Şimdi Ara

Su kaplumbağası hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim bir tane su kaplumbağam var.
    3 senelik ve 1 sene öncede başka yerde kalmış.

Şimdi su kaplumbağası anneme verilmiş , tanıdıktan verilmiş.

Kaplumbağayla verilen kapla bize verildi. Daha doğrusu adı ölüm kabı olarak geçiyor.

Benim ilk defa kaplumbağam olduğu için bilmiyordum 3-4 sene önce verildi. Ölüm kabıyla ve bir yemle besliyordum. Sonra kabı yanlışıkla kırıldı. Babam evde bir kap yaptı ve o halde 2 senedir besliyorum. Ancak bugün merak edip beyaz kabuğuna bakıyım dedim ve aslında çok daha iyi bir akvaryum gerekiyormuş. Ve bunun tam seti yaklaşık 300-400 ve buna benim verecek param yok.

Ben bu su kaplumbağasınıda seviyorum. Ancak bu kaptada ölmesinden korkuyorum , ailemden almasını istediğimde olmaz demekte , 4 senedir birşey olmadı , vitaminlerini de bilmiyordum.

Kısaca ben bu kaplumbağayı ne yapabilirim. Ölmesini istemiyorum. Ancak alacak durumumda yok ve kaplumbağayı seviyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• su kaplumbağası bakman için doğru bi akvaryum ortamına ihtiyaç var fakat akvaryum olmadanda sağlıklı bir şekilde bakılabilir bir tek kışın zor olur biraz ama o da kaplumbağa 1.5 2 yaşından büyükse pek sorun olmuyor.tetra ve sera kaliteli ve besleyici yemleri olan markalar.bunlardan birinden ana çubuk yem ve yanında karides almalısın.karidesi haftada 1 verebilirsin severler ana yeminide günde kafa hacmi kadar vermelisin 1 veya 2 öğünde.eğer kabuk sertleştirici vitamin falan kullanıyorsan direk çöpe at tamamen ticaret için onlar.ayda bir yumurta beyazından küçük bi parça yedirmeni tavsiye ederim.ayrıca günlük veya 2-3 güne bir 10 15 dk güneşlendirmelisin hayvanı.ama gölgeye geçecek yeride olsun güneşlendirdiğin zaman.ha bir de ek olarak kıvırcık, marul vs severler ve 3-4 yaşından büyük kaplumbağalar için artık yeşillik daha sağlıklı oluyor.bir de hayvanı üşütmemesi için ceyranda bırakma.kışın ise genelde kış uykusuna yatarlar ama yazın olduğu gibi capcanlı enerjik olsun yesin içsin dolaşsın istiyorsan akvaryum ortamı şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: tplon

su kaplumbağası bakman için doğru bi akvaryum ortamına ihtiyaç var fakat akvaryum olmadanda sağlıklı bir şekilde bakılabilir bir tek kışın zor olur biraz ama o da kaplumbağa 1.5 2 yaşından büyükse pek sorun olmuyor.tetra ve sera kaliteli ve besleyici yemleri olan markalar.bunlardan birinden ana çubuk yem ve yanında karides almalısın.karidesi haftada 1 verebilirsin severler ana yeminide günde kafa hacmi kadar vermelisin 1 veya 2 öğünde.eğer kabuk sertleştirici vitamin falan kullanıyorsan direk çöpe at tamamen ticaret için onlar.ayda bir yumurta beyazından küçük bi parça yedirmeni tavsiye ederim.ayrıca günlük veya 2-3 güne bir 10 15 dk güneşlendirmelisin hayvanı.ama gölgeye geçecek yeride olsun güneşlendirdiğin zaman.ha bir de ek olarak kıvırcık, marul vs severler ve 3-4 yaşından büyük kaplumbağalar için artık yeşillik daha sağlıklı oluyor.bir de hayvanı üşütmemesi için ceyranda bırakma.kışın ise genelde kış uykusuna yatarlar ama yazın olduğu gibi capcanlı enerjik olsun yesin içsin dolaşsın istiyorsan akvaryum ortamı şart.

Yazdıklarını için teşekkürler , doğrusu ölmesinden korkuyordum yazdıklarınla içimi rahatlattın. Doğrusu bakımı kolay gibiydi ancak baktıkça zor olduğunu anladım , durumum olsaydı alırdım akvaryum ancak maalesef yok. Hayvan a ise baktıkça üzülüyorum. Sürekli çıkmak istiyor oradan ancak salamıyorum :( keşke salabilsem ancak anında ölecektir o şekildede. Artık satılıyormu bilmiyorum ancak satılıyorsa ve akvaryum alacak durumu yoksa kimsenin almamasını tavsiye ederim hayvan resmen işkence çekiyor. Zaten ben almadım , hayvanı atcak yer aramışlar anneme vermişler annemde bakımını bilmeden seviyim diye bana verdi. Keşke vermesiydi ama ölürse çok üzülürüm.

• Çıkmaya çalışması normal.emin ol hayvanın tüm gününü uyuyarak geçirmesi yada öyle durması yerine enerjik bir şekilde çıkmaya çalışması koşması vs daha iyi.ayrıca akvaryum olsa bile çıkmaya çalışır.
  • ARKADAŞLAR BU MESAJI GÖREN CEVAP YAZSIN ACİL BİR KAPLUMBAĞA PROBLEMİM VAR BOŞUNA KİMSE GÖRMİCEKSE YAZMAK İSTEMİYORM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.