Şimdi Ara

Subap Ayarı Yaptıran Var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
14.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hondalarda subap ayari elle yapilir.Lpgli ise yaptirmanizda fayda var.ben yaptirdim lpg taktirdiktan 20bin km sonra daha rahat calismaya basladi araba.ama 20 bin de bir yaptirmak gereksiz 50 bin ideal bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afanasyevo -- 14 Haziran 2015; 18:02:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    honda dahil birçok markanın benzinli motorlarında sübap ayarı yapılıyor,fakat hiçbirinin periyodik bakım tablosunda gösterilmez .
    yaklaşık 40-50 bin kmlerde ihtiyaç halinde yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Arkadaşlar halen 20.000'de bir subap ayarı yapılır diyenler var. Rica ederim bir düşünün her bakım zamanı müşteriyi yolmak için olmadık masraflar çıkaran servisler subap ayarı gerekli olsa bunu neden bakıma dahil etmez? Yeni nesil bir araçta 60-90-120-160.000 bakımlarında bile subap ayarı yapılmaz. Siz halen subap ayarı yaptıralım muhabbeti yapıyorsunuz.

Valla ustam normal bakim disinda gerekmedikce birseye elletmem. Oyle 20 binde 50binde baktirayim diye dusunmem, ancak 120bine yaklasti arac. O kadar kmde bi kontrol ettirecegim bakalim. Yaptiripda faydasini goren olmus. Bakalim ugrayayim adama ne cikacak

Kardeşim diyorum ki yetkili servis 160.000 bakımında bile subap ayarı yapalım demiyor. İşi bilen bir ustaya sorun başına iş açma subap ayarı sente atması dışında yapılmaz der. Para kazanmak için bazı çakallar iş çıkarır. Verdiğiniz para önemli değil de fabrikanın %100 optimize ettiği ayarı bozdurup daha kötü hale getirirsiniz. Macera aramayın.

Gerçekten de BİLGİ sahibi olmadan FİKİR sahibi olmuşsunuz.

İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Febr

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar halen 20.000'de bir subap ayarı yapılır diyenler var. Rica ederim bir düşünün her bakım zamanı müşteriyi yolmak için olmadık masraflar çıkaran servisler subap ayarı gerekli olsa bunu neden bakıma dahil etmez? Yeni nesil bir araçta 60-90-120-160.000 bakımlarında bile subap ayarı yapılmaz. Siz halen subap ayarı yaptıralım muhabbeti yapıyorsunuz.

Valla ustam normal bakim disinda gerekmedikce birseye elletmem. Oyle 20 binde 50binde baktirayim diye dusunmem, ancak 120bine yaklasti arac. O kadar kmde bi kontrol ettirecegim bakalim. Yaptiripda faydasini goren olmus. Bakalim ugrayayim adama ne cikacak

Kardeşim diyorum ki yetkili servis 160.000 bakımında bile subap ayarı yapalım demiyor. İşi bilen bir ustaya sorun başına iş açma subap ayarı sente atması dışında yapılmaz der. Para kazanmak için bazı çakallar iş çıkarır. Verdiğiniz para önemli değil de fabrikanın %100 optimize ettiği ayarı bozdurup daha kötü hale getirirsiniz. Macera aramayın.

buyurun doğruları alalim ama ustam ahmet bana tavsiye etti ben yaptırdım faydasini gördüm seklinde degil. yetkili servis lpg li civiclerde bile neden ağır bakımlarda subap ayari yapmıyor bunu periyodik bakimda kontrol edip gerekliyse yapıyor buyurun açıklayın. her 20.000 de kullanıcı gitsin ayar yaptirsin o zaman.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

buyurun doğruları alalim ama ustam ahmet bana tavsiye etti ben yaptırdım faydasini gördüm seklinde degil. yetkili servis lpg li civiclerde bile neden ağır bakımlarda subap ayari yapmıyor bunu periyodik bakimda kontrol edip gerekliyse yapıyor buyurun açıklayın. her 20.000 de kullanıcı gitsin ayar yaptirsin o zaman.

Hay hay Bay Çok Bilen...

1-
    owners.acura.com
    Acura Maintenance Schedules | Acura Owners Site
    http://owners.acura.com/service-maintenance/minder?year=2012&model=TSX#mid
    ^CU2F4CJW

Acura TSX denen araç Avrupa'daki (ve de bizdeki Honda Accord'tur.)

Bakın ne demiş:

quote:

Adjust the valves during services A, B, 1, 2, or 3 only if they are noisy.

