesi mümkün mü ?
    ki o devirde zaten doğru dürüst okuma yazma bilen dahi yok iken ,birde peygambere özel dini millet nasıl öğrensin ve aktarsın ?
    ayrıca peygamber gelen vahiyleri mi tebliğ etmeye uğraşacak ,yoksa kendi kafasından hükümler mi bulacak ?

bir kopyala yapıştır da ben yapayım :)
    bu kadar ayet boşuna mı diyorsun yani ?

Delil yerine atalarının uyduğu sisteme göre hayatlarını yönlendirenlere Kuran’ın aşağıdaki ayetlerini okumalarını öneriyoruz. (Ayrıca bakın 31 Lokman Suresi 21, 14 İbrahim Suresi 10, 11 Hud Suresi 62 ve 109, 5 Maide Suresi 104, 7 Araf Suresi 28)

21.Yoksa onlara bundan önce bir kitap verdik de ona mı yapışmaktadırlar?

22. Hayır dediler ki: “Biz atalarımızı bir ümmet üzerinde bulduk, onların eserlerini izleyerek doğruya varacağız.”

23. İşte böyle! Senden önce de bir memlekete elçi gönderdiğimizde, oranın servetle şımarmış elit tabakası mutlaka şöyle demişlerdir:“Biz atalarımızı bir ümmet üzerinde bulduk, onların eserlerine uyarak yol alacağız.”

24. O da “Ben size atalarınızı üzerinde bulduğunuz şeyden daha doğrusunu getirmiş olsam da mı?” dedi. Onlarda “Doğrusu biz seninle gönderileni tanımıyoruz.” dediler.

43 Zuhruf Suresi 21,22,23,24

Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.

17 İsra Suresi 36

Onlar sözü dinlerler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar Allah’ın doğruya ilettiği temiz akıl sahipleridir.

39 Zümer Suresi 18

Şüphesiz, yeryüzündeki hareket eden canlıların Allah katında en kötüsü aklını işletmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.

8 Enfal Suresi 22

Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.

10 Yunus Suresi 100

Andolsun size hatırlatıcı bir kitap indirdik. Yine de aklınızı kullanmayacak mısınız?

21 Enbiya Suresi 10

O halde sen yüzünü bir Tek Tanrı’cı olarak dine: Allah’ın insanları yaratışındaki fıtrata (yaratılış özüne) çevir. Allah’ın yaratışında bir değişiklik yoktur. İşte dosdoğru din budur. Ancak insanların çoğu bilmiyorlar.

30 Rum Suresi 30

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..

16 Nahl Suresi 89

Hüküm yalnız Allah’ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar.

12 Yusuf Suresi 40

26. Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.

27. Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur.

18 Kehf Suresi 26,27

Allah’a çağıran, yararlı işler yapan ve ben Müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel söz söyleyen kim vardır?

41 Fussilet Suresi 33

Rabbinin sözü hem doğruluk, hem adalet bakımından tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur.

6 Enam Suresi 115

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?

6 Enam Suresi 114

Ey iman sahipleri; size açıklanınca hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetti. Allah Bağışlayandır, Merhametlidir.

5 Maide Suresi 101

Rabbin asla unutkan değildir.

19 Meryem Suresi 64

Kendilerine okunmakta olan Kitap’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?

29 Ankebut Suresi 51

Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.

6 Enam Suresi 38

154. Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz?

155. Hiç mi hatırınıza getirmiyorsunuz?

156. Yoksa sizin apaçık olan bir deliliniz mi var?

157. Şayet doğru söylüyorsanız kitabınızı getirin.

37 Saffat Suresi 154-157

36. Neyiniz var? Nasıl hüküm veriyorsunuz?

37. Yoksa okuyup, ders almakta olduğunuz bir kitabınız mı var? 38 İçinde keyfinize uyanın sizin olduğu.

68 Kalem Suresi 36,37

Sen de aralarında, Allah’ ın indirdiğiyle hükmet.

5 Maide Suresi 49

O yalnızca bir öğüt ve Mübin(apaçık) bir Kuran’dır.

36 Yasin Suresi 69

De ki ” Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”

21 Enbiya Suresi 45

Böylece biz seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete sana vahyettiklerimizi okuman için gönderdik.

13 Rad Suresi 30

Bu Kuran, bana, sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahyolundu.

