Şimdi Ara

Subap Ayarı Yaptıran Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
14.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vteclerde elle ayar mevcut; otomatik olan subap zamanlamasi degisimi, ayar degil..

İşin ehli bir usta(referans verebilen), soğuk motorda, ust kapagi acarak yapar( silindir kapagi degil, ust muhafaza)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18_Eren

Honda mı kullanıyorsun?

Evet

• Cevapladığınız için teşekkürler. Hangi model acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevapladığınız için teşekkürler. Hangi model acaba?

2002 vtec es.

Subap Ayarı Yaptıran Var mı?

• Sağolun teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Vteclerde elle ayar mevcut; otomatik olan subap zamanlamasi degisimi, ayar degil..

İşin ehli bir usta(referans verebilen), soğuk motorda, ust kapagi acarak yapar( silindir kapagi degil, ust muhafaza)

Ben tanimiyorum. Ancak bi usta varmis. Tanidik bi abi soyledi. Yani karambole birine gitmektense bu adama bi baktirayim. Umarim onla alakalidir hizlanma

• quote:

Sağolun teşekkürler.

Rica ederim

• Konuyu anlatan detaylı videolar:

Faydalı olmasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febr -- 13 Haziran 2015; 1:51:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Febr kullanıcısına yanıt
    Evet ustam. Izlemistim bu videoyu. Adam gayet guzel bir sekilde anlatmis. 20binde bir yapilmasini tavsiye ediyor. Onemli olan duzgun bi usta bulmak. O isi hallettikmi tamamdir

• 2002 honda crv kullanıyorum (lpg li) ben yaptırdım ve çokda memnun kaldım önce vantilatörle kaputu açıp motoru soguttular sonra el ile ayarı yaptılar çok fark hissettim motor arıza lambası yanıyordu uzun zamandır lpg den diyoduk o bile söndü işlem 3-4 saat sürdü toplamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

2002 honda crv kullanıyorum (lpg li) ben yaptırdım ve çokda memnun kaldım önce vantilatörle kaputu açıp motoru soguttular sonra el ile ayarı yaptılar çok fark hissettim motor arıza lambası yanıyordu uzun zamandır lpg den diyoduk o bile söndü işlem 3-4 saat sürdü toplamda

Buyuk ihtimalle ayni motor olmasi gerekli ustam. Musait bi zamanda ben de baktirayim bakalim

• Ben her 70-80 binde yaptırırım. Ş dışı fazla lpg tüketmeye başlıyor başkada bariz hissedilir fark yok. 20 bin falan asla bende gerekmiyor gerekmiyor. Aracım sendekinin aynısı \245000 km. Aracını seviyorsan iyi bir usta bul düzenli yaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 13 Haziran 2015; 7:48:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Ben her 70-80 binde yaptırırım. Ş dışı fazla lpg tüketmeye başlıyor başkada bariz hissedilir fark yok. 20 bin falan asla bende gerekmiyor gerekmiyor. Aracım sendekinin aynısı \245000 km. Aracını seviyorsan iyi bir usta bul düzenli yaptır.

Masallah hocam epey kullaniyorsun arabayi. 245Bin dile kolay. Dedigim gibi birisini soylediler bi bakacagim artik. Insallah sorun cikmaz

• hocam yeni japonmotorlarda vvti valvematik mivec Honda in motorları vs vs.
    Ecu kendi ayarlıyor ha diğer markalarda da vardır ben bildiğimi söylüyorum. motorlarda o kadar çok sensör var ki hakkaten yeni motorlar her işi kendi ayarlıyor. vuruntu sensörü eksantrik acı sensörü subapla ayarlayan sensörler vs vs kafanıza takmayın.
    haa araç çalışırken şakirti varsa o zaman korkmak lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 13 Haziran 2015; 10:47:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Yok mu simdi yaptirmis kimse

Ne fark oluyordu usta yaptirdiktan sonra

Valla 16 17 sene öncesi tam hatırlamamakla birlikte ses kesilirdi ve yakıt tüketimi düşerdi.

• kabaca, şakırtı sesi yoksa subap ayarına gerek yoktur. gaza basınca artan bir şakırtı vs. olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

hocam yeni japonmotorlarda vvti valvematik mivec Honda in motorları vs vs.
    Ecu kendi ayarlıyor ha diğer markalarda da vardır ben bildiğimi söylüyorum. motorlarda o kadar çok sensör var ki hakkaten yeni motorlar her işi kendi ayarlıyor. vuruntu sensörü eksantrik acı sensörü subapla ayarlayan sensörler vs vs kafanıza takmayın.

Söylediğiniz şeyi kaynaklarla destekler misiniz?

Honda'lar elektronik olarak subap ayarını nasıl yapıyor?

Hangi motor kodu bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Evet ustam. Izlemistim bu videoyu. Adam gayet guzel bir sekilde anlatmis. 20binde bir yapilmasini tavsiye ediyor. Onemli olan duzgun bi usta bulmak. O isi hallettikmi tamamdir

O ADAM benim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Febr

quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

hocam yeni japonmotorlarda vvti valvematik mivec Honda in motorları vs vs.

Söylediğiniz şeyi kaynaklarla destekler misiniz?

Honda'lar elektronik olarak subap ayarını nasıl yapıyor?

Hangi motor kodu bu?

hondaya emin olmamakla birlikte toyota forumda muhendis arkadaşlar vvt vvti valvematik motorlarda subap ayarını kendı ecusunun yaptığını söylüyorlar. kaldı ki o forumda yetkili ve ozel servis ustaları da aynı şeyi söylüyorlar. Hondanınkini duymuştum yanlış olabilir

• Honda nın 2008 1.6 125 hp lik motora yaptırmıştık....Kendisi otomatik yapamıyormuş...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.