Şimdi Ara

Subaru Legacy (2007 makyajlı kasa) almak üzereyim yorumlarınız ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcutta 2012 model accent blue 1,6 dizel 4 ileri otomatik araç kullanmaktayım, araçtan genel olarak memnunum. Tek şikayetim şehir içinde ortalama 8 litre ile geziyor . Fakat eskiden beri ne zaman Subarı legacy görsem özellikle 2007 model makyajlı kasa beni benden alıyor. Aracımı satıp üzerine 30.000 lira civarı ekleme yaparsam alabiliyorum .Görüntülere göre araç temiz gözüküyor , fakat bu aracı almak mantıklı mıdır , kronik sorunları var mıdır , uzun vadede beni mutsuz eder mi yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Legacy özellikleri:2007 model - 150.000 km - ilk sahibi - hatasız - benzinli (tüp yok) - 4 ileri otomatik - 2.0 motor - Sürekli 4x4 - yetkili servis bakımlı

Mevcut aracım Accent Blue : 2012 model - 90.000 km - dizel- 4 ileri otomatik

İlk etapta yakıt tüketiminde şöyle bir değişim olacaktrı muhtemelen ; 8 litre mazot yerine 11 litre benzin ortalama tüketimi olacaktır. Yaklaşık olarak %40 gibi bir yakıt harcamamda artış olacaktır. Bunu göze alarak bu yazıyı yazıyorum özellikle belirtmek isterim.Lpg kullanmayı sevmiyorum ve lpg kaynaklı ufak tekef arıza lambaları , sensör arızaları vs yaşamak istemiyorum açıkçası .  

• 2012 model dizel araçtan çok yaktığı için şikayetçi olup 2007 model 2.0 benzinli sürekli 4 çeker otomatik araba almak

Para senin,keyif senin,karar senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4020D9D24 -- 29 Ağustos 2021; 15:20:0 >
  • Temiz bulabilirseniz ve bakım-parça maliyetlerinin Accent'in bir kaç katı olması dert değilse mantıklı bir seçimdi.

Accent'le karşılaştırılamayacak kadar güvenli ve konforlu bir araca geçmiş olursunuz.

• aksent den çok daha zevkli araç olacağı kesin. bide station wagonsa tadından yenmez.

• Takside accent denk gelmesinden nefret ediyorum. Araçta süspansiyon yok galiba, tekerlek direkt şasiye bağlı gibi. Gerekirse 2005 model impreza kullanırım gene o araca para vermezdim.
  • Yakıt düşüneceğiniz en son şey olsun. Araç gerçekten bakımlı ve güzel kullanıldı ise 150 bin kmde kolay kolay sorun çıkarmaz.

İyi bir Subaru servisinden parça fiyatlarını öğrenmeniz sürprizle karşılaşmanızı önleyecektir. Muhtemelen yan sanayi, çıkma parça bulmak çok zor veya maliyetli olacaktır. Gerçi bu araçları alırken mantık aranmaz. Masraf açarsa da yaptırırım derseniz alın tabiki 3 günlük dünya.
  • Mükemmel bir araba, şayet amerika veya japonyada yaşasaydınız alın derdim, ama Türkiye'de sıkıntılı, olası bir arızasında araba fiyatının 4 te biri kadar masraf çıkartma riski var.
  • Hocam bu tarz araçlar hakkında en büyük endişem ufak bir kazada bile 1 ay parça bekleme ihtimali olması gerisi halledilir ama bı daha mı gelecez dünyaya ne için çalışıyoruz bu tarz hevesleri almadiktan sonra
  • Yakıtı için alınmaz, tipi için alınır.

4 çeker olması Türkiye'de taşrada veya çok kar yağan bir yerde yaşamıyorsan pek bir işine yaramaz.

Parçası pahalı ve zor bulunur. Ustası evlere şenlik ancak büyük şehirlerde bulursun.

4 vites otomatik zaten her araçta çok yakar. Benzinli dizel farketmez. Zira yüksek devirde gidiyor araç.

• çok daha ender bulunan, daha iyi bir araç alacaksınız.

yaşayacağınız değişim çok fazla olacaktır.

en önemli eksileri: Bakım maliyetleri ve usta aramanız olacaktır.

boxer motor olmasından dolayı supap ayarı, triger değişimi gibi işlemlerde motoru indirmek gerekiyor.

bu tip bakımlar 7000 tl civarı halloluyor.

dikkat çekerim "bakım" dan bahsediyoruz.

Büyük şehirlerde usta sıkıntısı olmamakla birlikte küçük şehirlerde yaşıyorsanız bakım için şehir değiştirmeniz gerekecektir.

• Biraz maddiyattan ödün verip, keyif ve konfor artacak.

Yapılabilir.

Hele hele o çerçevesiz kapı camları mükemmel bir detay benim için.

4 çekerin farkı hissedilir olacak. Accent blue'den sonra yol tutuş konusunda çağ atlamış gibi hissettireceğini düşünüyorum. Subaru'nun yol tutuş namını biliyoruz, 4x4 faktörüde önemli. Accent blue'yu 3-4 yıl sürekli olarak kullandım. 1.6 dizel, iyi hoş çılgın gidiyor ama, nasıl gidiyor.:) (hele hele arka amortisörleri değiştirmeden önce, otobanda 120 den sonra çok fena geziniyordu araba. Face gruplarında görüp, servise şikayette bulununca değiştirdiler amortisörleri, öyle gene iyi oldu araba.)

edit: galiba yakıt ve bakım masrafı hariç, başka hiç bir konuda dezavantajı yok gibi legacy'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 31 Ağustos 2021; 13:20:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.