Şimdi Ara

Şuan en iyi üç 1.6 dizel motor hangisi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
301
Cevap
2
Favori
45.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e hdi ve bluehdi motorlar mikro hibrit motorlardir arkadaslar arastirirsaniniz ozel bir motor oldugunu gorursunuz e hdi start stop oldugundan dolayi e degil frenleme ve yavaslamada kinetik enerji ile bootster denilen sargiya elektirik depolar ve arac yeniden kalkisa gectiginde alternatoru devre disi birakir burdan kayipsiz bir ivmelenme veya yakit ekonomisi saglanir cok ozel bir motordur listedekilerin veya konusulan hicbir motorda bu ozellik yoktur melez motordur diye biliriz hibrit motorun elektirik motoru eksik olani diyelim herkesin anliyacagi dilde yazarsak klima calisan bir aracla calismayan arac arasinda yakit cekis ve yakit farki vardir klimayi kapatinca motor rahatlar ve daha ivmelenir iste alternatorde klimadan daha kuvvetli motorun cevirirken zorlandigi bir tertibattir jeneratordur ama gereklidir kayisla motordan hareketini alir olmassa olmazdir ama motoru verimini dusuren kuvvettir ehdi dedigimiz motorlar kalkislarda ve yeniden hizlanmalarda bunu devre disi birakir klima kapatmis gibi araci rahatlatir goturur frenden kaybedilen enerjiyi geri kazandirir bunada fren yaparken yapar 1 tasla 2 kus misali ben dusuk hacimlerde e hdiden baska motor dusunemen adamlar yapmis arkadas en az 1 litre yakit kazandirir e hdi ve duz hdi arasinda bu farki girirsunuz psa acik ara hepsinden onde bu teknolojiyle

• e hdi arac kullandigimda ayagimi gazdan cekince yavaslarken bunun etkisi sanirim aractan bir yuk kalkmis gibi ileri atiliyor birdaha fren yapmak zorunda kaliyorum
  • oluyormu 115 bg 270 torkluk arac kalkarken ve hizlanirken 125 bg 300 tork luk arac gibi bence oluyor
  • ha unuttum yazilimdan dip gazda arti 15 torkta fazladan sollamalarda veriyor bu motor
  • Nick-mesaj uyumu
  • 1.6 Ford tdci

1.6 Fiat multi jet

Ve tabi ki 1.6 değil ama kült bir motor olan 1.5 dci ile Renault

Bunlar benim seçimlerim açıkcası öyle herkesin binebileceği ortak motorlardan örnekler verelim arkadaşlar bmw falan herkesin alabileceği araçlar değil
  • dci motor tek geçerim köydeyken 10 ton çekiyorduk dci ile.
  • bediboy kullanıcısına yanıt
    yeni kasa mondeo 115 bg 1.6 dizel tum ozellikleri teknik verileriyle e hdi aynisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

dci motor tek geçerim köydeyken 10 ton çekiyorduk dci ile.

tarlami suruyordunuz megane ile
  • nfdkurt N kullanıcısına yanıt
    Zaten Ford um ortak girişimleri var böyle mesela babamda volvo s60 var dizel turbosunda fomoco yazıyor Ford Citroen Peugeot ortak üretimi ve oldukça da güzel bi motor. Fransızlar gerçekten güzel motor üretiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Zaten Ford um ortak girişimleri var böyle mesela babamda volvo s60 var dizel turbosunda fomoco yazıyor Ford Citroen Peugeot ortak üretimi ve oldukça da güzel bi motor. Fransızlar gerçekten güzel motor üretiyorlar.

psa motor aynen katiliyorum volvo s60 ford kullaniyorlar birde thp motor bmw kullaniyor fakat problemli diyorlar
    Valla bende grande punto var 1.4 benzinli 2007model 95binde kafam rahat
  • 8 valf tek eksantirik 1.6 e hdi belliki motorda uzun omur dusunmusler fakat cift eksantirik 16 valften daha iyi ve uzun omurlu
  • quote:

Valla bende grande punto var 1.4 benzinli 2007model 95binde kafam rahat

kafan agrimaz

multijetide cok begeniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfdkurt

quote:

yok hocam römork ile odun taşıyoruz 6 senedir tık demedi. masallah deyin.

Bizim gibi bu işi yapan adamlar en kötü axor kullaniyor. Biz dedik farklılik olsun.

ağır çekicilere gore az yakıyor uzun yolda 20 litre falan.
  • zaten cok arastirip oyle aldim dizel arac uzun sure binecegim hem vites hem motor ekonomik ve bakim maliyeti dusuk olmali
    2017 doblo var şirkette kullanıyor babamlar 14 bin km oldu multi jet motor güzel revize edilmiş ama yakıtı maşallah iyi yakıyor 2004 1.9 jtd doblo muz vardı onda ki motor gibi motora hiç denk gelemedim daha.
  • quote:

quote:

quote:

Bizim gibi bu işi yapan adamlar en kötü axor kullaniyor. Biz dedik farklılik olsun.

masallah diyeyim ozaman

iyi motordur

fakat 1.5 dci megane kullandim canli gelmedi bana gaz tepkimesi gec aracin sesli geldi

karadeniz yaylalarinda zorladim cekisi iyi su bitmis motoru yaktik

1.3 mu 1.6 mi yeni astra nasil bir dizel sesidir oyle yalitim iyide motor sesine cok guldum de nebicim calisiyir oyle traktor gibi ses geliyor

crdi 1.6 cekis iyi yakit iyi degil

• quote:

quote:

quote:

quote:

masallah diyeyim ozaman

iyi motordur

fakat 1.5 dci megane kullandim canli gelmedi bana gaz tepkimesi gec aracin sesli geldi

karadeniz yaylalarinda zorladim cekisi iyi su bitmis motoru yaktik

1.3 mu 1.6 mi yeni astra nasil bir dizel sesidir oyle yalitim iyide motor sesine cok guldum de nebicim calisiyir oyle traktor gibi ses geliyor

crdi 1.6 cekis iyi yakit iyi degil

dci motor da traktör gibidir heleki yalitim kötüyse motor içerde gibidir.

ama çekişine söylencek söz yoktur uygun lastikle everest e tırmanır namussuz

• quote:

2017 doblo var şirkette kullanıyor babamlar 14 bin km oldu multi jet motor güzel revize edilmiş ama yakıtı maşallah iyi yakıyor 2004 1.9 jtd doblo muz vardı onda ki motor gibi motora hiç denk gelemedim daha.

gercekten saglam motor yagsiz calisani bile olmus bakimsizliktan adam tapayi acmis yag yerine balcik gibi olup plastige donen motor yagini degisip yola devam etmis
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.