2-https://techinfo.honda.com/rjanisis/pubs/om/SI9999/SI9999O00132A.pdf

Honda Civic. 30.000 mil ya da 48.000 km'de bir subap boşluğu kontrolü yap diyor.

Bunun gibi onlarca araç için üretici talimatı örneği verebilirim size. (Türkiye'de olsam Türkçe kaynaklarımdan da kaynaklar gösterirdim. İnanmazsanız sonraya bırakalım)

Peki neden bunu yapmıyorlar servisler?
    Çünkü
    1 - AZ BİR KISMI BİLİYOR AMA UĞRAŞMAK İSTEMİYORLAR.
    2 - ÇOĞU CAHİL, BİLMİYORLAR.
    N O K T A
    .

Bilenlerin yapmama sebebine gelirsek...
    10 Lira'ya aldığı yağı 30 Lira'ya satabileceği, 50 US Cent'e mal ettiği filtreyi 50 TL'ye ittirebileceği bir iş değil bu.
    Tamamen HAMALLIK. Sök, temizle, soğumasına bekle, elini dar yerlere sok, topla, hortumları yerlerine tak vs...

Öğrenmişler bir BUNLARDA AYAR YOK, saftirik müşteri de VUUU... ADAM YAPMIŞ diye mutlu oluyor; sorgulamıyor.

Yukarıdaki 1 numaralı listede Acura RL olarak görülen araca sahibim Türkiye'de (Honda Legend).
    2014'te Honda Türkiye garanti sürem bitiyor olduğu için beni İzmir'deki XXXX yetkili servisine davet etti. İkinci el olarak satın aldığım aracımın geçmişinde SUBAP AYARI ile ilgili bir iş çıkmıyordu; onu da sorayım dedim.
    Yetkili servisteki herkes YOK BUNLARDA SİBOP AYYARRRI AAĞĞĞBEEEYYY deyince kıyameti kopardım ve servis müdürü geldi.
    O da aynı şeyi iddia edince aracıma ait SHOP MANUAL / TAMİR KİTABI'nı istedim. (Şaşırdılar ama getirdiler de)
    Kendilerine onların arayıp bulamadıkları şeyi gösterince HAAA... PARDON diye kıvırdılar.

Velhasıl kelam aracınızın motor kodunu adeta plaka bilir gibi bilin ve genel hatlarıyla motoru tanıyın; üretici isteklerini inceleyin.
    İnternet gibi sonsuz bir derya var elinizde.

Zamanında Honda Accord forumuna sık sık USTALARA SUBAP AYARI İÇİN GÖTÜRÜYORUZ, BUNLARDA OLMAZ DİYE GERİ GÖNDERİYORLAR diye geliyordu üyeler.
    Bunun üzerine yukarıda paylaştığım videoyu çekmiştim.

Memlekette cahil insan çok...

İyi haftalar...

• beyefendi öncelikle çok bilmis falan değilim hakaret etmeden yazan herkesten istifade etmeye çalışırım.

basindan beridir yazıyorum periyodik bakimlar subap ayari icermez diye. normal calisan bir motor acilip neden subaplar ayarlansin.

çok guzel bir kaynak vermissiniz bakiniz honda ne diyor "sadece subaplarda ses varsa ayar yapın"

şimdi normal calisan bir gonda motorunu her 20.000 km de subap ayarina goturmemiz mi gerekiyor? ortada sorun yokken subap ayari yapip 100 tl alan esnaf cakaldir.

honda bakim kitabindan

quote:

"Adjust the valves during services A, B, 1, 2, or 3 only if they are noisy"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 14 Haziran 2015; 23:19:20 >
  • quote:

beyefendi öncelikle çok bilmis falan değilim hakaret etmeden yazan herkesten istifade etmeye çalışırım.

basindan beridir yazıyorum periyodik bakimlar subap ayari icermez diye. normal calisan bir motor acilip neden subaplar ayarlansin.

çok guzel bir kaynak vermissiniz bakiniz honda ne diyor "sadece subaplarda ses varsa ayar yapın"

şimdi normal calisan bir gonda motorunu her 20.000 km de subap ayarina goturmemiz mi gerekiyor? ortada sorun yokken subap ayari yapip 100 tl alan esnaf cakaldir.

honda bakim kitabindan

quote:

Tamam, tamam...

Pes ediyorum ben.