6Enam Suresi 19

Onlara ayetlerimiz açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar “Bize bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” dediler. De ki “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece vahyolunana uyuyorum.”

10 Yunus Suresi 15

Bu bir kitaptır ki, Rabbinin izniyle insanları karanlıklardan nura (aydınlığa), O övgüye layık, Aziz olanın yoluna çıkarman için sana indirdik.

14 İbrahim Suresi 1

Andolsun ki size beyyine (açıklayıcı, açık delil) ayetler, sizden önce gelip geçenlerden örnekler ve korunup, sakınanlar için de bir öğüt indirdik.

24 Nur Suresi 34

… Ta ki ölen beyyine (açık delil) üzerine ölsün, yaşayan da beyyine (açık delil) üzerine yaşasın.

8 Enfal Suresi 42

Bunları Kuran’da türlü türlü şekillerde (sarf) açıkladık ki öğüt alıp hatırlasınlar. Fakat bu sadece kaçışlarını artırıyor.

17 İsra Suresi 41

Andolsun bu Kuran’da her örnekten insanlar için türlü türlü açıklamalarda (sarrafna) bulunduk. İnsanların çoğu ise tanımamakta ayak diretmektedirler.

17 İsra Suresi 89

Bak iyice kavramaları için ayetleri nasıl türlü şekillerde açıklıyoruz(nusarriful).

6 Enam Suresi 65

Bilgiyle uzun uzadıya, etraflıca açıkladığımız (fassalna), inanan bir toplum için doğruya iletici ve rahmet olan bir kitabı onlara getirdik.

7 Araf Suresi 52

Bu bir kitaptır ki, Hakim ve Her şeyden Haberdar olan, ayetlerini hüküm ifade edici (muhkem) kılmış ve sonra detaylandırıp(fussilet) açıklamıştır.

11 Hud Suresi 1

Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem olsa ve deniz de arkasından yedi deniz daha katılarak kullanılsa; yine de Allah’ın kelimeleri tükenmez. Allah üstündür, bilgedir.

31 Lokman Suresi 27

32. Kafirler dediler ki “Kuran ona toptan, tek bir defada indirilseydi ya” Biz böyle yaptık ki, onunla senin kalbini dayanıklı kılalım. Biz onu parça parça düzenleyip okuduk.

33. Onların sana getirdikleri hiçbir örnek yoktur ki, biz sana gerçeği ve en güzel yorumu (ahsena tefsir) getirmiş olmayalım.

25 Furkan Suresi 32,33

1. Rahman

2. Kuran’ı öğretti

55 Rahman Suresi 1,2

17. Şüphesiz onu toplamak ve okutmak bize düşer.

18. O halde biz onu okuduğumuzda sen de onun okunuşunu izle.

19. Sonra onu açıklamak da bize düşer.

75 Kıyamet Suresi 17,18,19

Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran’ ı devre dışı tuttular.

25 Furkan Suresi 30

Ve derler ki “Rabbimiz biz efendilerimize, büyüklerimize itaat ettik de böylece onlar bizi yoldan saptırdılar.”

33 Ahzab Suresi 67

• Bu ayetler Peygamberimizin (Aleyhi Salatu ve Selam) sozlerine uymayin anlamina mi geliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Psicolog

quote:

Dit is geen Duits.

Das ist keine Deutsch ( but not this)<<-- ( das ist Deutsch)

Just Dutch.

Evet, bunlar bir alay saçmalıktır, kesinlikle katılıyorum. Fakat bunların sünnilik ile bir alakası yok. Sünnilik, peygamberin sünnetini kabul edenlere denir.

Allah, Hz Muhammedle birlikte nebiliğin son bulduğunu belirtmiştir. Hz Muhammedden sonra hiçbir insan vahye mazhar olmamıştır. Hiçbir insan mucize gösteremiştir. Hiçbir insan evladı din getirememiştir. Bunları iddia etmek açık bir küfürdür. Aması maması olmaz bu işlerin.

Dolayısıyla, evliya, keramet, ilham, ermiş vb kavramların bir anlamı yoktur bizim için. Bütün bunlar, İslam devletinin orta asya fetihleri sonrası o bölgedeli felsefeden etkilenen tasavvuf erbabının icatlarıdır. Bizim için bir önemi yok. Bu anlayışın orjini hint felsefesidir.

