Şimdi Ara

Şuan sıfır araba bulunabiliyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yaw ağız tadıyla insana bir ironi yaptırmadınız

• Seçim bitti ..! Geçinebilmeye devam ..!

Sıfır otomobili değil 2.elleri bile Pazartesi zamlanacaktır.Döviz kuru ise ne kadar uçar artık bilemem çünkü seçim kazanıldığı için kur baskılamasıda sona erecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 28 Mayıs 2023; 21:41:47 >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

Çorba parasıyla hallolsa keşke. Çorbayı bırak en kral mekanda yemek ısmarlarım bana liste fiyatından hemen araba bulsalar.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Çorba değil adana kebap parasını verdim yine Golf 8 bulamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçtiğimiz dönemlerde bir kaç forum üyesi benzer bir konuya " satış temsilcisini görürsen araba bulursun" tarzı yazdığında inanmamıştım. isimlerini hatırlamıyorum ama kendilerinden özür dilerim haklılarmış.

Marka ve şahıs ismi vermeyeceğim ancak geçenlerde bir arkadaş ortamında bir markanın satış temsilciliğini yapan biri ile tanıştım. Konu ordan burdan derken araç piyasasına geldi. Başlarda renk vermiyordu ancak kafası güzelleştikçe açılmaya başladı. En son adam kendi itiraf etti, sıraya yazılanlardan anca %5-10 unu arıyorlarmış araba geldi diye. Onun haricinde diyelim ki 10 araba geldiyse, 8-9 unun zaten yeri belli.

E dedim olm biz böyle nasıl araba alacaz, sıraya yazıyoruz diyorsunuz millet de inanıyor size kimi zarar ediyor kimi hayal kurup bekliyor yazık günah değil mi yani nereye kadar karaborsa yapacaksınız bu piyasayı böyle. Abi bize talimat böyle geliyor yoksa ST cesaret edemez kendi başına bu tarz hareketler yapmaya adamı uçururlar dedi. Meğer tamamen bayi müdürlerinin bilgisi dahilinde olan bir şeymiş bu.

• MaddogJin kullanıcısına yanıt

aslında bu işin gizlisi saklısı kalmadı. Sağır sultan duydu. Cimer'den yüzlerce şikayet var. Bayi ismiyle tüm ayrıntısıyla. Hayır devletin denetim organları nasıl çalışıyor. Oturduğu yerde müşteriyim desin arasın .Savcılıktan izin alınıp tüm sesler kayıt edilir. Devletin 2023 cari açığı kapanır cezalarla. Bir kaç bayiye 3-5 milyon cezayla olmuyorki. Yani koskoca Devletimiz şu olayın önüne geçemiyor mu? Seçimde bitti. Artık herkes oturduğu makam koltuğunun hakkını versin. Citroen bayi aradık c3 için. Seat bayisini aradık ibiza için. Renault bayisini aradık clio için. 110binle 180bin arasında istiyorlar. Şikayet edicez bu istediğiniz yasal değil diyoruz. İstediğiniz yere şikayet edin diyorlar. Cesarete bak!

• Dolar euro rallisi bitmeden sana kimse araba satmaz dostum maalesef. Adam 2 ay bekletip 300 bin tl fazla satmak varken niye şimdiden satsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok tutulmayan modelleri bulma ihtimali var. Geçen gün Malatya'da 2 adet tarraco, 1 adet Passat variant, 1 adet Corolla cross flame x paket gördüm mesela. Hepsi de liste fiyatı ile alakasızdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yani siraya yazilanlarin yuzde 90 ina 3-5 ay sonra da mi vermiyorlarmis arabayi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Simdi dolar arttigina gore durum tersine doner .i sizce?

• missurvivor kullanıcısına yanıt

aynen hocam, sıarya yazdık dediklerinin çok az bir kısmını gerçekten arıyorlar. O da kimse aranmadı diye ortaya çıkmasın diye göz boyamak için. Açıkcası doların artışı ve buna bağlı olarak banka kredi faiz oranlarının artışı ( aslında direk buna bağlı değil de hükümet doları sabit tutma politikasını bıraktıysa politika faizinin de artabileceği senaryoda oluşacak zincirleme reaksiyonun sonucu olarak) milletin kredi çekip araba alma miktarını azaltacak. Haliyle galericilerdeki sıcak para yani araba döngüsü yavaşlarsa, daha da fazla stok yapalım tutumu da azalır. Çünkü ayda 20 araba satışından 5 satışa düşerse onda da bir noktada araba almaya devam edecek nakit kalmayacak. Bu durumda belki araç bulunabilirliği artar. Ama bu kısa vadede olmaz, zamanla parası olan alacak alacak en son piyasa nakide sıkışınca ancak dediğiniz gerçekleşebilir.

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Bayiilerin hiç derdi olmamıştır. Bu cezalarla yedek lastiği 14bin liradan, cam filmini 54bin liradan olacak şekilde guncellediler faturalarıni.