Subapların sadece LAÇKA olabileceğini düşünebilecek kadar motor bilgisi olan biriyle sidik yarıştıramayacağım.

Şimdi aşağı bir şeyler yazacağım; siz gözünüzü kapatın, okumayın tamam mı?
    Başkalarına yazıyorum:

SUBAPLARDA BOŞLUK VARSA SES YAPAR. EĞER SIKI İSELER SES YAPMAZ. SIKI OLMASI DA AYAR BOZUKLUĞUDUR. SİZ BU VOSVOSÇU BOMBOŞ ARKADAŞI DİNLEMEYİN.

İyi haftalar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

beyefendi öncelikle çok bilmis falan değilim hakaret etmeden yazan herkesten istifade etmeye çalışırım.

honda bakim kitabindan

quote:

Tamam, tamam...

Pes ediyorum ben.

Subapların sadece LAÇKA olabileceğini düşünebilecek kadar motor bilgisi olan biriyle sidik yarıştıramayacağım.

Şimdi aşağı bir şeyler yazacağım; siz gözünüzü kapatın, okumayın tamam mı?
    Başkalarına yazıyorum:

SUBAPLARDA BOŞLUK VARSA SES YAPAR. EĞER SIKI İSELER SES YAPMAZ. SIKI OLMASI DA AYAR BOZUKLUĞUDUR. SİZ BU VOSVOSÇU BOMBOŞ ARKADAŞI DİNLEMEYİN.

İyi haftalar...

Adam gibi aramış bulmuş ve paylaşmışsınız teşekkür edecekleri yerde eksiliyorlar. Çünki haksız çıktılar. Bu forumun özeti. İnsanın bilgi paylaşası gelmiyor yeminle. Lpg benzine göre daha yüksek yanma ısısı oluşturur subaplar çok daha yuksek ısılara ulaşır ve soğurlar buda gevşeme değil sıkılaşma olarak karlımıza sinsice yavaş yavaş çıkar aracı kullanan ancak ayardan sonra bozuk ayarla gezdiğini anlar. Şakırtı yapmaz.

• 200bin km görüp hic subap ayari yapılmamış bir cok arac var yollarda, subap ayari yapilsa motor daha uzun ömürlü ve daha verimli çalışacak ama kullanıcı bilmiyor, ustalarin da isine gelmiyor.
    Orjinal kullanim klavuzunda yazar su kadar km de ayarlanmalidir diye, egzoz icin ayri emme icin ayri sentil ölçüleri verilir.

Herhalde bizim memlekete gelen araclari subapsiz teknoloji ile gonderdikleri icin turkce klavuza yazmiyorlar boyle bilgileri.

• Subap ayarı yapılmaz yeahh diyenlere aldanıp sevinmeyin her araca belli aralıklarda subap ayarı yapılması gerekir ama birçok usta hamallık olarak gördüğü için yapamaz veya yeterli bilgisi olmadığı için yapmaya gözü yemez ki o ustalara mümkünse elletmeyin zaten subap ayarı yapacağım diye daha beter hale getirirler.Subap ayarını hakkıyla yapan usta bulursanızda o ustayı bırakmayın
  • Adam kendi mesajında kaynağıyla birlikte yazıyor Honda'nın bakım önerisini.

""Adjust the valves during services A, B, 1, 2, or 3 only if they are noisy""

Honda demek ki subapların sıkışabileceğini düşünememiş ve sadece ses varsa subapları ayarlayın demiş.

Kendi kendini haksız çıkaran biri sıkışınca hemen vosvoscu diye saldırıya geçmiş. Arkadaş 80.000km fd6 civic ile lpg kullandım. İnternette yazılan bu subao sıkışması efsanesi yüzünden yetkili servise her bakımda subap ayarı yapalım dedim. Her defasında usta başı sağlıklı çalışan motoru söküp subaplara bakmanın saçma olduğunu söyledi. Özel servise giden arkadaşım her bakımda 100 TL verip ayar yaptırıyormuş. Bunu savunanlara şaşıyorum.

ARKADAŞLAR TARTIŞMA BENİM AÇIMDAN AMACIMA ULAŞMIŞTIR. YUKARIDA HONDANIN SERVİS TEKNİK BELGESİNDE MESAJ ÇOK AÇIK
    "Sadece subaplarda ses varsa bakımlar esnasında ayar yapılır"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 15 Haziran 2015; 13:21:32 >

• Hocam ben yukarıda uzuuuun bir mesaj yazmıştım bu konuyla ilgili.