Keramet, mucize kavramının süslü halidir.

Evliya, Nebi kavramının süslü halidir.

Mazallah, zinhar gaflete düşmeyesin.

Diğer konu uçmuş heralde buradan yazayım bari.

bak tekrar kesin olarak konuşulmuş kardeşim hastamısınız sizi kaç kere uyardım kesin bi dille atıştırmayın şu tasavvufa bak bak biz gafletemi düştük yani...

Sen ki geçen açtığın konuyu gördüm dinde şüphen var aklında ne kafayla bunları o adamlara söylersin

sirk olmuş şu felsefe bölümü ya...

Şüpheye düşe düşe dinimizi öğrendik zaten arkadaşım. Hoop babadan atadan kopyala yapıştır almıyoruz bu dini yani. Tatmin oluncaya kadar sorgularız. Benim yaptığımda budur. Ve gerekli cevapları alıyorum.

Ben burada size birşey söylemiyorum. Sizi kırmamak içinde diğer konuda elimden gelenide yaptım. Düşüncelerimin delilleri mevcuttur. Biz ifade özgürlüğünün olduğu bir ülkede yaşıyoruz (tam değil tabi). Dolayısıyla tck ya aykırı olmayacak şekilde istediğimi ifade etme hakkına sahibim. Bundan ötürü sizden ancak özür dilerim, oda nezaketen.

Şirk diyorsunuz, fakat islam halifeleri tarafından idam edilen tasavvufçuların mürtedlikten idam edildiğini unutuyorsunuz.

Eğer tartışmak isterseniz bizlere tasavvufun islamdaki kaynağını açıklayabilirsiniz. Fakat, "bunu herkes göremez" mottosuyla yola çıktığınız için (diğer konuda böyle demiştiniz) tartışmakta manasız. Biz bu tasavvufun kaynağının hint felsefesi olduğunu ifade etmeye devam edeceğiz dostum. Bundan ötürü üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 24 Mayıs 2016; 23:53:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yahu şöyle inanan ve araştırmak isteyen insanların açtığı ve gene aynı insanlarla tartışmak istediği konulara neden dini imanı yok sayan kişiler damlayıp konuyu dağıtıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

Hiç kısaltma ihtiyacım olmadığı için bu konuyu araştırma ihtiyacı hissetmedim. Bilmediğim birşey hakkında zaten "bilgim yok, fikrim yok" diyorum. Birkaç mesaj üsttede zaten bunu ifade etmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam tersi Kuran'a uyun diyor
    Kuran Hz. Muhammed'e vahyedildi
    o da insanlara tebliğ etti
    o Kuran'dan ayetleri getirip bunlara (Allah'a ve bana) uyun diye bildirdi
    peygambere uymak Allah'ın emir ve yasaklarına uymaktır
    peygamber ise Kuran'a uyar
    üstelik o dönemde insanlar daha Kuran ayet nedir yeni öğreniyor
    demeyecekler miydi ,senin fikirlerine uyacaksak o zaman ayetler ne iş yarıyor ?
    hiçbir peygamber Allah'ın bildirdiğinin dışına çıkamaz ,çıkarsa şirke girmiş olur
    zaten dini kendisi önceden bilen birisine de ayet vahyedilmemiştir
    biliyor olsa önceden kendisi yapardı ,bilmediği aşağıdaki ayette görülüyor
    yani inanman için daha başka ne delili getirelim ?
    peygamber gelse ,bunları ben söylemedim dese ona bile inanmayacak gibisiniz

ŞURA Suresi 52

İşte sana da, emrimizle, bir ruh (kalpleri dirilten bir kitap) vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi, kendisiyle doğru yola eriştireceğimiz bir nur yaptık. Şüphesiz ki sen doğru bir yola iletiyorsun; göklerdeki ve yerdeki her şeyin sahibi olan Allah’ın yoluna. İyi bilin ki, bütün işler sonunda Allah’a döner.

