Şimdi Ara

Subap Ayarı Yaptıran Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
91
Cevap
1
Favori
14.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arabalarin bakimini yaptiriyoruz. Ancak kimse subap ayarini onemsemiyor. Piyasada dunya kadar ayari bozuk arac oldugunu ve bunu da sahibinin farketmeden kullandigini dusunuyorum. Yanlisim olmasin benzinli arac 40binde bir, gazli arac 20bin de bir subap ayari yapilmali diye okumustum bir yerde.

Gecen gun gazciya kontrole gittim. Adam motorun ustune oturdu. Resmen kuluckaya yatti egzoza elini soktu dinledi falan. Bir sure sonra subaplar siki. Ayar yaptirman lazim dedi.

Dusundum. Evet, oyle basmadigim icin pek farketmedim. Ancak arac istekli hizlanmiyor.

Subap ayari yaptirdiniz mi? Oncesi ve sonrasinda ne gibi farklar olustu? Ayrica usta ayari gevsek biraktir dedi. Bu sekilde olursa ne olur? Son olarak egzozdan ne anlasilmasi gerekli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Abi 10 bin bakımına her gidişimde yapardı usta 10 binde bir olunca aralık pek bir değişim gözlemleyemedim. Ama LPG takılmadan 60 bindeyken ilk yaptırdığımda daha sarsıntısız çalıştığını fark etmiştim.
    Yeni nesil değişken zamanlı eksantrik miline sahip araçlarda 200.000 öncesi yapılmaz. Eksantrik milinin subaba bastığı yastıklarda yüksek kilometrede aşınma başlar ve ayar gerektiren yer pulun altındaki yay basınç somunudur. Pul aşınsada uzun süre Subap şakırtısıda alamassınız çünki yağ yastıklı sistemdir bunada otomatik derler. Subap yatağı ile pul arasında yağlama vardır ve fazla boşluğu bu yağalama mantığı ile doldurarak supabların uzun süre sağlıklı çalışmasını sağlar.

Bu değişken zamanlı yeni tip mil

Eski motorlarda sıkça ayar gerektiren sistem

Yetkili servislerde 120.000, 160.000 ağır bakımlarında bile subap ayarı yapılmaz. Kesinlikle her önüne gelene kurcalatmayın zira çok ince bir ayar gerekir. Genelde boğaz kelebeği sorunlarında işgüzar ustalar subap ayarı yapalım der ve sağlıklı motoru batırır.
  • motorcuya göster öyle anlaşılmaz,lpg sübap ayarını erken bozuyor bazı araçlarda otomatik olduğu için gerekmiyor.

• Broadway in ki çok sık bozulurdu. 20 25 binde yaptırırdım. O zamanlar lpg de yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Super159

Broadway in ki çok sık bozulurdu. 20 25 binde yaptırırdım. O zamanlar lpg de yoktu.
    Sübap ayarı erken bozulma diye birşey yoktur Alüminyum alaşımlı civata vardır ^^ Rektefe sırasında dandik civata takılmıştır ondan bozuluyordur sık sık fazla genleşmeyen bu iş için özel civatalar var tanesi 4-5 tl civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Sübap ayarı erken bozulma diye birşey yoktur Alüminyum alaşımlı civata vardır ^^ Rektefe sırasında dandik civata takılmıştır ondan bozuluyordur sık sık fazla genleşmeyen bu iş için özel civatalar var tanesi 4-5 tl civarı
    Ya bizim aracınkiler de bozuk galiba baya şakırtı yapıyor soğukken ısınınca da arada yapıyor. Ustalar ama hiç önemi yok sadece ses yapar diyor anlamadım bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Hocam bahsettiğim seneler 99 yılı civarıydı araç 93 modeldi. tavsiyeniz için teşekkürler.

• Yok mu simdi yaptirmis kimse

Ne fark oluyordu usta yaptirdiktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 12 Haziran 2015; 21:40:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İmplant yaptıran var mı?
    8 yıl önce açıldı
    Lpg Ayarı Nasıl Yapılır?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yaptirdim. Arac zor calisiyordu usta bogaz kelebegini temizleyip subap ayari lazim dedi. yalniz yaptirdiktan sonra arac gürültülü çalışmaya başladı.2011 honda civic araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Ben yaptirdim. Arac zor calisiyordu usta bogaz kelebegini temizleyip subap ayari lazim dedi. yalniz yaptirdiktan sonra arac gürültülü çalışmaya başladı.2011 honda civic araç.

