Şimdi Ara

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar su ürünleri mühendisliği ile bildiklerinizi yazar msınzı burayta ?

• benim eniştem okudu bu bölümü rizede. Devlette iş imkanı ''0'' diyebiliriz. Özel sektör de balık çiftlikleri gibi yerlerde iş bulabilme imkanın var.. sanırım bu bölümün tek artısı askerliği kısa dönem yapman nasıl bir bölümdür ne yapılır o konuda bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rahatı Kaçan Ağaç

benim eniştem okudu bu bölümü rizede. Devlette iş imkanı ''0'' diyebiliriz. Özel sektör de balık çiftlikleri gibi yerlerde iş bulabilme imkanın var.. sanırım bu bölümün tek artısı askerliği kısa dönem yapman nasıl bir bölümdür ne yapılır o konuda bilgim yok.

kızlar askerlikmi yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni07

quote:

benim eniştem okudu bu bölümü rizede. Devlette iş imkanı ''0'' diyebiliriz. Özel sektör de balık çiftlikleri gibi yerlerde iş bulabilme imkanın var.. sanırım bu bölümün tek artısı askerliği kısa dönem yapman nasıl bir bölümdür ne yapılır o konuda bilgim yok.

akıllı çocuk

• quote:

quote:

quote:

akıllı çocuk

kamil nicke bak öyle konuş

• 2 kuzenim su ürünleri müh. bitirdi. birisi Antalya diğeri Rize'yi. Antalya'daki fırıncılık yapıyor, diğeri Turkcell'de çalışıyor. Dersaneden bir arkadaşım da mümessillik yapıyordu. 2 kuzenim de İstanbul'da sırf hazırlık okuyup İngilizce öğrenmek için girip hazırlıktan sonra bırakmışlardı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

akıllı çocuk

kamil nicke bak öyle konuş

Senin kadar abazan olmadığım için nicke göre değil düşünceme göre yorum yapıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anadoludan istanbula gelen biri vardı çocuğa sordum niye geldin diye abi hem macera peşindeyim hemde askerlik muhabbeti,dedim açıktan yazıp askerliği tecil edebilirdin yok dedi öyle olunca işe sokarlardı beni,şimdi her ay param geliyor ,haftada bi gün nevizade falan akıyorum mutluyum diyordu.
  • akdeniz üni. su ürünleri mühendisliği 2. sınıftayım.ders ve içerik olarak zor ve kapsamlı ama bu yapılmayacak anlamında değil.ders takip etme yeteneğin birazda çalışmaya aklı olan herkes becerebilir.her dönem (bizim üniversite için konuşuyorum) en az 9-10 ders var alman gereken.ders sayısı fazla yani.her bölümde olduğu gibi bazı hocalar iyi iken bazıları kötü olabiliyor.ziraat müh. bölümü ile ortak derslerimiz var(mukavemet,ölçme bilgisi vs gibi)

aşağı yukarı puan olarak benzer-daha yüksek bölümlerle iş bulma oranı aynı.tabi bu iş arıcağın şehre göre değişir.iş imkanı daha çok ege ve akdeniz bölgesinde mevcut.okul akademisyen olarak kalma şansı diğer bölümlere göre daha yüksek çünkü mezun sayısı az ve çoğu buraya gelip bitiren öğrenci istemeden geldiğinden bu şansı değerlendirmek istemiyor.yabancı dil varsa erasmus imkanı yine aynı şekilde öğrenci sayısı az olduğundan yüksek.devlette iş imkanı her yıl az da olsa artmakta ama bizim ülkemizde bir çok değere önem verilmediği gibi bu bölümede gereken önem verilmiyor.daha çok yabancı ülkelerde ülkemizde ise yabancı ülkelerle çalışan firmalarda iş olanakları daha tatminkar düzeyde.okul devam ederken dalgıçlık belgesine yönelme imkanıda olursa alternatif bir iş imkanı olabilir.özel sektörde çok daha fazla paralara alınan bu sertifika okul hocaları yardmıyla daha cüzzi miktarlara alınmakta.

genel olarak bölüm böyle.kendini iyi geliştirmek lazım.forumda görüyorum bazı arkadaşlar yazmışlar böyle bölümler yerine açıköğretim oku falan diye ama üniversite ortamı tamamen farklı bir ortam.kendini geliştirmek için,bir çok şeyi az imkanın olsa bile yapabilmek için çok iyi bir basamak.bence bunları biraz düşünmek lazım ama bizim ülkede üniversiteye gitmek demek bir çok kişi için erkeksen karı kız ayarlama,kızsan evden uzaklaşıp gece gündüz rahat gezme anlamına gelmekte.bu düşünceden sıyrılıp bir çok şeyi aynı anda götürebilen her öğrenci mezuniyet sonunda kendi bölümünde olmasada bir baltaya sap olabilmekte.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.