• quote:

quote:

Hiç kısaltma ihtiyacım olmadığı için bu konuyu araştırma ihtiyacı hissetmedim. Bilmediğim birşey hakkında zaten "bilgim yok, fikrim yok" diyorum. Birkaç mesaj üsttede zaten bunu ifade etmiştim.

ama Kuran'da namaz anlatılmaz diyorsun ya :)
    bence hemen araştırman gerekiyor ,çünkü ne zaman lazım olacağı belli olmaz
    her gün ve belli zamanlarda sürekli yapılan çok önemli bir ibadet bu
    böylece Kuran'ı baştan sona okumadığın da ortaya çıktı :)
    okuyun kardeşim ,Allah rızası için okuyun
    dünya nimetleri geçici ,önemli olan ahiret
    ve doğru dini bilmezsen ,öğrenmezsen mutlaka hesabı sorulur

• Bunca ayetin üstüne halen , hadis , tasavvuf vs vs diyen varsa pes(pro evolution soccer) doğrusu.

Bak alta ne yazmış

"Bu ayetler Peygamberimizin (Aleyhi Salatu ve Selam) sozlerine uymayin anlamina mi geliyor ?" demiş.

Bizim olayın başından beri anlatmaya çalıştığımız "Bu zaten Allah'ın peygambere vahyettiği tek sözdür.Ortada bir şerefli söz yani bir hadisi şerif varsa oda sadece ve sadece kur'andır sorumlu tutulan bu vahyedilen ve peygamberin söylediği kur'andır.Bunun haricinde ortaya atılanlar insanları çelişkiye götürüyor gericiliğe götürüyoruz" diye diye dilde tüy bitti.
  • quote:

quote:

quote:

ama Kuran'da namaz anlatılmaz diyorsun ya :)
    bence hemen araştırman gerekiyor ,çünkü ne zaman lazım olacağı belli olmaz
    her gün ve belli zamanlarda sürekli yapılan çok önemli bir ibadet bu
    böylece Kuran'ı baştan sona okumadığın da ortaya çıktı :)
    okuyun kardeşim ,Allah rızası için okuyun
    dünya nimetleri geçici ,önemli olan ahiret
    ve doğru dini bilmezsen ,öğrenmezsen mutlaka hesabı sorulur

Benim öyle bir iddiam olmadı.

Kuranı okumadığımı ifade etmemi istiyorsanız bunu pek tabii yapabilirim, fakat bu kuranı defalarca okuduğumu ve arapça haliyle anlayabildiğim gerçeğini değiştirir mi açıkcası hiç bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 25 Mayıs 2016; 0:09:10 >

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Kuran'ı Arapça olarak dahi anlıyorsun ama orada geçen namazın kısaltılması ile ilgili ayetleri bilmiyorsun
    ilginç doğrusu ?
    gerçi insan defalarca okusa bazı ayetleri görmeyebiliyor (nedenini tam bilmiyorum ama kalbimizle ilgili olabilir)
    bu işte alınacak bir şey yok ,görmemiş isek bir daha ,bir daha okuyacağız demektir
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Arkadasa zekatin miktarini Kuranda getir dedim, getiremedi. Sen getirir misin ? Haydi bekliyorum. Eger cevap gelirse artik gec oldu gunduz cevap veririm.

• quote:

Kuran'ı Arapça olarak dahi anlıyorsun ama orada geçen namazın kısaltılması ile ilgili ayetleri bilmiyorsun
    ilginç doğrusu ?
    gerçi insan defalarca okusa bazı ayetleri görmeyebiliyor (nedenini tam bilmiyorum ama kalbimizle ilgili olabilir)
    bu işte alınacak bir şey yok ,görmemiş isek bir daha ,bir daha okuyacağız demektir

Ben alınmıyorum. Zaten bilmiyorum diye itiraf edebiliyorum. Aynı fikri savunmasakta ve sorumu yanıtsız bıraksanızda ben sizi anlıyor ve seviyorum. İyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Bunca ayetin üstüne halen , hadis , tasavvuf vs vs diyen varsa pes(pro evolution soccer) doğrusu.

Bak alta ne yazmış

"Bu ayetler Peygamberimizin (Aleyhi Salatu ve Selam) sozlerine uymayin anlamina mi geliyor ?" demiş.