Honda araçlarda geçerli olmak üzere Benzinde 100bin km'de, lpg'li araçlarda ise daha kısa aralıklarla sübap ayarı yapılıyor diye.

Yetkili servis bilgisidir bu.

Yorumunu alabilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda Accord bakım kitapçığından... "Supap boşluğu kontrolü" demiş. Bu kontrol, üst kapak açılarak ve boşluk ölçülerek yapılıyor. Bozulmuş ise, ilgili değerlere getirilip kapatılıyor. Boşluk değeri önerilen gibiyse herhangi bir işlem yapılmıyor. Genel tabir "supap ayarı"dır. Fazla söze gerek yok. Supap ayarı zamanla bozulan ve periyodik olarak yapılması gereken bir işlemdir.
     Subap Ayarı Yaptıran Var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 15 Haziran 2015; 14:54:18 >

• konuyu görünce merak ettim aracımın kullanma kılavuzuna baktım.
    yeni auriste benzinli motorlarda otomatik yapıldığı yazıyor eğer yanlış anlamadıysam.
     Subap Ayarı Yaptıran Var mı?
  • Eleman demiş ki "basindan beridir yazıyorum periyodik bakimlar subap ayari icermez diye. normal calisan bir motor acilip neden subaplar ayarlansin."

Adama 5000 tane daha döküman bulabileceğimizi söylüyoruz, hala konuşuyor.

Neymiş efendim ÇALIŞAN MOTÜRÜ NİYE ELLESİNMİŞ.

Zuhahahahahahah...

La Angaralı komşum @haluk 23, o zaman trigeri de kopunca mı deniştirek, needek?

La @cem_ari, sen de lastingleri yarılüncü mü değiştirüng?

• Arkadaşın mantığa göre öyle. Çalışıyorsa sorun yok. Gittiği yere kadar gitsin. Nerde trak, orda bırak
  • quote:

Adam kendi mesajında kaynağıyla birlikte yazıyor Honda'nın bakım önerisini.

""Adjust the valves during services A, B, 1, 2, or 3 only if they are noisy""

Honda demek ki subapların sıkışabileceğini düşünememiş ve sadece ses varsa subapları ayarlayın demiş.

Kendi kendini haksız çıkaran biri sıkışınca hemen vosvoscu diye saldırıya geçmiş. Arkadaş 80.000km fd6 civic ile lpg kullandım. İnternette yazılan bu subao sıkışması efsanesi yüzünden yetkili servise her bakımda subap ayarı yapalım dedim. Her defasında usta başı sağlıklı çalışan motoru söküp subaplara bakmanın saçma olduğunu söyledi. Özel servise giden arkadaşım her bakımda 100 TL verip ayar yaptırıyormuş. Bunu savunanlara şaşıyorum.

ARKADAŞLAR TARTIŞMA BENİM AÇIMDAN AMACIMA ULAŞMIŞTIR. YUKARIDA HONDANIN SERVİS TEKNİK BELGESİNDE MESAJ ÇOK AÇIK
    "Sadece subaplarda ses varsa bakımlar esnasında ayar yapılır"

Aynı dökümanın kontrol ve değişim periyotları bölümüne bakmayıda akıl edemediniz mi?

Bakın:
    Inspect valve clearance at 30000 miles (48000 km)

Yani bahsettiğiniz dökümanda honda diyorki

her 48000 km de bir sübap boşluğu kontrolü yapılmalıdır.

Yani boşluk azaldıysada çoğaldıyysada ayarlanmalıdır diyor.

Zaten başka bir arkadaş da türkçe manuel paylaşmış oradada 40000 km de bir yazıyor hemde türkçe.

Daha birşey yazma kimsenin kafasını bulandırma artık lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Arkadaşın mantığa göre öyle. Çalışıyorsa sorun yok. Gittiği yere kadar gitsin. Nerde trak, orda bırak

Sen çalışırken seni elleyen var mı la?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Arkadaşın mantığa göre öyle. Çalışıyorsa sorun yok. Gittiği yere kadar gitsin. Nerde trak, orda bırak

Sen çalışırken seni elleyen var mı la?

İşini düzgün yaptıktan sonra, kimse ellemez. Ama yok, düzgün çalışmazsan, şakır şukur çalışırsan yersin barnaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 16 Haziran 2015; 12:38:07 >

• Ben bu ara çok "sıkı" çalışıyorum ama şakırtı şukurtu yok.
    Alllllah muhafaza; ellemeseler bari...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.