Ilginc. Neden gurultulu calissinki Benim ses konusunda sikintim yok. Ancak gidisi pek iyi degil sanki. Maasi alayimda bi baktirayim ustasina. Bakalim sonuc ne olacak

• Abi 10 bin bakımına her gidişimde yapardı usta 10 binde bir olunca aralık pek bir değişim gözlemleyemedim. Ama LPG takılmadan 60 bindeyken ilk yaptırdığımda daha sarsıntısız çalıştığını fark etmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Ben yaptirdim. Arac zor calisiyordu usta bogaz kelebegini temizleyip subap ayari lazim dedi. yalniz yaptirdiktan sonra arac gürültülü çalışmaya başladı.2011 honda civic araç.

Ilginc. Neden gurultulu calissinki Benim ses konusunda sikintim yok. Ancak gidisi pek iyi degil sanki. Maasi alayimda bi baktirayim ustasina. Bakalim sonuc ne olacak

sübap ayarını periyodik yaptırmaya gerek yok ,eski karbiratörlü araçlarda daha sık yapılırdı,enjeksiyonlu araçlarda okadar çabuk ayar bozmuyor.
    belirtisi motor daha sesli çalışıyor ve zamanla stop etmeler felan oluyor,yakıt tüketimide artar ayar bozulunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Abi 10 bin bakımına her gidişimde yapardı usta 10 binde bir olunca aralık pek bir değişim gözlemleyemedim. Ama LPG takılmadan 60 bindeyken ilk yaptırdığımda daha sarsıntısız çalıştığını fark etmiştim.
    Yeni nesil değişken zamanlı eksantrik miline sahip araçlarda 200.000 öncesi yapılmaz. Eksantrik milinin subaba bastığı yastıklarda yüksek kilometrede aşınma başlar ve ayar gerektiren yer pulun altındaki yay basınç somunudur. Pul aşınsada uzun süre Subap şakırtısıda alamassınız çünki yağ yastıklı sistemdir bunada otomatik derler. Subap yatağı ile pul arasında yağlama vardır ve fazla boşluğu bu yağalama mantığı ile doldurarak supabların uzun süre sağlıklı çalışmasını sağlar.

Yetkili servislerde 120.000, 160.000 ağır bakımlarında bile subap ayarı yapılmaz. Kesinlikle her önüne gelene kurcalatmayın zira çok ince bir ayar gerekir. Genelde boğaz kelebeği sorunlarında işgüzar ustalar subap ayarı yapalım der ve sağlıklı motoru batırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Alıntıları Göster
    Yeni nesil araçların çoğu hidrolik iticili olduğu için sübap ayarı yapılmaz. Kendi ayarlar.
    Eski araçlar, örnek olarak şahinde 30000km de bir subap ayarlarının kontrol edilmesi gerektiği yazar kullanma kılavuzunda.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı açıklama için teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nette baktigimda kimisi sizin dediginiz gibi otomatik olarak yapiliyor, elle,ayara gerek yok diyor. Kimisi ayar gerekli diyor. Degisken zamanlamali enjeksiyonlu motor bendeki. Mesela ayar yaptirmis kimisi. Arada kaldim simdi. Baktirmalimiyim? Yoksa baktirmayayim mi? Ses olayi yok. Ama ivmelenmesi sanki isindiginda guzel degil. Bu da subap sikilasmasi olabilir gibi geliyor bana.

• Senin araç vtec motor değilmi zaten yağ basıncı ile subap zamanlaması değişen araç. Yağını filitresini değiştir belki filitre tıkalıdır. Supap ayarını iyice araştırmadan yaptırma kullanma klavuzunda filan yazıyo mu ayar yaptırın gibi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Senin araç vtec motor değilmi zaten yağ basıncı ile subap zamanlaması değişen araç. Yağını filitresini değiştir belki filitre tıkalıdır. Supap ayarını iyice araştırmadan yaptırma kullanma klavuzunda filan yazıyo mu ayar yaptırın gibi?

Evet vtec motor. Klavuza bakmadim. Bir bakayim ona. Ancak dedigim gibi bir kac konu buldum nette. Su su degerlerde olmali. Ve elle ayar yapiliyor diyordu

Hatta emin olmak icin simdi baktim. Elle yaptiriliyor denmis konularda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 13 Haziran 2015; 1:06:43 >
  • Yaptırmadım.

• Honda mı kullanıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

40 bin de sincap ayarı için ustaya gittim usta abi olsa olsa en fazla bir yada ikisi gevsemistir yada sıkılaşmıştır hiç kurcalamayalim dedi.

Sincap nedir hocam gözünü seviyim.

Benim araç otomatik yapıyor. Rölanti sesi bir garip, şakırtılı gelse de bu motorların genel karakteri böyle.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.