Bizim olayın başından beri anlatmaya çalıştığımız "Bu zaten Allah'ın peygambere vahyettiği tek sözdür.Ortada bir şerefli söz yani bir hadisi şerif varsa oda sadece ve sadece kur'andır sorumlu tutulan bu vahyedilen ve peygamberin söylediği kur'andır.Bunun haricinde ortaya atılanlar insanları çelişkiye götürüyor gericiliğe götürüyoruz" diye diye dilde tüy bitti.

bu şunu gösteriyor
    hadisler ayetlerden daha öncelikli ,daha önemli demek olduğunu (hadis savunucuları için)
    sen Kuran'ı bırakıp rivayetlere dalarsan o Kuran sana bir şey anlatmaz
    gerçi tarikatlar Türkçe meal okumayın diyor (okuyup anlamalarından korkuyor olmalılar)
    Arapça okuyup ,oh büyük sevap kazandım diyeceksin ama tek kelime anlamayacaksın ,istedikleri bu
    tek amacı Allah rızası olanlar ise okuyun ,hemde çokça okuyun der
    çünkü korkacakları bir şey yoktur
    hatta kendi yanlışları varsa bilen birisinin düzeltmesini ister ,memnun olur ,duacı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Arkadasa zekatin miktarini Kuranda getir dedim, getiremedi. Sen getirir misin ? Haydi bekliyorum. Eger cevap gelirse artik gec oldu gunduz cevap veririm.

ihtiyaç fazlası yazan ayeti getirdim daha ne getireyim ?
    yoksa (haşa) Allah onu bildirmeyi de mi unutmuş ?
    sen ihtiyaç fazlasının ne olduğunu anlayamıyorsan yapacak bir şey kalmıyor
    çünkü kalbin sana onun ne olduğunu söyler

adam 50 tane ev yapmış ,bana zekat düşmez diyor
    neymiş efendim zekat sadece altın ve gümüşten olacakmış
    oh ne ala
    50 evi olan zekat vermeyecek ama diğeri ev almak için biriktirdiği birkaç altının zekatını verecek
    bu devirde kim zekat veriyor kardeşim ?
    ondan olmaz ,bundan olmaz demişsiniz
  • quote:

quote:

ilginç doğrusu ?

Ben alınmıyorum. Zaten bilmiyorum diye itiraf edebiliyorum. Aynı fikri savunmasakta ve sorumu yanıtsız bıraksanızda ben sizi anlıyor ve seviyorum. İyi geceler.

ben bilmediğim bir konu hakkında asla biliyorum demem
    o çok merak ettiklerini ileride tekrar anlatacağım
    nasıl olsa sen gitsen başka birisi geliyor ,namazın kılınışı ,rekatları Kuran'da geçmiyor diye
    tekrar anlatacağım zaman sana haber veririm
    ama bu nereye kadar böyle devam edecek bilemiyorum
    insanları hadislere inandırabilmek için Kuran'da namazın kılınışı yoktur ,rekat yoktur diye kandırmışlar
    bu nedenle gelen giden bunu soruyor
    sanki hadislerde Kuran'da olmayan her şey anlatılmış gibi

hadi o zaman hadislerde kadına/kıza tecavüzün hükmü ne anlatılıyor getirin de görelim
    yada kırmızı ışıkta geçmenin hükmünü gösteren hadisi getirin de görelim

• http://www.kuranmeali.org/9/tevbe_suresi/79.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

“Bir de senden hayır olarak ne harcayacaklarını sorarlar. De ki: İhtiyacınızdan artanı harcayın...” (Bakara, 2/219)

“Rahman’ın o has kulları, harcamalarında ne israf eder, ne de eli sıkı davranırlar; bu ikisinin arasında bir denge tuttururlar.”(Furkan, 25/67).

“Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma ki, herkes tarafından ayıplanan, kaybettiklerine hasret çeken bir hale düşmeyesin.”(İsra, 17/29).

http://meal.ihya.org/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-sadaka-ile-ilgili-ayetler.html

http://www.kurandakidin.com/2012/03/kuranda-zekat-vermek-ne-sekilde-gecmektedir/

• quote:

Orijinalden alıntı: canguler917

yahu şöyle inanan ve araştırmak isteyen insanların açtığı ve gene aynı insanlarla tartışmak istediği konulara neden dini imanı yok sayan kişiler damlayıp konuyu dağıtıyor?

inanan adamın felsefe bölümünde ne işi var. inanan neyi araştıracak inanıyor işte yada tam inanmıyor soruları var bizde doğru cevaplar veriyoz ayetler var ayetler demiyoruz. hangi konuya yazacağımızı sen mi belirliyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.