Bu bahsettiğim durum ne proformda ne fatura görünecektir hem de.

• Piyasada "araç yok" algısı yaratan bayiler şimdi de müşterilerinden "sıra parası" adı altında 50-200 bin lira arasında para istiyor.

Pandemide çip krizini ortaya atarak fiyat artıran ardından da 'piyasada araç yok' algısı oluşturarak kendilerine fırsat yaratan bayiler, tüm yaptırımlara rağmen fırsatçılıklarından vazgeçmiyor.

Sıfır araç almak için bayiye giden bir müşteriye aday listesi gösteriliyor. Listeye ise adının yazılamayacağı çünkü listenin dolmak üzere olduğu belirtiliyor. Listeye adını yazdırmak ve öne çıkmak istiyor ise 50 bin ila 200 bin arasında bir ücret talep ediliyor.

kamu son haber
    Otomobil piyasasında şimdi de "sıra parası" oyunu
    https://www.kamusonhaber.com.tr/otomobil-piyasasinda-simdi-de-sira-parasi-oyunu-68781h.htm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Görün ve paylaşın arkadaşlar, Türkiye'de gerçekten araç yok!

Searching...twitter
    “Türkiye'de araç yok! En az 6 ay sıra beklersiniz! Sırada 3.000 kişi var! Buyrun otomotiv firmalarının stoklarını görün. Fotoğraflar Google haritalar üzerinden çekilen sadece ''1'' günün fotoğrafları ve yüzbinlerce araç bekliyor! @ticaret #stok #araba #araç #otomobil”
    https://twitter.com/Searching1701/status/1669995258682257410?s=20
  • Focus var 1.540.000TL istediler en son, güldüm çıktım.

• Bizde toplumun genelinde bir problem var. Ne olaylara yeterince tepkiliyiz, ne de yeterince sabrımız var.

Yapılması gereken toplumcak tüm bayilere ve 2. elde +200 e araç satan üçkağıtçılara pirim vermeyip sabırla eldeki araçlar ile idare etmek. Hiç kimse almasa ve bir kaç avukat ta uğraşıp dava açsa bunların hepsine, hem dava süreçleri hem de hiç araç satamadıkları için herşey normale dönmek zorunda kalacak.

Ama biz dolar uçuyo araçlar pahalanıyo diye yandım Allah koş +200 fazlasına sıfır aracı hırsızlardan al.

Toplumca yanlış giden şeylerin karşısında durmayı, tepki vermeyi bilmiyoruz, kabullenip devam ediyoruz yolumuza. Onun için bu düzen böyle devam eder, +200 e birileri araba alır birileri de satar, bizde forumdan sektirmeye devam ederiz.

• zotacing kullanıcısına yanıt

6 ay sonra 2 milyona alacaksınız. :)))

• Bu ne biçim düzen oldu anlamakta zorlanıyorum..!

Parası olan Bayii liste fiyatlarına hiçbir bayide araba bulamıyor ama sarı sitede,İnsagram'da ve Facebook vs.sitesinde bangır bangır reklam yapıp sıfır otomobil satan tipler var.Bayiiler yok çekiyor ama internette aynı araç liste fiyatının % 30 vs. üstünde satılmaya çalışılıyor.Bir enayi bulurum misali.

Bu otomobil sektöründe ne kadar distirbitör ve bayiiler varsa hepsi suçlu bence.Eşine dostuna ve galarici tayfasına peşkeş çekiyorlar.

İşin aslı devlet isterse anında bu fırsatçı takımının işini bitirir ve kimsede parası ile madur olmaz.

Ama nerde ..! Bu işi çözecek bir babayiğit .

• :ArHaus: kullanıcısına yanıt

Ben al-satçı değilim yani almak zorunda değilim ve almayacağım.

• Cuma günü Citroen, Peugeot, seat, cupra, chery, hyundai ve fiat bayiileri gezdim. Alıcı olarak gittim, konuştum hepsiyle.
    Citroen, Peugeot direk yok çekti.
    Hyundai aksesuarlı yardımcı oluruz dedi. Yeni kona da fazla kitlemiyorlar. Tucsonda çok. Elantra yok dedi. Liste fiyatına Elantra elite bulsam alırdım. Tucsona baz pakete aksesuarla 1600 dedi. Hyundaide f/p olarak elantra ve i20 başarılı. Diğerleri uçuk.
    Chery 6.5 ay diyor. Şaka gibi. Geçen ay 4bin üzerinde satış yaptılar. Ona rağmen yok çekiyorlar. Pazara sağlam girdiler.
    Fiatta hiç araba yok tabii. Egea cross wagon lounge bulsam alabilirdim ama yok dediler.
    Telefonla mg bayiilerini aradım. Mg hs ve mg4 bulunabiliyor. Liste fiyatına veren de var, 30-35bin aksesuar parası isteyen de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.